Įkraunama...
Įkraunama...

Mokyklėlės Klaipėdoje

Gal jūs nematėt kaip dirba kitos mokytojos,kur tai matyta,kad mokytoja pamokėlės metu i tel skambučius atsakinėtų,žemas lygis. Labai pasyviai dirba,vyresnių vaikų išvis nesugeba užimt,jie saviveikla užsiima,laksto po klase.
Mum tik laikas atitiko,nes po darbo suspėjam.
MAMYTĖS, gal zinot kokia gera mokyklėle,kad pamokėles vyktų vakarais. aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(neliasta @ 2009 01 20, 14:51)
Sveikos. nesusilaikiau nepakomentavus domisoles... pasiskaiciusi, kad ten labai faina, nuejom ir mes su drauge i ja... o siaip lankom yamaha, galvojam gal patiks labiau, juk dazniau vyksta uzsiemimai ir atitinkamai pigiau. Ir ka gi, nera jiems ko lygintis su yamaha!!!! as nesuprantu, nejau tik mums tokia be rysio pamokele buvo... Yamahoj muzika yra, daineles grazios, o domisolej kazkoks primityvumas... kad zaislu paberia ir tiek, kiek ten tu instrumentu, mes per ta uzsiemima viena ir tematem... o ir mokytoja tikrai ne superini balsa turi...
beje, yamahoj knygeliu ir CD nebutina pirkti, gi mamos pasidalinti gali, jei kam reikia galeciau persiusti, nes as irgi gavau is drauges smile.gif
na cia mano ir mano drauges nuomone, jei kam patinka domisole, neturiu nieko pries smile.gif

Sveikos mamytes, perskaiciau komentara apie domisole, ir pagalvojau jog mano mintis uzrase.As ir perskaiciau internete apie saunia domisoles mokyklele, sudejau visus + jog vyksta 2k savaitej ir pigiau nei Yamahoj ir nutariau nuvest dukryte(pries tai nebuvom lanke jokios mokykleles esam 10men).Na ir pirmas yspudis pasirodė ne koks, is pradziu galvojau gal cia tik man keistai atrode ta pamokele, nes nebuvau maciusi kaip pamokeles vyksta kitur.Tokia labai nesusisteminta, padrika patys elementai gal ir neblogi, jeigu jie butu apjungti turetu temele.Ir vadove matosi geras zmogus, taciau neuztikrinta tuo ka daro ir tai labai jauciasi.Na po pirmo apsilankymo buvau tikra jog ieskosim kokybes.Tiesa dar vienas pastebejimas buvo vaikuciai 6 men, 10men ir 2 metu, as manau jog vaikuciai turetu buti ugdomi pagal amziu.(nors kaip atejusi budetojos paklausiau kur cia grupele maziukams, ji nusisypsojo ir paske cia vienas kabinetas vaiku vos keli tebuna)Tai irgi nemazai pasako.Dabar lankom Yamaha tik 2-se pamokelese buvom (laukininkuose) bet labai patiko tiek man tiek dukrytei.Tiesa trukumus as ten maciau tik del sutarties salygu ir noretusi daznesniu pamokeliu.Visa kita man tikrai sauniai pasirode.Bet nepersu savo nuomonės kitiems, tiesiog pabandykit (nors pabandymas domisolej 20litu kainuoja).Tai tokia mano nuomone. rolleyes.gif
Atsakyti
Sveiki smile.gif .
Mes buvom jau keliose pamokelese Domisoleje ir tikrai nepasirode taip baisiai, kaip kad cia paskutines zinutes byloja. Priesingai- mums labai patiko: mokytoja taip nuosirdziai ir graziai bendrauja su vaikuciais, priemoniu yra daug ir ivairiu, pamokeles vyksta aktyviai ir idomiai. Kol kas nesiskundziam - viskas normaliai thumbup.gif
Atsakyti
Nelabai suprantu , ko jūs vedžiojat kelių mėnesių vaikučius į " mokslus"? blink.gif Nusipirkit kelis gerus diskus su visokia gražia muzika ir namuose leiskit klausytis... wub.gif
Neatimkit savo vaikams vaikystės, negaišinkit savo laiko ir neleiskit vėjais pinigų rolleyes.gif viskam ateina savas laikas , nuo 5-6 metų galima pradėti jau pirmus žingsnius tiek muzikoje , tiek kitose srityse mirksiukas.gif
Atsakyti
Tėvai, vaikus vedantys į ankstyvojo amziaus vaikuciu užsiėmimus, suinteresuoti, kad jų vaikai lavėtų. Aš manau, kad vaikui reikia duoti kuo anksciau pazinti ji supanti pasauli, muzika, o jis pats atsirinks, ko jam reikia. Tai duoda pliusu vaiko vystymuisi- kalbeti pradeda anksciau ir aiskiau, ismoksta bendrauti su bendraamziais - pripranta prie kitu vaikuciu, po to lengviau bus vesti i darzeli, vystosi kurybiskumas ir t.t.. Tai mano nuomone tokia ir as ankstyvajame ugdyme matau tik pliusus smile.gif
Atsakyti
Gal kas lanko Panevezio g.mokiklele jamahos g.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajoklė @ 2009 01 24, 20:59)
Nelabai suprantu , ko jūs vedžiojat kelių mėnesių vaikučius į " mokslus"? blink.gif Nusipirkit kelis gerus diskus su visokia gražia muzika ir namuose leiskit klausytis... wub.gif
Neatimkit savo vaikams vaikystės, negaišinkit savo laiko  ir neleiskit vėjais pinigų  rolleyes.gif  viskam ateina savas laikas , nuo 5-6 metų galima pradėti jau pirmus žingsnius tiek muzikoje , tiek  kitose srityse  mirksiukas.gif

As nelabai tuose uzsiemimuose matau ,,mokslu", tiesiog vaikai kartu linksmai leidzia laika,tas pats kaip vaikus veda y zaidimu kambari.Jai matyciau jog mergytei nepatinka tikrai nevesciau, o namuose mes tikrai klausom muzikeles ir zaidziam, bet buryje vaiku jai kur kas liknksmiau.O ir manau jog vaikui reikia kuo daugiau pasiulyti zaidimu, uzsiemimu, kad galetum pastebeti ko labiau domisis, ka megsta zaisti.Manau tai ateiciai tikrai vertinga.As neesu uz vaiku apkrovima yvairiais mokslais darzelinio amziaus.Taciau ir zaidimai gali buti labai naudingi dvigubai, as tik uz tokias mokykleles.
Atsakyti
O ar neatrodo, kad tas perdėtas ugdymas nuo gimimo, mokymas ir visoks kitoks švietimas yra begalinis noras padaryti iš vaikų mažus genijus. Apskritai, mano manymu, tos visos mokyklėlės, vos ne nuo gimimo, yra tik paskutinis mados klyksmas, šiuolaikinėje vartotojiškoje visuomenėje suformuotas dirbtinis poreikis. Kaimynė, draugė veda į kažkokią mokyklėlę, reikia ir man. Priešingu atveju būsiu nemadinga, nepopuliari, neva nerūpestinga mama. Čia kaip tariams "elitas" Naujųjų vakarą privalo nueiti į Muzikinį teatrą paklausyti operos, (nors mieliau padrybsotų prieš TV arba nueitų į svečius pas draugus) nes priešingu atveju, jei tavęs ten nebus, būsi palaikytas žemo lygio, neišprususiu nepraustaburniu. Na, nebent, jei nebuvimą Muzikiniame teatre pateisinsite buvimu Operos ir baleto teatre smile.gif
Juk kiekvienas suaugęs žmogus turi savo polinkį į tiksliuosius mokslus, kalbas ar menus, tai kodėl nuo mažens norim visus padaryti muzikos ar kitų menų žinovais? Dabar juk populiaru, besilaukianti mama, norėdama genialaus, su didesniu intelekto koeficinetu kūdikio, privalo klausyti klasikinės muzikos. Priešingu atveju ji tokia neišprususi. Mane jei būtų vertę jos klausyti, būčiau apsiverkusi iškart nuo kančios, ir vargu ar laukiamam kūdikui nuo to būtų geriau.
Kam duotas intelektas, ankstyva, aiški ir rišli kalba, tam visa tai duota. Žinoma, paskatinti šiuos procesus galima, tačiau nereikia perlenkti lazdos. Mano sūnus be jokių mokyklėlių, pirmus, aiškiai suvokiamus žodžius, pradėjo tarti būdamas ~10 mėn. Neprireikė jokių sėdėjimu su 6 mėn. vaiku kažkokioje mokyklėlėje. Beje, aš net medikės patarimą gavau. Kai sūnui buvo 2 metai, gulėjom ligoninėje dėl plaučių uždegimo, tai gydytojai labai stebėjosi, kad sūnus taip aiškiai, rišliai kalba sakiniais. Skyriaus vedėja man patarė "nepradėkit ankstyvo mokymo, vien dėl to, kad jis gerai kalba ir viską suvokia geriau negu bendraamžiai, pernelyg ankstyvas mokymas gali (o dažnai taip ir būna) pakenkti fizinei ir psichinei sveikatai, ko pasekmės:problemos mokykloje, nesugebėjimas susikaupti, galvos skausmai ir kitos neurologinės problemos".
O kaip sako pupaoga (beje, kiek Jūsų vaikui metų), kad reikia kuo greičiau supažindinti vaiką su mus supančiu pasauliu, aš kategoriškai prieštarauju. Žinoma nereikia auginti vaiko "bačkoje" ir nieko jam nerodyti, bet žinant dabartinį gyvenimo tempą, vaikus reikia kuo ilgiau nuo jo saugoti. Jau dabar 30-mečiai serga pensininkų ligomis, nenorėkim, kad tos ligos taptų "norma" vaikams.
Neatimkime iš vaikų vaikystės, kuri, lyginant su mūsų ar mūsų tėvų vaikyste, jau ir taip yra praradusi savo žavesį ir tą vaikišką nerūpestingumą 4u.gif
Atsakyti
Kam duotas intelektas, ankstyva, aiški ir rišli kalba, tam visa tai duota. Žinoma, paskatinti šiuos procesus galima, tačiau nereikia perlenkti lazdos. Mano sūnus be jokių mokyklėlių, pirmus, aiškiai suvokiamus žodžius, pradėjo tarti būdamas ~10 mėn. Neprireikė jokių sėdėjimu su 6 mėn. vaiku kažkokioje mokyklėlėje. Beje, aš net medikės patarimą gavau. Kai sūnui buvo 2 metai, gulėjom ligoninėje dėl plaučių uždegimo, tai gydytojai labai stebėjosi, kad sūnus taip aiškiai, rišliai kalba sakiniais. Skyriaus vedėja man patarė "nepradėkit ankstyvo mokymo, vien dėl to, kad jis gerai kalba ir viską suvokia geriau negu bendraamžiai, pernelyg ankstyvas mokymas gali (o dažnai taip ir būna) pakenkti fizinei ir psichinei sveikatai, ko pasekmės:problemos mokykloje, nesugebėjimas susikaupti, galvos skausmai ir kitos neurologinės problemos".
O kaip sako pupaoga (beje, kiek Jūsų vaikui metų), kad reikia kuo greičiau supažindinti vaiką su mus supančiu pasauliu, aš kategoriškai prieštarauju. Žinoma nereikia auginti vaiko "bačkoje" ir nieko jam nerodyti, bet žinant dabartinį gyvenimo tempą, vaikus reikia kuo ilgiau nuo jo saugoti. Jau dabar 30-mečiai serga pensininkų ligomis, nenorėkim, kad tos ligos taptų "norma" vaikams.
Neatimkime iš vaikų vaikystės, kuri, lyginant su mūsų ar mūsų tėvų vaikyste, jau ir taip yra praradusi savo žavesį ir tą vaikišką nerūpestingumą 4u.gif
[/quote]

Sveiki,
Gerbiu Jusu nuomone, bet kartu noreciau Jums papriestarauti.
Musu dukrytei yra 1,7m ir vedu i uzsiemimus, ne tam, kad vaikas taptu kokiu Mocartu, ar Bethovenu ar genijumi, vedu tam, kad prasiplestu akiratis, patirtu daugiau dziaugsmo, malonumo, bendraujant su kitais vaikais, ismoktu graziu daineliu, zaidimu... Tai ne "mokslai" ir ne "mokymas"- jus gal klaidingai informuota, ar nesat visai buvusi tokiose pamokelese ir neisivaizduojate kaip tai vyksta. Tai malonus ir laisvas ugdymas- vaikas neverciamas daryti tai, ko jis nenori, jis viska daro savo malonumui- jis laisvai renkasi, kas jam patinka. Be to, as per prievarta nevesciau savo vaiko ten, kur jis nenori. As matau, kad jai patinka, ji laukia tos dienos, kada bus pamokele, praso zaisti tuos zaidimus, kuriuos zaidziam mokykleleje, dainuoti tas daineles... Tai rodo, kad vaikui patinka, o kam is jo atimti tai, kas jam patinka, teikia dziaugzma ir malonuma.
Kai nevedat vaiko niekur, tai su kuo jis bendrauja, ar su bendraamziais?-(atsakykit sau). Ji supa ta pati aplinka, tie patys zmones...
Ar muzikiniai uzsiemimai yra pakenke kam nors?- (ten biskuti ne i tema gydytojos patarimas). Muzika kaip tik yra mokslininku pripazinta kaip gydymo, ugdymo metodas.
Su mus supanciu pasauliu vaika reikia supazindinti ir kuo anksciau tuo geriau, tik tai reikia daryti teisingai, atsargiai ir vaikui pagal amziu suprantamai. Mes su pasauliu galime supazindinti vaika ir per muzikos prizme - tai as turejau galvoje, aisku, tai reikalauja kurybiskumo ir isradingumo. Tad, tokie uzsiemimai yra labai naudingi siam tikslui realizuoti.
Aisku, pamokeles yra mokama pramoga, bet juk viskas siais laikais kainuoja. Vaikai -musu ateitis, ka mes jiems duosime siandien, galbut po kiek laiko galesime dziaugtis ju sekme moksluose, gyvenime...
Ar vaikui lankant uzsiemimus su benraamziais ir patiriant daug dziaugsmo pamokeliu metu bus atimama vaikyste?!?!?! doh.gif - Tai mes kaip tik juos turime traukti is tos niurios kasdienybes, toliau nuo tu gyvenimu nusivylusiu ir viskuo nepatenkintu zmoniu, kad pasetume juose sviesios vilties ir dziaugsmo grudeli.
Kiekviena mama stengiasi savo vaikuciui duoti tai, kas geriausia jam.
As manau, kad elgiuosi teisingai savo ir savo mazyles atzvilgiu leisdama pazinti muzikos pasauli tiek, kiek jai to reikia. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pupaoga @ 2009 01 29, 13:24)
Kai nevedat vaiko niekur, tai su kuo jis bendrauja, ar su bendraamziais..

Mano sūnus bendrauja su bendraamžiai, jis lanko darželį nuo 2 metų smile.gif Nuo tokio amžiaus ir tos muzikos mokyklėlės (šokių, dailės ir pan.) nėra blogybė, aš net esu už jas, nes nuo tada atsiranda poreikis intensyviau bendrauti ir su kitais. Jūsų dukrytė irgi jau ne 6 ar 8 mėnesių, o jai 1,7 m., žinoma nežinau nuo kada pradėjote mokyklėlę lankyti. Aš kategoriškai prieš 6, 8 ar 10 mėnesių vaikų tąsyma į muzikos, šokių (Kristina Sliesoraitienė jau ir tokią įsteigė) ar kt. mokyklėles. Sakot, vaikui patinka? Mažam vaikui patinka ir kai jį mėto į palubes, krykščia iš džiaugsmo, bet iš kur paskui "Sukrėsto vaiko sindromas"? Medikų įrodyta, kad krykščia jis tikrai ne iš džiaugsmo. Taip pat, dėl džiaugsmo 6 mėn. vaikui sėdint muzikos mokyklėlėje, vargu ar būtų didesnis skirtumas tarp to džiaugsmo, kai jį paima mama, su juo pažaidžia.
Aš esu už papildomą ugdymą: muziką, šokius, vaidybą, sportą ir pan. Bet tam turi būti tinkamas laikas. Aš esu kategoriškai prieš vaikų tąsyma iki 1,5 metų. Čia mano asmeninė nuomonė.
Betkuriuo atveju, visiškai sutinku su Jūsų šia mintimi "Kiekviena mama stengiasi savo vaikuciui duoti tai, kas geriausia jam." 4u.gif
Atsakyti
[quote=Maliku,2009 01 29, 00:40]
,,O ar neatrodo, kad tas perdėtas ugdymas nuo gimimo, mokymas ir visoks kitoks švietimas yra begalinis noras padaryti iš vaikų mažus genijus. Apskritai, mano manymu, tos visos mokyklėlės, vos ne nuo gimimo, yra tik paskutinis mados klyksmas, šiuolaikinėje vartotojiškoje visuomenėje suformuotas dirbtinis poreikis. Kaimynė, draugė veda į kažkokią mokyklėlę, reikia ir man. Priešingu atveju būsiu nemadinga, nepopuliari, neva nerūpestinga mama. Čia kaip tariams "elitas" Naujųjų vakarą privalo nueiti į Muzikinį teatrą paklausyti operos, (nors mieliau padrybsotų prieš TV arba nueitų į svečius pas draugus) nes priešingu atveju, jei tavęs ten nebus, būsi palaikytas žemo lygio, neišprususiu nepraustaburniu. Na, nebent, jei nebuvimą Muzikiniame teatre pateisinsite buvimu Operos ir baleto teatre smile.gif ,,

Na sakyciau labai jau kategoriska nuomone, siuo klausimu.Taip as klausiau visa nestuma klasikines muzikos, bet as ir pries tai ja klausydavau.Ir y teatra einu ir eidavau ir y opera, taip pat ir mezzo kanala paziuriu.Ar tai reiskia ,,mada''?Visais laikais pasitaikydavo panasiu zmoniu kurie pirkdavo knygas del grozio ir tt...bet nereikia suabsoliutint jog mokykleles iki1,5metu yra blogis.Jog klasikines muzikos klausimas yra kancia.Mano dukrytei 10men ir tikrai jai nera per anksti,ta riba yra salygine.Buti su vaiku, zaisti, myluoti manau niekad nebuna per anksti.Ir mano nuomone tokiu mokykleliu turetu buti kur kas daugiauir yvairesniu profiliu,tik as uz vaiko raidos tarpni atitinkanti ugdyma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo missdior: 29 sausio 2009 - 20:35
QUOTE(missdior @ 2009 01 29, 20:34)
Na sakyciau labai jau kategoriska nuomone, siuo klausimu.Taip as klausiau visa nestuma klasikines muzikos, bet as ir pries tai ja klausydavau.Ir y teatra einu ir eidavau ir y opera, taip pat ir mezzo kanala paziuriu.Ar tai reiskia ,,mada''?Visais laikais pasitaikydavo panasiu zmoniu kurie pirkdavo knygas del grozio ir tt...bet nereikia suabsoliutint jog mokykleles iki1,5metu yra blogis.Jog klasikines muzikos klausimas yra kancia.Mano dukrytei 10men ir tikrai jai nera per anksti,ta riba yra salygine.Buti su vaiku, zaisti,  myluoti manau niekad nebuna per anksti.Ir mano nuomone tokiu mokykleliu turetu buti kur kas daugiauir yvairesniu profiliu,tik as uz vaiko raidos tarpni atitinkanti ugdyma.

Čia visiškai kita situacija. Jūs - žmogus mėgstantis klasikinę muziką. Jūs klasikinę muziką klausėte ir prieš nėštumą, ir nėštumo metu, ir po nėštumo, tikėtina, kad klausysite ją visą gyvenimą, bet todėl, kad ji Jums patinka, o ne todėl, kad dabar madinga.
Paklauskit tų mamyčių, kurios klausė klasikinę muziką, kiek iš jų realiai ją mėgsta, ja domisi. Jų, vargu, ar bus dauguma, todėl, kad kita dalis klausė todėl, kad "taip reikia".
Teigiat, kad "būti su vaiku, žaisti, myluoti niekada nebūna peranksti". Visiškai sutinku su tuo. Tai vat, kol vaikas mažas ir žaiskime su juo, myluokime, būkime su juo, o ne su "kompanija", kuri taip pat tąso vaikus į mokyklėles tam, kad save parodytų ir į kitus pažiūrėtų, nes taip madinga.
Ir lygiai taip pat sutinku, kad mokyklėlių turėtų būti įvairesnių profilių. Aš pati pasigendu įvairumo, nes pagrindas: muzika, šokiai, dailė. Gal man to maža, nes gyvenime matau daugiau sričių, kurios mano manymu kur kas svarbesnės ir naudingesnės nei menai. Tai mano subjektyvi nuomonė. Betkuriuo atveju vėl sutinku su Jumis, vaikus ugdyti reikia, tačiau reikia tinkamai parinkti priemones ir laiką.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maliku: 29 sausio 2009 - 22:46