Įkraunama...
Įkraunama...

Pigmentinės dėmės

QUOTE(Daivad @ 2007 07 03, 09:22)
Reiketu vengti soliariumo ir saules spinduliu, kadangi tai skatina pigmentiniu demiu atsiradima (ypac nestumo metu ar vartojant kontraceptines tabletes). Naudokite saules apsauginius kremus.
Rekomenduociau kremus su vaisinemis (AHA) rugstimis, pilinga su pvz., glikolio rugstimi.

Tai kad ir tos saulės vengiau, ir to soliariumo - visvien kaip daugėjo taip daugėja, o apie nykimą net kalbos nėra - žiemą pašviesėja, o vasarą sugrįžta į pradinę padėtį. doh.gif Kartais pajuokauju, kad jau virstu į mulatę, reikalą gadina tik kelios šviesios dėmės ant kaktos - reiktų jas kaip nors nutamsinti. hihihi.gif Nu ir su skruostais dar nekokia situacija. doh.gif Tik va kaklas ko tai perbaltas. blink.gif
Kremai nuo saulės turi būti BŪTINAI SU MINERALINIAIS FILTRAIS ir ne mažiau 20 SPF, kas reiškia, kad jeigu jūsų oda linkusi parausti įprastai būnant saulėje po 15 minučių (vidutinio šviesumo oda), tai 20 SPF kremas jus saugos nuo saulės spindulių 5 valandas nuo užtepimo momento. Tai yra 20x15:60 (20 SPF dauginti iš 15 minučių ir padalinti iš 60 sekundžių). Jeigu oda parausta po 10 minučių (balta oda), tada 20x10:60=apsauga - 3,3 valandos. Analogiškai, jeigu kremas 50 SPF tai vidutinio šviesumo oda saulėje gali būti saugi 12,5 valandos (50x15:60). Ir dar reikia atmesti apie 15-20 minučių nuo užtepimo pradžios, nes per tą laiką kremas geriasi į odą ir dar neatlieka savo funkcijos, ir apie pusvalandį nuo pabaigos apsidraudimui dėl prakaitavimo ir kt.veiksnių, silpninančių apsaugą. mirksiukas.gif

Dabar dėl balinančių priemonių ir pilingų: dar visai neseniai pati buvau linkusi juos naudoti ištisus metus dėl savo bjauraus būdo neklausyti jeigu man pasakoma "negalima", bet nepasakoma "kodėl negalima". blush2.gif Užtai dabar žinau ir jums pasakysiu kad geriau pakentėkit iki rudens ir nesistenkit šveisti stipriais pilingais ir balinti šių dėmių vasarą, ypač per karščius, schmoll.gif nes kaip išsireiškė dermatologas su kuriuo konsultavausi "jeigu odą patrintume ir padarytume žaizdą ir ją išneštume į lauką ant saulės pakaitinti - tai čia tas pats." Nušveičiamas odos epidermis, tokiu būdu saulė labiau prieina tikrosios odos, kur ir formuojasi pigmentinės dėmės. balinantys kremai ir serumai taip pat savo sudėtyje turi dalelių kurios "ėda" epidermį taip balindami odą. Jeigu turite galimybę porą dienų nekišti nosies į lauką tada galima rizikuoti, bet šiaip geriau nereikia. Bet toks atsargumas reikaligas tik mums, tos kurios neturi šių problemų drąsiai gali elgtis ir kitaip. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(zyzliukė @ 2007 07 03, 11:24)
Na kaip merginos, gal atradote kokį stebuklingą receptą nuo tų prakeiktų pigmentinių dėmių. Jos kamuoja ir mane. Dabar išbandžiau Oriflame kremą nuo veido pigmentinių dėmių, bet jokio poveikio nepastebėjau. Vos tik gavo šiais metais mano veidas, ir vėl jos bjaurybės paryškėjo. Galvoju važiuodama į pajūrį tepliotis tas vietas apsauginiu kremu nuo saulės su labai stipriu faktoriumi (50), gal bent padės labiau joms neišryškėti.  Nežinau kaip jums, bet man tai nesinori visa vasarą pravaikščioti bliednai, todėl saugosiu tik tas vietas  g.gif

Bandžiau ir aš tą Oriflame kremą, jeigu apie tą patį kalbam (Even Out Face Cream SPF20 jis vadinasi) - nieko gero iš jo. schmoll.gif Visų pirma jis su cheminiais filtrais, todėl jokios prasmės naudoti vasarą - saulutė sėkmingai atlieka savo darbą per tokį filtrą, antra - kaip balinanti priemonė gal kiek profilaktiškai ir turi kokį poveikį, bet aš jau esu minėjus tai dar pasikartosiu - kremas veido neišbalins, geriau rinktis SERUMUS IR KONCENTRATUS, o kremus naudoti tik kaip pagalbinę priemonę.
Eiga tokia:
1. iš ryto ant švariai nuprausto veido įmasažuojame serumo į problemiškas vietas. Paliekame 10 - 15 minučių įsigerti.
2. Tepame veido kremą (pasirinktinai pagal odos tipą)
3. Makiažo pagrindas, pudra ir kt. (šis punktas neprivalomas) tongue.gif
Vakare vėl tą patį kartojam (tik be makiažo).

BET: šis ritualas turi būti atliekamas tik nuo rudenio. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jurk @ 2007 07 24, 23:11)
Man irgi tų bjaurybių ant veido priviso, ypač per nėštumą padaugėjo. Ir apgamų po kiekvienos vasaros vis daugiau atsiranda, nors saulės labai vengiu, niekada specialiai nesideginu. Dairausi į vieną balinantį kremą - Academie firmos, su vit. C. Gal kuri esat bandžiusi?

O šiaip jau viena moteriškė, iš kurios pirkau maisto papildus, pasakojo, kad pigmentinės dėmės ir apgamai atsiranda dėl susikaupusių šlakų organizme veikiant saulei. Todėl būtinas organizmo valymas ir kuo daugiau gerti skysčių. Ji pati išnaikino pigmentines dėmes, atsiradusias po nėštumo, valydama kepenis, t.y. gerdama po šaukštą ricinos aliejaus, kartais jį maišydavo su šaukštu konjako. Girdėjau, kad aliejų gerti naudinga, bet pati nelabai įsivaizduoju, kaip apskritai jį galima gert, o dar ricinos. Nebent tik būnant namų šeimininke ir niekur iš namų kojos nekeliant  g.gif

Kalbi turbūt apie šitą "Academie Whitening System Whitening Treatment with Vitamin C" ? ax.gif Kodėl gi ir ne, visai vertas dėmesio variantas, gera firma, manau kad jis ir šiaip puoselėjantis odą, profilaktikai pats tas, daug geriau, negu šiaip eilinį drėkinamąjį nusipirkti. mirksiukas.gif
O dėl šlakų organizme tai nežinau nežinau... g.gif Tokiu atveju beveik pas mus visus turėtų būti dėmės, o pažiūrėkit, vieni ir rūko, ir alkoholio nevengia, ir į skrandį meta viską kas po ranka pakliūva ir nieks nesidaro, o čia kai žmogus be jokių žalingų įpročių esi, stengiesi valgyti tik natūralų be jokių koncervantų maistą, jį derinti ir apskritai sveikai gyventi, tai še tau kad nori. doh.gif Neea schmoll.gif, manau ne čia šuo pakastas. Kaip dėl kepenų nežinau, maniškiai tai bent jau čia tikrai ne prie ko, jau ištirtas šitas reikalas.
Dermatologas tai aiškiai įvardijo dvi priežastis:
1. Hormonų svyravimai dėl nėštumo.
2. Hormonų svyravimai dėl kontraceptikų naudojimo (mano variantas).

Be to, šios dėmės pasak jo gali likti visam laikui, o gali su laiku ir pradingti, kaip beje matyt ir atsitiko tai moteriškei. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dolce Vita: 25 liepos 2007 - 00:16
Tiesa, čia labai rūpėjo man vienas dalykas - išsiaiškinti kaip reikia tepti kremą nuo saulės: ar ant švarios odos prieš makiažo pagrindą, ar kaip paskutinį sluoksnį ant visų kremų ir pudrų. Tai va šiaip-ne-taip išsiaiškinau tai ir jums pasakysiu 4u.gif :
Kremą su SPF reikia tepti ant švarios odos, palikti 10-15 minučių kad susigertų, o tada galima tepti makiažo pagrindą, pudrą ir visas kitas priemones. Norint, dienos bėgyje galima ir ant makiažo dar pasitepti kremo, bet apsauga nebus tokia efektyvi. Geriausia - tiesioginis SPF kremo kontaktas su oda. mirksiukas.gif

Sėkmės kovojant su tom bjaurybėm. gun_bandana.gif bicycle.gif
Atsakyti
QUOTE(Dolce Vita @ 2007 07 24, 23:27)
Tiesa, čia labai rūpėjo man vienas dalykas - išsiaiškinti kaip reikia tepti kremą nuo saulės: ar ant švarios odos prieš makiažo pagrindą, ar kaip paskutinį sluoksnį ant visų kremų ir pudrų. Tai va šiaip-ne-taip išsiaiškinau tai ir jums pasakysiu 4u.gif :
Kremą su SPF reikia tepti ant švarios odos, palikti 10-15 minučių kad susigertų, o tada galima tepti makiažo pagrindą, pudrą ir visas kitas priemones. Norint, dienos bėgyje galima ir ant makiažo dar pasitepti kremo, bet apsauga nebus tokia efektyvi. Geriausia - tiesioginis SPF kremo kontaktas su oda. mirksiukas.gif

Sėkmės kovojant su tom bjaurybėm. gun_bandana.gif  bicycle.gif

man net klausimas toks nekiltu ax.gif ar bent isivaizduoji pati procesa: ant pudru ir dulkiu, riebalu sluoksnio tepti krema kad isigertu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Pramones prospektas @ 2007 07 25, 10:03)
man net klausimas toks nekiltu ax.gif ar bent isivaizduoji pati procesa: ant pudru ir dulkiu, riebalu  sluoksnio tepti krema kad isigertu doh.gif

Įsivaizduoju, bet ku darysi žmogus, kai reikalas rimtas tai visaip sukiesi. cool.gif Tarkim pasitepi kremu su SPF 20 filtru 7 valandą ryto ir išeini į darbą. 12 valandą dienos jau poveikio ir padujų nelikę, o išeini tarkim pietaut - saulė plieskia nežmoniškai, arba 16 valandą po darbo dar pilna ultravioletinių spindulių, o viską nusipraust ir iš naujo pasidažyt nėra galimybės. Aš bent jau tam reikalui su savim visada turiu specialų pieštuką su SPF 30 ir mineraliniais filtrais, tai ir persibraukiu juo per problematiškiausias vietas. mirksiukas.gif Vis geriau negu nieko. smile.gif
Arba tarkim būnant prie jūros, dažnai juk visą dieną gamtoj praleidi, ne visada yra galimybė parlėkt namo, nes "kremo poveikis eina į pabaigą", tai jau geriau ant viršaus pasitepliot, negu leist saulei atlikt savo juodą darbą. doh.gif Bet žinoma, visada jei tik leidžia galimybės geriau yra nusipraust ir iš naujo atlikt visą procedūrą. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Dolce Vita @ 2007 07 25, 00:11)
1. Kalbi turbūt apie šitą "Academie Whitening System Whitening Treatment with Vitamin C" ? ax.gif Kodėl gi ir ne, visai vertas dėmesio variantas, gera firma, manau kad jis ir šiaip puoselėjantis odą, profilaktikai pats tas, daug geriau, negu šiaip eilinį drėkinamąjį nusipirkti. mirksiukas.gif

2. O dėl šlakų organizme tai nežinau nežinau... g.gif Tokiu atveju beveik pas mus visus turėtų būti dėmės, o pažiūrėkit, vieni ir rūko, ir alkoholio nevengia, ir į skrandį meta viską kas po ranka pakliūva ir nieks nesidaro, o čia kai žmogus be jokių žalingų įpročių esi, stengiesi valgyti tik natūralų be jokių koncervantų maistą, jį derinti ir apskritai sveikai gyventi, tai še tau kad nori. doh.gif Neea schmoll.gif, manau ne čia šuo pakastas.

1. aha, apie šitą. Man ir šiaip Academie kosmetika patinka, tai manau, kad jei ir nepanaikins tas kremas dėmių, tai vis tiek išmest nereiks, tikrai sunaudosiu kaip paprastą kremą.

2. na gal tu ir teisi, čia ir nuo odos tipo labai priklauso. Mano oda šviesi, ant veido turiu strazdanėlių, tai matyt ir šiaip linkus į dėmes ir apgamus. Be to, tikrai labai mažai geriu skysčių ir amžinai dėl to turiu sveikatos problemų. Manau, tas irgi turi įtakos. Beje, aš irgi KT naudojau ilgą laiką
Atsakyti
QUOTE(Dolce Vita @ 2007 07 25, 01:11)
Dermatologas tai aiškiai įvardijo dvi priežastis:
1. Hormonų svyravimai dėl nėštumo.
2. Hormonų svyravimai dėl kontraceptikų naudojimo (mano variantas).

Abi šias priežastis galiu patvirtinti: išbandyta asmeniškai biggrin.gif
Nėštumo metu dėmės buvo gan gausios, bet laimei - ant kūno, ne ant veido. Ir dingo savaime. O vat nuo kontraceptikų atsirado ant veido, ir niekaip nedingsta. Neseniai laiką leidau pajūry, tai visą laiką veidą išsitepdavau kremu su SPF 20, o atskirai dėmes - su SPF 35, tai padėjo: veidas gražiai vos vos įdegė, dėmės taip bjauriai neparyškėjo, kaip anksčiau.
Pernai rudenį pradėjau dėmes tepti vaikišku Sebamed kremu (temos pradžioje Liepsnelė rašė apie jį), tai ryškiausia dėmė, kuriai daugiausia dėmesio skyriau, gerokai pabluko, ir šįmet ne tokia ryški. Po atostogų vėl tepu, dabar jau visas dėmes, gal pamažu nubluks g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dolce Vita @ 2007 07 25, 12:57)
Įsivaizduoju, bet ku darysi žmogus, kai reikalas rimtas tai visaip sukiesi. cool.gif Tarkim pasitepi kremu su SPF 20 filtru 7 valandą ryto ir išeini į darbą. 12 valandą dienos jau poveikio ir padujų nelikę, o išeini tarkim pietaut - saulė plieskia nežmoniškai, arba 16 valandą po darbo dar pilna ultravioletinių spindulių, o viską nusipraust ir iš naujo pasidažyt nėra galimybės. Aš bent jau tam reikalui su savim visada turiu specialų pieštuką su SPF 30 ir mineraliniais filtrais, tai ir persibraukiu juo per problematiškiausias vietas. mirksiukas.gif Vis geriau negu nieko. smile.gif

prajuokinai smile.gif
mano tokia pat situacija , namie pasitepu + 50 , po pusdienio ant virsaus su piestuku smile.gif
bet pastebejau , kad vistiek isryskejo demeles nors abu kremukai ir su min. filtrais.
tai laukiu rudens , reikes kaip nors balinti!
Atsakyti
QUOTE(jurk @ 2007 07 24, 23:11)
O šiaip jau viena moteriškė, iš kurios pirkau maisto papildus, pasakojo, kad pigmentinės dėmės ir apgamai atsiranda dėl susikaupusių šlakų organizme veikiant saulei. Todėl būtinas organizmo valymas ir kuo daugiau gerti skysčių. Ji pati išnaikino pigmentines dėmes, atsiradusias po nėštumo, valydama kepenis, t.y. gerdama po šaukštą ricinos aliejaus, kartais jį maišydavo su šaukštu konjako. Girdėjau, kad aliejų gerti naudinga, bet pati nelabai įsivaizduoju, kaip apskritai jį galima gert, o dar ricinos. Nebent tik būnant namų šeimininke ir niekur iš namų kojos nekeliant  g.gif

as irgi esu girdejus, kad atsiranda del uzterstu kepenu g.gif na as pagalvojau, kad gali but teisybe, nes as pati esu nemazai visokiu vaistu vartojus, antibiotiku ir kt. bet su ricina valyt nu tai nezinau blink.gif sako rizikingas reikalas kepenis valyt paciam. va kokia IPL lazerine sistema tai tikiu, kad isnaikintu tas demes, bet ar jos vel neatsirastu toj pacioj vietoj? (man panasiai buvo). va dar radau puslapiuka http://www.sviesosim.../pigmentlt.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gerdaO: 02 rugpjūčio 2007 - 06:53
QUOTE(gerdaO @ 2007 08 02, 07:44)
as irgi esu girdejus, kad atsiranda del uzterstu kepenu g.gif na as pagalvojau, kad gali but teisybe, nes as pati esu nemazai visokiu vaistu vartojus, antibiotiku ir kt. bet su ricina valyt nu tai nezinau  blink.gif sako rizikingas reikalas kepenis valyt paciam. va kokia IPL lazerine sistema tai tikiu, kad isnaikintu tas demes, bet ar jos vel neatsirastu toj pacioj vietoj? (man panasiai buvo). va dar radau puslapiuka http://www.sviesosim.../pigmentlt.html

Labai idomu. Ar neteko teirautis kiek tai kainuoja? Dar mačkau jie prekiauja ir kosmetika dėmių šalinimui. Pagal aprašymą labai jau efektyvi. Gal kuri mergina jau bandė? smile.gif
Atsakyti
kiek tiksliai kainuoja nezinau. kazkada domejausi, tai buvo kiek atsimenu apie 100 litu vienas kartas, bet turbut nuo demiu dydzio priklauso. jei nera tos demes labai ryskios, tai kaip jie raso, uztektu ir vieno karto. as turbut daryciaus procedura, o ne kosmetika pirkciau, nes ir greiciau, ir kaina panasi turbut g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gerdaO: 02 rugpjūčio 2007 - 20:23