Įkraunama...
Įkraunama...

Bendras poros/šeimos biudžetas

Mano vyras tai visą algą parneša ir padeda į dežutę iš kurios mes kiek reikia tiek paimam. Aišku, pasiimam proto ribose. Iš ryto apsitariam, kuris vakarienės į pardę eis, kuris mokesčius mokės, gal šiaip ką nupirkt reiktų. O jei nieko ypatingo neplanuojam, tai pasiimam po 10-20 lt dienai ir užtenka. Kažkiek tai pinigų turim savo kortelėse. Vyro kortelėje būna ne daugiau kokių 400 Lt (arba dažniausiai 0, nes tikrai išlaidus smile.gif ), na o aš, būdama atsargi moterėlė, tai ir kokius 5000 Lt kortelėje pasilaikau. Kaip sakoma, „juodai dienai“ arba „šviesiai ateičiai“...čia jau priklauso nuo nuotaikos ir požiūrio į gyvenimą.
Atsakyti
QUOTE (babble @ 2004 03 23, 09:26)
Mano vyras tai visą algą parneša ir padeda į dežutę iš kurios mes kiek reikia tiek paimam. Aišku, pasiimam proto ribose. Iš ryto apsitariam, kuris vakarienės į pardę eis, kuris mokesčius mokės, gal šiaip ką nupirkt reiktų. O jei nieko ypatingo neplanuojam, tai pasiimam po 10-20 lt dienai ir užtenka. Kažkiek tai pinigų turim savo kortelėse. Vyro kortelėje būna ne daugiau kokių 400 Lt (arba dažniausiai 0, nes tikrai išlaidus smile.gif ), na o aš, būdama atsargi moterėlė, tai ir kokius 5000 Lt kortelėje pasilaikau. Kaip sakoma, „juodai dienai“ arba „šviesiai ateičiai“...čia jau priklauso nuo nuotaikos ir požiūrio į gyvenimą.

Nu mes maista tai visada kartu perkam. Ir vaziuojam apsipirkt koki karta per 2.5-3 savaites. Uzsiperkam daug smile.gif Bet ir susitaupo uztat. Nebuna taip, kad eini kas vakara i parduotuve duonos ir pieno, o prisiperki uz 50LT biggrin.gif Nu tipo, ai nusipirksiu dar baronku....nu ir koki jogurtuka.....ai va dar papigiai lekste kazkokia...prigriebsiu ir ja laugh.gif Zodziu, labai gerai tas retas apsipirkinejimas ir tai kad salia nera jokios parduotuves biggrin.gif
Atsakyti
Mirtishe, as labai noriu programeles i kompa, na tos, kuria tu apsiskaiciuoji savo biudzeta. Pasakyk is kur ja gauti?
Atsakyti
QUOTE (Rasma @ 2004 03 22, 21:30)
Neįsivaizduoju kaip vesti bendrą biudžetą. Vyars man kas mėnesį duotą nustatytą sumą (kiek algos gauna net nežinau ir neklausiu, kaip sakant ne mano reikalas..), pats sumoka dar už butą ir lizingo mokesčius. Aš savo ruožtu moku už viską kas susiję su išlaidomis vaikui ir man: mokestis auklei, vaiko drabužiai, avalynė, žaislai, lavinimas, mano investicijos į grožį laugh.gif , mano investicijos viskam, kam aš dar noriu: sportui, soliariumui, gydytojų konsultacijoms...Vyras nesikiša, nekoreguoja ir jam neįdomu..Turiu suktis kaip išmanau. Kai nedirbau, o buvau vaiko priežiūros atostogose, aš buvau apmirusi, labai nedaug sau leisdavau malonumų, išlaidų, tenkinausi tais kas mėnesį duodamais pinigais, nuo jų ir sutaupydavau..Vyras tada ir skirdavo pinigų ir dukrai. Vėl pradėjau dirbti ir vėl viskas stojo į savo vėžes. Aš nenoriu bendro biudžeto ir neturiu jokių pretenzijų į vyro turtą. Jis į mano turtą pretenzijų irgi neturi, mes net nekalbame ta tema, nekišame nosies į viens kito piniginius reikalus (aš kartais tik iš smalsumo pasidomiu, be jokių pašalinių minčių...)

Joooo, kaip kas ismano, taip tas ir gano. Bet jei jau jus seima, tai viskas bendra. Ne tik lova, bustas, vaikas, bet ir duonos kasnis, dziaugsmai, rupesciai. Todel nelabai isivaizduoju kaip finansai gali buti atskiri. Suprantu, kad atlyginima gaunate atskirai, kiekvienas savo, bet nezinoti kiek vyras uzdirba? Nebent jo pajamos nereguliarios, o gal ir visas verslas nelegalus wink.gif. ”Rebiatu” zmonos daznai net nezino KA dirba ju vyrai, todel nezino ir kiek uzdirba. Tuomet aisku, geriau nesikisti ir NIEKO nezinoti. Gauni pinigu ir dziaukis. Seimai bendrumas (visame kame) priduoda darnumo.
Atsakyti
As tai pagal knygute pasidariau programele pati. smartass.gif Skaiciuoju jau 3 men. is eiles, bet vis galu nesuvedu: pamirstam koki ceki paimt ir truksta sad.gif
Bet bendras vizdas aiskiai matosi.
Pas mus yra 3 korteles, ir dar grynais gaunu, tai nelengva sukontroliuoti smile.gif
Del to apsipirkinejimo kiekviena diena: pieno vaikui ir duonos juk nenusipirksi menesiui is karto, o mesos ar desreliu irgi svieziu reikia. Tai kaip apsipirkti is karto?
Atsakyti
bendras poros/seimos biudzetas... g.gif
.kol draugavome- biudzetai buvo atskiri ir nesikisom viens i kito reikalus, kai apsigyvenom kartu,- islaidavom pagal galimybes, o kai apsivedeme, viskas vyksta savaime. pinigus uzdirba tik vyras, as su kudikeliu namuose. pinigus vyras ima mazom sumom (50-100lt) is korteles ir leidzia-maistui, vaistams ir siaip visokiems einamiesiems reikalams. as sumoku mokescius su jo e-card ir galiu nuolat matyti kur ir kiek jis isleido, kiek algos gavo... rolleyes.gif
grynuju man duoda, o kadangi esu neislaidi (net skupi) man pakanka ir dar lieka...

aisku, kelis kartus vyras dave suprasti, kad JIS pinigus uzdirba, tai reiskia ir atsipalaiduoti jam dazniau reikia, bet i tokius pasakymus turiu puiku atsakyma:"gerai, eisiu ir as dirbti uz 600, kuriuos sumokesime auklei +man reikes kur kas daugiau islaidu (rubai, transportas...),be to grisim abu nusikale i kas tada? kas vaikiuku dziaugsis, namus tvarkys ir valgyt darys? juk abu leksim atsipalaiduoti"
Atsakyti
QUOTE (ziv @ 2004 03 23, 10:06)

Del to apsipirkinejimo kiekviena diena: pieno vaikui ir duonos juk nenusipirksi menesiui is karto, o mesos ar desreliu irgi svieziu reikia. Tai kaip apsipirkti is karto?

Na, mes leliuko kol kas neturim, tai gal del to paprasciau, o mesa ir desros.....mesa gali ikist i saldymo kamera, o desreliu mes kaskdien nevalgom, taigi kilais ju neperkam smile.gif Siaip is viso retai kada perkam, o jei ir perkam, taigi suvalgom neuzilgo, nieko joms neatsitinka smile.gif
Atsakyti
Na man irgi nesuprantamas atskiras šeimos biudžetas g.gif . Nei aš vyrui, nei jis man pinigų neatiduoda: paprasčiausiai turim vietelę namuose į kurią sudedam savo uždirbtus pinigėlius. Dar prieš vedybas vyras pasakė, kad šeimą išlaikyti turi vyras. Tai jis tą ir daro thumbup.gif . Mano atlyginimas gerokai nusileidžia jo atlyginimui, bet dėl pinigų niekada nekilo konfliktų...Man nereikia atsiskaitinėti jam , ką aš sau noriu nusipirkti...Na o stambesnius pirkinius aptariam bendrai. Tik kai paklausia, ko noriu dovanų gimtadieniui, tai baisiai būna negerai, ko čia užsiprašysi, kai biudžetas bendras, mat aš esu suvalkietė laugh.gif .
Apsipirkinėjam, kaip ir Fea, kartą per savaitę.Žodžiu nelakstom parduotuvėn kasdien, o tai tikrai taupiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leida: 23 kovo 2004 - 10:25
Jo, del tu dovanu tai buna juokinga smile.gif Mes tai darom taip - dovanai pasiliekam savu pinigu biski, nu neidedam ju i ta škatulke biggrin.gif Pasakau, kad man cia biski reiks daugiau prie kasdieniu islaidu smile.gif ir vsio. Gaunasi, kad dovanas perkam ne is bendro biudzeto smile.gif
Atsakyti
g.gif Gal ir taupiau is karto apsipirkti, bet pas mus parduotuve kiema, tai ir einam kiekviena diena, be to juk pvz. mesa geriau sviezia pirkti nei i kamera grusti ir paskui laukt, kol atsils.
Kiekvienam savaip.
Atsakyti
Nu pagal mane tai kameroj tai mesai nieko neatsitinka wink.gif
Atsakyti
na mes benros skatulkes neturim, kiekvienas banke turim savo saskaita, jis gauna alga ,as uz vaika, is savo "pensijos", as sumoku mokescius, is kuriu beveik nieko nelieka, jis moka uz maista, ir siaip didesnius pirknius. I parduotuve vaziuojam viena karta i savaite dideliam uzipirkimui. Nuo kito menesio pradesiu skaiciuoti pajamas, turiu programele Namu buhalteris, nes pinigu velniskai truksta.
Beje is savo pasalpos as dar sugebu koki skurli nusipirkti, vyro beveik neprasau, na nebent vaikui, visada pritariau tam kad kievienas turi tureti pinigu savom islaidom wink.gif
Atsakyti