sa dar zinau viena labai paprasta patiekala prie alaus.Koldunus isvirti aliejuje,nusausinti ir apibarstyti pipirais,druska ir vegeta,arba koldunu prieskoniais(kazkada maciau parduotuveje rusisku pavadinimu)Musu sveciams labai patinka
arba dar vienas lengvas receptukas.Nusipirkti zuvies koncervu su aliejumi,sutrinti sakute,supjaustyti smulkiai svoguniuka,prideti prieskokiuku ir ismaisyti su majonezu,Tepti ant krekeriu.
vakar pasidariau slyvas su fermentiniu suriu,tikraipikantiskas ir malonus skonis
QUOTE(rika3 @ 2007 06 24, 14:30)
vakar pasidariau slyvas su fermentiniu suriu,tikraipikantiskas ir malonus skonis
as irgi vakar dariau slyvas su fermentiniu suriu ir cesnaku, sveciam patiko, bet buvo daugiau uzkandziu, o tik 2 vyrai alu gere, tai liko ju, bet pagyrimu sulaukiau tikrai labai idomus ir pikantiskas skonis
QUOTE(JoanaS @ 2007 06 24, 19:50)
as irgi vakar dariau slyvas su fermentiniu suriu ir cesnaku, sveciam patiko, bet buvo daugiau uzkandziu, o tik 2 vyrai alu gere, tai liko ju, bet pagyrimu sulaukiau tikrai labai idomus ir pikantiskas skonis
čia tas receptukas buvo anksčiau jei ne gal galima truputuką konkrečiau kaip jį padaryt?
prie alaus labai skanu svogunu zhiedai teshloje
QUOTE(pulina @ 2007 06 24, 21:04)
čia tas receptukas buvo anksčiau jei ne gal galima truputuką konkrečiau kaip jį padaryt?
Aš tiksliai nežinau ar apie šitą receptą kalba, bet yra toks receptas:
sutarkuoji smulkiai fermentinį sūrį, supjaustai smilkiai česnaką, viską sumaišai su majonezu, tada imi džiovintą slyvą (aš tai jas pamirkau vandenį, tada jos tokios minkštos pasidaro, išbrinksta) ir į tą slyvą prifarširuoji tos košės. Man tai labai skanu.
QUOTE(Mininga @ 2007 05 24, 19:08)
O pas mus ant bangos dabar keptas suris.Tikrai labai skanu - visi giria ir stebisi:
Varskes suris 22% riebumo pvz.Rokiskio
Vegeta ar kiti universalus prieskoniai
Cili pipirai (jei megstate)
Suri reikia gausiai apibarstyti vegeta ir cili pipirais, tikrai nepagaileti.ant pavirsiaus toks net sluoksniukas turi buti, viska itrinti ir kepti suri orkaiteje 160-180 laipsniu apie 1-1.5val. Kol suris gerokai apskrus. Tiesa, as dedu suri ant sviestinio popieriaus. Pabandykit. Paskui suri atvesinu ir supjaustau mazdaug 0.5 cm juostelemis. Skanumelis.
Varskes suris 22% riebumo pvz.Rokiskio
Vegeta ar kiti universalus prieskoniai
Cili pipirai (jei megstate)
Suri reikia gausiai apibarstyti vegeta ir cili pipirais, tikrai nepagaileti.ant pavirsiaus toks net sluoksniukas turi buti, viska itrinti ir kepti suri orkaiteje 160-180 laipsniu apie 1-1.5val. Kol suris gerokai apskrus. Tiesa, as dedu suri ant sviestinio popieriaus. Pabandykit. Paskui suri atvesinu ir supjaustau mazdaug 0.5 cm juostelemis. Skanumelis.
čia kaip - visa gabalą sūrio į orkaitę???
QUOTE(upsikaz @ 2007 07 03, 21:47)
čia kaip - visa gabalą sūrio į orkaitę???
Taip taip - visa suri, o iskepta ir atvesusi pjaustai riekelemis.
sveikutes,dariau toki receptuka kur anksciau buvo,vaflio laksta supjaustai juostelemis,patepi majonezu ir apibarstai sudytais riesutais ir keliom min.i orkaite,kad majonezas pasilydytu.Jau skomis pasaka.Sestadieni mano gimtadietis,tai jau uzsisake si receptuka ir dar tas slyvas su suriu
Duona su sūriu
Šviesią duoną supjaustyti pagaliukais ir apkepti aliejuje (aš verdu puode). Duonytę iš keptuvės iš karto dėti į didesnį puodą (kad visa tilptų) ir barstyti česnakine druska, tarkuotu fermentiniu sūriu (tarkuoju ant burokinės taros nespausdama, kad būtų smulkiau) ir užspaudžiu majonezo kirmėliukų (taip mano dukrytė sako; nukerpu mažiūką galiuką majonezo maišeliui.) Taip visą ir susluoksniuoju. Puodą laikau uždengtą ant plytos prie kepamos duonos, kad butų šiltas ir išsilyditų sūris bei susigertų majonezas. Uždengtą puodą pakratau ir niam naim niam
Anyta net savo gimtadieniui užsisako šitos duonytės
Šviesią duoną supjaustyti pagaliukais ir apkepti aliejuje (aš verdu puode). Duonytę iš keptuvės iš karto dėti į didesnį puodą (kad visa tilptų) ir barstyti česnakine druska, tarkuotu fermentiniu sūriu (tarkuoju ant burokinės taros nespausdama, kad būtų smulkiau) ir užspaudžiu majonezo kirmėliukų (taip mano dukrytė sako; nukerpu mažiūką galiuką majonezo maišeliui.) Taip visą ir susluoksniuoju. Puodą laikau uždengtą ant plytos prie kepamos duonos, kad butų šiltas ir išsilyditų sūris bei susigertų majonezas. Uždengtą puodą pakratau ir niam naim niam
Anyta net savo gimtadieniui užsisako šitos duonytės
Dar vienas receptelis - super mazai darbo
Gerai nuplauti bulves su lupenom, perpjauti per puse, apibarstyti vegeta (ar kitais prieskoniukais), uzdeti po griezineli sonines ar lasiniuku. Tokias puseles bulviu sudeti i lekste ir i mokrobangine 15-20 min.
Gerai nuplauti bulves su lupenom, perpjauti per puse, apibarstyti vegeta (ar kitais prieskoniukais), uzdeti po griezineli sonines ar lasiniuku. Tokias puseles bulviu sudeti i lekste ir i mokrobangine 15-20 min.