Skaitom visas temas nuo padžių, bet nerandam eilėraštuko apie traukinuką. gal kas turit, ar bent jau žinot, kur rasti.
QUOTE(baltai balta @ 2009 09 22, 10:42)
Skaitom visas temas nuo padžių, bet nerandam eilėraštuko apie traukinuką. gal kas turit, ar bent jau žinot, kur rasti.
Tikrai buvo
E. Mieželaitis
- Aš svajoju jau seniai:
Kai užaugsiu, būtinai
Būsiu aš mašinistu-
Čiuku čiuku! Tū tū tū!
Atvažiuoju į peroną.
Prašom lipti į vagoną
Su kuprinėm, dideliais
Lagaminais, ryšuliais.
Kraukit paštą ir bagažą -
Traukinys nemažą veža...
* * * * * *
TRAUKINIO DAINA
Aš kas dieną bėgu
Greitas tartum vėjas,-
Geležiniais bėgiais
Mano dainos liejas.
Man lygaus ant kelio
Nesiras nė vieno,
Jūs mane pažinsit
Iš dainelės plieno.
Skamba mano plienas,
Juodas mano rūbas,-
Geležiniais bėgiais
Mano dienos skuba.
/Valerija Valsiūnienė/
labai ačiū, gal iki ten dar nepriejome. mums labai pamažu skaitosi. Perskaitom puslapį išsirenkam mėgiamiausius eilėraštukus, tada ieškom paveikslėlių pagal tekstuką, atsispausdinam ant lapo, spalvinam, ką nors pripiešiam ir segam į segtuvą. kai visas temas perskaitysim, manau, turėsim storą didelę knygą
QUOTE(baltai balta @ 2009 09 22, 10:53)
labai ačiū, gal iki ten dar nepriejome. mums labai pamažu skaitosi. Perskaitom puslapį išsirenkam mėgiamiausius eilėraštukus, tada ieškom paveikslėlių pagal tekstuką, atsispausdinam ant lapo, spalvinam, ką nors pripiešiam ir segam į segtuvą. kai visas temas perskaitysim, manau, turėsim storą didelę knygą
Pelengvint paiešką reikia taip - paspausti SPAUSDINTI ŠIĄ TEMĄ. Tada CRTL+F ir įrašyti ieškomo žodžio šaknį Taip bus paprasčiau
Yra trys temos su eilėraštukais, tikrai daug visokių
Mergaitės gal žinot eilėraštuko tęsinį, dukra iš darželio grįžta vis užmiršdama eilėraštuką apie daržoves, o reikia ruoštis rudenėlio šventei. Pradžia būtų tokia: aš į daržą nuėjau, pasakėlę sutikau -muzikantai pomidorai, o kopūstas dirigentas..., kažkas panašaus, gana ilgas, pamokinčiau ir pačiai visai neblogai būtų atmintį palavinti. ačiū
QUOTE(Ernesta123 @ 2009 09 22, 20:31)
Mergaitės gal žinot eilėraštuko tęsinį, dukra iš darželio grįžta vis užmiršdama eilėraštuką apie daržoves, o reikia ruoštis rudenėlio šventei. Pradžia būtų tokia: aš į daržą nuėjau, pasakėlę sutikau -muzikantai pomidorai, o kopūstas dirigentas..., kažkas panašaus, gana ilgas, pamokinčiau ir pačiai visai neblogai būtų atmintį palavinti. ačiū
gal sis :
Aš į daržą nuėjau,
Pasakėlėn patekau.
Ten morkytė šoka, suka
Linksmą pasakų ratuką.
Ten ridikėliai muzikantai,
O kopūstai - dirigentai.
Ir pupelės valsą šoko,
Kol labai gerai išmoko.
Dar dainavo žirnių choras
Ir solistas pomidoras.
Artistus aš surinkau
Ir dantukais sukramtau.
Buvo pasaka graži
Ir labai labai skani..
Ačiū, ačiū tas pats, sumaišiusi eilutes, kai perskaičiau sakė tas pats. AČIŪ LABAI
sveikutes
gal kas turi zaidimu su pirstukais
labai aciu
gal kas turi zaidimu su pirstukais
labai aciu