QUOTE(bite @ 2009 05 15, 22:39)
Gal galima,
rimut, smulkiau...Nesupratau šio pasakymo
Prisisukau vytelių nemažai, bet taip ir neperpratau užtikrintos vytelės sukimo metodikos...Gal perdaug veržiu, ar dar kas, nes baigiant ją sukti, pradinis galas kartais atsilaisvina. Jau taip, rodos, stengiuos, kad visu vytelės sukimo ilgiu išliktų tas pats kampas, bet vistiek...kažkokia loterija...
Jei virbalas dedamas bukesniu kampu, vytelė trumpa gaunasi, jei smailesniu - kartais idealu, o kartais išsisuka pradžia...Gal čia sunkus tik pirmas tūkstantis?
Oi, bitele, pasiskubinau tada po kursu
, pamirsau parodyti ! Kai pradedu sukti, virbala laikau smailiu galu i virsu. Bandau ji uzdeti ant popieriaus juosteles tokiu kampu, kad vyteles storis gautusi kuo vienodesnis ir ilgesnis ir graziai susisuktu. Na, NE 90" kampu, bet gana staciai, jeigu laipsniais, tai gal 70 ar net ir 80". Tikrai statokai! Bet negalima perdaug staciai, nes tada atsisukineja
! Jeigu suku ir matau, kad man nepatinka vytele, atlaisvinu ir vel bandau pakreipti virbala truputi staciau ar gulsciau ir vel suku. Po keliu vyteliu jau mazdaug orientuojuosi kaip man geriau ir graziau. Taigi reikia rasti ta geriausia kampa, kuri nustatysi pati, siek tiek pasipraktikavusi
. Baigusi sukti vytele, patepu piestukiniais klijais, greit ir gerai prisiklijuoja
. Tiesa, as suku is "minksto" laikrastuko "Miesto vitrina"
. Bandziau is "Lietuvos ryto", bet man nepatiko. Nors dabar supratau, kad didelius gaminius geriau pinti is "kietesniu" vyteliu ( "L. R."), o dailesnius, mazesnius dirbinelius, is minkstesniu. Kai apipindineju apie kartonine deze, tai neturi labai dideles reiksmes, bet jeigu bus tik pintas korpusas, tai tas faktas is ko suktos vyteles gali tureti nemaza itaka.
Kazin, ar bent kiek aiskiau nuo mano "paaiskinimo"
?
Sekmes, bitele