Įkraunama...
Įkraunama...

Inkstų policistozė arba multicistozė

sveikutės mamytės 4u.gif aš irgi norėčiau prisidėti prie jūsu, nes turiu tą pačią bėdą verysad.gif mano sūneliui jau 1m ir 3 mėn, taip pat sergam inkstukų policistoze verysad.gif jūs čia rašėte apie kraujospūdžio matuoklius, kaip jūs pamatuojate pypliukams spaudimą? nes kiek domėjausi tai LT niekur nėra tokių pirkti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(vikaripe @ 2010 03 21, 22:49)
sveikutės mamytės 4u.gif  aš irgi norėčiau prisidėti prie jūsu, nes turiu tą pačią bėdą verysad.gif  mano sūneliui jau 1m ir 3 mėn, taip pat sergam inkstukų policistoze verysad.gif  jūs čia rašėte apie kraujospūdžio matuoklius, kaip jūs pamatuojate pypliukams spaudimą? nes kiek domėjausi tai LT niekur nėra tokių pirkti  unsure.gif

Spaudimo aparatai tokie patys ,kaip suaugusiems, tik manzete uzsideda vaikisko dydzio pagal rankytes apimti. Siaip lankomes pas nefrologe, ten stebi visalaik spaudima papildomai, be to dave maza manzete,prisitaikiau prie mechaninio matuoklio, be to dalyvaujam studijoje apie vaiku hipertertenzijos gydyma, tai dave ir automatini aparata, bet pamirso manzete vaikiska prideti doh.gif , tai reiks sia savaite pasiimti. Reikia apsilankyti pas nefrologa jums (ar lankotes?), nes esant siai ligai butina, jei tai tikra policistoze unsure.gif , ten spaudima butinai pamatuos.
O kada jums nustate liga? Pas ka lankotes, gydotes?
Atsakyti
QUOTE(Dobiliux @ 2010 03 22, 13:47)
Spaudimo aparatai tokie patys ,kaip suaugusiems, tik manzete uzsideda vaikisko dydzio pagal rankytes apimti. Siaip lankomes pas nefrologe, ten stebi visalaik spaudima papildomai, be to dave maza manzete,prisitaikiau prie mechaninio matuoklio, be to dalyvaujam studijoje apie vaiku hipertertenzijos gydyma, tai dave ir automatini aparata, bet pamirso manzete vaikiska prideti  doh.gif , tai reiks sia savaite pasiimti. Reikia apsilankyti pas nefrologa jums (ar lankotes?), nes esant siai ligai butina, jei tai tikra policistoze unsure.gif , ten spaudima butinai pamatuos.
O kada jums nustate liga? Pas ka lankotes, gydotes?

Na kai leliukas dar buvo pilvelyje, pastebėjo, kad abu inkstukai yra padidėję, kai gimė, jie taip pat buvo didesni, o kai buvo 8 mėn važiavom vėl į kauną, tai pastebėjo abiejuose inkstukuose mažas cisteles, tai ir pasakė, kad mano leliukui inkstų policistozė verysad.gif šiaip mes esame iš mažo miestelio, tai į kauną mums rekomendavo apsilankyti kartą per metus, nebent jei sysiuko tyrimai būtų blogi, tuomet iš karto pas juos važiuoti.... o dėl spaudimo, tai aš pati namuose norėčiau jį turėti, kad bbet kada galėčiau pamatuoti
Atsakyti
QUOTE(vikaripe @ 2010 03 22, 15:08)
Na kai leliukas dar buvo pilvelyje, pastebėjo, kad abu inkstukai yra padidėję, kai gimė, jie taip pat buvo didesni, o kai buvo 8 mėn važiavom vėl į kauną, tai pastebėjo abiejuose inkstukuose mažas cisteles, tai ir pasakė, kad mano leliukui inkstų policistozė verysad.gif šiaip mes esame iš mažo miestelio, tai į kauną mums rekomendavo apsilankyti kartą per metus, nebent jei sysiuko tyrimai būtų blogi, tuomet iš karto pas juos važiuoti.... o dėl spaudimo, tai aš pati namuose norėčiau jį turėti, kad bbet kada galėčiau pamatuoti

Labas,
tai jusu poliklinikoje turi tureti manzete vaikiska. ten ir pasimatuokit wink.gif
maniskis nesiduoda visai, matavo paskutini karta gal kai buvo kokie 8men, nes tada mieganti nusivezem pas nefrologe, o dabar nesiduoda visai.
Atsakyti
QUOTE(mrs Shirley @ 2010 03 23, 11:04)
Labas,
tai jusu poliklinikoje turi tureti manzete vaikiska. ten ir pasimatuokit wink.gif
maniskis nesiduoda visai, matavo paskutini karta gal kai buvo kokie 8men, nes tada mieganti nusivezem pas nefrologe, o dabar nesiduoda visai.

kad tame mieste, kur mes gyvename neturi tokios manzetes, mums matavo tik kaune, tuomet buvo geras thumbup.gif va dar norėjau paklausti ar jus viska duotat savo mažyliams valgyti? Gal ką ribojat? Nes aš tai labai vengiu dėti įdruskos, jokių dešrelių, rukytų gaminių, vaisvandenių ir t.t. schmoll.gif
Atsakyti
nieko neriboju, svarbu aplamai valgo biggrin.gif
druskos ir pati nevartoju, rukytų nevalgo jis, o vaisvandeniai dar anksti pagal amžių - tik sultys ir tai retai, jam geriausia pienukas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(mrs Shirley @ 2010 04 03, 10:09)
nieko neriboju, svarbu aplamai valgo biggrin.gif
druskos ir pati nevartoju, rukytų nevalgo jis, o vaisvandeniai dar anksti pagal amžių - tik sultys ir tai retai, jam geriausia pienukas  bigsmile.gif

Ignui aš irgi nieko neriboju, irgi džiaugiuosi, kad valgo biggrin.gif nes būna, kad nieko neįkiši, o būna, kad apsisukdamas valgo biggrin.gif ragavęs yra visko, tik jau pats atsirenka ką valgyti, ko ne, ką gerti, ko ne rolleyes.gif
Atsakyti
na man nefrologe patarė vengti daug druskos turinčių produktų smile.gif šiaip tai mes niekada apetitu nesiskundėm, nuo pat kūdikystės žandukus užsiauginom biggrin.gif beje norėjau pasiklausti ar pas jūsų mažylius yra padidėjusi pilvuko apimtis, nes esu skaičiusi jog tai policistozės požymis...
Atsakyti
QUOTE(vikaripe @ 2010 04 06, 20:07)
beje norėjau pasiklausti ar pas jūsų mažylius yra padidėjusi pilvuko apimtis, nes esu skaičiusi jog tai policistozės požymis...

pilvukas tai pas jį toks pasipūtęs, bet daktarė nuramino, kad iki 3 metų vaikams tai yra normalu, tai aš kol kas rami biggrin.gif
Atsakyti
straipsnis apie ...ir ... inkstus
Atsakyti
QUOTE(Žm@nytė @ 2010 06 15, 12:41)

iš tiesų tai mane labai nervina spekuliacija šita tema doh.gif gerai, kad žurnalistė bent nepatingėjo pasidomėti kas ir kaip... tik mažokai biggrin.gif iš pradžių - va, pavogė, o paskui labai trumpai, koks tai sudėtingas reikalas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Namastė @ 2010 08 04, 00:06)
na si karta, sitam leliukui viskas gera, turi 2 inkstukus.

super thumbup.gif

mamytės, pasakykit, o daktarams sakė, kad pirmam vaikui yra policistozė, darė kažkokius paildomus tyrimus, ar tiesiog pasižymėjo ir viskas? g.gif
Atsakyti