Labas, mamytes turiu toki prasyma.. gal kartais kuri galesite man padeti gal kas turite kokiu knygeliu su vaikiskom dainom ir taip pat kuriose butu natos prie tu daineliu? gal galetumete padaryti pdf formata ir ikelti? ))
Labas, mamytes turiu toki prasyma.. gal kartais kuri galesite man padeti gal kas turite kokiu knygeliu su vaikiskom dainom ir taip pat kuriose butu natos prie tu daineliu? gal galetumete padaryti pdf formata ir ikelti? ))
Aš duonos riekutę Pakėliau, Nors sniegas delnuką Sugėlė.
- Negalima Mėtyt duonytės, - Sako Mano mamytė.
PIRŠTINAITĖS
Vai, berniukai, Vai, mergaitės - Gražios mano pirštinaitės - Man jas numezgė teta. Nebaisi žiema šalta. Nuo kalniuko čiūžinėsiu, Gražų raštą žiūrinėsiu. Aš suspausiu kumštukus Ir prajuokinsiu vaikus.
Balti pūkai be vėjo Erdvėje laksto, supas: Šaltukas smailiadantis Kanda nosytę, lūpas.
- Mamyt, iš kur tiek musių Baltasparnių pasikėlė? - Vaikuti, mus aplankė Žiemaitės pasakėlė
/Salomėje Nėris/
IR KAS PER NAKTIS
Ir kas per naktis! Dega žvaigždės aukštai, Bemirkčioja tartum akutės; Iš užgirio pilnas mėnulis antai Įspindo į langą gryčiutės. Šarmotas rytas nebeblaško sniegų, Tik kvapą užimdamas spaudžia Ar pirštais gudriais ant gryčiutės langų Žvaigždelėmis verpalą audžia.
Po sniegu jauku ir šilta. Pūgos kloja baltą šilką. Po sniegu, po sniegu Miega pasaka vaikų. Bet Kalėdų tylią naktį Pasaką reikės pasekti, Eglutes reikės uždėgti Tą Kalėdų tylią naktį. Iš pūgų, Speigų, Speigų - Kelkis, pasaka vaikų!
*
Iškalbingas, Greito būdo - Pirmas Laikrodis pabudo Ir sušuko - Nu, nu, nu! Jūs - kaip norit, Aš - einu. Ti-ku ta-ku, Ti-ku ta-ku, Man sena Rodyklė sako, Kad negalima vėluoti Net kada keliai šarmoti. Ti-ku ta-ku, Ti-ku ta-ku, Ei - Apšvieskit sniego taką!
*
Ir netrukus patyliukais Vikrūs sniego žmogeliukai Tempė šalčio išdabintą Ledo mėlyną žibintą. Kiaurą naktį Kiaurą naktį Tas žibintas Turi degti. Ir tokia šviesa pasklido Per pusnynų kelią slidų! Visas šimtas paslapčių - Snaigių - žėrinčių žvaigždžių. Jeigu tenka jums matyti, Kaip nakty pusnynai švyti, Tai žinokit: Patyliukais Vikrūs sniego žmogeliukai Uždegė tą išdabintą Ledo mėlyną žibintą. O jei tenka jums matyti, Kaip aušroj pusnynai spindi, - Tai žinokit: Žmogeliukai Jį pamiršo užgesinti.
*
O tuo tarpu nedidukas Greitakojis laikrodukas Ėjo ėjo, Ėjo ėjo, Baltą meškį pastebėjo. Ti-ku ta-ku, Aš skubu. Meški, - Eikime abu! Meškis raivos - Ko tu nori? Gal turi medučio korį? O jei ne, O jei ne, Tai verčiau palik mane. Kam dar klausti, Kam dar klausti, Meškiai žiemą mėgsta snausti. Tyliai tyliai miškas gaudžia. Tinginėliai meškiai snaudžia. Laikrodukas ėjo ėjo, Pas eglaitę atskubėjo. Ti-ku ta-ku, Ti-ku ta-ku, Tyliai šviečia Sniego takas... Bet Kalėdų tylią naktį Reikia pasaką pasekti, Eglutes vaikams uždegti Tą Kalėdų tylią naktį...
Tiek vaikučių, tiek vaikučių Laukia žėrinčių eglučių!
Oi eglute, Oi mieloji, Paskubėkime - Vėluojam!
Ir padavus ranką žalią, Eglė leidosi į kelią.
*
Gyvu sidabru nušviestas, Mėnesienoj skendi miestas. O gatve - negali būti! Veda laikrodis eglutę!
Tyliai tyliai jiedu ėjo, Niekas jų nepastebėjo. Na, nebent gudrus kepėjas, Tas, iš pasakų atėjęs. Tas, kuris po ledo tiltu Iš pūgos baltučių miltų Tarsi mėnesio ragus Kepė miestui pyragus.
Žvaigždės tuoj atmerks akis. Ša!.. Jos niekam nesakys...
Nuo sakų, sniegų ir vėjo - Visas kambarys kvepėjo. O ant eglės tiek meduolių, Tiek saldainių ir karolių, Sviedinukų ir lėlių, Ir stiklinių obuolių.
O palietęs žalią šaką, Laikrodukas eglei šneka -
Ti-ku ta-ku, Ti-ku ta-ku, Man sena Rodyklė sako, Kad visai nepavėluota Į gražiausią metų puotą.
Po sniegu, Po sniegu, Bunda pasaka vaikų!
LEDO VITRINA
Šaltis kiemsargis jau trina Ledo pasakos vitriną.
Spindinčiu sniegu nušluosto Mėnesio cukrinį skruostą.
Žiūri jis, kaip sniego rožės Iškilminai puotai ruošias.
Net stikliniai manekenai Šokti mokosi tai dienai.
Šaltis kiemsargis jau trina Ledo pasakos vitriną.
Ir už slieką didesniu Speigo adatos dygsniu,
Įsivėręs šerkšno siūlą, Varveklius prie stogo siuva.
MEDINIS ARKLIUKAS
Atjoja į sapną Medinis arkliukas. Medinio arkliuko Medinis balniukas.
Arkliukas medinis, O karčiai tikri. Žiūrėk, nepaklysk, Kai šuoliuosi nakty.
Jau paukščiai sumigo. Jau po devynių. Jau žvengia arkliukas Balsu mediniu.
Apsnigęs kelelis, Naktužė ilga. Tave apkabinsiu Po eglės šaka.
Žvakutė užsidegė - Žemėj tylu. Tik šlama sparnai Paslapties angelų.