Sveiki, manau mano klausimas atitinka šią temą
Norėčiau paklausti, kaip jūs tvirtinat autokėdutę automobilyje priekinėje ar galinėje sėdinėje, nugara ar veiduku į priekį ir kokio amžiaus vaiką. Radau straipsnį rusų kalba
"Nugaryte į priekį - kaip įmanoma įlgiau".

Čia rašoma, kad Švedijoje nugaryte į priekį mažylius vežioja ilgiau nei kitose Europos šalyse - iki 3 metų, kai kitur tik iki vieneriu. Draugė savo vaikelį iki vienerių vežiojo nugaryte į priekį, po to prasidėjo protestai - mažyliui truko vietos, nes jis kojytėm remdavosi į galinės sėdynės atlošą.

Taigi mamytė pasidavė mažylio reikalavimams ir veža jį jau veiduku į priekį. Aš tai sutinku su nuomone straipsnyje, kad iki 3 metelių vaikelis dar pakankamai gležnutis ir jo kakiuko slanksteliai neatlaikytų tokio didelio (kelių šimtų kilogramų) smūgio, be to kaip be būtų liūdna ir straipsnyje pateikta statistika rodo, kad Švedijoje kaudžių atvejų gerokai mažiau nei kaip pvz. Prancuzijoje ar Vokietijoje.

Pilnai suprantu vaikelio protestus, bet jei Švedijoje vežioja taip vaikelius, reiškia su jais dar galima susitarti. Kaip jūs manot?
Be to kaip jūs manot, kur saugiau vežioti iki 3 metukų vaikelį gale ar priekyje, aišku prieš tai atjungus ten esamas oro pagalves?

Aš tai labiau linkusi vežiotis tik galinėje sėdynėje, nors ir ten reikėjo atjungti oro pagalves, man kažkaip saugiau nei priekyje ir nebūtų papildomų priežasčių nenukreipti dėmesį nuo kelio, nes tiesiog bet kuri mamytė automatiškai norėtų ką nors pataisyti, paduoti barškutį, nuvalyti burnytę, o žiūrint kiek gatvėse "lakūnų", kurie visada labai skuba, bet kuriuo momentu tau užlenda į priekį

, tai tiesiog pavojingas blaškimasis