Įkraunama...
Įkraunama...

Limfadenitas

mes persirgom ta beda, tai dabar vel ateina skiepu metas pagal kalendoriu, tai net nezinau ka ir daryti skiepyti ar ne. paieskojau internete info tai radau keleta idomiu straipsniu ir suzinojau jog yra toks nacionalinis vakcinu zalos fonas, kuris atlygina zala. Cia yra straipsnis apie skiepus
http://www.vaikas.lt...isakymo-motyvai

o cia nacionalinio vakcinu zalos fondo puslapis pasiskaitykite ten yra labai idomi statistika apie zalos atlyginima.

http://translate.goo...t...2LT302&sa=G
Atsakyti
Sveikos mamytes, neradau nei vieno komentaro ar temos, kurie atsakytu i mano klausimus.
Mano mergytei nustate pasaline reakcija i BCG skiepa, nesake kad limfadenitas nezinau gal cia Anglijoje taip priimta. Pradejo puliuoti rankute praejus 4.5men po skiepo...nuejom daug kelio ir prigerem wisokiu waistu kuriu daktarai paskyre netinkamu...kol pagaliau mum pasake 3sawaites palaukt gal sugis :// na ir ka po tu 3 sawaiciu mums paskyre 6menesiu gydyma Izoniazido antibijotikais. Gal galite pasidalinti patirtimi ar turi koki nors salutini poweiki leliukams sitie waistai nes mano maziuke tik 5 men o antibijotiku wisokiu origerus daugiua nei as per wisa sawo gywenima.. nes esu skaicius kad net maista derint reikia kai tuos waistus geri, ir kad dirgluma sukelia ir kad daznai kepenu weikla sutrinka. Kaip ten yra?
Atsakyti
QUOTE(kiwine @ 2009 11 18, 00:21)
Sveikos mamytes, neradau nei vieno komentaro ar temos, kurie atsakytu i mano klausimus.
Mano mergytei nustate pasaline reakcija i BCG skiepa, nesake kad limfadenitas nezinau gal cia Anglijoje taip priimta. Pradejo puliuoti rankute praejus 4.5men po skiepo...nuejom daug kelio ir prigerem wisokiu waistu kuriu daktarai paskyre netinkamu...kol pagaliau mum pasake 3sawaites palaukt gal sugis :// na ir ka po tu 3 sawaiciu mums paskyre 6menesiu gydyma Izoniazido antibijotikais. Gal galite pasidalinti patirtimi ar turi koki nors salutini poweiki leliukams sitie waistai nes mano maziuke tik 5 men o antibijotiku wisokiu origerus daugiua nei as per wisa sawo gywenima.. nes esu skaicius kad net maista derint reikia kai tuos waistus geri, ir kad dirgluma sukelia ir kad daznai kepenu weikla sutrinka. Kaip ten yra?

Labukas,

Visi antibijotikai daro zala. Patrciau pasikonsultuot su daugiau gydytoju. Anglu kalba pabandyk pasieiskot info: limfadenitis post BCG. Jau anksciau rasiau PSO rekomendacijas, patirti. Neskubek duoti vaistu. Savaite kita nieko nepakeis. Pabandyk susirasti "patikima"gydytoja. Zala greit padarysi ir pasekmes bus ilgam. Juk del savo vaikiuko norisi pacio geriausio ir tinkamiausio gydymo arba negydymo.

Mes per tuos gripus "nelendam"" dabar i gyd. istaigas ir negalim pasitikrinti, bet radom limfmazgius padidejusius 2 men. tuoj mums 5 men. Dar kazka lyg ir uzciuopiu, skiepo vieta dar neugijusi, bet viskas atrodo graziai, dabar laukiam tikrosios pabaigos. Vaistu nevartojom, guli stalciuj. Gerem tik gelezi, vaikas auga, ""sirgom"" tik kelias dienas slogyte.

Mano pasiulymas - ieskokit kitu gydytoju, su kuriais galetumet pasikonsultuot

Laikykites
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bondis: 18 lapkričio 2009 - 20:34
QUOTE(kiwine @ 2009 11 17, 23:21)

Sveikutė, mes gėrėm tuos baisius antibiotikus. (pradžioje buvo paskirtas izoniazidas su etambutoliu, vėliau gėrėm rifamizidą tris mėn sad.gif ) Ką aš galiu pasakyti - reikai konsultuotis su kuo daugiau gydytojų, mūsų atveju reikėjo vis tik operacijos. Bet, pačioje prazdžioje, jei būčiau nepaskubėjusi su vaistasi - tai būčiau dariusi kaip Bondis, būčiau tiesiog laukusi... Nes tie vaistukai tikrai jau nėra tokie šventuoliai - mums sutriko kepenų veiklą, bet kol kas gydymo dar nereikai, tikimės kad atsistatys viskas savaime. Ir dar ką galiu pasakyti - po antibiotikų kurso visiškai žlugo vaiko imuninė sistema - taip kad ligų maratoną tesiam, nežianau kada viskas baigsis.. verysad.gif Imuniteteą tokiam mažiukui irgi nelengva atstatyti, suaugęs gali valgyti ką reikai, mažiukui nesukiši... sad.gif Na bet tikėkimės, kad viskas baigėsi mano atveju ir tik beleika sustiprėti. Jums stiprybės ir kuo daugiau konsultuokitės su gydytojais, nepasitikėkite vieno nuomone. Sėkmės ir lauksim gerų žinių iš jūsų 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(kiwine @ 2009 11 17, 23:21)

p.s. ką dar galiu pridurti - vaikas pasikeitė per vasitų vartojimą - buvo toks rėksniuaks , akd ojojoi... bet už tai kai nutarukėm vaistus - tamo vėl mažu angeliuku wub.gif Ramiu, švelnučiu, besišypsančiu.. Nors dabar jau kartasi ragiukai mano angeliukui ir išdygdsta lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes, labai gaila bet ir mes istojame i jusu kluba... verysad.gif
Mano sunui jau 2,5 bet ir mes esame pereje per visa sita pragara.
Limfmazgio padidejimas, rifampicinas su izoniazidu 3 men., operacija. Iki pat dabar, nors po vaistu vartojimo praejo jau daugiau kaip 1,5 metu padideje kepenu fermentai... verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Kai tik gavome siuntima i Kauno infekcine ligonine, vos tik izengus i gydytojos kabineta ir papasakojus savo bedas, jos reakcija buvo: kas cia dabar pasidare su tom vakcinom! vaikai is visos Lietuvos plaukia vienas po kito. Akivaizdu, kad tikrai kazkas vyksta ir tikrai kazkas visas pastangas deda ta dangstydami. Neabejoju, kad greiciausiai niekas tokias komplikacijas uzregistruoja matyti tik kas desimta.

Mano sunus taip pat kuri laika labai prakaitavo. Praktiskai, kai uzmigdavo tai galvyte tokia budavo slapia, kaip ka tik issimaudzius. As gydytojai irgi ne karta buvau apie tai uzsiminusi, bet ji kazkaip to nesureiksmino. Vasara mums buvo daryta plauciu nuotrauka, nes savo dziaugsmui buvome susirge kokliusu, tai jokiu pakitimu plauciuose nebuvo pastebeta, tai tikiuosi, kad tas prakaitavimas nebuvo kazkoks ypatingas.

Man aplamai po visu su skiepais patirtu komplikaciju issivyste paranojiska baime del savo vaiko, bijau kiekvieno spuogelio, slogos, ar kostelejimo. Nezinau, suprantu, kad tai nera normalu, bet nieko negaliu sau padaryti. verysad.gif

Atsakyti
Sweiki, na ir mes su tom paciom problemytem... gimem VGN doh.gif
kai sunui buvo 6 men kaklelyje pastebejau guziuka...nuejom pas pediatre, tai sako reikia pasildyti ir praeis, po menesio sildymo vel atejom, sakom kad nieko nepraeina...jis nei mazeja nei dideja...nusiunte i tuberkuliozine klinika, ten paziurejo skyre vaistukus patepti 2 savaites ir stebeti, beje kai ciupinejo jau rado 3 guziukus maziukus ir 1 pazastyje, vakar nuvaziavom vel tai jau rado apie 10 guziuku!!!Siaubas kazkoks!!!!!!!!!!!!!! sako kad cia ne tuberkulioze, o seip kazkas, padarem plauciu rentgena tai sako viskas gerai, dabar dave siuntima i santariskes pas Hematolloga, tai pirmadieni eisim pas Rageliene, siaubas kaip as bijau...nezinia nuo ko cia tu limfmazgiu taip daug??? sad.gif bijau kad nebutu kokie onkologiniai susirgimai...idomiai tai kad visi guziukaai issideste aplink visa kakla ir 1 pazastukyje...tai jei pjautu idomu ka visa kakla apipjaus ar kaip??? siaubas kazkoks!!!! nezinau, sedziu verkiu, seneliai irgi persigande juk esam dar maziukai... tik 9 men...o vaikas judrus, linksmas verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Daisyy @ 2009 12 03, 16:00)
Sweiki, na ir mes su tom paciom problemytem... gimem VGN doh.gif
kai sunui buvo 6 men kaklelyje pastebejau guziuka...nuejom pas pediatre, tai sako reikia pasildyti ir praeis, po menesio sildymo vel atejom, sakom kad nieko nepraeina...jis nei mazeja nei dideja...nusiunte i tuberkuliozine klinika, ten paziurejo skyre vaistukus patepti 2 savaites ir stebeti, beje kai ciupinejo jau rado 3 guziukus maziukus  ir 1 pazastyje, vakar nuvaziavom vel tai jau rado apie 10 guziuku!!!Siaubas kazkoks!!!!!!!!!!!!!! sako kad cia ne tuberkulioze, o seip kazkas, padarem plauciu rentgena tai sako viskas gerai, dabar dave siuntima i santariskes pas Hematolloga, tai pirmadieni eisim pas Rageliene, siaubas kaip as bijau...nezinia nuo ko cia tu limfmazgiu taip daug??? sad.gif bijau kad nebutu kokie onkologiniai susirgimai...idomiai tai kad visi guziukaai issideste aplink visa kakla ir 1 pazastukyje...tai jei pjautu idomu ka visa kakla apipjaus ar kaip??? siaubas kazkoks!!!! nezinau, sedziu verkiu, seneliai irgi persigande juk esam dar maziukai... tik 9 men...o vaikas judrus, linksmas verysad.gif

Padideti limfmazgiai gali nuo labai daugelio dalyku, net nuo dygstanciu dantu. Maniskui irgi ant kaklo buvo vienas isitaises, is baimes aplankem buri gydytoju, iskaitant seimos, hematologa, ftiziatra. O pasirodo jis tik nuo supuliavusio spuogiuko galvos odoje. Dingo spuogas, susinormalizavo ir limfmazgis. Nenusiteik blogiausiam, nepanikuok anksciau laiko. 4u.gif Apsilankykite pas hematologa ir butinai parasyk kaip jums sekesi.
Atsakyti
QUOTE(Violetke @ 2009 12 07, 03:22)
Padideti limfmazgiai gali nuo labai daugelio dalyku, net nuo dygstanciu dantu. Maniskui irgi ant kaklo buvo vienas isitaises, is baimes aplankem buri gydytoju, iskaitant seimos, hematologa, ftiziatra. O pasirodo jis tik nuo supuliavusio spuogiuko galvos odoje. Dingo spuogas, susinormalizavo ir limfmazgis. Nenusiteik blogiausiam, nepanikuok anksciau laiko.  4u.gif Apsilankykite pas hematologa ir butinai parasyk kaip jums sekesi.

Dekui, taip ir darau. siandien buvom pas hematologe, padare kraujo tyrimus viskas gerai...sake po menesio pasirodyti...
Atsakyti
4u.gif Kviečiu prisijungti prie grupės Facebook'e "Nukentėję nuo skiepų" . Pasidalinkim savo patirtimi ir padėkime vieni kitiems smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bondis @ 2009 09 03, 09:53)
kad ir kaip bebutu gaila, bet ir mes jungiames i sias gretas.
mums 2 men. 1 sav.praejom tuos pacius kelius kaip ir visos kitos mamos . Vilniuje paskyre etambutoli ir rimfamicina (tiek gerti tiek tepti).gydymo trukme neiaski, manoma neilgiau 4 men. (musu atveju speja kad iki 2 men - bet tai tik speja). Pakolkas nieko savo maziui nedaviau. Ieskom kitu gydymo metodu. Pas mus yra 3 guzeliai sad.gif stebim juos, matuoju temperatura ir laukiam pirmadienio. Leksim Kaunan pas gydytojus.

pikta, kad kazkieno "klaidos" atsiliepia dar tik pradejusiam savo gyvenima mazyliui. Kad ir kaip beaiskintu gydytojai, kad tai organizmo reakcija, bet akivaizdu kad tokiu atveju yra perdaug (nebe 1 is 1000). teko girdet, kad is VGN iseina mamytes ir su daugiau problemu (auksinis stafilokokas ir pan.)

Kai tik baigsim lakstyt per gydytojus, pradesim kelia, kad issiaiskinti visus kaltus.
Neskaitant neikainuojamos zalos vaiko sveikatai tai sios ligos gydymas atsieja ir nemazus finansinius kastus.

Viska padarysiu, kad mano vaikui butu geriausia  blush2.gif

Atsakyti
Su šventėmis visas ir visus 4u.gif

Ruošiames siųsti raštą

Sveikatos apsaugos ministrui
A.Čaplikui

Dėl po BCG vakcinacijos limfadenito gydymo

Prašome paskirti ekspertų grupę, kuri įvertintu ar Lietuvos gydytojai tinkamai gydo, kūdikius, kuriems pasireiškia limfadenitas po BCG vakcinacijos.
Gyd. Elena Sučilienė (RTIUL), Gyd. E.Hansted (KMUK), Gyd. D.Steponavičienė (Kauno 2 infekcinė ligoninė) paskyrė antituberkuliozinius vaistus (rifampcinum, izoniazidum, etambutol) mano 2 mėnėsių sūnui, kuriam pasireiškė limfadenitas po BCG vakcinos.

PSO rekomendacijos, BCG vakcinos gamintojai ir užsienio gydytojai teigia, kad antituberkulioziniai vaistai nėra efektyvus BCG limfadenito gydymui. Rekomenduojama stėbėti limfmazgius ir jei prasideda puliavimas, atliekamas chirurginis drenažas. Remiantis šiomis rekomendacijomis atsisakiau Gyd. Elenos Sučilienės (RTIUL), Gyd. E.Hansted (KMUK), Gyd. D.Steponavičienės (Kauno 2 infekcinė ligoninė) paskirto gydymo.
Šiandien mano vaikui 6 mėnėsiai, limfadenito požymiai išnyko.

Pridedu priedą, su tėvų ir vaikų kontaktais, kuriems buvo pasireiškę BCG limfadenitas ir jiems buvo paskirtas netinkamas gydymas ir dėl šio gydymo padaryta žala vaikų sveikatai.

Jei Jūs pritariate ir esate susidūrę su šia problema, prašau atsiųsti man šiuos duomenis evelina@sakas.lt

Reikalinga informacija:

1. Vaiko vardas pavardė
2. Gydytojas (-ai)
3. BCG limfadenito diagnozės data
4. Paskirtas gydymas vaistais (nurodikyte kokiais)
5. Gydymo laikotarpis
6. Šalutiniai vaistų reiškiniai gydymo metu ir po gydymo
7. Tėvai, kontaktai

Lauksiu Jūsų laiškų

Atsakyti
4u.gif Sveikiname su praėjusiom šventėm!!!!

Kaip sekasi mamytės? Vikaba, kaip Jūs po operacijos? Mes, neskaitant visokių susirgimų infekcinėm ligom, augam, lakstom ir tt. Šią savaitę darysim pakartotinius kepenų fermentų ir kraujo tyrimus - tikiuosi kad rezultatati nenuvils... unsure.gif
Atsakyti