Įkraunama...
Įkraunama...

Pynimas iš laikraščių - 3

Ar reikia sukti ant to pagaliuko medinio(virbalo),ar galima ir be jo.Nes pavyzdžiuose kai kur mačiau nupiešta,kad suka vytelę ,bet tik pirštais be jokio virbalo Ir dar antras klausimas. Jei jau reik sukt ant to virbalo,tai jis po to ir paliekamas tos vytelės viduje,ar jį reik ištraukt?Ačiū išanksto
be virbalo nesu bandziusi, bet kaip sukasi ant virbalo gali cia pasiziureti, o virbalas isimamas, nes jis tik kaip pagalbine priemone mirksiukas.gif
Atsakyti
Labai ačiū už tokį greitą atsakymą.Bandysiu ,gal kas gausis ir man. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(emma @ 2009 05 15, 13:21)
Sveikos,gaila,kad tik šiandien aptikau jūsų temelę.Labai gražūs jūsų darbeliai.Kaip noriu ir aš taip pint išmokti.Pasiskaičiau pirmą temą ir iškilo toks klausimas.Ar reikia sukti ant to pagaliuko medinio(virbalo),ar galima ir be jo.Nes pavyzdžiuose kai kur mačiau nupiešta,kad suka vytelę ,bet tik pirštais be jokio virbalo.Ir dar antras klausimas.Jei jau reik sukt ant to virbalo,tai jis po to ir paliekamas tos vytelės viduje,ar jį reik ištraukt?Ačiū išanksto. 4u.gif

Sveika smile.gif . Gal ir gali sukti be pagaliuko, bet su juo daug lengviau ir vienodo storio vyteles gaunasi thumbup.gif . Jos visos lygios, dailios. O be pagaliuko ir pradeti sukti bus labai sunku! Kai suki, ta virbala (pagaliuka) vis patrauki zemyn, kad visa laika laikrascio juostele suktum ant jo. Kai baigi, aisku, kad visai istrauki ir pati galiuka juosteles patepi su klijais ir sekundele palaikai, kad prisiklijuotu ir neatsisuktu vytele. Sekmes, pabandyk ir turi gautis, nes gal as neaiskiai paaiskinau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rimute7 @ 2009 05 15, 21:28)
Sveika smile.gif . Gal ir gali sukti be pagaliuko, bet su juo daug lengviau ir vienodo storio vyteles gaunasi thumbup.gif . Jos visos lygios, dailios. O be pagaliuko ir pradeti sukti bus labai sunku! Kai suki, ta virbala (pagaliuka) vis patrauki zemyn, kad visa laika laikrascio juostele suktum ant jo. Kai baigi, aisku, kad visai istrauki ir pati galiuka juosteles patepi su klijais ir sekundele palaikai, kad prisiklijuotu ir neatsisuktu vytele. Sekmes, pabandyk ir turi gautis, nes gal as neaiskiai paaiskinau 4u.gif

Gal galima, rimut, smulkiau...Nesupratau šio pasakymo blush2.gif Prisisukau vytelių nemažai, bet taip ir neperpratau užtikrintos vytelės sukimo metodikos...Gal perdaug veržiu, ar dar kas, nes baigiant ją sukti, pradinis galas kartais atsilaisvina. Jau taip, rodos, stengiuos, kad visu vytelės sukimo ilgiu išliktų tas pats kampas, bet vistiek...kažkokia loterija... doh.gif Jei virbalas dedamas bukesniu kampu, vytelė trumpa gaunasi, jei smailesniu - kartais idealu, o kartais išsisuka pradžia...Gal čia sunkus tik pirmas tūkstantis? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bite @ 2009 05 15, 22:39)
Gal galima, rimut, smulkiau...Nesupratau šio pasakymo blush2.gif  Prisisukau vytelių nemažai, bet taip ir neperpratau užtikrintos vytelės sukimo metodikos...Gal perdaug veržiu, ar dar kas, nes baigiant ją sukti, pradinis galas kartais atsilaisvina. Jau taip, rodos, stengiuos, kad visu vytelės sukimo ilgiu išliktų tas pats kampas, bet vistiek...kažkokia loterija... doh.gif  Jei virbalas dedamas bukesniu kampu, vytelė trumpa gaunasi, jei smailesniu - kartais idealu, o kartais išsisuka pradžia...Gal čia sunkus tik pirmas tūkstantis?  mirksiukas.gif

As ne rimute, bet atsakysiu kaip as darau. ax.gif As ir pradzia ir pabaiga patepu klijais, tada man pradzia neatsivynioja 4u.gif
O pagaliuka kaip ir rimute vis pastumiu i prieki, kad ir toliau laikrastis ant pagaliuko vyniotusi. mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal galima, rimut, smulkiau...Nesupratau šio pasakymo blush2.gif  Prisisukau vytelių nemažai, bet taip ir neperpratau užtikrintos vytelės sukimo metodikos...Gal perdaug veržiu, ar dar kas, nes baigiant ją sukti, pradinis galas kartais atsilaisvina. Jau taip, rodos, stengiuos, kad visu vytelės sukimo ilgiu išliktų tas pats kampas, bet vistiek...kažkokia loterija... doh.gif  Jei virbalas dedamas bukesniu kampu, vytelė trumpa gaunasi, jei smailesniu - kartais idealu, o kartais išsisuka pradžia...Gal čia sunkus tik pirmas tūkstantis?  mirksiukas.gif

Bite, jeugu išsisuka viršus, tai ptiežastis tik per smailas kampas. Ir net labai mažas kampo skirtumas turi reikšmės. Tikrai nereiks tūkstančio mirksiukas.gif Truputėlį pabukink kampą.
Atsakyti
user posted image

Kaip pasigaminti

Ten siaip ir daugiau idomiu dalyku visokiu yra mirksiukas.gif
Atsakyti

Oi, bitele, pasiskubinau tada po kursu blush2.gif , pamirsau parodyti ! Kai pradedu sukti, virbala laikau smailiu galu i virsu. Bandau ji uzdeti ant popieriaus juosteles tokiu kampu, kad vyteles storis gautusi kuo vienodesnis ir ilgesnis ir graziai susisuktu. Na, NE 90" kampu, bet gana staciai, jeigu laipsniais, tai gal 70 ar net ir 80". Tikrai statokai! Bet negalima perdaug staciai, nes tada atsisukineja doh.gif ! Jeigu suku ir matau, kad man nepatinka vytele, atlaisvinu ir vel bandau pakreipti virbala truputi staciau ar gulsciau ir vel suku. Po keliu vyteliu jau mazdaug orientuojuosi kaip man geriau ir graziau. Taigi reikia rasti ta geriausia kampa, kuri nustatysi pati, siek tiek pasipraktikavusi drinks_cheers.gif . Baigusi sukti vytele, patepu piestukiniais klijais, greit ir gerai prisiklijuoja thumbup.gif . Tiesa, as suku is "minksto" laikrastuko "Miesto vitrina" thumbup.gif . Bandziau is "Lietuvos ryto", bet man nepatiko. Nors dabar supratau, kad didelius gaminius geriau pinti is "kietesniu" vyteliu ( "L. R."), o dailesnius, mazesnius dirbinelius, is minkstesniu. Kai apipindineju apie kartonine deze, tai neturi labai dideles reiksmes, bet jeigu bus tik pintas korpusas, tai tas faktas is ko suktos vyteles gali tureti nemaza itaka.
Kazin, ar bent kiek aiskiau nuo mano "paaiskinimo" g.gif blush2.gif ?
Sekmes, bitele 4u.gif
Atsakyti
Na, vel as ax.gif . Radau ta puslapi, kur LINUTUKE piese kokiu kampu deda virbala, bet neberodo to paveiksliuko. Taigi, teks pasikliauti mano aprasymu ax.gif . 4u.gif
Atsakyti
gal kam pravers mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(LINUTUKĖ @ 2009 05 18, 13:23)

Oi, LINUTUKE, kaip laiku pasirodei thumbup.gif, dekui uz nuorodele 4u.gif . Dabar Bitei bus visai aisku thumbup.gif . O kaip reikalai su darbeliais mirksiukas.gif ? Mano darbai padeti saugioje vietoje mirksiukas.gif . Darzas, siltnamis, pieveles... Kaupiu makulatura lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos. smile.gif

Radau Jūsų temutę ir susidomėjau. Senokai dairausi į pintines Maximoje, nes norisi tvarkos namuose ant spintų, o ir kojinėms, vaikų žaislams pintinės labai tiktų ir sumąsčiau pabandyti ir aš. Daugmaž viskas aišku, bet iškilo klausimas: kiek maždaug žaliavos susinaudoja didesnei pintinei? g.gif
Atsakyti