Vyrams labai patinkanti uzkanda
nuotrauka skolinta
Receptui reikia :
1 svogunas
100 g cukinijos
100 g baklazano
2 valg.saukstai alyvuogiu aliejaus
200 g maisyto farso(kiauliena+jautiena)
druskos,pipiru
100 g feta surio
2 valg.saukstai grietines
4 valg.saukstai pieno
1 pakuote (270 g) sluoksniuotos teslos
50 g alyvuogiu
Svogunus smulkiai supjaustyti.Cukinija ir baklazana per puse perpjaut ir riekelemis supjaustyti.
Farsa kokias 6 min.alyvuogiu aliejuje gerai apkepinti,sudeti darzoves,pabarstyti druska ir pipirais.
Feta suri sutrupinti ir su grietine ir pienu ismaisyti.
Tesla padalinti i 6 kvadratus,uzriesti galus ir sudeti idara,ant virsaus pabarstyti alyvuogemis ir sauksta feta surio.
Kepti 15 min.200 C temperaturoje.
QUOTE(Oksana76 @ 2010 06 22, 11:47)
Sveikutes.
Gal kas yra gamynes WINGSUS ? (galima pasiziureti cia). Su vistiena viskas aisku, bet gal kas del uzpilu ka nors pasiulytu
Gal kas yra gamynes WINGSUS ? (galima pasiziureti cia). Su vistiena viskas aisku, bet gal kas del uzpilu ka nors pasiulytu
vakar dariau pagal si recepteli isejo skaniai, o dariau su alyvuogiu alieju mi ir imbiero tyreles neturejo bei cesnako milteliu tad dejau paprasto cesnako, tad isejo super
QUOTE(georgiana @ 2010 09 07, 17:32)
paimti vistu sparnelius ir pjauti per sanariukus, paskutine dali palikti sriubai, tada pabarstyti drsuka, pipirais, aliejum bei astriu cili padazu, o pabaigoje deti i plastikini maisteli su miltais ir gerai ismaisyti, tada kepti beje tas pusrkalas aliejus ir kepti pusvalandi, tada aytskirai gaminti padaza kurio sudetis : cesnakas, imbieras, didelis saukstas astraus cilio, bei puse puodelio rudojo cukraus, , puse sauksto sojos ir ryziu acto - beje normos gali buti netikslios nespejau, tada ismaisyti ir kepti na manau bandykite improvizuoti
pabaigoje tinka prie alaus su melynuoju suriu
pabaigoje tinka prie alaus su melynuoju suriu
Receptukas tikrai atrodo visliojanciai Reikes koki syki isbandyti
Tik kiek supratau, ten pilasi puse puodelio ryziu acto.
recepto kaip ir nera,tik ideja
Surio lazdeles.proporciju neparasysiu,nes visa darau is akies
Fermentinio surio ,sutarkuoti smulkia tarka
kiausinis
aliejus
Miltai
cesnakas.Sutarkuoti
I sutarkuota suri imusti viena kiausini,ideti cesnaka,miltu deti tiek kad tesla butu vientisa (tesla turi lipti prie ranku,bet butu formuojama ir nekristu,netrupetu)
suslapinus rankas formuoti lazdeles ir deti i ikaitinta alieju,kepti kol paruduos
Fermentinio surio ,sutarkuoti smulkia tarka
kiausinis
aliejus
Miltai
cesnakas.Sutarkuoti
I sutarkuota suri imusti viena kiausini,ideti cesnaka,miltu deti tiek kad tesla butu vientisa (tesla turi lipti prie ranku,bet butu formuojama ir nekristu,netrupetu)
suslapinus rankas formuoti lazdeles ir deti i ikaitinta alieju,kepti kol paruduos
Ech, kaip cia viskas skanu
Gaila, kad tik uzpakalis nuo alaus ir tokiu superiniu uzkandziu auga
Gaila, kad tik uzpakalis nuo alaus ir tokiu superiniu uzkandziu auga
QUOTE(Besi L @ 2009 09 12, 11:08)
Reikes:
Pakelio desros Utenos mesos grudeta ar Lietuviskas standartas rukyta (ta kur plonai pjaustyta didelem riekem, tikiuosi isivaizduojat , bo nemoku paaiskint)
Lydyto surio tepamo (gali but su prieskoniais) kokius du tris indelius
Marinuotu agurkeliu
Alyvuogiu
Krapu, petrazoliu
Pakelio desros Utenos mesos grudeta ar Lietuviskas standartas rukyta (ta kur plonai pjaustyta didelem riekem, tikiuosi isivaizduojat , bo nemoku paaiskint)
Lydyto surio tepamo (gali but su prieskoniais) kokius du tris indelius
Marinuotu agurkeliu
Alyvuogiu
Krapu, petrazoliu
QUOTE(Esante @ 2009 12 17, 18:56)
imam sakykim pakeli varskes, dedam sauksta majonezo, grietines gali reiket daugiau arba maziau, mase neturi but skysta, gana tirstoka. Dar dedame krabu lazdeliu supjaustytu i mazycius kvadratukus ir cesnako nepagailim kad butu astru, kitaip patiekaliukas nebus skanus. Imame salotos lapa padalimane i kokias 4-5 dalis (priklauso nuo lapo dydzio) Ir tokia paruosta tirsta mase dedame ant salotos lapelio, turi gautis vieno "kasnio" uzkandele.
na sitie man labai patiko
QUOTE(mexica @ 2011 01 20, 14:13)
Gaila, kad tik uzpakalis nuo alaus ir tokiu superiniu uzkandziu auga
oooo, kad man augtu tik uzpakalis, o ne "baronkos"
QUOTE(Bamu @ 2011 01 20, 15:38)
na sitie man labai patiko
hm, situos kazkaip praziopsojau, gal galit pasakyt kuriam psl?
kaip pasidaryt uztepa prie keptos duonos,daro toki ezi ,na i uztepa keptos duonos prismaigsto
nebereikia
oi net visa tema radau
nebereikia
oi net visa tema radau
QUOTE(georgiana @ 2010 09 11, 09:51)
vakar dariau pagal si recepteli isejo skaniai, o dariau su alyvuogiu alieju mi ir imbiero tyreles neturejo bei cesnako milteliu tad dejau paprasto cesnako, tad isejo super
QUOTE(Kristepala @ 2010 09 24, 12:27)
Receptukas tikrai atrodo visliojanciai Reikes koki syki isbandyti
Tik kiek supratau, ten pilasi puse puodelio ryziu acto.
Tik kiek supratau, ten pilasi puse puodelio ryziu acto.
Sveikutes
Pirma karta paragavom si patiekala JAV, bet man jie ten kazkokie sausoki pasirode.. Tai vyras nebeduoda ramybes su tais wingsais . Daug su jais nesiterlioju.. Sparneli supjaustau i 3 dalis ( per sanariukus ), ta pati pakutine man pati skaniausia , pamarinuoju.. ( as dedu pipiru misini, cesnakus, druska ). Paruosiu TEMPUROS tesla (maziausiai terlioniu su ja ) ir mirkau sparniukus tesluoj ir tiesiai i ikaitinta alieju.
O del padazo tai bent jau mum labai tinka saldus aitriųjų paprikų padažas EXOTIC FOOD ( ten dar ant etiketes wingsai nufotkinti ).
Svečiuose ragavom mums naujovišką užkandį, tiksliau sakant padažą prie talerių, mums labai patiko Hellmans majonezas be priedų sumaišytas su liesa grietine, įspausta kelios skiltelės česnako bei įdėta nemaža sauja smulkintų špinatų
Skanu, gal tik kiek rieboka dėl majonezo
Skanu, gal tik kiek rieboka dėl majonezo
As tai netiketai atradau Svyturio puslapy visokiu receptu ( http://www.tradicine...eceptai?page=1). ten labai fainai surasyta, prie kokio alaus butent derint, kiek laiko uztruks, kokius ingredintus preferuotum.
Trumpai sakant -
Trumpai sakant -