Įkraunama...
Įkraunama...

Atostogos

QUOTE(v.vileva @ 2014 04 12, 15:09)
Atostogos yra atostogos, gausit  smile.gif . Skaičiavimui ims tuos laikotarpius, kai buvo gautas darbo užmokestis.
Man tik šiek tiek nuoseklumo trūksta situacijos aprašyme: "po to  2 mėnsius pilnu etatu... paskutinius 4menesius buvau biliotenyje.... nes per 3men gavau tik ligos pašalpa iš sodros..." Darbo sutartį keitė Jums sergant?

po 2menesiu darbo pilnu etatu isejau i bilioteni ir jame jau 4menesiai, i darba turiu grizti po velykų, bet prieš grizdama noriu pasiimti atostogu.Sutartis buvo keista man dirbant smile.gif.Tai kiek suprantu dali atostoginiu skaičiuos kai dirbau 0,5etato ir paims dali kaip dirbai pilnu etatu? o biliotenis visai nesiskaiciuos?
Atsakyti
QUOTE(bitute777 @ 2014 04 12, 15:45)
po 2menesiu darbo pilnu etatu isejau i bilioteni ir jame jau 4menesiai, i darba turiu grizti po velykų, bet prieš grizdama noriu pasiimti atostogu.Sutartis buvo keista man dirbant smile.gif.Tai kiek suprantu  dali atostoginiu skaičiuos kai dirbau 0,5etato ir paims dali kaip dirbai pilnu etatu? o biliotenis visai nesiskaiciuos?

Biliotenio pinigai neturi jokios įtakos Jūsų atostogų pinigams, bus grįžtama į tą laikotarpį, kai faktiškai dirbote ir uždirbote, bet laikas biliotenio metu kaupia Jums atostogų laiką, lig Jūs dirbtumėte pilnu etatu.
Imama 12 darbo mėn. iki atostogų ir įvertinama, kaip keitėsi per juos Jūsų darbo grafikas.
Pvz., iš 12 mėn. 6 mėn. dirbote 0,5 etato ir 6 mėn. 1 etatu (pilnu), tai tokiu atveju vieno mėnesio atostoginiai būtų maždaug 0,75 vieno mėnesio darbo užmokesčio nuo pilno etato (jei už pusę etato gaudavote 500 Lt per mėnesį, už pilną - 1000 Lt, tada atostoginiai būtų ~750 Lt už mėnesį).
Aš čia taip grubiai ir nežinau, ar aiškiai ax.gif , gal kam aiškiau išeitų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(v.vileva @ 2014 04 12, 16:35)
Biliotenio pinigai neturi jokios įtakos Jūsų atostogų pinigams, bus grįžtama į tą laikotarpį, kai faktiškai dirbote ir uždirbote, bet laikas biliotenio metu kaupia Jums atostogų laiką, lig Jūs dirbtumėte pilnu etatu.
Imama 12 darbo mėn. iki atostogų ir įvertinama, kaip keitėsi per juos Jūsų darbo grafikas.
Pvz., iš 12 mėn. 6 mėn. dirbote 0,5 etato ir 6 mėn. 1 etatu (pilnu), tai tokiu atveju vieno mėnesio atostoginiai būtų maždaug 0,75 vieno mėnesio darbo užmokesčio nuo pilno etato (jei už pusę etato gaudavote 500 Lt per mėnesį, už pilną - 1000 Lt, tada atostoginiai  būtų ~750 Lt už mėnesį).
Aš čia taip grubiai ir nežinau, ar aiškiai  ax.gif , gal kam aiškiau išeitų smile.gif

Ačiū Jums labai, viskas dabar aišku smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitute777: 12 balandžio 2014 - 16:47
Sveiki. Turiu klausimuka-gal kas zinote ar nuo tada kai iseinama nestumo ir gimdymo atostogu,veliau bunant vaiko auginimo atostogose, kaupiasi atostogu nors kelios dienos? Lyg girdejau, bent jau dekreto metu, kad taip... g.gif Labai labai aciu, jei kas galetu atsakyti ir paaiskinti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vitaskin @ 2014 04 24, 09:31)
Sveiki. Turiu klausimuka-gal kas zinote ar nuo tada kai iseinama nestumo ir gimdymo atostogu,veliau bunant vaiko auginimo atostogose, kaupiasi atostogu nors kelios dienos? Lyg girdejau, bent jau dekreto metu, kad taip...  g.gif  Labai labai aciu, jei kas galetu atsakyti ir paaiskinti.  4u.gif

DA atostogu metu kasmetines atostogos ,,kaupiasi",VP atostogu metu--nesikaupia 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Varinija: 24 balandžio 2014 - 08:36
Labas vakaras 4u.gif labai labai reikia jusu pgalbos,gal kas galite paskaiciuoti kiek man priklauso atostogu ax.gif nuo 2013-06-17 iki 2014-08-01.esu vienisa mama blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(jele25 @ 2014 05 01, 19:32)
Labas vakaras 4u.gif labai labai reikia jusu pgalbos,gal kas galite paskaiciuoti kiek man priklauso atostogu ax.gif nuo 2013-06-17 iki 2014-08-01.esu vienisa mama blush2.gif

na, o darbo kodeksą paskaityt kas trukdo?
166 straipsnis. Kasmetinės minimaliosios atostogos
2. Kasmetinės trisdešimt penkių kalendorinių dienų atostogos suteikiamos:
2) darbuotojams, vieniems auginantiems vaiką iki keturiolikos metų arba vaiką invalidą iki šešiolikos metų;

Už konkrečiai nurodytą laikotarpį priklauso 39 kal.d.:
1) 20130617-20140616 priklauso 35
2) 20140617-20140801 priklauso 35/365*46=4,4

Išeinant iš darbo apmokama būtų tik už 27,58 dienas (39,4*0,7).
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 05 02, 08:23)

na taip,DK skaitykite...
o kai susergate informacijos ieskokite medicin.ekciklopedijose...
sugedus buitinei technikai skaitykite zinynus...
sugedus automobiliui........
Tik kam tada sm? g.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Varinija @ 2014 05 02, 07:52)
na taip,DK skaitykite...
o kai susergate informacijos ieskokite medicin.ekciklopedijose...
sugedus buitinei technikai  skaitykite zinynus...
sugedus automobiliui........
Tik kam tada sm? g.gif  mirksiukas.gif

suprantu, jei gali būti interpretacijos tam tikra tema - simptomai būdingi kelioms ligoms ar tekstas neaiškiai surašytas, elektroninių schemų skaitymas reikalaujantis spec. išsilavinimo, bet, šiuo atveju parašyta aiškiai, tereikia paskaityti. Susiskaičiuoti atostogas ir žinoti darbo kodekso pagrindinius straipsnius reglamentuojančius darbuotojo teises ir darbdavio pareigas - privaloma kiekvienam dirbančiajam.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 05 02, 08:23)
166 straipsnis. Kasmetinės minimaliosios atostogos
2. Kasmetinės trisdešimt penkių kalendorinių dienų atostogos suteikiamos:
2) darbuotojams, vieniems auginantiems vaiką iki keturiolikos metų arba vaiką invalidą iki šešiolikos metų;

Už konkrečiai nurodytą laikotarpį priklauso 39 kal.d.:
1) 20130617-20140616 priklauso 35
2) 20140617-20140801 priklauso 35/365*46=4,4

Išeinant iš darbo apmokama būtų tik už 27,58 dienas (39,4*0,7).

aciu 4u.gif as iseisiu i dekreta tai man priklauso tik uz 27 dienas,ir jei per ta laika as isnaudojau 10 kalendoriniu dienu atostogu,tai viso priklauso tik 17dienu?o tos likusios dienos kur nukeliauja?pasilieka?
Atsakyti
QUOTE(jele25 @ 2014 05 03, 11:39)
aciu 4u.gif as iseisiu i dekreta tai man priklauso tik uz 27 dienas,ir jei per ta laika as isnaudojau 10 kalendoriniu dienu atostogu,tai viso priklauso tik 17dienu?o tos likusios dienos kur nukeliauja?pasilieka?

tai juk neišeini iš darbo, o tik į dekretą priklauso visos 39, jei išties viena augini vaiką. Būnant dekretinėse atostogos irgi kaupiasi, nebesikaupia tik išėjus priežiūros atostogų. Visos nepanaudotos atostogos kaupiasi ir kol kas niekur nedingsta, bet nuo 2015-12-01 vėl grįžta įstatymas, kad neišnaudotos atostogos atleidimo atveju apmokamos tik už 3 metus.
"2. Piniginė kompensacija už nepanaudotas kasmetines atostogas išmokama nutraukiant darbo sutartį neatsižvelgiant į jos terminą. Kompensacijos dydis nustatomas pagal nepanaudotų kasmetinių atostogų, tenkančių tam darbo laikotarpiui, darbo dienų skaičių. Jeigu darbuotojui kasmetinės atostogos nebuvo suteiktos daugiau kaip už vienerius darbo metus, kompensacija išmokama už visas nepanaudotas kasmetines atostogas, bet ne daugiau kaip už trejų darbo metų nepanaudotas kasmetines atostogas, jei darbuotojas faktiškai galėjo jomis pasinaudoti ir kolektyvinėje sutartyje nenustatyta kitaip."
"Darbuotojai, iki 2012 m. gruodžio 1 d. turintys nepanaudotų kasmetinių atostogų daugiau kaip už trejus darbo metus, turi teisę jas išnaudoti iki 2015 m. gruodžio 1 d. Nutraukiant darbo sutartį iki 2015 m. gruodžio 1 d., piniginė kompensacija išmokama už visas nepanaudotas kasmetines atostogas."
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 05 03, 15:11)
tai juk neišeini iš darbo, o tik į dekretą  priklauso visos 39, jei išties viena augini vaiką. Būnant dekretinėse atostogos irgi kaupiasi, nebesikaupia tik išėjus priežiūros atostogų. Visos nepanaudotos atostogos kaupiasi ir kol kas niekur nedingsta, bet nuo 2015-12-01 vėl grįžta įstatymas, kad neišnaudotos atostogos atleidimo atveju apmokamos tik už 3 metus.
"2. Piniginė kompensacija už nepanaudotas kasmetines atostogas išmokama nutraukiant darbo sutartį neatsižvelgiant į jos terminą. Kompensacijos dydis nustatomas pagal nepanaudotų kasmetinių atostogų, tenkančių tam darbo laikotarpiui, darbo dienų skaičių. Jeigu darbuotojui kasmetinės atostogos nebuvo suteiktos daugiau kaip už vienerius darbo metus, kompensacija išmokama už visas nepanaudotas kasmetines atostogas, bet ne daugiau kaip už trejų darbo metų nepanaudotas kasmetines atostogas, jei darbuotojas faktiškai galėjo jomis pasinaudoti ir kolektyvinėje sutartyje nenustatyta kitaip."
"Darbuotojai, iki 2012 m. gruodžio 1 d. turintys nepanaudotų kasmetinių atostogų daugiau kaip už trejus darbo metus, turi teisę jas išnaudoti iki 2015 m. gruodžio 1 d. Nutraukiant darbo sutartį iki 2015 m. gruodžio 1 d., piniginė kompensacija išmokama už visas nepanaudotas kasmetines atostogas."

aciu labai,viska supratau 4u.gif
Atsakyti