QUOTE(bytte @ 2010 08 02, 08:32)
1. nepatarčiau aš peroksido, jis odai labai kenkia, o jei po balinimo (tikrai bals dėmės ir galėsit džiaugtis iki pavasario) oda nespės atsistatyti su savo apsauginėm funkcijom, jokie kremai su stipriausiais SPF nepadės...
2. Kelinti metai "grūdinu" odą saulei, tai yra kada saulė nėra aktyvi - deginu veiduką.
3. Kuo jautresnė oda UVA, tuo greičiau atsiranda pigmentinės dėmės ar ne, o tas jautrumas mažėja odai įdegus. Galiu pasakyti mažėja gan stipriai, bent jau man taip rodos, nes laboratorijos neturiu, ir tvirtint nieko negaliu. Tiesa, mano noras turėti baltą odą tampa neįgyvendinamas, bet bent pigmentinės dėmės nebe taip lenda.
4. O vienodų tyrimo būdų, norint patikrinti apsaugos nuo UVA spindulių lygį, kol kas nėra. Žinau kad JAV apsauga žymima žvaigždutėmis nuo 1 iki 4, o pas mus lygiais: žemas, vidutinis, aukštas ir labai aukštas. Ir dar... bandymuose užtepa kremo daug daugiau nei vartotojai, netgi tepdamiesi atsakingai, todėl apsauga būna geriausiu atveju tik 50 procentu, nei nurodyta. Be to nustatyta, kad itin aukštas SPF nežymiai padidina apsaugą, o žemas galim sakyt jos visai nesuteikia.
1.
peroksidas, panašiai, kaip ir alkoholis, turi kažkiek naudingų savybių odai, bet žinant tai, kad jie abu generuoja laisvųjų radikalų žalą, kurią visi taip nori sumažinti, jų naudoti nerekomenduočiau.
Dėl odos apsauginių funkcijų balinant
Naudojant bet kokius baliklius reiktų pasirūpinti, kad oda gautų įvairių naudingų ingredientų, kaip keramidai, vitaminai- antioksidantai ir pan. Nes, kaip visada, jei kažkoks ingredientas ant odos tikrai veikia, jis turi ir neigiamą pusę.
2. Nesuprantu, kaip tai saulė nėra aktyvi ir grūdinat veidą? Man toks pasakymas nesuvokiamas...
Mano nuomone saulė visada yra aktyvi, tik šaltesniu metu mažiau spindulių pasieka žemę. Tai visiškai nereiškia, kad šaltu sezonu saulė odos nežaloja...
3. Čia irgi nesutikčiau. Taip, įdegus mažėja odos jautrumas saulei, nes oda sudaro savo natūralų SPF (apie 2-3), kuris kažkiek apsaugo nuo nudegimo. Tačiau saulės žala yra kaupiamoji, t.y. oda prisimena kiekvieną joje praleistą minutę. Absoliučiai kiekvieną kartą, kai oda gauna saulės, pradeda veikti jos apsaugos mechanizmas, imama kovoti su saulės sukeliamu uždegimu, odos apsauginė reakcija pasireiškia įdegiu ir t.t. Ir kiekviena minutė sauėje paskui pasireiškia pigmentinėmis dėmėmis...
4. Na, man kol kas neteko matyti žvaigždučių ant produkų, nors jų naudoju ne vieną... Kol kas patikimos sistemos, kaip žymėti apsaugą nuo UVA spindulių JAV nėra, tad yra rekomenduojama tiesiog naudoti apsauginius kremus, kuriose būtų titano dioksido, cinko oksido, avobenzono ir pan.
Bandymuose kremų yra tepama tiek, kiek jų turėtų teptis ir pirkėjas. Čia jau vartotojo problema, kad jis priemonę taupo ir tepa nepakankamai (ant visų apsauginių kremų yra akcentuojama, kad užsitepti reiktų labai gausiai). Visam kūnui reiktų sunaudoti apie 30 ml priemonės. Pažiūrėjus, tikrai nemažai, tačiau tik tada bus išgauta ant pakuotės deklaruojama apsauga. Dauguma žmonių tepasi labai mažai, tad gauna pusę ar tik ketvirtadalį apsaugos. Iš dalies dėl to apsimoka naudoti priemones su didesniu SPF reitingu- užsitepus mažiau bus išgaunama kiek didesnė apsauga.
Dėl žemo ir aukšto SPF, viskas priklauso nuo to, ką vadinate žemu
SPF 4 jau blokuos apie 70% UVB spindulių. Apsauga tikrai nepakankama, bet geriau, nei nieko... O net ir aukščiausias SPF didesnio, nei 98% filtravimo neduos. Bet kartais auktšą SPF naudoti tiesiog apsimoka...
QUOTE(Daddygirl @ 2010 08 02, 11:44)
del SPF nevisai sutinku
zemas irgi yra pakankamass, reikai tik tepti didelius kiekiu ir daznai.
Jei tas žemas- kokie SPF 4, tai tikrai nepakaks net ir dažnai bei daug tepant. Jei kalbat apie žemą SPF 15, tai turėtų pakakti.