Įkraunama...
Įkraunama...

Atostogos

sveikos, mergaites,
norejau paklausti, ar yra toks istatymas del atostogu, kad pirmiausia butinai turi imti 14d, o poto jau po kiek nori dienu?aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(egjora @ 2014 08 06, 15:12)
sveikos, mergaites,
norejau paklausti, ar yra toks istatymas del atostogu, kad pirmiausia butinai turi imti 14d, o poto jau po kiek nori dienu?aciu smile.gif

172 straipsnis. Kasmetinių atostogų suteikimas dalimis

Darbuotojo pageidavimu kasmetinės atostogos gali būti suteikiamos dalimis. Viena iš kasmetinių atostogų dalių negali būti trumpesnė kaip keturiolika kalendorinių dienų.

Bet neparasyta kad pirma dalis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(egjora @ 2014 08 06, 15:12)
sveikos, mergaites,

Darbo kodekso 172 str. nenumato tokio reikalavimo. Tačiau tai gali būti numatyta įmonės vidaus taisyklėse. Pasidomėkite, ar yra (Jūsų darbe) raštu kur nors įformintas toks reikalavimas. Jei yra, tada tokios taisyklės galiotų visiems įmonės darbuotojams, ne tik Jums smile.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo v.vileva: 06 rugpjūčio 2014 - 15:26
aciu, labai
nes darbdavys aiskina , kad naujai pakeite istatyma, kur isigaliojo, kad pirma dalis yra butinai 14d
Atsakyti
Laba diena,
Esu išsiskyrus 2 metus, tačiau iki šiol neesu pristačius ištuokos liudijimo darbovietės buhalterijai.
Ar man papildomos atostogos (auginu nepilnatemį vaiką) priklausys už tuos 2 metus po teismo sprendimo įsigaliojimo ar tik nuo tada pradės skaičiuotis kai pateiksiu ištuokos liudijimą buhalterijai ?
Atsakyti
QUOTE(Roberta-z @ 2014 08 13, 09:12)
Laba diena,
Esu išsiskyrus 2 metus, tačiau iki šiol neesu pristačius ištuokos liudijimo darbovietės buhalterijai.
Ar man papildomos atostogos (auginu nepilnatemį vaiką) priklausys už tuos 2 metus po teismo sprendimo įsigaliojimo ar tik nuo tada pradės skaičiuotis kai pateiksiu ištuokos liudijimą buhalterijai ?

Nuo tos dienos kada pristatysit istuokos liudijimo kopija. Buhalteris negali zinoti jusu asmeninio gyvenimo niuansu.
Atsakyti
mamos bendradarbė sakė, kad iki 2014m sausio 1d reikia būtinai išnaudoti visas sukauptas atostogas kitaip jos dings. ar tai tiesa? mano vyras turi prikaupęs 65 dienas. tai ar būtina jas išnaudoti, ar tai tik gandai? ačiū
Atsakyti
QUOTE(padraika22 @ 2014 08 14, 10:52)
mamos bendradarbė sakė, kad iki 2014m sausio 1d reikia būtinai išnaudoti visas sukauptas atostogas kitaip jos dings. ar tai tiesa? mano vyras turi prikaupęs 65 dienas. tai ar būtina jas išnaudoti, ar tai tik gandai? ačiū

2012 11 06 įstatymu Nr. XI-2358 (Žin., 2012, Nr. 135-6859) nustatyta, kad darbuotojai, iki 2012 m. gruodžio 1 d. turintys nepanaudotų kasmetinių atostogų daugiau kaip už trejus darbo metus, turi teisę jas išnaudoti iki 2015 m. gruodžio 1 d.
http://www.delfi.lt/...i.d?id=63720572
Atsakyti
Gal galit kas pasakyt jei esu atostogose iki rugsejo 26 imtinai, 27 reikejo gryst i darba bet susirgo mano vaikas nuo rugsejo 19 d. ir biuletenis slaugos yra iki spalio 1 d., ar man prasitesia atostogos ir ar slaugos pasalpa mokama?
Atsakyti
QUOTE(Viltis* @ 2014 10 02, 09:57)
Gal galit kas pasakyt jei esu atostogose iki rugsejo 26 imtinai, 27 reikejo gryst i darba bet susirgo mano vaikas nuo rugsejo 19 d. ir biuletenis slaugos yra iki spalio 1 d., ar man prasitesia atostogos ir ar slaugos pasalpa mokama?

atostogos prasitesia jeigu biuletenis yra paciai sau,o slaugai jos neprasitesia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juskirena: 02 spalio 2014 - 11:24
Laba,

norėjau paklausti tokio dalyko.
Prieš pirmą gimdymą, išėjau į neštumo ir gimdymo atostogas (126d.), po jų, į vaiko priežiūros atostogas iki kol vaikui sueis 3 metai. Bebūnant tose atostogose, vėl nestuke.gif , ir vėl išėjau į neštumo ir gimdymo atostogas (126d), tada vėl į antro vaiko vaiko priežiūros atotogas iki 3 metų.
Tai klausimas būtų toks: ar man, į stažą, reikalingą kasmetinėm atostogom gauti, įeina abu laikotarpiai po 126d, kai buvau neštumo ir gimdymo atostogose?
Kaip skaičiuojasi atostogos, kai susidubliuoja vaiko priežiūros atostogos su neštumo ir gimdymo atostogomis?

Atsakyti
QUOTE(Akike @ 2015 01 21, 22:22)
Laba,

norėjau paklausti tokio dalyko.
Prieš pirmą gimdymą, išėjau į neštumo ir gimdymo atostogas (126d.), po jų, į vaiko priežiūros atostogas iki kol vaikui sueis 3 metai. Bebūnant tose atostogose, vėl  nestuke.gif , ir vėl išėjau į neštumo ir gimdymo atostogas (126d), tada vėl į antro vaiko vaiko priežiūros atotogas iki 3 metų.
Tai klausimas būtų toks: ar man, į stažą, reikalingą kasmetinėm atostogom gauti, įeina abu laikotarpiai po 126d, kai buvau neštumo ir gimdymo atostogose?
Kaip skaičiuojasi atostogos, kai susidubliuoja vaiko priežiūros atostogos su neštumo ir gimdymo atostogomis?

Taip, uz abieju vaiku NGA.
Atsakyti