Įkraunama...
Įkraunama...

Užkandžiai prie alaus

sa dar zinau viena labai paprasta patiekala prie alaus.Koldunus isvirti aliejuje,nusausinti ir apibarstyti pipirais,druska ir vegeta,arba koldunu prieskoniais(kazkada maciau parduotuveje rusisku pavadinimu)Musu sveciams labai patinka
Atsakyti
arba dar vienas lengvas receptukas.Nusipirkti zuvies koncervu su aliejumi,sutrinti sakute,supjaustyti smulkiai svoguniuka,prideti prieskokiuku ir ismaisyti su majonezu,Tepti ant krekeriu.
Atsakyti
vakar pasidariau slyvas su fermentiniu suriu,tikraipikantiskas ir malonus skonis
Atsakyti
QUOTE(rika3 @ 2007 06 24, 14:30)
vakar pasidariau slyvas su fermentiniu suriu,tikraipikantiskas ir malonus skonis

as irgi vakar dariau slyvas su fermentiniu suriu ir cesnaku, sveciam patiko, bet buvo daugiau uzkandziu, o tik 2 vyrai alu gere, tai liko ju, bet pagyrimu sulaukiau thumbup.gif tikrai labai idomus ir pikantiskas skonis
Atsakyti
QUOTE(JoanaS @ 2007 06 24, 19:50)
as irgi vakar dariau slyvas su fermentiniu suriu ir cesnaku, sveciam patiko, bet buvo daugiau uzkandziu, o tik 2 vyrai alu gere, tai liko ju, bet pagyrimu sulaukiau  thumbup.gif tikrai labai idomus ir pikantiskas skonis


čia tas receptukas buvo anksčiau blink.gif jei ne gal galima truputuką konkrečiau kaip jį padaryt? bigsmile.gif
Atsakyti
prie alaus labai skanu svogunu zhiedai teshloje ax.gif
Atsakyti
QUOTE(pulina @ 2007 06 24, 21:04)
čia tas receptukas buvo anksčiau  blink.gif  jei ne gal galima truputuką konkrečiau kaip jį padaryt?  bigsmile.gif

Aš tiksliai nežinau ar apie šitą receptą kalba, bet yra toks receptas:
sutarkuoji smulkiai fermentinį sūrį, supjaustai smilkiai česnaką, viską sumaišai su majonezu, tada imi džiovintą slyvą (aš tai jas pamirkau vandenį, tada jos tokios minkštos pasidaro, išbrinksta) ir į tą slyvą prifarširuoji tos košės. Man tai labai skanu.
Atsakyti
QUOTE(Mininga @ 2007 05 24, 19:08)
O pas mus ant bangos dabar keptas suris.Tikrai labai skanu - visi giria ir stebisi:

Varskes suris 22% riebumo pvz.Rokiskio
Vegeta ar kiti universalus prieskoniai
Cili pipirai (jei megstate)

Suri reikia gausiai apibarstyti vegeta ir cili pipirais, tikrai nepagaileti.ant pavirsiaus toks net sluoksniukas turi buti, viska itrinti ir kepti suri orkaiteje 160-180 laipsniu apie 1-1.5val. Kol suris gerokai apskrus. Tiesa, as dedu suri ant sviestinio popieriaus. Pabandykit. Paskui suri atvesinu ir supjaustau mazdaug 0.5 cm juostelemis. Skanumelis.


čia kaip - visa gabalą sūrio į orkaitę??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(upsikaz @ 2007 07 03, 21:47)
čia kaip - visa gabalą sūrio į orkaitę???  g.gif


Taip taip - visa suri, o iskepta ir atvesusi pjaustai riekelemis.
Atsakyti
sveikutes,dariau toki receptuka kur anksciau buvo,vaflio laksta supjaustai juostelemis,patepi majonezu ir apibarstai sudytais riesutais ir keliom min.i orkaite,kad majonezas pasilydytu.Jau skomis pasaka.Sestadieni mano gimtadietis,tai jau uzsisake si receptuka ir dar tas slyvas su suriu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Duona su sūriu
Šviesią duoną supjaustyti pagaliukais ir apkepti aliejuje (aš verdu puode). Duonytę iš keptuvės iš karto dėti į didesnį puodą (kad visa tilptų) ir barstyti česnakine druska, tarkuotu fermentiniu sūriu (tarkuoju ant burokinės taros nespausdama, kad būtų smulkiau) ir užspaudžiu majonezo kirmėliukų (taip mano dukrytė sako; nukerpu mažiūką galiuką majonezo maišeliui.) Taip visą ir susluoksniuoju. Puodą laikau uždengtą ant plytos prie kepamos duonos, kad butų šiltas ir išsilyditų sūris bei susigertų majonezas. Uždengtą puodą pakratau ir niam naim niam
Anyta net savo gimtadieniui užsisako šitos duonytės biggrin.gif
Atsakyti
Dar vienas receptelis - super mazai darbo drinks_cheers.gif
Gerai nuplauti bulves su lupenom, perpjauti per puse, apibarstyti vegeta (ar kitais prieskoniukais), uzdeti po griezineli sonines ar lasiniuku. Tokias puseles bulviu sudeti i lekste ir i mokrobangine 15-20 min. thumbup.gif
Atsakyti