Įkraunama...
Įkraunama...

Užkandžiai prie alaus

QUOTE(agne_pagne @ 2011 03 21, 16:58)
As tai netiketai atradau Svyturio puslapy visokiu receptu ( http://www.tradicine...eceptai?page=1). ten labai fainai surasyta, prie kokio alaus butent derint, kiek laiko uztruks, kokius ingredintus preferuotum.

Trumpai sakant -  thumbup.gif

dekui,labai gera nuoroda 4u.gif
Atsakyti
sveikos, skanau pakramsnot prie alucio ka skanaus, stai keletas receptuku:

***iskepam duona(riekelia i 3dalis) ir aptepam tokia misraine: tarkotos morkos + Tarkotas suris + majonezas + Cesnakas....

***Tafelius uztepu tokia uztepele : susmulkinta lasisa(ar krabu lazdeles) + sutarkotas suris + majonezas

***tesloje iskeptos krabu lazdeles ir pasimirkai i cesnakini padaza

*** man super skonis tai kalmaru ziedai kepti tesloje... nem nem,tik daug terliotis reikia kol issikepi...


g.gif hm....kas dar? drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liucike: 23 kovo 2011 - 23:28
Gal kas mokat padaryti siuos Klaipedos"Senamiesčio" sūrio pirštelius?Jau tokie jie skanus wub.gif user posted image
Atsakyti
SURIO RUTULIUKAI 4u.gif
4000gr fermentinio surio;
2 kiausiniai;
8saukstai miltu;
druska;
pipirai;
dziuveseliai.
Suri sutarkuojame ,ir sumaisome su visais produktais,formuojame kasnio rutuliukus,voliojame dziuveseliuose ir verdame aliejuje.kol graziai apskrus smile.gif

user posted image
Atsakyti
Sveikos. Turiu vaflių lakštų. Ką galima padaryti iš jų prie alaus? 4u.gif Kažkur buvau mačiusi, kad lyg ir su prieskoniais kažkas daroma...
Atsakyti
QUOTE(gutė @ 2011 06 12, 20:17)
Sveikos. Turiu vaflių lakštų. Ką galima padaryti iš jų prie alaus? 4u.gif Kažkur buvau mačiusi, kad lyg ir su prieskoniais kažkas daroma...

mums labai skanu tokie: vaflius aptepti majonezu, pabarstyti kmynais (galima ir kokiais prieskoniais), pabarstyti tarkuotu fermentiniu suriu ir apkepti orkaitėje. Ištraukus sulaužyti norimais gabaliukais.
Labai skanu rolleyes.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(miligerta @ 2011 04 06, 23:09)
SURIO RUTULIUKAI 4u.gif
4000gr fermentinio surio;
2 kiausiniai;
8saukstai miltu;
druska;
pipirai;
dziuveseliai.
Suri sutarkuojame ,ir sumaisome su visais produktais,formuojame kasnio rutuliukus,voliojame dziuveseliuose ir verdame aliejuje.kol graziai apskrus smile.gif

user posted image




perduodu padeka nuo seimos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(katydid @ 2008 02 21, 23:34)
Mano draugai tai labai megsta tokius sumustinius:
Reikia pakepti batono riekes, kas apskrustu truputuka ir pavirsius traskus pasidarytu. Iskepusias istrinu cesnaku. Tada dubenelyje sutrinu virtus kelis kiausinius, idedu majonezo, krapu, visokiu prieskoniu ir viska ismaisau. Pasigaminta mase tepti ant batono.
Labai skanu kai silti, bet as megstu juos ir saltus.

Na o mano draugas dievina sumustinius su Sudyta lasisa.
Mes gana daznai nusiperkam lasilos zalios. As ja istrinu druska, krapais, maltais ciobreliais ir sitrinos sultimis. Tada dedu i sandaria maisto dezute ir i saldytuva kokiom trims dienoms. Kasdien is dezutes vis ispilu susikaupusi skysti. Po triju dienu pjaustau ir dedu ant batono su sviestu, o ant virsaus dar pomidoro riekele. Mmm.... kaip skanu. Net dabar seile istyso...

as darau panasei tik su dziuveseliais ar orkaitei padziovintu batonu.susmulkinu cesnaka sumaisau su majonezu ir tepu ant dziuveselio ir tada dedu skumbre na va ir uzkandis paruostas beja ciasnako nemazai reikia nes jis ta skoni ir sudaro drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(ingaaaa @ 2011 03 28, 17:03)
Gal kas mokat padaryti siuos Klaipedos"Senamiesčio" sūrio pirštelius?Jau tokie jie skanus wub.gif user posted image

Sūrio piršteliai

Nebūčiau net patikėjus, kad atrasiu labai panašų į tikruosius sūrio pirštelius receptą. Esu klaipėdietė ir turbūt daugumai klaipėdiečių yra išlikęs neišdildomas prisiminimas apie valgytus sūrio pirštelius viename uostamiesčio bare. Daug metų bandžiau pasigaminti pati šį šedevrą. Dėje, nesėkmingai. O šįkart - eureka! Aš tikiu, jog receptas nėra visiškai toks pat, pagal kurį gaminami tikrieji piršteliai. Tačiau skonio atžvilgiu mane nukelia į tuos laikus, kai būdami studentas tuos pirštelius ir atradome.


Reikės:
30 g. sviesto;
100 g. miltų;
250 ml pieno;
druskos, pipirų;
200 g. sūrio;
2 kiaušiniai (ir daugiau);
2 v.š. miltų;
100 g. džiūvėsėlių (gali būti ir daugiau).


Mažame puodelyje ištirpiname svietą ir jame pakepiname miltus. Supilame pieną, sutarkuotą sūrį, beriame prieskonius ir maišime. Paverdame tol, kol masė taps tiršta. Nukeliame nuo viryklės ir plonu sluoksnių šį mišinį užtepame ant lygaus paviršiaus. Aš naudojau kepimo popierių. Leidžiame masei atvėsti.

Atvėsus susipjaustome norimo ilgio ir storio gabalėliais. Imame po vieną gabalėlį, susukame į vamzdelį, apvoliojame miltuose, tada kiaušinio plakinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose. Galima vėl merkti į kiaušinį ir vėl į džiūvėsėlius. Asmeniškai man, taip skaniau, nes susidaro storesnė tešlos sienelė.

Kepame aliejuje kol gražiai apskrunda. Valgome šiltus su pomidorų ir majonezo padažu arba kt.



thumbup.gif gal kam patiks drinks_cheers.gif
Atsakyti
Pas mane paskutiniu metu "eina" sumuštinukai iš ale likučių. Aliejuje pakepinti baltą duoną, nusausinti. Per mėsmalę sumalti rūkytos dešros, ferm.sūrio, dešrelių (visi šaldytuvo likučiai smile.gif ), pripjaustyti svogūno laiškų, krapų, dėti prieskonių ir truputuką majonezo. Išmaišyti, aptepti keptos duonos riekeles ir pašauti į orkaitę, kol išsilydys sūris. Skaniausi po keleto valandų ar net kitą dieną, kai "atsileidžia".
Atsakyti
1. pas mane nuo stalo pirmiausiai dingsta grybai tesloje thumbup.gif kietesnius grybus (baravykus,bet nebutinai ) supjaustyti plonom riekelem , pamirkyti i paprasta tesla vanduo arba alus +miltai+druskyte+kiausinis ir apkepti aliejuje, valgyti tik saltus!!!

2. koncervuotas tunas+smulkiai pjaustytas svogunas+majonezas+pipiriukai, druskyte, tept ant batono ir i orkaite 15min kol apskrus, nerealiai skanu smile.gif

3. Sutarkuot fermentini suri+kiausinis+druskyte,pipiriukai tept ant batono ir aptepta puse det i ikaitinta keptuve su aliejum, kai iskepa pats atlimpa nuo keptuves,kas nori riebiau gali ir kita puse apkept. as nemegstu surio,tad nesu ragavus, bet B sake, kad labai skanu smile.gif


QUOTE(Esante @ 2009 12 17, 19:56)
Nu ir as galiu papasakot viena receptuka, jis nebutinai prie alaus, ir siaip skani uzkandele. Nezinau gal jau ir  minejot, tai jei pasikartosiu nesupykit  ax.gif  Nu tai receptukas butu toks, imam sakykim pakeli varskes, dedam sauksta majonezo, grietines gali reiket daugiau arba maziau, mase neturi but skysta, gana tirstoka. Dar dedame krabu lazdeliu supjaustytu i mazycius kvadratukus ir cesnako nepagailim kad butu astru, kitaip  patiekaliukas nebus skanus. Imame salotos lapa padalimane i kokias 4-5 dalis (priklauso nuo lapo dydzio) Ir tokia paruosta tirsta mase dedame ant salotos lapelio, turi gautis vieno "kasnio" uzkandele. Super skonis, toki pati turini galima det ir ant keptos duonos, labai skanu ir pakankamai nebrangu, siulau isbandyt  mirksiukas.gif

as panasiai darau,varske+majonezas+grietine+svoguno laiskai,krapai+druskyte, pipiriukai ir susuku i salotos lapa, kas valge visiems patiko smile.gif
Atsakyti
Labukas 4u.gif Labai geru cia recepteliu prisirinkau is jusu mergaites, tai siulau savo: vistienos kepsneliai su bulviu traskuciais. Vakar isbandem, tai super kaip patiko thumbup.gif .Perspeju - kepkit ant silpnesnes ugnies, nes man is pradziu biski per greit apdege ( dejau i ikaitinta alieju). Prie kepsneliu dariau majonezo-kecupo-cesnaku padaza drinks_cheers.gif . Taip pat manau, kad taip iskepta zuvies file irgi butu labai skanu. drinks_cheers.gif

Ingredientai:
Bulvių traškučiai, 100 gramų
Vištienos filė, 200 gramų
Miltai, 1 stiklinė
Kiaušiniai, 1 vienetas

Gaminimo instrukcija:
1.Susipjaustykite vištienos filė maždaug 5x5cm dydžio gabaliukais ir pamarinuokite (pvz. įtrinkite česnaku, majonezu, mėgstamais prieskoniais)

2.Traškučius palikite uždarytame pakelyje. Pakelį "ištrinkite" kočėlu, kad traškučiai viduje liktų labai smulkūs. Pakelį atidarykite ir supilkite trupinius į duobenį.

3.Dėkite vištienos filė gabaliukus į miltus, išplaktą kiaušinį, o paskui - į bulvių traškučius. Taip paruoškite visus gabaliukus.

4.Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite vištienos gabaliukus. Kepkite tol, kol gabaliukai gražiai apskrus. Patiekti galite su padažu, kečiupu arba mix'u kečiupas+ majonezas. Skanaus!


Atsakyti
QUOTE(Amelijana @ 2011 08 06, 11:35)
Labukas  4u.gif Labai geru cia recepteliu prisirinkau is jusu mergaites, tai siulau savo: vistienos kepsneliai su bulviu traskuciais. Vakar isbandem, tai super kaip patiko  thumbup.gif .Perspeju - kepkit ant silpnesnes ugnies, nes man is pradziu biski per greit apdege ( dejau i ikaitinta alieju). Prie kepsneliu dariau majonezo-kecupo-cesnaku padaza  drinks_cheers.gif . Taip pat manau, kad taip iskepta zuvies file irgi butu labai skanu. drinks_cheers.gif

Ingredientai:
Bulvių traškučiai, 100 gramų
Vištienos filė, 200 gramų
Miltai, 1 stiklinė
Kiaušiniai, 1 vienetas

Gaminimo instrukcija:
1.Susipjaustykite vištienos filė maždaug 5x5cm dydžio gabaliukais ir pamarinuokite (pvz. įtrinkite česnaku, majonezu, mėgstamais prieskoniais)

2.Traškučius palikite uždarytame pakelyje. Pakelį "ištrinkite" kočėlu, kad traškučiai viduje liktų labai smulkūs. Pakelį atidarykite ir supilkite trupinius į duobenį.

3.Dėkite vištienos filė gabaliukus į miltus, išplaktą kiaušinį, o paskui - į bulvių traškučius. Taip paruoškite visus gabaliukus.

4.Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite vištienos gabaliukus. Kepkite tol, kol gabaliukai gražiai apskrus. Patiekti galite su padažu, kečiupu arba mix'u kečiupas+ majonezas. Skanaus!


Vau,koks įdomus receptukas. bigsmile.gif būtinai pamėginsiu...
Atsakyti