Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(roka @ 2009 03 08, 15:25)
Sveikutės visos,
sveikinu su tulpių diena  wub.gif

Kepu vaikui tortą, noriu puošti saldainių mase. Jūs turbūt apie tai jau daug diskutavote, bet gal galėtumėt man dar kartą papasakoti, kaip jums pavyksta ją pagaminti - man mikrobangėje saldainis gražiai išsipučia, bet kai ištraukiu, jis sukietėja ir labai limpa prie indo šonų. Ką darau ne taip???  unsure.gif

I saldainius siek tiek reiktu vandens, galima citrinos sulciu.Reikia istrauk is mikruskes kai tik issipucia. Paziurek CIA, gal bus aiskiau
Atsakyti
Ačiū labai, Inočka, peržiūrėjau foto. Jūs kai ištraukiat ir maišot, man nieko panašaus nesigavo unsure.gif Man išsipūtė, aš ištraukiau, paliečiau šaukštu, masė subliuško ir buvo tąsi. Pamaniau, kad per mažai kaitinau, įdėjau dar, vėl išsiputė, bet ištraukus vėl tas pats. Na bandysiu skysčio įpilti. Darkart ačiū.
Atsakyti
Merginos
Pamaciau blink.gif blink.gif ir nusprendziau Jums parodyt.
Ale, kaip toki torta paskui valgyt g.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Inočka @ 2009 03 08, 17:37)

eina sau, gal ir ispudingai atrodo, bet man tai jau nepatiktu taip schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
Merginos
Pamaciau  blink.gif  blink.gif  ir nusprendziau Jums parodyt.
user posted image

mačiau seniau aš šį "šedevrą" biggrin.gif irgi masčiau kaip čia dabar reiktų valgyt, na sijonas dar dar, bet kur tą galvą ir t.t. dėt, prisiminimui nepaliksi biggrin.gif ir valgyt lyg ir pagarbos nebūtų nuotakai biggrin.gif vienu žodžiu, daug darbo doh.gif
Atsakyti
Merginos
Pamaciau  blink.gif  blink.gif  ir nusprendziau Jums parodyt.

Bet nuotaka atrodo patenkinta save pjaustydama biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Man labai patikus ideja:

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(roka @ 2009 03 09, 03:13)
Ačiū labai, Inočka, peržiūrėjau foto. Jūs kai ištraukiat ir maišot, man nieko panašaus nesigavo  unsure.gif  Man išsipūtė, aš ištraukiau, paliečiau šaukštu, masė subliuško ir buvo tąsi. Pamaniau, kad per mažai kaitinau, įdėjau dar, vėl išsiputė, bet ištraukus vėl tas pats. Na bandysiu skysčio įpilti. Darkart ačiū.

Roka, man atrodo tu perkaitini juos- nes kai perkaitini, ta tešla daug kietesnė, gumiškesnė pasidaro, ir daug sunkiau išmaišoma- reikia ne nustatyti mikruškę ir nueiti, ir grįžus apsidžiaugti, kad va, išsipūtė- o atsistoti prie mikruškės ir per langelį stebėti kol išsipūs, kai tik išsipučia- nedelsiant traukti iš ten, ir tuč tuojau maišyti, iš anksto pasiruošus šaukštą, nes kai pradės stingti, išmaišyti bus daug sunkiau. Ir mikruškėje tai trunka labai labai trumpai tas kaitinimas- kartais gal net minutės netrunka, nors laiko nestebėjau ir laiko nuojauta labai netiksli pas mane, tai bijau sumeluoti- bet esmė ta, kad reikia stebėti ir nenueiti nei sekundei- ir tikrai nuobodžiauti neteks, nes tuoj pat padeda pūstis, ir toliau kaitinti negalima jau, nes tada labai kieta bus tešla. Dar gali būti, kad tavo saldainiai labai sausi, sudžiūvę, laikyti pradarytame pakelyje, arba be pakelio, arba mikruškės režimas netinkamas nustatytas- gal koks specifinis jis ten pas tave- gal skrudinimo kokio. Šviežesni, pastebėjau, geriau išsimaišo, nes nebūna masė tokia kieta ir sausa. Ir kaip Inočka teisingai sako, reikia pilti citr. sulčių ar vandens.

Atsakyti
Beje, kai masė vėsta, ji ir būna labai labai lipni ir be proto limpa prie indų, rankų šaukšto- viskas taip ir turi būti- tai ir yra nemalonioji masės gaminimo dalis, nes net fiziškai tampa sunku išmaišyti. Aš nepatarčiau minkyti rankomis- geriausiai yra maišyti šaukštu, net tada kai labai labai lips, ir bus sunku maišyti- taip ir turi būti, lips ir prie indo ir prie šaukšto- o prie rankų prilips visa masė, ir nebus ko minkyt ir kaip nuimti - todėl rankas siūlau naudoti tik perminkymui galutiniam ir tik tada, kai masė atvėsusi ir sumesta krūvon gerokai pastovėjusi, arba nenaudoti rankų visai- kai masė ima vėsti, tada pasibarsčius lentą gausiai curaus pudra ją su šaukštu sukrėsti ant lentos, tada ant viršaus vėl pudruoti- ir tik tada kočioti su kočėlu- ir nelimpa tik iškočiota masė, kuri kočiojant buvo gausiai barstoma pudra, ir jei ji ilgai nešildoma, nelaikoma rankose- visais kitais atvejais ši masė būna lipni ir visur limpa- ir taip ir turi būti- tai normalu, nors nemalonu. O gatavas produktas (iškočiotas lakštas, papuošimas pagamintas) neturi būti lipnus, o jei limpa- reiškia per ilgai laikei rankose, ir sušilo, todėl formuojant reikia privengti perilgo čiupinėjimo rankomis, ir jei ima lipti, laikinai atidėti darbą, ir palaukti kol atvės nuo rankų šilumos ir nelips, arba limpančią vietą papudruoti dar.
Atsakyti
O mamyte, o šituos matėt wacko.gif visas puslapis grožybių wub.gif
Atsakyti
Sveikos, net nezinau, ar galima i sia tema det tortu foto, ar ne? Is komentaru nelabai supratau g.gif Nu bandysiu idet, gal neuzbanis unsure.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hakura: 08 kovo 2009 - 21:16
QUOTE(hakura @ 2009 03 08, 21:12)
Sveikos, net nezinau, ar galima i sia tema det tortu foto, ar ne? Is komentaru nelabai supratau  g.gif  Nu bandysiu idet, gal neuzbanis  unsure.gif

Liuks tortas thumbup.gif kokia ideja thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 03 08, 20:19)
Liuks tortas  thumbup.gif kokia ideja  thumbup.gif

Gerai, neuzbanino smile.gif Cia su saldainiu mase, tik biski pervelai suradau ir pasidaviau tokiai avantiurai. Kaip tik gavosi sunki darbo savaite, tai papuosimai daryti is vakaro ir nespejo sudziut unsure.gif Ideja buvo, kad tos zoles turetu stovet. Kitam kartui zinosiu rolleyes.gif
Atsakyti