Bandžiau Uriage kremą (apie 60 lt), Amway bright idea serumą (120), Kleraderm (35), Skinoren (45), dar kažką... niekas nepadėjo.
Kepenų f-ja normali, hormonų tyrimo (kaina 100) rezultatai - viskas normos ribose, į soliariumus nevaikštau, vasarą neišeinu be SPF 15 (30 man netinka, nes jie pertiršti mano mišriai odai) Pastaruoju metu naudoju Aquatonale concentre eclaircissant koncentratą - 3 ml., kaina apie 8 lt., kol kas jokio rezultato.
Ką galiu pasakyti - kremai skirti tik profilaktikai, o rimtam gydymui reikalingi serumai ir koncentratai. Nemanau, kad reikia naudoti tik nuo rudens - naudoju ir vasarą, tik prieš miegą - taip yra proga išbandyti, ar jos tikrai veiksmingos, nes pastebėjau vieną dalyką: kadangi visos puolam šias priemones naudoti nuo rudenio, susidaro įspūdis, kad jos padeda, o iš tikrųjų oda pati šviesėja šaltuoju metų laikotarpiu.
Tiesa, kosmetologė man pasakė, kad lazeris čia nieko nepadės ir kad nepuoselėčiau tuščių vilčių.
Kur perki tą koncentratą? Gal kuris kremas buvo, nors šiek tiek, efektyvesnis už kitus?