QUOTE(katydid @ 2008 02 21, 23:34)
Mano draugai tai labai megsta tokius sumustinius:
Reikia pakepti batono riekes, kas apskrustu truputuka ir pavirsius traskus pasidarytu. Iskepusias istrinu cesnaku. Tada dubenelyje sutrinu virtus kelis kiausinius, idedu majonezo, krapu, visokiu prieskoniu ir viska ismaisau. Pasigaminta mase tepti ant batono.
Labai skanu kai silti, bet as megstu juos ir saltus.
Na o mano draugas dievina sumustinius su Sudyta lasisa.
Mes gana daznai nusiperkam lasilos zalios. As ja istrinu druska, krapais, maltais ciobreliais ir sitrinos sultimis. Tada dedu i sandaria maisto dezute ir i saldytuva kokiom trims dienoms. Kasdien is dezutes vis ispilu susikaupusi skysti. Po triju dienu pjaustau ir dedu ant batono su sviestu, o ant virsaus dar pomidoro riekele. Mmm.... kaip skanu. Net dabar seile istyso...
as darau panasei tik su dziuveseliais ar orkaitei padziovintu batonu.susmulkinu cesnaka sumaisau su majonezu ir tepu ant dziuveselio ir tada dedu skumbre na va ir uzkandis paruostas beja ciasnako nemazai reikia nes jis ta skoni ir sudaro
Papildyta:
QUOTE(ingaaaa @ 2011 03 28, 17:03)
Gal kas mokat padaryti siuos Klaipedos"Senamiesčio" sūrio pirštelius?Jau tokie jie skanus
Sūrio piršteliai
Nebūčiau net patikėjus, kad atrasiu labai panašų į tikruosius sūrio pirštelius receptą. Esu klaipėdietė ir turbūt daugumai klaipėdiečių yra išlikęs neišdildomas prisiminimas apie valgytus sūrio pirštelius viename uostamiesčio bare. Daug metų bandžiau pasigaminti pati šį šedevrą. Dėje, nesėkmingai. O šįkart - eureka! Aš tikiu, jog receptas nėra visiškai toks pat, pagal kurį gaminami tikrieji piršteliai. Tačiau skonio atžvilgiu mane nukelia į tuos laikus, kai būdami studentas tuos pirštelius ir atradome.
Reikės:
30 g. sviesto;
100 g. miltų;
250 ml pieno;
druskos, pipirų;
200 g. sūrio;
2 kiaušiniai (ir daugiau);
2 v.š. miltų;
100 g. džiūvėsėlių (gali būti ir daugiau).
Mažame puodelyje ištirpiname svietą ir jame pakepiname miltus. Supilame pieną, sutarkuotą sūrį, beriame prieskonius ir maišime. Paverdame tol, kol masė taps tiršta. Nukeliame nuo viryklės ir plonu sluoksnių šį mišinį užtepame ant lygaus paviršiaus. Aš naudojau kepimo popierių. Leidžiame masei atvėsti.
Atvėsus susipjaustome norimo ilgio ir storio gabalėliais. Imame po vieną gabalėlį, susukame į vamzdelį, apvoliojame miltuose, tada kiaušinio plakinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose. Galima vėl merkti į kiaušinį ir vėl į džiūvėsėlius. Asmeniškai man, taip skaniau, nes susidaro storesnė tešlos sienelė.
Kepame aliejuje kol gražiai apskrunda. Valgome šiltus su pomidorų ir majonezo padažu arba kt.
gal kam patiks