Įkraunama...
Įkraunama...

Bendras poros/šeimos biudžetas

QUOTE (Mirtishe @ 2004 03 22, 16:34)
deja, deja kas daugiau uzdirba, tas daugiau ir isleidzia, nes seimoje kaip tu besidalinsi - pinigai vis tiek 50-50 bendri (netgi pagal istatyma).

nuo tada, kai parsisiunciau i kompa programele ir emiau suvedineti visus cekiukus ir islaidas - mane apeme sewbas.. [kartais geriau nezinoti kad negautum infarkto]
bet toks budas yra labai geras ir sveikas - ateina pagaliau noras suimti save i rankas ir nustoti islaidauti..

manyciau teisinga, jeigu tas kurio pajamos sudaro pvz. 80 proc. leidzia sau daugiau, nei antrasis. Ka manot?

NU CIA MASTYMAS, TAI AS pAKRAUpUS, TAI JEI AS SEDZIU NAMIE SU JO (MUSU
VAIKAIS TAI TURIU SAU MAZIAU LEISTI NEI TUOMET KAI DIRBAU IR UZDIRBAU... CHA..CHA..CHA... mad.gif
TADA TEGUL JIE VAIKSTO DEVYNIS MENESIUS ISSIpUTE, TEGUL pATIRIA TAI KA MES GIMDYDAMOS JAUCIAM... VA TADA KALBESIM KITAIp...ABSURDAS VISISKAS, SpEJU, KAD pAS JUS SEIMOJE KAZKAS NETVARKOJE...REIKTU JUMS pASIKALBETI... g.gif
ZINAI SIUO METU MANO pAJAMOS SUDARO GAL KOKIU 10 pROC. BET DELTO VISISKAI NEREISKIA , KAD AS MAZIAU SAU ISLEIDZIU, TACIAU YRA BENDRI TIKSLAI, NAMO STATYBA, VAIKAI, O DRABUZIUS IR VISA KITA MES pERKAM TIK KARTU.... thumbup.gif
Atsakyti
kaadngi as vienintelis seimoj dirbu tai as savo ruostu atiduodu didele dali zmonai is nesuku galvo s nes pasitikiu ja kaip ji tvarko piniginius reikalus
tongue.gif
Atsakyti
vyras pirmas gauna atlyginima- pirmiausiai isleidziam jo pinigus, tada as gaunu atlyginima- tada isleidziam mano wink.gif , jei pritrukstam vyras ima avansa ir vel isleidziam abu, o cia jau ziurek ir jo alga netoli laugh.gif
Atsakyti
QUOTE (fifan @ 2004 03 22, 21:11)
kaadngi as vienintelis seimoj dirbu tai as savo ruostu atiduodu didele dali zmonai is nesuku galvo s nes pasitikiu ja kaip ji tvarko piniginius reikalus
tongue.gif

AUKSINES MINTYS, AS MANU JEI VYRAS NEGALI ISLAIKYTI SEIMOS, TAI KOKS JIS VYRAS..
TIK NEREIKIA MAN AISKINTI, KAD VYRA MATU KAIp pINIGU MAISA, NE... TACIAU MANU JEI VYRAS NORMALIAI UZDIRBA, KAD UZTENKA SEIMAI TAI JIS pATS GERIAU JAUCIASI... thumbup.gif
Atsakyti
Neįsivaizduoju kaip vesti bendrą biudžetą. Vyars man kas mėnesį duotą nustatytą sumą (kiek algos gauna net nežinau ir neklausiu, kaip sakant ne mano reikalas..), pats sumoka dar už butą ir lizingo mokesčius. Aš savo ruožtu moku už viską kas susiję su išlaidomis vaikui ir man: mokestis auklei, vaiko drabužiai, avalynė, žaislai, lavinimas, mano investicijos į grožį laugh.gif , mano investicijos viskam, kam aš dar noriu: sportui, soliariumui, gydytojų konsultacijoms...Vyras nesikiša, nekoreguoja ir jam neįdomu..Turiu suktis kaip išmanau. Kai nedirbau, o buvau vaiko priežiūros atostogose, aš buvau apmirusi, labai nedaug sau leisdavau malonumų, išlaidų, tenkinausi tais kas mėnesį duodamais pinigais, nuo jų ir sutaupydavau..Vyras tada ir skirdavo pinigų ir dukrai. Vėl pradėjau dirbti ir vėl viskas stojo į savo vėžes. Aš nenoriu bendro biudžeto ir neturiu jokių pretenzijų į vyro turtą. Jis į mano turtą pretenzijų irgi neturi, mes net nekalbame ta tema, nekišame nosies į viens kito piniginius reikalus (aš kartais tik iš smalsumo pasidomiu, be jokių pašalinių minčių...)
Atsakyti
QUOTE (Rasma @ 2004 03 22, 21:30)
Neįsivaizduoju kaip vesti bendrą biudžetą. Vyars man kas mėnesį duotą nustatytą sumą (kiek algos gauna net nežinau ir neklausiu, kaip sakant ne mano reikalas..), pats sumoka dar už butą ir lizingo mokesčius. Aš savo ruožtu moku už viską kas susiję su išlaidomis vaikui ir man: mokestis auklei, vaiko drabužiai, avalynė, žaislai, lavinimas, mano investicijos į grožį laugh.gif , mano investicijos viskam, kam aš dar noriu: sportui, soliariumui, gydytojų konsultacijoms...Vyras nesikiša, nekoreguoja ir jam neįdomu..Turiu suktis kaip išmanau. Kai nedirbau, o buvau vaiko priežiūros atostogose, aš buvau apmirusi, labai nedaug sau leisdavau malonumų, išlaidų, tenkinausi tais kas mėnesį duodamais pinigais, nuo jų ir sutaupydavau..Vyras tada ir skirdavo pinigų ir dukrai. Vėl pradėjau dirbti ir vėl viskas stojo į savo vėžes. Aš nenoriu bendro biudžeto ir neturiu jokių pretenzijų į vyro turtą. Jis į mano turtą pretenzijų irgi neturi, mes net nekalbame ta tema, nekišame nosies į viens kito piniginius reikalus (aš kartais tik iš smalsumo pasidomiu, be jokių pašalinių minčių...)

To as visiskai nesuprantu blink.gif Man regis, tai priklauso ir nuo to, kaip musu tevai tvarke seimos biudzeta g.gif
Atsakyti
Mano tėvai kaip ir dauguma. Pinigai pas mamą smile.gif
Aišku, ne mano reikalas, bet kartais man įdomu, negi niekada nekyla ginčų dėl bendro biudžeto, ypač jei vienas kuris sutuoktinių ar draugų pastebi, jog deda bendran katilan daugiau nei partneris? Nori nenori, turbūt būna kažkoks nepasitenkinimas? O jei lygiai dėti niekada neišeis, tai taip ir gyvenama priekaištais ar skaičiuojant kito kąsnius?Atsiprašau, kad taip, na bet niekaip netelpa galvon bendri pinigai blink.gif Mano vyras sako - pinigai bendri, bet aš jo nuomonės nepalaikau ir kiek įmanoma stengiuosi atskirti mūsų "turtus"..pastebiu, kad nors sako, bet kažko realiai man niekam tų pinigų neduoda, o aš nuo pat santuokos pradžios nė karto niekam ir neprašiau..Duoda- valgo, neduotų - nebūtų valgyt..Ir taip visame kame.
Atsakyti
MAno seimoje irgi atskiras budgetas ir kitaip neisivaizduoju. Nenoreciau, kad mano vyras po mano finansus knistusi. Tai yra man privatu, taip kaip ir tikejimo ispazinimas ar vienai eiti i WC, be pasaliniu... cool.gif
Atsakyti
Na va tau ir "neemancipuotos" Lietuvos moterys! biggrin.gif Beveik visos pinigus i savo rankas suemusios! thumbup.gif
Musu seimoje tai pinigai - bendri. Sumetam visas pajamas i viena kruva. Kas savaite paiimam sau kiekvienas smulkioms islaidoms. Iki tam tikros sumos - taip pat kiekvienas galim isleisti savo nuoziura. Stambesnius pirkinius - aptariam, t.y. koordinuojam.
Visokias saskaitas apmokineja vyras. Man tam laiko gaila. Taupymu, investicijomis, turto kaupimu - rupinasi vyras. Tiesiog jis geriau apie tai ismano. wink.gif Bet as viska KONTROLIUOJU ir visada galiu isreiksti savi nuomone, (i kuria, beja, tikrai atsizvelgiama). Kadangi mano pajamos zymiai mazesnes, tai man tik nauda is to, kad pinigai bendri. Kadangi musu turtas ir pagal istatyma bendras, tai nieko ten i "mano, ne mano" per daug neskirstom.
Atsakyti
Man kazkaip atrodo, jei pas mus butu atskiras biudzetas, kaip tik kiltu daugiau nesusipratimu g.gif
O del tu skirtingu sumu inesimo i bendra katila tai tikrai nekyla jokiu problemu. Naturalu, kad vienas uzdirba daugiau, kitas maziau, bet atskirai niekad ir neziuri. Tiesiog gavus algas susumuojam, kokia bendra finansine bukle pas mus si menesi ir tada skirstom islaidas ir mastom, ar galesim si menesi sau leisti koki stambesni pirkini wink.gif
Esu visai patenkinta musu finansu tvarkymu. Nors pinigai daugiau, galima sakyti, vyro rankose wink.gif Bet man nuo to tik geriau. Maziau reik sukt galva biggrin.gif
Atsakyti
Suprasciau, jei abieju algos yra tokios kad is vienos pakaktu triju asmenu seima islaikyt tada ir pinigai gali but nemetami i bendra biudzeta, bet kai algos nera is didziausiu tai tenka mest viska kruvon, manau man butu kazkaip keista jei mano ir vyro pinigai butu atskiri, nezinau, man kazkaip tai nesiderina su seima bei jos visiska darna g.gif NOrs dabar uzdirbu truputuka daugiau uz vyra, bet net manau kad del as ne daugiau verta nei mano vyras leisti savom islaidom daugiau pinigu. Viskas priklauso nuo situacijos, jei man reik batu ar ko kito kas virsija mano pajamas siem reikalam imu is vyro, jei man nieko pirkt nereik o vyrui butina tada perka jis. Tikiuos supratot ka noriu pasakyt unsure.gif
Atsakyti
QUOTE (Akva @ 2004 03 22, 14:49)
Kad isvengti problemu, kaip kad vyras dirba, tai daugiau ir sau leisti gali, manau padetu ir mamos darbas. Vyrui gerai gal pries draugus pasipuikuoti: va, zmona namie, vaikus augina o as didvyris islaikau seima. As saviskiui pasakiau, kai gims vaikelis, menesiuka pabusiu su juo ir i darba. Tegul 500 lt uzdirbius ir 300lt auklei atiduosiu, bet 200lt- bus mano, kad vyro prasyti nereiktu.

Pala pala- taip šneki, kol vaikų neturi. Paskui pamatysi, kaip sunku savo aukselį auklei atiduoti (paskaityk auklių juodasis sąrašas). Tai tie 200lt ir visos moteriškos ambicijos be jokių kompromisų keliaus tiesiai į šiukšlių dėžę....
Atsakyti