gal nepasikartosiu
kepta duona, tinkanti besilaikančioms dietos
kartais būna, gal net ne kartais, o netgi dažnai, kad vos imi laikytis dietos, kai prireikia suorganizuoti kokį pasisėdėjimą su alučiu. O prie jo geriausiai dera kepta duona, bet bjaurybė
, kepta aliejuje, labai riebi.
Taigi, aš darau taip.
Imu Biržų duonos Šeimininkės duoną, labai gerai, jei ji kokias porą dienų jau pagyvenus
, na, ne šviežia (man iš jos gaunasi geriausiai, bet jei imsit kitokią, reik, kad būtų kuo mažiau sintetinė, antraip tik sudegs ir nieko gero nesigaus).
Pjaustau ją šiaudeliais (pjaustykit taip, kaip labiausiai mėgstat keptą duoną).
Dedu į skardą, vienu sluoksiu ir pabarstau druska.
Kišu į orkaitę, įkaitintą iki maždaug 180 laipsnių. Kepu vis pažiūrėdama, ar gerai džiūna, ar nedega, nes reikia, jog išgaruotų drėgmė ir švelniai parustų. Užtrunka kokias 20min, ne ilgiau, jei yra noras, galima pavartyti. Galų gale išjungiu orkaitę, praveriu dureles ir palieku, kad pravėstų.
Tada, kai jau įmanoma paimti duoną į ranką, ištrinu česnaku.
man ji lygiai taip pat skani, kaip aliejuj kepta, traški tokia.
Skanaus