Įkraunama...
Įkraunama...

Užkandžiai prie alaus

QUOTE(Ra$a @ 2006 11 25, 17:07)
Niekur nerandu kaip pagaminti zirnius su spirguciais  rolleyes.gif  Labai laukiu recepto  4u.gif

As tai zirnius apsimerkiu is vakaro jei verdu paprastam puode. Isverdu zirnius kol nebus vandens. Keptuveje pakepinu sonine ,paskui idedu supjaustyto svoguno, pipiriuku, truputuka pakepino kol svogunas pagels, tada tai kas iskepta uzpilu ant zirniu. As bent jau taip darau. Jei nebunu apsimerkusi zirniu tai verdu greitpuodyje, taciau sunku pataikyti laika kad neistiztu (5-7 min) ir palieku isjungus kol dar garuose garinasi.
Atsakyti
sveikos,
va receptukas prie alaus.. mums labai patinka smile.gif
250 g tarkuoto fermentinio surio
2 kiausiniai
2 valg.s miltu
druskos, pipiru
dziuveseliai
aliejaus

ismaisyti suri, kiausinius, miltus ir prieskonius ( kas megsta astriau,galima deti cili) . formuoti rutuliukus, apvolioti dziuveseliuose ir kelpti ikaitintame aliejuje kol apskrus
iskepus, nusausinti ant serveteles essen.gif
SKANAUS

user posted image
Atsakyti
QUOTE(balanduke @ 2006 11 25, 19:32)
250 g tarkuoto fermentinio surio

O kokį sūrį geriau naudoti?
Atsakyti
mes naudojam norvegiska, nes NOrvegijoje gyvename.. smile.gif
manau kad bet kuris tiktu biggrin.gif
mes valgeme su padaziukiu: majonezas, pomidoru padazas ir cesnakiukas smile.gif
ir juos reikia suvalgyti siltus, nes veliau bus neskanus, sukietes suris mirksiukas.gif
Atsakyti


Turiu štai tokį receptą, gal patiks


Svogūnų žiedeliai


Reikės :1 svogūno, 1 kiaušinio, 1 šaukštas grietinės ir sviesto, 3-4 šaukštai miltų, pipirų, druskos pagal skonį ir aliejaus kepimui.


Supjaustyti, nuplykiti verdančiu vandeniu


Tešlai suplakti kiaušinį, įdėti grietinės, miltų, sviesto, druskos, pipirų.


Aliejų sukaitinti, mirkyti žiedelius į tešlą ir kepti kol pagels. 4u.gif


Keptus žiedelius sudėti ant sevetėlės, kad susigertų nereikalingas aliejus.
Geriausia pateikti šiltus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bea: 10 gegužės 2007 - 15:21
Nu man ir prie alaus ir prie vyno laaaaabai patinka idarytos dziovintos slyvos su astria varske.
Atsakyti
O pas mus ant bangos dabar keptas suris.Tikrai labai skanu - visi giria ir stebisi:

Varskes suris 22% riebumo pvz.Rokiskio
Vegeta ar kiti universalus prieskoniai
Cili pipirai (jei megstate)

Suri reikia gausiai apibarstyti vegeta ir cili pipirais, tikrai nepagaileti.ant pavirsiaus toks net sluoksniukas turi buti, viska itrinti ir kepti suri orkaiteje 160-180 laipsniu apie 1-1.5val. Kol suris gerokai apskrus. Tiesa, as dedu suri ant sviestinio popieriaus. Pabandykit. Paskui suri atvesinu ir supjaustau mazdaug 0.5 cm juostelemis. Skanumelis.
Atsakyti
Man skaniausia:

ant batono uztepam sviesto ir cesnako misinuka, uzbarstom truputi druskytes, surio ir i orkaite porai minuciu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Mininga @ 2007 05 24, 20:08)
O pas mus ant bangos dabar keptas suris.Tikrai labai skanu - visi giria ir stebisi:

Varskes suris 22% riebumo pvz.Rokiskio
Vegeta ar kiti universalus prieskoniai
Cili pipirai (jei megstate)

Suri reikia gausiai apibarstyti vegeta ir cili pipirais, tikrai nepagaileti.ant pavirsiaus toks net sluoksniukas turi buti, viska itrinti ir kepti suri orkaiteje 160-180 laipsniu apie 1-1.5val. Kol suris gerokai apskrus. Tiesa, as dedu suri ant sviestinio popieriaus. Pabandykit. Paskui suri atvesinu ir supjaustau mazdaug 0.5 cm juostelemis. Skanumelis.

Eesu ragavus lygiai taip pat padarytą, tik supjaustytą ir iškeptą riekelėmis, daug skaniau - tiesiog prieskoniai tolygiau pasiskirsto. Ir kepa tada lygtais ant keptuvės su šlakeliu aliejaus (tokai traški prieskonių plutelė gaunasi).
Atsakyti
QUOTE(balanduke @ 2006 11 25, 21:32)
sveikos,
va receptukas prie alaus.. mums labai patinka smile.gif
250 g tarkuoto fermentinio surio
2 kiausiniai
2 valg.s miltu
druskos, pipiru
dziuveseliai
aliejaus

ismaisyti suri, kiausinius, miltus ir prieskonius ( kas megsta astriau,galima deti cili) . formuoti rutuliukus, apvolioti dziuveseliuose ir kelpti ikaitintame aliejuje kol apskrus
iskepus, nusausinti ant serveteles essen.gif
SKANAUS

user posted image




alaus nemegstu, bet ir prie sidriuko sis skanestas nerealus thumbup.gif
Atsakyti
Užkandis "Jūros žvaigždė":


INGREDIENTAI:

300g. miltų,
2 šaukšteliai garstyčių miltelių,
150g. sviesto,
150g. tarkuoto fermentinio sūrio,
kiaušinis,
pieno patepti,
2 šaukštai sezamo sėklų.


GAMINIMAS:

Dvi skardas patepame sviestu. Miltus persijojame į dubenį su garstyčių milteliais. Pirštų galiukais įtriname sviestą į miltus taip, kad susidarytų trupiniai. Sudedame tarkuotą sūrį. Kiaušinį išplakame ir sudedame į masę. Įpilame 4-5 šaukštus vandens ir užminkome tešlą. Padedame ją ant miltais pabarstyto paviršiaus, išminkome ir sutriname rutulį. Tada iškočiojame 1cm storio lakštu. Žvaigždutės formos formele išpjauname 10 didelių arba 20 mažų žvaigždučių. Žvaigždutes sudedame į skardą. Patepame pienu, apibarstome sezamų sėklomis. Kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje 10-12 minučių.

Pastabos:
Galite iš kartono pasidaryti žvaigždutės formos šabloną, kuri naudosite kaskart gamindami šį patiekalą.
Atsakyti
QUOTE(kamarele @ 2006 06 30, 12:07)
Liuks mišrainė prie alaus: Virtas pupeles, pakepintus svogūnus, tarkuotą fermentinį sūrį ir kubeliais pakepintą duoną sumaišyti su majonezu, dar galima įdėti nuplikytų kmynų. Galima valgyti karštas( tada reikia dėti dar neatvėsusia keptą duona ir karštus svogūnus) arba šaltą. Skanaus  drinks_cheers.gif


aš dar įdedu pakepintą juostelėm supjaustytą rūkytą kumpį ar šoninę drinks_cheers.gif

tada viską į mokrobangę ir valgom karštą, thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti