Gal kas pakonsultuos?
Su vyru issiskyriau 2012 gruodi, yra teismo sprendimas, kad vaikas auga su manim. Kazkaip netycia perskaiciau, kad vienisos mamos gauna 35 dienas kasmetiniu atostogu. jeigu pateiksiu dokumentus darbdaviui, nuo kada man taikys tas 35 dienas? Ar bus susikaupe nuo 2012 metu ir galiu panaudoti ar skaiciuojasi tik nuo tada kai pateikiu dokumentus?
Aciu
QUOTE(svetelis @ 2014 05 22, 14:58)
Gal kas pakonsultuos?
Su vyru issiskyriau 2012 gruodi, yra teismo sprendimas, kad vaikas auga su manim. Kazkaip netycia perskaiciau, kad vienisos mamos gauna 35 dienas kasmetiniu atostogu. jeigu pateiksiu dokumentus darbdaviui, nuo kada man taikys tas 35 dienas? Ar bus susikaupe nuo 2012 metu ir galiu panaudoti ar skaiciuojasi tik nuo tada kai pateikiu dokumentus?
Aciu
Aciu
nuo dokumentų pateikimo, ir jei sveikam vaikui ne daugiau nei 14 metų
QUOTE(Ciccio @ 2014 05 22, 16:37)
nuo dokumentų pateikimo, ir jei sveikam vaikui ne daugiau nei 14 metų
Aciu
Sveikos,
Gal kas galėtų mane pakonsultuoti. Nuo gegužės 12 d. esu po operacijos turiu nedarbingumą. Įtariu, kad jis man tęsis iki liepos pradžios. Darbe numatytos kasmetinės atostogos birželio 16 - liepos 1d. Ar tikslinga finansiniu atveju būtų geriau imti tas atostogas? Ar geriau tęsti biuletenį? Kovo, balandžio mėn. pajamos apie 2300 lt į rankas.
Būčiau labai dėkinga
Gal kas galėtų mane pakonsultuoti. Nuo gegužės 12 d. esu po operacijos turiu nedarbingumą. Įtariu, kad jis man tęsis iki liepos pradžios. Darbe numatytos kasmetinės atostogos birželio 16 - liepos 1d. Ar tikslinga finansiniu atveju būtų geriau imti tas atostogas? Ar geriau tęsti biuletenį? Kovo, balandžio mėn. pajamos apie 2300 lt į rankas.
Būčiau labai dėkinga

QUOTE(nercepas @ 2014 05 27, 09:37)
Sveikos,
Būčiau labai dėkinga
Būčiau labai dėkinga

o tikslas koks? Birželio mėn. tau Sodra mokės 80 proc. tavo atlyginimo + sutaupysi atostogų (į darbo stažą atostogoms gauti įsiskaito ir ligos laikotarpis LR DK 170 str. 1 d. 4 p.).
QUOTE(Ciccio @ 2014 05 27, 11:43)
o tikslas koks? Birželio mėn. tau Sodra mokės 80 proc. tavo atlyginimo + sutaupysi atostogų (į darbo stažą atostogoms gauti įsiskaito ir ligos laikotarpis LR DK 170 str. 1 d. 4 p.).
Tai va ir nežinau...Pernai po nedarbingumo nuo liepos padžios iki rugpjūčio vidurio, išėjus savaitei atostogų rugsėjo pabaigoje, už savaitę atostogų gavau daugiau negu dažniausiai gaudavau už dvi savaites

sveiki,
reikalinga konsultacija.
noriu iseiti atostogu, bet virsininkas atsisako isleisti, nes pasak jo per men tik vienas darbuotojas gali atostogauti,bet su kolegem sutarem per puse menesi pasidalinti. man atostogos reikalingos nes darzelis nedirbs ar as turiu pirmumo teise atostogom ar ne?
reikalinga konsultacija.
noriu iseiti atostogu, bet virsininkas atsisako isleisti, nes pasak jo per men tik vienas darbuotojas gali atostogauti,bet su kolegem sutarem per puse menesi pasidalinti. man atostogos reikalingos nes darzelis nedirbs ar as turiu pirmumo teise atostogom ar ne?
Sveiki, siek tiek susipainiojau atostogose ir ju apskaiciavime
Kiek suprantu atostogu skaiciavimas yra toks: paskutiniu 3 men algu suma padalinta is FAKTISKAI dirbtu darbo dienu skaiciaus per 3 men ir padauginta is atostogautu darbo dienu kiekio?
Padekite prasau issiaiskinti
Vasario menesi neatostogavau, alga ta menesi 2500 i rankas (3289 ant popieriaus?), pradirbtu darbo dienu skaicius kiek suprantu 20.
Kova atostogavau 1d, alga ta pati, 3289. Gavau 1048 prieda i rankas tai kaip suprantu jo brutto bus 1378, viso gaunas 3289+1379=4668 uz kovo men brutto. Pradidrbtu dienu skaicius 20(atemus kovo 11?) -1=19.
Balandi atostogavau nuo 14 iki 30 dienos, tai gaunas 12 darbo dienu atostogavau (ismetus viena velyku diena)? Reiskia 9 darbo dienas pradirbau. Alga ta menesi standartine, 3289.
Tai skaiciuojant gaunu:
3 men algos suma: 3289+4668+3289= 11247 Lt;
1 dienos darbo uzmokestis: 11247/(20+19+9) = 234 Lt;
Viso atostoginiu: 234*12 = 2811 Lt;
Geguzes menesi turiu gaut algos: 3289/21 (geguzes darbo dienu skaicius)*9 (pradirbtu per geguze d.d. skaicius) + 2811 = 4221 Lt brutto, 4221*0.76 = 3208 Lt atskaičius mokesčius?
Realiai gavau algos į rankas gegužės mėnesį 2677Lt. Ką ne taip skaičiuoju?
Buhalterei jokių priekaištų neturiu, tiesiog noriu perprast atostoginių skaičiavimą kad planuotis biudžetą, nes tenka kiekvieną mėnesį imti atostogas.
Būčiau dėkinga už pagalbą

Padekite prasau issiaiskinti

Vasario menesi neatostogavau, alga ta menesi 2500 i rankas (3289 ant popieriaus?), pradirbtu darbo dienu skaicius kiek suprantu 20.
Kova atostogavau 1d, alga ta pati, 3289. Gavau 1048 prieda i rankas tai kaip suprantu jo brutto bus 1378, viso gaunas 3289+1379=4668 uz kovo men brutto. Pradidrbtu dienu skaicius 20(atemus kovo 11?) -1=19.
Balandi atostogavau nuo 14 iki 30 dienos, tai gaunas 12 darbo dienu atostogavau (ismetus viena velyku diena)? Reiskia 9 darbo dienas pradirbau. Alga ta menesi standartine, 3289.
Tai skaiciuojant gaunu:
Geguzes menesi turiu gaut algos: 3289/21 (geguzes darbo dienu skaicius)*9 (pradirbtu per geguze d.d. skaicius) + 2811 = 4221 Lt brutto, 4221*0.76 = 3208 Lt atskaičius mokesčius?
Realiai gavau algos į rankas gegužės mėnesį 2677Lt. Ką ne taip skaičiuoju?

Būčiau dėkinga už pagalbą

QUOTE(Nikutė @ 2014 05 30, 09:11)
sveiki,
reikalinga konsultacija.
reikalinga konsultacija.
DK. 169 straipsnis. Kasmetinių atostogų suteikimo tvarka
1. Už kiekvienus darbo metus kasmetinės atostogos suteikiamos tais pačiais darbo metais.
2. Už pirmuosius darbo metus kasmetinės atostogos paprastai suteikiamos po šešių mėnesių nepertraukiamojo darbo toje įmonėje. Už antruosius ir paskesnius darbo metus kasmetinės atostogos suteikiamos bet kuriuo darbo metų laiku pagal kasmetinių atostogų suteikimo eilę. Eilės sudarymo tvarka nustatoma kolektyvinėje sutartyje, o ten, kur tokia sutartis nesudaroma, kasmetinių atostogų suteikimo eilė nustatoma šalių susitarimu.
3. Nesuėjus šešiems nepertraukiamojo darbo mėnesiams, darbuotojo prašymu kasmetinės atostogos suteikiamos:
1) moterims prieš nėštumo ir gimdymo atostogas arba po jų;
2) kitais įstatymų arba kolektyvinių sutarčių nustatytais atvejais.
4. Teisę pasirinkti kasmetinių atostogų laiką po šešių mėnesių nepertraukiamojo darbo įmonėje turi:
1) asmenys iki aštuoniolikos metų;
2) nėščios moterys ir darbuotojai, vieni auginantys vaiką iki keturiolikos metų arba neįgalų vaiką iki aštuoniolikos metų.
5. Vyrams jų pageidavimu kasmetinės atostogos suteikiamos žmonos nėštumo ir gimdymo atostogų metu.
6. Mokymo įstaigų pedagogams pirmaisiais darbo metais kasmetinės atostogos suteikiamos moksleivių ir studentų vasaros atostogų metu, nepaisant to, kada šie pedagogai pradėjo dirbti toje mokymo įstaigoje.
7. Asmenims, kurie mokosi nenutraukdami darbo, kasmetinės atostogos jų pageidavimu derinamos prie egzaminų, įskaitų laikymo, diplominio darbo rengimo, laboratorinių darbų ir konsultacijų laiko.
8. Darbuotojams, namie slaugantiems ligonius ir neįgaliuosius, taip pat asmenims, sergantiems chroniškomis ligomis, kurių paūmėjimas priklauso nuo atmosferos sąlygų, esant medicinos įstaigos rekomendacijai, kasmetinės atostogos suteikiamos jų pageidaujamu laiku.
QUOTE(holamigo @ 2014 05 30, 14:10)
Tai skaiciuojant gaunu:
Tik pirmas mėnuo pilnai dirbtas, su juo kaip ir aišku. Kiti du nėra pilni, šių darbo dienas imate teisingai (sakykim teisingai, patikrinti negaliu

Sveikos, noriu paklausti
Imoneje pradirbau 2 metus, atsotogu nebuvau visai, auginu vaika iki 14 metu ir kiek zinau kasmetiniu atostogu turi buti 35 dienos pagal istatyma. Iseinant is darbo kompensacija ir bus skaiciuojama uz 35 d. ar reikia dar papildomai rasyti kazkoki prasyma ir t.t. nebesusigaudau
Aciu

Imoneje pradirbau 2 metus, atsotogu nebuvau visai, auginu vaika iki 14 metu ir kiek zinau kasmetiniu atostogu turi buti 35 dienos pagal istatyma. Iseinant is darbo kompensacija ir bus skaiciuojama uz 35 d. ar reikia dar papildomai rasyti kazkoki prasyma ir t.t. nebesusigaudau

Aciu
QUOTE(ditukas*** @ 2014 05 31, 06:47)
Sveikos, noriu paklausti
Aciu

Aciu
166 straipsnis. Kasmetinės minimaliosios atostogos
...
2. Kasmetinės trisdešimt penkių kalendorinių dienų atostogos suteikiamos:
...
2) darbuotojams, vieniems auginantiems vaiką iki keturiolikos metų arba vaiką invalidą iki šešiolikos metų;
...
Jei darbovietėje jau yra žinoma, kad esate vieniša mama auginanti vaiką iki 14 m., tai atostogų dienos nuo priėmimo dienos "kaupiasi" po 35 d. už metus, išeinant iš darbo kompensacija bus paskaičiuota už visas sukauptas nepanaudotas atostogų dienas ir jokio prašymo nereikia.