Gal tiktų šitas eilėraštis, tik neprisimenu kieno. Vėliavos spalvos
Tris spalvas gerai žinau-
Geltona, žalia, raudona.
Vėliavėlėj Lietuvos
Jos plazdena nuolatos.
Geltona spalva tai saulė.
Pievos ir miškai - žalia.
Raudona spalva tai kraujas
Vargo ir kančios spalva.
Kas esi tu?
Lietuvytis.
Tavo ženklas?
Baltas Vytis.
Kur gimei tu?
Lietuvoj.
Kas ji tau?
Šalis gimtoji.
Kas lietuviai?
Mano broliai.
O tėveliai?
Gi varguoliai.
Kuo būt nori?
Moksleiviu.
O paskui?
Tautos kariu.
Tai nesi tu pašalietis?
Ne, aš Lietuvos pilietis.
Tai šaunu, tai nuostabu Aš visas jas auginu. Tik vienos daržovės vardą Pamirštu kiekvieną kartą!
Na, ji tokia... apvali, Didelė... labai skani, Bet kai nori paragauti, Būna ją sunku išrauti...
Na, ar žinot apie tokią? Taip, teisingai, juk tai ... ropė! Apie šitą daržovėlę Ir paseksiu pasakėlę: ...............................................................
Buvo senis ir senutė. Sau krutėjo po truputį. Anūkėlę jie turėjo Ta be darbo nesėdėjo:
Kol Rainiukas atskubėjo, Jie truputį pailsėjo. Smarkiai daužosi širdis, Graužia prakaitas akis!
Jau dabar pagalbos reikia?.. O kai taip, tai Rainį peikia: Nemiegoki per dienas, Užmiršai visai peles!
Aš tikrai neužmiršau, Kaip medžiodavau anksčiau. Man tik gaila tų pelyčių, Todėl jų negaudau tyčia.
Aš toks geras katinėlis Aš kaip dievo angelėlis... Užtat pelės mane myli, Kol... kur nors nedingsta tyliai.
Nieks nemato, nieks negirdi, Kad turiu auksinę širdį Nieko nežudžiau išvis Na... tik žvirblius gal šešis.
Dėl manęs jūs nebijokit... Ir gal baikit mane mokyt! Aš darysiu ką norėsiu Tai medžiosiu, tai tingėsiu.
Pailsėjom valandėlę, Kol Rainys galop atėjo. Čiupkim ropę kuo greičiau Ir išraukim pagaliau!
Susikibę traukia, pluša Prakaitas visus tik muša... Na, o ropė nė iš vietos. Še, kad nori, tau ir pietūs!
Bando dar kelis kartus Nieko gero čia nebus... Štai pelytė ta maža Skuodžia, sūriu nešina.
Sūris tas nuo mūsų stalo! Bet tiek to! Tegu jį balos! Juk matai jėgos neturim Bėki šen! Padėk tą sūrį!
Susikibę traukia, pluša Prakaitas visus tik muša... Tik staiga roputė pokšt! O visi tik - keberiokšt!
Tai bent džiaugsmas o-pa-pa! Jau roputė išrauta! Ji stipri, bet mes visi Už tą ropę stipresni! ......................................................
Mes roputę pasodinom Ir didžiulę užauginom. Buvo rauti ją sunku, Kol nepakvietėm draugų.
Ropę valgysim visi Ir maži, ir dideli. Pavaišinsime visus, Kas tiktai užsuks pas mus!
Atsiminkite, vaikai: Jei nesiseka darbai, Reikia draugą pasikviesti Viskas eisis kaip per sviestą!
Dar saulė miega. Dar nebunda paukštis. Dar kalbasi giria su dangumi. Tokia tyla, kad pienės pūkas girdi, kaip šnabžda akmenėlis pakrūmy.
Jis prašo žemės, kad padovanotų gimimo dieną jam dvi kojeles, nes nori jis toli toli keliauti į žemuogių ir pasakų salas.
VAKARAS PRIEŠ PJŪTĮ
Tyliai vėjas nusileido man ant rankų, tau ant veido.
Lekia lekia sau per dangų pilkas pulkas debesų. Mėlynom lelijom lyja ant laukų visų.
Ir pravirko tyliai tyliai sidabrinė aviža: - Vai kodėl didžiulėj žemėj aš tokia maža?
TAVE MATAU
Lietau, lietau, tave matau ant klevo lapo, ant žolės, ant sparno vienišos grėžlės tenai toli vidur laukų, kur auga kriaušė po skliautu.
Lietau, lietau, tave matau! Nepasislėpsi nuo manęs! Leki per avižų marias. Melsvom kregždėm tu nuo stogų, melsvom žvaigždėm tu ant šakų. Skrendi, krenti - ir gyvas vėl auksinėj vasaros erdvėj. Lietau, lietau, tave matau!
AČIŪ LIEPAI
Jau ražienom sidabrinėm švinta paryčio laukai. Ačiū, liepa šimtmetine, kad giedojai man ilgai savo paukščiais, savo lapais, kad kvapnių žiedų medum mus visus apdovanojai. Ačiū tau, kad surandu aš tave kasmet galingą, karūnuotą išdidžiai. Ačiū, kad esi laiminga, sušakojusi plačiai. Liepa, amžinai šviesi, ačiū tau, kad mums esi.
RAUDONAS KLEVAS
Toli toli ant aukšto kalno klevas - raudonas šakotas. Aplinkui kalną šaltiniai alma ir žydi sidabro sodas.
Aušroj atbėga laukinis vėjas ant širmo žirgo eiklaus. Žvaigždė - išeinant - rudenio tylą sidabro kurpaitėm apaus.
Ir vėjas laukinis priglus nuolankiai prie klevo raudono peties, ir klevas galingą nusaulintą ranką pavargusiam paukščiui išties.
Toli toli ant aukšto kalno...
ROŽĖ
Tamsų rudenio vakarą sako Rūtelei pagalvė: "Aš nenoriu būti pagalvė, aš noriu būt rožė.
Aš noriu būt rožė ir atsiverti saulei. Tegu man dainuoja linksmas pavasario paukštis.