Dar iskilo klausimelis.
O kaip nuo popieriaus perkelti konturus ant medziagos? Juk neiskirpsi ir uzdejus neperpaisysi ar jus persipiesiate per kokia kalke
Vaikystėje, kai siuvau, pagrindinės iškarpos ir buvo popierius, jas ir neši ant medžiagos, tais laikais su muilu žymėdavom, kas kur turi būti. Popieriaus susinaudodavo ohoho kiek, o kaip dabar viskas vyksta siuvime - nežinau 18 metų nesiuvus
Nuo žurnalų persipiešdavau ant tokio "sviestinio" plono permatomo popieriaus man mama rulonais parnešdavo, tai man paauglei net nieko klijuot nereikėjo, nebent koks kliošas būdavo
O kaip dabar daro iškarpas siuvėjėlės - nežinau, bet manau panašiai
O kaip dabar daro iškarpas siuvėjėlės - nežinau, bet manau panašiai
QUOTE(georgita_p @ 2013 05 16, 23:08)
O kaip nuo popieriaus perkelti konturus ant medziagos? Juk neiskirpsi ir uzdejus neperpaisysi ar jus persipiesiate per kokia kalke
Kaip jau buvo nemažai kalbėta šioje temoje, galima naudoti polietileno plėvelę, kepimo popierių (brangoka ir vis tiek reikės susiklijuoti, nes formatas neperdidžiausias). Specializuotose popieriaus parduotuvėse (pvz. Mylidoje Vilniuje) ką nors peršviečiamo dideliais lapais (deja ne rulonais) irgi manau galima išsirinkti (tik klausimas už kiek priimtiną kainą).
Pati aš kol kas dar turiu to Tomienės minėto "sviestinio" popieriaus iš senų laikų - labai geras dalykas.
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2013 05 17, 21:45)
Kaip jau buvo nemažai kalbėta šioje temoje, galima naudoti polietileno plėvelę, kepimo popierių (brangoka ir vis tiek reikės susiklijuoti, nes formatas neperdidžiausias). Specializuotose popieriaus parduotuvėse (pvz. Mylidoje Vilniuje) ką nors peršviečiamo dideliais lapais (deja ne rulonais) irgi manau galima išsirinkti (tik klausimas už kiek priimtiną kainą).
Pati aš kol kas dar turiu to Tomienės minėto "sviestinio" popieriaus iš senų laikų - labai geras dalykas.
pridursiu, aš naudoju nei plėvelę nei medžiagą iš senukų ar ermitažo, beveik persimato ir neslysta ant medžiagos
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2013 05 17, 21:45)
Jo, polietileno plevele gerai, vien tai, kad neplysta kaip popierius, ir ypac gerai kai reikia iskarpas pernesti ant rastuoto, languoto audinio ar jeigu koks sudetingesnis kirpimas.
As naudoju pati ploniausia plevele, kus siltnamiams dengti, gaunasi labai pigiai, ne plotis pas jas didelis, labai gerai viskas matosi, gerokai patogiau nei ant polieriaus
Laba diena, mergaitės
Gal kuri turite parduoti ar paskolinti (išnuomuoti) 2012 m. birželio mėnesio Burda žurnalą? Arba gal žinote kur būtų galima įsigyti?
Būsiu dėkinga už pagalbą .
P.s. ne visuomet temą seku, tai jei galite rašykite a.ž.
Papildyta:
Ačiū už atsakymą .
Gal kuri turite parduoti ar paskolinti (išnuomuoti) 2012 m. birželio mėnesio Burda žurnalą? Arba gal žinote kur būtų galima įsigyti?
Būsiu dėkinga už pagalbą .
P.s. ne visuomet temą seku, tai jei galite rašykite a.ž.
Papildyta:
QUOTE(Dreis @ 2013 05 15, 10:03)
Centriniam knygyne Laisves alejoje.
Ačiū už atsakymą .
Paskaičiau, kad apie Burdos iškarpų perpiešimą diskutavote. Anksčiau darydavau taip: imdavai bet kokio popieriaus didelius lapus (tinka net tapetai, vyniojamas popierius ir pan), ant viršaus dedu Burdos lapus, šonus savaržėlėmis sutvirtinu. Tada su adatėle badau pagal konturus, o nuėmus Burdą tik su pieštuku suvedžioju skylučių "takelį". Gal ir ne pats patogiausias, bet galima panaudoti namie turimą popierių, nereikia pirkti nei brangaus sviestinio, nei plėvelės.