jei galima gauti kelalapį kitur tai ir visa jėgas reikai dėti, tik ne į ''Saulutę'' ir ne į pulmanologinį. Nebent norit prisiminti sovietinius laikus ir susirgti.Kai grįšiu parašysiu plačiau
mes vaziuojam si pirmadieni,gal yra prisijungianciu?
QUOTE(arville @ 2010 08 05, 07:37)
ii koki skiriu vaziuojat i neuralogini ar i pulmanologini?
Į pulmonologinį.
Jau sugrįžom.Į "Saulutę" gyvenime nebevažiuosiu
QUOTE(diana. @ 2010 08 14, 16:37)
Ar yra serganciu vaiku?su virusais,karsciavimais,slogom?
QUOTE(diana. @ 2010 08 14, 15:37)
o kodel, kas nepatiko?
QUOTE(neferite @ 2010 08 14, 17:15)
Ar yra serganciu vaiku?su virusais,karsciavimais,slogom?
Yra.Su slogom,kosintys,keli sukarščiavę buvo.Ir kaip nesirgs,visur skersvejai padaryti
mes tai nesusirgom
QUOTE(icma @ 2010 08 14, 21:34)
o kodel, kas nepatiko?
Pastatas baisuuuuuu."Pelėsiais ir kerpėm apaugęs....." tiek išorė,tiek vidus .Kambariai baisu.nei spintos normalios,prie kriauklės net kabliuko rankšluoščiui nėra,langų purvinumaaaaaas tualetas bendras,dušas irgi.Skyriui yra keli kambariai su tualetu.Galima į komercinį kambarį prašytis.Parai 20lt.su centais.Bet pažiūrėjau,kad nelabai apsimoka.Kambarelis mažas,žinoma remontas padarytas,tualetas yra,o va po dušu nusipraust nesąmonė,jis nuo judesio .Viena moterytė taip keikės,kad neišeina normaliai nusipraust Su procedūrom ten irgi įdomiai .Masažus pradėjo tik po sav.,nes vietų nėra ir tai tik 8 vietoj 10kartų.Likus 3 dienom iki išvažiavimo sako gydytoja:va paskirsiu baseną ir perlines kas antrą dieną sakau ačiū nebereikia,poryt išvažiuojam.Vienas vyras su dukrele iš vis beveik dvi sav.prasedėjo su trim procedūrom,o likus keliom dienom prirašė,kad vos spėjo suktis ir tai visų kartų kiek reikia nebespėjo iki išvažiavimo.Gydytojos jei tau reikia tai ir ieškokis,o va kai Utenoj buvom tai gydytoja kiekvienas rytas ateidavo vizituot.
Dar kas nepatiko,kad valgykloj pulmonologinius vaikus sodina su raidos sutrikimą ar cerebrinį paralyžių turinčiais vaikais.Mes suaugę tai suprantam kas ir kaip,o kaip keturių metų vaikui.Dukra ne kiek valgydavo,bet kiek žiūrėdavo į kartu sėdintį berniuką.Jai keista,kodėl jis nemoka kalbėt,kodėl jis nevaikšto,nors vis paaiškindavau,kiek tai įmanoma tokio amžiaus vaikui.
Druskų kambary tai visai pakraupau.Duoda paklodę gultuj užklot,kepurės neduoda,nors ta druska nėra gerai plaukam,o svarbiausia duoda kojines,bet tom pačiom dar 5-6 maunas .Tai mes nešdavomės savo.
Jei per dažnai prašysi pakeist patalynę,gali tekt susimokėt,kad gautum švarią ,taip sesutė sakė.
Kojų voneles kai darėm tai patiko.Tik pabaigus išleidžia vandenį,išdezinfekuoja ir kita sodina
Tai tiek
QUOTE(diana. @ 2010 08 14, 23:52)
Dar kas nepatiko,kad valgykloj pulmonologinius vaikus sodina su raidos sutrikimą ar cerebrinį paralyžių turinčiais vaikais.Mes suaugę tai suprantam kas ir kaip,o kaip keturių metų vaikui.Dukra ne kiek valgydavo,bet kiek žiūrėdavo į kartu sėdintį berniuką.Jai keista,kodėl jis nemoka kalbėt,kodėl jis nevaikšto,nors vis paaiškindavau,kiek tai įmanoma tokio amžiaus vaikui.
Daug su jumis galėčiau ginčytis. Bet va ši citata įstrigo labiausiai. Vaikui gal įdomu, keista ir t.t. bet Jums, suaugusiai, keista būtų piktintis, va.. pasodino su "kažkokiu" (atleiskit, iš Jūsų teksto darau tokia išvada). Kaip tik Jūsų reikalas paaiškinti savo vaikui (tegul ir 4-mečiui), kad tam berniukui (ar mergaitei) skauda kojytę, rankytę ir jis negali vaikščioti, kalbėti ir t.t.
Beje, pati su vaiku 4 metus iš eilės važiuoju į "Saulutę". Patikėkit, tokių "siaubų", kuriuos Jūs aprašėt- nemačiau.
Ir, beje, pirmąkart atvažiavom kai vaikui buvo 4 metai. Aiškinau ir išaiškinau.
Kad yra ir kitokių vaikučių. Ir , patikėkit, man didesnis šokas buvo nuo tokių vaikučių, nei mano mergaitei. Vaikai kažkaip tą priima natūraliau. O aš bene 3 dienas buvau šoke
QUOTE(A.B.C. @ 2010 08 15, 10:00)
Daug su jumis galėčiau ginčytis. Bet va ši citata įstrigo labiausiai. Vaikui gal įdomu, keista ir t.t. bet Jums, suaugusiai, keista būtų piktintis, va.. pasodino su "kažkokiu" (atleiskit, iš Jūsų teksto darau tokia išvada). Kaip tik Jūsų reikalas paaiškinti savo vaikui (tegul ir 4-mečiui), kad tam berniukui (ar mergaitei) skauda kojytę, rankytę ir jis negali vaikščioti, kalbėti ir t.t.
Beje, pati su vaiku 4 metus iš eilės važiuoju į "Saulutę". Patikėkit, tokių "siaubų", kuriuos Jūs aprašėt- nemačiau.
Kad yra ir kitokių vaikučių. Ir , patikėkit, man didesnis šokas buvo nuo tokių vaikučių, nei mano mergaitei. Vaikai kažkaip tą priima natūraliau. O aš bene 3 dienas buvau šoke
Patikėkit ir man širdį skaudėjo žiūrint į tokius vaikučius.Ir man ne 3d.,o visas 18d. tokie vaizdai už širdies griebė.Ir aš nerašiau ir neturėjau omeny su "kažkokiu" vaiku.
Tai vat,aš ir aiškinau visas dienas po tris kartus per dieną,kad tie vaikučiai ne nemoka ( nes dukra klausdavo kodėl jie nemoka vaikščiot,kalbėt),o jie negali vaikščiot,nes skauda kojytę,nekalba,nes dar mokinasi arba skauda gerklytę,tai ji tada man sakydavo,o kada aš nemokėsiu vaikščiot .Tai per tuos pokalbius nieko nepavalgydavo ,nes dairydavosi ir klausindavo.
Nežinau kuriam aukšte jūs gyvenot.Mes antram.Ir parašiau viską ką mačiau ir kaip mums buvo.Net gi nufotkinau kambary ir langus (nes tokių purvinų dar nesu mačius )
Mes 2 a. gyvenom. neurologiniam syriuje. Žinau, Pulmonologiniam baisiau Nes, kaip minėjau jau 4 metai "Saulutėj" vasaras leidžiam. Man, tik keista, kad sakot, jog gydytojai nežiūri.Mes, neurologiniam, paskutinius 2 metus nematėm palatoj gyytojo IŠVIS. Procedūrų prirašo, ir - pirmyn. Koridoriuj pašnekėdavom Dar, aišku, reikia atsižvelgi į tai, kad vasarą - pats piko metas. Net valytojos sakydavo, jei norit "pastiprinti" sveikatą, važiuokit ne vasarą. O prie plaučių gyd. matydavaui kasdien eilę ligoniukų.
O šaip, pirmąkart važiuodama kažko nesitikėjau. Tai ne namai. Tai - sovietinio tipo gydymo įstaiga. O paskui, jau ir žinojau, kur važiuoju.
O šaip, pirmąkart važiuodama kažko nesitikėjau. Tai ne namai. Tai - sovietinio tipo gydymo įstaiga. O paskui, jau ir žinojau, kur važiuoju.
QUOTE(A.B.C. @ 2010 08 15, 10:56)
Mes 2 a. gyvenom. neurologiniam syriuje. Žinau, Pulmonologiniam baisiau Nes, kaip minėjau jau 4 metai "Saulutėj" vasaras leidžiam. Man, tik keista, kad sakot, jog gydytojai nežiūri.Mes, neurologiniam, paskutinius 2 metus nematėm palatoj gyytojo IŠVIS. Procedūrų prirašo, ir - pirmyn. Koridoriuj pašnekėdavom Dar, aišku, reikia atsižvelgi į tai, kad vasarą - pats piko metas. Net valytojos sakydavo, jei norit "pastiprinti" sveikatą, važiuokit ne vasarą. O prie plaučių gyd. matydavaui kasdien eilę ligoniukų.
Tai gi vat,kad jei kažkas negerai ar koks klausimas iškilo,tai ir reikia stovėti prie kabineto.O Utenoj kai gulėjom tai gydytoja kiekvienas rytas su sesute ateidavo į kambari vizitacijai.Paklausydavo vaiką,gerklę apžiūrėdavo.O "Saulutėj" vieną kart į sav. gydytoja pasakydavo kada ateit.Bet gal dėl to,kad vaikų daugiau nei Utenoj Ir mum taip pat,procedūras paskyrė,knygelę į rankas ir pirmyn
Viešbučio tipo ir aš nesitikėjau,bet ir nesitikėjau,kad taip bus .Ir daugiau ten nebevažiuosiu .Užteks ir Utenos ,o gal išaugsim savo lygelę tai visai nebereiks
Man masažistė sakė,kad jooo vasarą daug vaikučių ir sanatorija stengiasi visus juos suguldyt.Tik nesupratau ar pernai vasara ar šiemet birželį guldė į tą korpusą kur pamokos vyksta ( mat atostogos ten laisva ),o mes gulėjom buvusiam gydytojos kabinete.
mes dabar su suneliu irgi saulutei neurologiniam skiriui, siaip nera ten viskas taip blogai , kambari gavom 2 aukste, gyvenom ispradziu keturiese, bet agresivi mergaite buvo nuejau pas vedeja,pasisakiau ir kai tik atsirado vieta perkele kaimyne , likom 2 su sunum, ka noret, as zinojau kur vaziuoju ir tiesa sakant nera ten taip viskas baisu kaip galvojau, as dideliu reikalavimu nekeliu su procedurom tiesa sakan nekilo problemu, gavom ir masaza kita diena jau po atvikimo ir manksta ir logopede ie ergoterapija pats pagrindas mums o kitas nuo pirmadienio tai skaitau neblogai visai kai tiek daug vaiku. stengiuos nevest vaiko i dideli buri vaiku kad nesusirgtu