Na va, vakar netycia dar viena uzkanda prie alaus "isradau"
kadangi, kaip zinia, vakar buvo ziauriai salta
, tai is namu i parduotuve kojos nekeliau
, o krepsini ziurint prie alaus kazko norejosi
, tai ekspromtu gime tokia uzkanda:
4 lietiniai blynai is labai skystos teslos (1 kiausas, slakelis pieno, druska, "Karaliski" miltai, vos vos alyvuogiu aleijaus), blynai isejo labai plonyciai.
Sumaisiau Hamker Remoulade (pats mylimiausias ir skaniausias majonezas ever) majoneza su Daumantu tradiciniu ponidoru padazu ir tokiu padaziuku istepiau blynus.
Labai plonais grezineliais papjausciau toki rukyta kumpi, na ten gal net nugarine kokia, tokie kur buna grynas tamsiai raudonas rukytas raumuo (nezinau, koks ten tiksliai tas kumpis, bet tiktu bet koks is tokios "operos"
), tuos grezinelius susmulkinau labai mazais kvadraciukais, taip pat smulkiai supjausciau 1.5 marinuoto agurkelio, plonais pusziedziais maza svoguna, viska sumaisiau, pridejau baziliko, krapu, cesnaku milteliu ir tuo gautu misiniu uzbarsciau blynus. Juos tampriai susukau i "desreles" ir supjausciau 1.5 pristo storumo "riekelemis". Palikau kiek pastoveti uzdengtus. Valgem saltus prie alaus, mano diedas pirstus laize
ir sake, visada tokiu pei alaus padaryk
.
Nieko "blatno", bet skanu ir padaroma is to, ka randi saldytuve, gailma improvizuoti, skanaus!