Įkraunama...
Įkraunama...

Pigmentinės dėmės

QUOTE(@ch... @ 2010 06 11, 13:01)
O sita kremuka galima vasara naudoti? nes pvz rugstiniu preparatu kiek zinau vasara negalima.

Naudoju, nes yra apsauga nuo saulės. O ir lapelyje neparašyta, kad vasarą nenaudoti.
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2010 06 11, 16:11)
Naudoju, nes yra apsauga nuo saulės. O ir lapelyje neparašyta, kad vasarą nenaudoti.

aj, tai gerai jeigu yra apsauga. O koks spf?
Atsakyti
QUOTE(@ch... @ 2010 06 11, 16:35)
aj, tai gerai jeigu yra apsauga. O koks spf?

Parašyta taip: UVB: SPF 14 / UVA: 7.
Daug vaikštau pėsčiomis, ne mažiau valandos per dieną, tai saulės gaunu tikrai nemažai, dėmės neryškėja. Tiesa, jau prieš eidama iš darbo dėmes dar patepu apsauginiu kremu nuo saulės - dėl visa ko...
Atsakyti
Sveikos.O jei naudojant krema be apsaugos einant i lauka pasitepciau veida su vaikisku kremuku nuo saules su 50 spf? g.gif
Atsakyti
jolitag, su SPF 50 turėtų viskas būti tvarkoj.
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2010 06 11, 20:19)
Parašyta taip: UVB: SPF 14 / UVA: 7.
Daug vaikštau pėsčiomis, ne mažiau valandos per dieną, tai saulės gaunu tikrai nemažai, dėmės neryškėja. Tiesa, jau prieš eidama iš darbo dėmes dar patepu apsauginiu kremu nuo saulės - dėl visa ko...

man tai odos gydytoja pasake,kad su tokia maza apsauga nieko nereiskia,man patare tept tik su apsauga 50 ir be jos net neit i gatve. Buvau visai isnaikinus demes su neostrata ir neziurint,kad tepu su didele apsauga,pastebejau,kad ir tai vel siek tiek atsirado demiu..kaktoje toj vietoj,kur neuzdengia grifkute ir siek tiek ant skruosto. Tai su maza apsauga jauciu,kad is vis jokios naudos nebutu.. g.gif . AISKU TEN RASO,KAD REIK PASITEPT JEI BUNI LAUKE KAS DVI VAL,O NE VISADA TAIP ISEINA smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Realybe @ 2010 07 01, 14:14)
man tai odos gydytoja pasake,kad su tokia maza apsauga nieko nereiskia,man  patare tept tik su apsauga 50 ir be jos net neit i gatve.

O man neryškėja, tokios pačios tebėr. Užtenka tos apsaugos, lauku pralekiu gal pusvalandį, nesėdinėju lauke biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Realybe @ 2010 07 01, 14:57)
tai gerai,kiekvienam individualiai. mirksiukas.gif  As tai bunu lauke ne taip mazai ir kai vairuoju langas atdaras tiesiai i viena puse saule,vat toj pusej ir atsiranda smile.gif

Tai gal ir nuo odos savybių priklauso... g.gif Aš šiaip tamsesnės odos, visada įdegu iš karto rudai, oda nėra labai jautri saulei.
O vairuoju aš dviratį, todėl visur nulekiu gana greit, man kamščių nėra biggrin.gif , tai tiesiog prieš išvažiuodama iš darbo dar atskirai tik dėmėtas vietas kremu nuo saulės patepu - irgi SPF20.
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2010 07 01, 14:02)
Tai gal ir nuo odos savybių priklauso... g.gif  Aš šiaip tamsesnės odos, visada įdegu iš karto rudai, oda nėra labai jautri saulei.
O vairuoju aš dviratį, todėl visur nulekiu gana greit, man kamščių nėra biggrin.gif , tai tiesiog prieš išvažiuodama iš darbo dar atskirai tik dėmėtas vietas kremu nuo saulės patepu - irgi SPF20.

geriau lengvu sluoksniu padenkit visa veida, o ne tik atskirus plotelius 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Realybe @ 2010 07 01, 07:14)
man tai odos gydytoja pasake,kad su tokia maza apsauga nieko nereiskia,man  patare tept tik su apsauga 50 ir be jos net neit i gatve.

Na, kodėl... Tas didžiulis SPF nieko nereiškia, juk 12 valandų dažniausiai niekas saulėje nesėdi. Svarbu ne kuo didenis SPF (tačiau ne mažesnis, nei 15 ir su patikima UVA apsauga), o teisingas apsaugos naudojimas... Didelį SPF užsitepę žmonės apsigauna manydami, kad su tokia stipria apsauga jau gali ilgai sėdėt saulėj. Net ir su didžiausiu SPF pasitepus reikia jį pastoviai atnaujinti. O jei oda jautri, tai kam dažnai tepti tą kremą, su daug dirginančių veikliųjų medžiagų, jei toks pats efektas būtų ir nuo mažesnės apsaugos, pvz, SPF 20 ar 30...
Atsakyti
QUOTE(Realybe @ 2010 07 01, 11:49)
teisingai,jus nesupratot,kas as parasiau,matyt nesuprantamai,nes tikrai taip ir yra. Rasiau,kad reik atnaujint kas dvi valandas ir,kad  man sake,kad nepadeda silpna apsauga,o ne didele smile.gif

Aš puikiai jus supratau smile.gif Ir sakau- apsauga neturi būti labai didelė (kalbu apie SPF 50 ir daugiau), kad ji būtų veiksminga. Svarbu tik negailint užsitepti kremo ir jį pastoviai atnaujint. Vidutinei statistinei odai pilnai pakanka SPF 20-30. Atminkit, kad kuo didesnis SPF, tuo didesnė veikliųjų medžiagų koncentracija, kuri gali dirginti, kimšti odą.
Kremo su didesniu, nei SPF 50 išvis nematau prasmės naudoti... Pvz., SPF 95 turėtų apsaugoti nuo saulės beveik parą. Nu kur visą parą saulė šviečia... smile.gif Didesnis SPF ne visada reiškia geresnę apsaugą.
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2010 07 01, 19:32)
Aš puikiai jus supratau smile.gif Ir sakau- apsauga neturi būti labai didelė (kalbu apie SPF 50 ir daugiau), kad ji būtų veiksminga. Svarbu tik negailint užsitepti kremo ir jį pastoviai atnaujint. Vidutinei statistinei odai pilnai pakanka SPF 20-30. Atminkit, kad kuo didesnis SPF, tuo didesnė veikliųjų medžiagų koncentracija, kuri gali dirginti, kimšti odą.
Kremo su didesniu, nei SPF 50 išvis nematau prasmės naudoti... Pvz., SPF 95 turėtų apsaugoti nuo saulės beveik parą. Nu kur visą parą saulė šviečia... smile.gif Didesnis SPF ne visada reiškia geresnę apsaugą.

apie didesni negu 50 as net nekalbu..man taip paaiskino gydytoja,tai gal ji nusisnekejo,nezinau g.gif
gal mano oda ne vidutine,jei yra tokia problema,tiksliau atsirado pries pora metu.
Ir paciai teko mokytis siek tiek kosmetologijos,tai zinau,kad saulei net nesvieciant,ji veikia oda,ypac pavasari ir vasara. Debesuota diena irgi reikia saugotis,kas turi kazkokiu problemu,o daugiau ar maziau,tai cia individualiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Realybe: 01 liepos 2010 - 19:11