Įkraunama...
Įkraunama...

Užkandžiai prie alaus

QUOTE(Palergonija @ 2005 11 09, 21:22)
arba dar vienas visiskai paprastas receptukas-vafliu lakstus supjaustyt norimo dydzio juostelem,jas patept majonezu,pabarstyt kmynais ir trumpai palaikyt orkaiteje(tik ne per ilgai nes darbas bus bereikalingas)
ir skanaus rolleyes.gif


Aš tai ant vaflių lakštų,pateptų majonezu, barstau čili pipirų, fermentinio sūrio ir į orkaitę,.. Per balius greičiausiai "išgaruojantis" užkandis thumbup.gif
Atsakyti
Liuks mišrainė prie alaus: Virtas pupeles, pakepintus svogūnus, tarkuotą fermentinį sūrį ir kubeliais pakepintą duoną sumaišyti su majonezu, dar galima įdėti nuplikytų kmynų. Galima valgyti karštas( tada reikia dėti dar neatvėsusia keptą duona ir karštus svogūnus) arba šaltą. Skanaus drinks_cheers.gif
Atsakyti
Kai būnam sode, mes prie alaus kepam folijoje ant grotelių varšės sūrį apteptą majonezu, apabarstytą druska, pipirais ir maltos paprikos milteliais. Jei namie, tai be folijos kišam i mikrobangę 2 min
Atsakyti
Forto picerijoje užsisakant keptą duoną su česnakų padažu atneša labai skanų tą česnakinį padažą. Gal kuri valgėt ir žinot kaip jį namie pasidaryt? wub.gif
Atsakyti
mačiau IKI labai įdomu ir paprastą užkandį prie alaus. Paimtos mažos barankytės ir ant jų uždėtas faršo gumulėliai su aštriais prieskoniais. Atrodo thumbup.gif Ir turbūt ne ką mažiau skanu essen.gif
Reiks išbandyti, kai alų gersim ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2006 07 14, 08:26)
mačiau IKI labai įdomu ir paprastą užkandį prie alaus. Paimtos mažos barankytės ir ant jų uždėtas faršo gumulėliai su aštriais prieskoniais. Atrodo  thumbup.gif Ir turbūt ne ką mažiau skanu  essen.gif
Reiks išbandyti, kai alų gersim  ax.gif



Aha! Vadinasi IKI pats vyriausias ir svarbiausias vyrėjas pas mus forume lankosi, nes apie šį receptą kažkurioje temoje buvo rašyta, tai va matyt prisiskaitė ir dabar naudoja biggrin.gif

Aš ir kepiau..Tik senokai. Kiek pamenu, buvo visai skanu rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asta: 14 liepos 2006 - 10:27
As gaminu toki uzkandi (ir visai nebutinai prie alaus).
Sluoksniuotos saldytos teslos lakstus dar siek tiek pakociojame, beriame tarkuoto fermentinio surio, astriu prieskoniu, kmynu. Ranka siek tiek paplojame, kad suris su kmynais prisiplotu prie teslos. Lakstus supjaustom kokio 1 cm plocio juostelemis, imam uz abieju galu ir pasukame i skirtingas puses, kad susisuktu i spirale. Kepame orkaiteje trumpai (kokiu 10 -15 min turbut).
Dar galima i sias spirales isukti plonus griezinelius kumpio. Irgi skanu.
Taip pat ispausto cesnako skiltele tinka.
Dar vienas variantas - siuo kepinelius galima patepti adzika, kas nemegsta astriai - tiesiog pom. padazu su prieskoniais.

Atsakyti
na mums su vyru labai patinka, ant keptos duonos padaryt toki garnyriuka. svogunus smulkiai supjaustyt ir sumaisyt su majonezu, tegu siektiek pastovi, kol nebus tokia astrus, ir ant svogunu uzpilt laseli keciupo niam niam

o del cesnakinio padazo anksciau kavinej darydavo taip: majonezas keciupas isspaustas cesnakas ir slakelis brendzio
Atsakyti
Dazniausiai prie aliaus nusiperkame rukytu ausu, surio si kmynais, ir pakepu duonos ir prie duonos padarau toki padaziuka: sutarkuoju suri, ispaudziu cesnako, ir majonezo mirksiukas.gif mmmm kaip skanu rolleyes.gif
Atsakyti
gal nepasikartosiu smile.gif

kepta duona, tinkanti besilaikančioms dietos

kartais būna, gal net ne kartais, o netgi dažnai, kad vos imi laikytis dietos, kai prireikia suorganizuoti kokį pasisėdėjimą su alučiu. O prie jo geriausiai dera kepta duona, bet bjaurybė biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif , kepta aliejuje, labai riebi.
Taigi, aš darau taip.
Imu Biržų duonos Šeimininkės duoną, labai gerai, jei ji kokias porą dienų jau pagyvenus tongue.gif , na, ne šviežia (man iš jos gaunasi geriausiai, bet jei imsit kitokią, reik, kad būtų kuo mažiau sintetinė, antraip tik sudegs ir nieko gero nesigaus).
Pjaustau ją šiaudeliais (pjaustykit taip, kaip labiausiai mėgstat keptą duoną).
Dedu į skardą, vienu sluoksiu ir pabarstau druska.
Kišu į orkaitę, įkaitintą iki maždaug 180 laipsnių. Kepu vis pažiūrėdama, ar gerai džiūna, ar nedega, nes reikia, jog išgaruotų drėgmė ir švelniai parustų. Užtrunka kokias 20min, ne ilgiau, jei yra noras, galima pavartyti. Galų gale išjungiu orkaitę, praveriu dureles ir palieku, kad pravėstų.
Tada, kai jau įmanoma paimti duoną į ranką, ištrinu česnaku.

man ji lygiai taip pat skani, kaip aliejuj kepta, traški tokia.

Skanaus
Atsakyti
As tai pasiimu duona, perpjaunu per puse ir iskepu. Tuo tarpu issiverdu kelis kiausinius. trynius atskiriu nuo baltymu. baltymus ant lenteles su peiliu sutrinu i "miltus" , su tryniais padarau ta pati. po to paimu keptos duonos pusele ir patepu majonezu,tada lygiomis dalimis sudedu trynius ir baltymus. gaunasi skanus sumustiniai. galima pabarstyti smulkintais svogunu laiskais. Cia turbut visos zino si recepta. rolleyes.gif
Atsakyti
Niekur nerandu kaip pagaminti zirnius su spirguciais rolleyes.gif Labai laukiu recepto 4u.gif
Atsakyti