Įkraunama...
Įkraunama...

Pigmentinės dėmės

Rinkausi rinkausi, ir nusipirkau Galenic serumą nuo pigmentinių dėmių. Tik pradėjau naudoti, tai dar niekas nepagerėjo, bet gal jau kas anksčiau išbandėte? Šiaip patogus daikčiukas, kaip mažutis rutulinis dezas, galima patepti tiksliai dėmes, o ne išmozoti pusę veido, kaip betepant kremu.
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2008 07 23, 12:14)
Jaučiu, bandysiu užsieny pirkt priemones su Hydroquinone.

O kas tai g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Lena.lt @ 2008 07 19, 13:25)
Man nestumo metu atsirado ant nosies ir skruostu rudos mazytes demeles. Nusipirkau nebrangu lenkiska Belle Jardin kremuka. Apie 3sav. gal jau naudoju. Tepu tik nakciai. Pastebejau, kad svieseja demes. Kremukas irgi toks is riebesniu (na ne vien riebalas). bet balinantis kremukai, gal visi yra riebesni.

Laba,
O kur pirkai kremuka? Vaistinej ar kokioj kosmetikos parduotuvej?
Papildyta:
Man tai isvis kazkaip idomiai. Kol laukiausi antro vaiko - demiu nebuvo. Vasari vaikui suejo metukai, o pavasari palikau baisi: Didele deme ant kaktos - nu nieko - nusikirpau kirpcius. Bet demeliu virs lupos ir ant skruostu, tarp antaliu paslept neiseina. Naudojau is oriflame C vitamino kapsules - kol naudojau, atrode, kad svieseja, bet dabar matau, kad niekai.
Kazkur skaiciau (cia, forume), kad demes atsiranda nuo kontraceptiku. Ar galejo taip nutikti?
Atsakyti
QUOTE(Abai @ 2008 07 23, 13:58)
Kazkur skaiciau (cia, forume), kad demes atsiranda nuo kontraceptiku. Ar galejo taip nutikti?

Galėjo, nes nuo hormonų priklauso tas melanino pasiskirstymas. Dar nuo kepenų funkcijos nepakankamumo tos dėmės atsiranda. Dar jei staigiai kur po žiemos į kokią aktyvesnės saulės šaly degintis išvykstama ar soliariumu papiknaudžiaujama, žodžiu daug priežasčių, o rezultatas sunkiai panaikinamas doh.gif .
Man ant kojos atsirado dėmė po to kai tik užgijus žaizdai saulutėj pasikaitinau, nei saulės mato ta dėmė nei ką, o neišblunka. O ant veido atsirado po antro nėštumo, kai mažiui jau 2-ji buvo, tai kaip ir neprieko nėštumas verysad.gif . Vaikštau dabar kaip purvina verysad.gif .
Atsakyti
QUOTE(Abai @ 2008 07 23, 12:58)
Laba,
O kur pirkai kremuka? Vaistinej ar kokioj kosmetikos parduotuvej?

Situ kremuku yra rusiskos kosmetikos parduotuvese. Tiksliai zinau, kad Vln yra Koslinoje. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2008 07 23, 12:47)
O kas tai g.gif ?

Angliškai:

Hydroquinone is approved by the FDA for skin lightening, and 2% is the maximum allowed by law for purchase without a doctors prescription in USA. Hydroquinone is the quickest and safe topical treatment for lightening skin, brown spots, freckles, melasma, pregnancy mask, balancing skin tone, hyper-pigmentation caused by sun exposure, and aging.
Papildyta:
Priemones su hydroquinone naudoja ypač juodaodės, kad išbalintų veidą, sulygintų odos toną.
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2008 07 23, 15:21)
Angliškai:

Hydroquinone is approved by the FDA for skin lightening, and 2% is  the maximum allowed by law for purchase without a doctors prescription in USA. Hydroquinone is the quickest and safe topical treatment for lightening skin, brown spots, freckles, melasma, pregnancy mask, balancing skin tone, hyper-pigmentation caused by sun exposure, and aging.
Papildyta:
Priemones su hydroquinone naudoja ypač juodaodės, kad išbalintų veidą, sulygintų odos toną.

Nelabai kas man paaiškėjo, tai panaršiau nete...
Toj pačioj mūsų temelėj
QUOTE(mlomsa @ 2006 09 27, 17:19)
Net menkiausias cheminiu medziagu kiekis priveda atgal prie pigmentacijos.ACROMINAS butent ir yra tas kremas kuriam yra Hydroquinone (stiprus balinantis chemikalas , bet tuo paciu ir LABAI PAZEIDZIANTIS jusu oda. Hydroquinonas jau seniai yra isbrauktas is kosmetikos gamintoju saraso, tik pas mus Lietuvoj kazkokiu stebuklingu budu atsiranda vis.

O dar va radau ir cituoju iš "Grožis ir sveikata":

Hydroquinone ir odos balikliai

Trokštate šviesesnės kūno odos? Paklausykite patarimo vengti odos baliklių, kurių sudėtyje yra Hydroquinone. Ši cheminė medžiaga, nuo kurios oda tampa blyškesnė, gali sukelti ligą, pavadintą ochronosis – odos negalavimą, kai atsiranda pigmentinių dėmių tam tikruose audiniuose. Šios dėmės yra ilgalaikės, gana dažnai pasitaiko ir juodų ikro dydžio odos nelygumų. Plačiau apie ingredientus, kurių sudėtyje kaip priemaiša gali būti Hydroquinone skaitykite čia, o 100 produktų, kuriuose yra šio ypač didelės rizikos ingrediento, sąrašas patektas čia (anglų k.)

Dar kiek pasidomėjau, tai Lietuvoje priėmus kokias tai Europos sąjungos direktyvas, kaip ir visoj ES šis heminis preparatas uždraustas. Dar tipo Maiklas Džiaksonas su juo odą išsibalino ir naudojamas jis nagų priauginime, plaukų dažyme (bet taip pat uždraustas dėl sąlyčio su oda) bei elektrolizėje.
Tai kažkaip baugoka ant veido tept g.gif .
Atsakyti
Aš kadangi ne ant veido mozoju, tai man nebaisu smile.gif
O JAV naudojamas plačiai jis, ir nieks nesiskundžia, visi pašaliniai poveikiai skelbiami viešai, kas nori, tas pasirenka. Tik stipresnės koncentracijos, nei 2% parduodami su receptais.

Ai, dar dėl Achromino prisiminiau. Buvau nusipirkusi prieš porą metų. Skaičiau sudėtį, tai nebuvo ten jau hydraquinone. Dėl to, turbūt, ir neišbalino man nieko. Matyt pakeitė sudėtį jau, nors internetinėje sudėties versijoje dar vis yra...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 23 liepos 2008 - 15:19
QUOTE(himalaia @ 2008 07 23, 16:11)
Ai, dar dėl Achromino prisiminiau. Buvau nusipirkusi prieš porą metų. Skaičiau sudėtį, tai nebuvo ten jau hydraquinone. Dėl to, turbūt, ir neišbalino man nieko. Matyt pakeitė sudėtį jau, nors internetinėje sudėties versijoje dar vis yra...

Aš ir turiu achromino neišbaigtą tiubelę, tai ir neradau to hydraquinone, tik pora kitų hydro...
Atsakyti
QUOTE(Abai @ 2008 07 23, 13:58)

Man nuo kontraceptikų ir atsirado, nes jokių kitų hormoninių preparatų nevartojau, o kaip tik pradėjau KT gert, soliariuman nuėjau ir psio, pradėjo ryškėt... Kontraceptines seniai šonan mečiau, o dėmės liko.

QUOTE(bytte @ 2008 07 23, 16:23)
Aš ir turiu achromino neišbaigtą tiubelę, tai ir neradau to hydraquinone, tik pora kitų hydro...

Ir aš turiu, nieko jis man nepadėjo, apžiūrėjau sudėtį - nėr to hydraquinone.
Atsakyti
Na va, galiu pasakyti, kad Galenic serumas nuo dėmių veikia. Dvi savaites sąžiningai naudoju kas vakarą, ryte nuprausiu ir pasitepu kremu su SPF. Ne visur vienodai, bet dėmės pabluko, bent jau tiek, kad ne iš karto pastebimos veide.
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2008 08 03, 16:03)
Na va, galiu pasakyti, kad Galenic serumas nuo dėmių veikia. Dvi savaites sąžiningai naudoju kas vakarą, ryte nuprausiu ir pasitepu kremu su SPF. Ne visur vienodai, bet dėmės pabluko, bent jau tiek, kad ne iš karto pastebimos veide.

Jo ieskot vaistinese? Kokia kaina? Rektu pabandyt g.gif
Atsakyti