Įkraunama...
Įkraunama...

Pigmentinės dėmės

QUOTE(*tiute* @ 2010 07 24, 08:16)
O gi pasirodo, tai reakcija į vaistus nuo skausmo. Kiek aš atsimenu, visada nuo skausmo vartodavau ibuprofeną. O šių metų vasarį, kovą dėl odontologinio uždegimo ir operacijos išgėriau nemažas dozes šito vaistuko, plius dar kartu ir stipresnį, diklofenaką, taip pat NSAID. Jie abu gali padidinti odos jautrumą šviesai. Pavasarį jų organizmas prisisotino, va ir turių ratilus aplink akis sad.gif Džiaugiuosi, kad ne kas nors kita, ne kokia liga. Beje pigmentiškumą gali sukelti ir kontraceptikai. Tad verčiau ieškoti priežaščių, o ne aklai naikinkti pasekmes;)

Aš taip pat šito vaisto daug išgeriu... Kai buvau labai plėmuotą, tą vasarą kasdien išgerdavau po pora tablečių...
Atsakyti
Tikra tiesa, daug vaistų gali sukelti odos jautrumą saulei, hiperpigmentaciją. Tad visada einant į saulę reikia teptis apsauginiu kremu.
Atsakyti
QUOTE(*tiute* @ 2010 07 24, 09:16)
Beje pigmentiškumą gali sukelti ir kontraceptikai. Tad verčiau ieškoti priežaščių, o ne aklai naikinkti pasekmes;)

Man būtent jie ir sukėlė, tad priežastį žinau. Bet būtų malonu ir tą pasekmę išnaikint, nes kontraceptikų nevartoju jau keletą metų, o dėmės nedingsta...

QUOTE(himalaia @ 2010 07 24, 20:22)
Tikra tiesa, daug vaistų gali sukelti odos jautrumą saulei, hiperpigmentaciją. Tad visada einant į saulę reikia teptis apsauginiu kremu.

Pastebėjau, kad beveik visai nematoma dėmė tik po pat akimi - kur dengia tamsūs akiniai, o vat kremo ir neužtenka, vis tiek paryškėjo kitos...
Na, kaip ten bebūtų, rudenį vėl imsiuos aktyvaus naikinimo, nepatinka man jos.
Atsakyti
Sveikos,
siais metai ir man pavasari, kaip ragiukai dvi demes ant kaktos isdygo, aplink akis truputi, as apie jas jau zinojau, nes maciau ziema savo veideli per aparata ultraraudonuju spinduliu, kur maciau savo poodini sluoksni, kur svietesi po oda, ten jos ir iskilo pavasari.
Naudoju ir krema apsaugini, ir serumiuka su rugstimi, tai jau cia salinama pasekme, o priezastys, kaip domejausi, daug skaiciau, tai kaip ir jau anksciau minetos forumieciu, vidines, del organu: kepenu, skydliaukes ir gimdos funkciju sutrikimu, sie organai yra tarpusavyje labai susije. Todel nusprendziau pirmoje eileje issivalyti zarnyna, naudoju multi fazerio tabletes, kurios yra is naturalios organines zaliavos, (nes jios valo ir zarnyna, ir kepenis, ir inkstus, ir krauja, ir slakus), taip pat profilaktiskai naudoju Moteriska kapsule (aptikau labai geru atsiliepimu apie ja kitoje temoje) ji tvarko labai daug problemu, susijusiu su gimda ir slapimo pusle, jos veiksmingumu isitikinau, pagaminta is naturaliu zoleliu.
Tikiuosi, kad siu priemoniu ir uzteks smile.gif duosiu zinoti, kai baigsiu kursa, koks rezultatas....
Atsakyti
as manau kad perdidele pigmantacija gali but ir paveldima,pas mus visas ju atsiranda,aisku kuo vyresne moteris,tuo daugiau.ir mamai,sesei,tetai,jos dukrom.O kas ,kad nuo vaistu,tai net nezinau,as pati daznai naudoju ibumetina,nimesili,bet pas mane kolkas maziausia,sesuo visai vaistu nenaudoja,stengias gyventi sveikai,pas ja daugiausia,tiesa dabar naudoja balinamaji jau menuo,ir tikrai jos svieseja.
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2010 07 26, 09:24)
Man būtent jie ir sukėlė, tad priežastį žinau. Bet būtų malonu ir tą pasekmę išnaikint, nes kontraceptikų nevartoju jau keletą metų, o dėmės nedingsta...
Pastebėjau, kad beveik visai nematoma dėmė tik po pat akimi - kur dengia tamsūs akiniai, o vat kremo ir neužtenka, vis tiek paryškėjo kitos...
Na, kaip ten bebūtų, rudenį vėl imsiuos aktyvaus naikinimo, nepatinka man jos.

kaip galvojate, jas naikinti? gal koki gera buda žinote? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sun_girl~ @ 2010 07 27, 02:41)
as manau kad perdidele pigmantacija gali but ir paveldima,pas mus visas ju atsiranda,aisku kuo vyresne moteris,tuo daugiau.ir mamai,sesei,tetai,jos dukrom.

Taip, ir genetika turi įtakos. 2 didžiausios dėmių atsiradimo priežastys yra saulė ir paveldimumas, t.y. polinkis joms atsirasti.
Atsakyti
QUOTE(Sun_girl~ @ 2010 07 27, 09:41)
as manau kad perdidele pigmantacija gali but ir paveldima,pas mus visas ju atsiranda,aisku kuo vyresne moteris,tuo daugiau.ir mamai,sesei,tetai,jos dukrom.O kas ,kad nuo vaistu,tai net nezinau,as pati daznai naudoju ibumetina,nimesili,bet pas mane kolkas maziausia,sesuo visai vaistu nenaudoja,stengias gyventi sveikai,pas ja daugiausia,tiesa dabar naudoja balinamaji jau menuo,ir tikrai jos svieseja.

atsiprašau už poster_offtopic.gif
bet Nimesilis yra labai kenksmingas kepemims, nemažai šalių jis yra uždraustas prekiauti dėl šios priežasties.
Ibuprofenas (tas pats ibumetinas) pirmiausia yra skirtas artritui (ir kaip aš tai pati pražiopsojau doh.gif ).
Atsakyti
QUOTE(traputis @ 2010 07 27, 11:03)
kaip galvojate, jas naikinti? gal koki gera buda žinote? ax.gif

Skaitalioju rusiškus forumus, galvoju, gal išbandyt liaudiškus metodus, nes pinigai kišenės neplėšo. Daugiausia rekomendacijų naudoti vandenilio peroksidą arba ricinos aliejų. Apie pastarąjį kažkada vaikystėje girdėjau, kad šviesina, bandžiau juo tepdama apgamą panaikinti biggrin.gif , aišku, nedingo, bet gal pigmentines dėmes paveiktų?..
Žinoma, jei kažkas suveiks - būtinai pasidalinsiu.
Atsakyti
turiu ir as tas blaurybes jau kokie 4 metai, ziema nieko, net pamirstu, kad jos yra smile.gif o va vasara siaubas! doh.gif kakta, aplink akis, baisu... ir nepadeda apsauginis kremas nuo saules, jos vistiek idega.... cray.gif ir pastebejau, kad kiekvienais metais jos migruoja, nes buvo "usai" pernai, siemet ju nebera... rolleyes.gif dar nieko nebandziau, vis galvoju, gal pradings, bet jau kantrybe baigesi, skelbsiu kara smile.gif pradesiu rudeni, nes taip rekomenduojama, o be to dabar dar ir laukiuosi, taigi tik renku informacija smile.gif nemazai skaiciau apie UNITON 4 krema ir geli, gal kuri esate bandziusi? ir dar klausimelis: ar jos kada nors isnyks ar cia kova be dideliu pergaliu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(dimile @ 2010 07 28, 00:24)
turiu ir as tas blaurybes jau kokie 4 metai, ziema nieko, net pamirstu, kad jos yra  smile.gif  o va vasara siaubas!  doh.gif  kakta, aplink akis, baisu... ir nepadeda apsauginis kremas nuo saules, jos vistiek idega.... cray.gif  ir pastebejau, kad kiekvienais metais jos migruoja, nes buvo "usai" pernai, siemet ju nebera...  rolleyes.gif  dar nieko nebandziau, vis galvoju, gal pradings, bet jau kantrybe baigesi, skelbsiu kara  smile.gif pradesiu rudeni, nes taip rekomenduojama, o be to dabar dar ir laukiuosi, taigi tik renku informacija  smile.gif  nemazai skaiciau apie UNITON 4 krema ir geli, gal kuri esate bandziusi? ir dar klausimelis: ar jos kada nors isnyks ar cia kova be dideliu pergaliu?  g.gif

taip cia kova be pergales blink.gif ,pati esu su usais jau 3 metai ir niekas nepadeda verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(dimile @ 2010 07 27, 17:24)
ir nepadeda apsauginis kremas nuo saules, jos vistiek idega.... cray.gif

Jei pastebite, kad tik vasarą dėmės išryškėja, tada reiškias, kad nepatikimą apsaugą naudojate arba neteisingai naudojate kremą (pvz., per retai, per mažai užsitepate (dauguma žmonių saulės kremą "taupo", todėl užsitepa tik 1/4 ar 1/2 reikalingo kiekio efektyviai apsaugai), SPF per mažas, produkte nėra UVA apsaugos). Šventai naudojant priemones nuo saulės (kasdien ir per dieną nuolat atnaujinant) ir apskritai saulės vengiant, nesideginant, dėmių atsirast neturėtų, arba jos turėtų būti ne tokios ryškios.

Jei apsaugą naudojate tinkamą ir tikrai stropiai, gal dėmės atsiranda nuo hormoninių pokyčių ar kitų priežasčių, rektų tada kitur priežasčių ieškoti.

Dėmes išsibalinti įmanoma, bet nelabai lengva, ypač, jei nėra fanatiškai saugomasi saulės.
Atsakyti