Labai ačiū Nerimama . Mano vyrukai mėgsta žirnius, tai paįvairinsiu meniu .
QUOTE(zuikelis- @ 2005 10 11, 20:39)
parasysiu ir as savo receptuka..
papjaustau olandisko surio plonai, dedu ant lekstes, kad vienas gabaliukas su kitu nesiliestu pabarstau paprikos milteliais ir i mikrobange kisu, kepa tol kol issilydo ir sukieteja
liux prie alaus
papjaustau olandisko surio plonai, dedu ant lekstes, kad vienas gabaliukas su kitu nesiliestu pabarstau paprikos milteliais ir i mikrobange kisu, kepa tol kol issilydo ir sukieteja
liux prie alaus
Mikrobangėj kai išsilydo, prilimpa prie lėkštės ir paskui tenka gramdyt
O gal mano mikrobangė prasta, o gal per ilgai kepu?
QUOTE(Acacia @ 2005 10 14, 14:27)
Mikrobangėj kai išsilydo, prilimpa prie lėkštės ir paskui tenka gramdyt
O gal mano mikrobangė prasta, o gal per ilgai kepu?
O gal mano mikrobangė prasta, o gal per ilgai kepu?
as statau apie 1 min ant max...tai cia ko gero butu apie 750 ar 800
o kai prilimpa tai labai graziai nuo lekstes su peiliu atplesiu...
Siaip galima barstyti suri tarkim ir saslyku prieskoniais...cia pagal skoni kas kokius prieskonius renkasi!
QUOTE(Dina_free @ 2005 10 10, 21:30)
Krabų lazdelės tešloje
Pirmiausia paruoši tešlą kaip blynams, tik vietoj cukraus įdedi prieskonių ir druskos (prieskoniai pagal interpretaciją, labiau tinka aštresni). Toje tešloje apvolioji krabų lazdeles ir kepi įkaitintame aliejuje. Super skonis ir labai tinka prie alaus.
Pirmiausia paruoši tešlą kaip blynams, tik vietoj cukraus įdedi prieskonių ir druskos (prieskoniai pagal interpretaciją, labiau tinka aštresni). Toje tešloje apvolioji krabų lazdeles ir kepi įkaitintame aliejuje. Super skonis ir labai tinka prie alaus.
o jei miltus praskiestume alumi,pagardintume vegeta keptos krabu lazdeles igautu labai pikantiska skoni tesla is alaus,alum uzsigeri 2:bet kaip skanu
arba dar vienas visiskai paprastas receptukas-vafliu lakstus supjaustyt norimo dydzio juostelem,jas patept majonezu,pabarstyt kmynais ir trumpai palaikyt orkaiteje(tik ne per ilgai nes darbas bus bereikalingas)
ir skanaus
ir skanaus
QUOTE(Palergonija @ 2005 11 09, 21:18)
o jei miltus praskiestume alumi,pagardintume vegeta keptos krabu lazdeles igautu labai pikantiska skoni tesla is alaus,alum uzsigeri 2:bet kaip skanu
O man neišeina gražiai iškepti krabų lazdelės, gal tešlą per skystą pasidarau, bet jau atrodo net tirštesnė nei blynams, bet vis tiek gaunasi kaip blynas, o vidury krabų lazedelė sau
[quote=Nerytė,2005 11 09, 22:12]
O man neišeina gražiai iškepti krabų lazdelės, gal tešlą per skystą pasidarau, bet jau atrodo net tirštesnė nei blynams, bet vis tiek gaunasi kaip blynas, o vidury krabų lazedelė sau
[/quote
na siaip tai toks vaizdelis ir man gaunas,gali pabandyt padatyt labai tirsta tesla,krabu lazdele joje pavoliot ir tada mest i dideli kieki ikaitusio aliejaus,pvz gruzdintuve
O man neišeina gražiai iškepti krabų lazdelės, gal tešlą per skystą pasidarau, bet jau atrodo net tirštesnė nei blynams, bet vis tiek gaunasi kaip blynas, o vidury krabų lazedelė sau
[/quote
na siaip tai toks vaizdelis ir man gaunas,gali pabandyt padatyt labai tirsta tesla,krabu lazdele joje pavoliot ir tada mest i dideli kieki ikaitusio aliejaus,pvz gruzdintuve
QUOTE(Nerytė @ 2005 11 09, 22:12)
O man neišeina gražiai iškepti krabų lazdelės, gal tešlą per skystą pasidarau, bet jau atrodo net tirštesnė nei blynams, bet vis tiek gaunasi kaip blynas, o vidury krabų lazedelė sau
Pabandyk pries tai krabu lazdele pavoliot i miltus,o tik po to i tesla ,as taip kepu zuvi,jei ji labai sviezi tai nori bireti,todel biltai padeda sulipint.
Man dar skanu sampinjonai alaus tesloje. Grybus isverdu rtuputi sudytam vandeny,po to gerai nuvarvinti.Voliojam i tesla ir dedam i keptuve su didesniu kiekiu ikaitinto aliejaus.
TESLA: miltai+sviesus alus+kiausinis(nebutinai)+druskyte.
QUOTE(Palergonija @ 2005 11 09, 22:22)
arba dar vienas visiskai paprastas receptukas-vafliu lakstus supjaustyt norimo dydzio juostelem,jas patept majonezu,pabarstyt kmynais ir trumpai palaikyt orkaiteje(tik ne per ilgai nes darbas bus bereikalingas)
ir skanaus
ir skanaus
O tai kiek tas trumpai
O man nuo tų slyvų paleido vidurius Sorry, bet svečiams nedrįsau jų duoti, o šiaip mano skrandis virškina viską, na, beveik viską
QUOTE(Asta @ 2005 08 19, 22:00)
Aš tai darau taip:
Sutarkuoju fermentini sūrį (su smulkesne nei "burokinė" tarka), česnaką. Dedu majonezo. Majonezo dedu nelabai daug, kad būtų tokia kaip ir lipni, bet neperskysta masė. Tada imu džiovintas slyvas, kiekvieną šiek tiek įpjaunu, i viduriuką dedu paruoštos masės ir persmeigiu mediniu pagaliuku. Įdaras gaunasi viduje.
Arba galima imti ir kiekviena slyvą suspausti ir ant viršaus dėti paruoštos masės, tik man su pagaliukais patogiau valgyt atrodo.
Sutarkuoju fermentini sūrį (su smulkesne nei "burokinė" tarka), česnaką. Dedu majonezo. Majonezo dedu nelabai daug, kad būtų tokia kaip ir lipni, bet neperskysta masė. Tada imu džiovintas slyvas, kiekvieną šiek tiek įpjaunu, i viduriuką dedu paruoštos masės ir persmeigiu mediniu pagaliuku. Įdaras gaunasi viduje.
Arba galima imti ir kiekviena slyvą suspausti ir ant viršaus dėti paruoštos masės, tik man su pagaliukais patogiau valgyt atrodo.
Ar slyvų nereikia niekur pamirkyti, kad minkštesnės būtų?