Rukytas kalmaras (smulkiais kubeliais supjaustytas), smulkiais kubeliais supjaustytas fermentinis suris, daug cesnako ir majonezo Skanaus
O maniškis labai megsta toki užkandi prie alaus: į tepamą surelį (geriau ta sveriama, be jokiu skonių) įdedu smulkintų pistaciju, kepintų saulegrąžų, druskytės bei krapiukų nedaug, viską išmaišau ir dedu ant krekerių arba, iš sluoksniuotos tešlos iškeptų lazdelių. tikrai skanu ir greitai p.s. šiaip esu į sūrelį dėjusi visokių priedų, bet man sitas variantas labiau patiko:)
Tai va, bevaiksciodama po siauliu turgu uzmaciau uab Ustukių malūno prekybviete ir kadangi as daznai perku ju produkcija tai susidomejau zirniu miltais, pagalvojau kad nieko dar negaminau is ju tai nusprendziau nusipirkt. Gryzau ir palikau namuose, uzmirsau. Tada vyras uz kelu dienu pasake kad pas ji ateina draugai uz 15min ir paprase ko nors prie alaus padaryti . Kaip visada saldytuvas tuscias ir apskritai nieko nera. Tada uzmaciau zirniu miltus, paziurejau ant pakuotes receptas - zirniu miltu kukulaiciai. Tereikejo i miltus ipilti vandens, kad tesla tirsta pasidarytu ir prieskoniu ir i verdanti alieju su saukstu imeti gumulelius. PASAKA! Skonis superinis, paruosiama vos per kelias minutes. Per 10min pilna bliuda priviriau vyrai patenkinti liko ir dar paprase. Po to dar pabandziau ir su kumpio gabaleliais ir su kalafijorais. Nu skonis labai geras. Tai va siulyciau pabandyti. Dar ir trapuciai gerai suejo. Man tai labai patinka tas dalykelis, baigiu pduona pakeist i trapucius, girdejau kad sveikiau nei duona, daug sociau ir skaniau...
QUOTE(komjaunuole @ 2009 07 16, 14:57)
na ideja tai liux atrodo o kazin kur dar tu miltu galima nusipirkti, ar butu kokios maximoj...?
skaniai skamba tei kukulaiciai, gaila, kad pas mus nera tokiu miltu
Man arodo Maximoj anksciau budavo zirniu miltu. Dabar jau nebezinau. LAbai noreciau pabandyti blynus is ju iskepti
QUOTE(komjaunuole @ 2009 07 20, 15:23)
yra maximoj linea oecologica zirniu miltai, bent jau didziosiose tikrai yra. As tai pasiskambinau ir pasiklausiau kuriose parduotuvese galima ju rast. bet siaip tai nupedinu i siauliu turgu
dekui reikes paieskoti pabandyti
O kur tiksliau Siauliu turguj yra? Nueiciau ir as
Čičinskai
Tešlai:
200 gr varškės
300 gr kefyro
1 kiaušinis
apie 0,5 kg miltų
1 arb. šaukštelis sodos
apie 12 "mažylių" dešrelių
Prieskoniai pagal skonį
Gaminimas:
Kefyrą sumaišome su soda, įmušame kiaušinį, varškę bei didžiąją dalį miltų ir suminkome tešlą. Jei reikia įdedame dar miltų. Tešla turėtų nelipti prie rankų ir tinkama kočiojimui. Paruoštą tešlą iškočiojame maždaug iki 2mm ir supjaustome 2-3 cm pločio juostelėmis.
Dešreles supjaustome išilgai perpus ir ištriname prieskoniais. Taip paruoštas dešreles vyniojame į tešlą gerai užspausdami kad neišsivyniotų.
Verdame įkaitintintuose riebaluose kol gaminys įgauna šviesiai rudą atspalvį. Tinka valgyti su pomidorų padažu, arba grietine, šiltus ir šaltus.
Tinka ir kaip užkandis prie alaus
Tešlai:
200 gr varškės
300 gr kefyro
1 kiaušinis
apie 0,5 kg miltų
1 arb. šaukštelis sodos
apie 12 "mažylių" dešrelių
Prieskoniai pagal skonį
Gaminimas:
Kefyrą sumaišome su soda, įmušame kiaušinį, varškę bei didžiąją dalį miltų ir suminkome tešlą. Jei reikia įdedame dar miltų. Tešla turėtų nelipti prie rankų ir tinkama kočiojimui. Paruoštą tešlą iškočiojame maždaug iki 2mm ir supjaustome 2-3 cm pločio juostelėmis.
Dešreles supjaustome išilgai perpus ir ištriname prieskoniais. Taip paruoštas dešreles vyniojame į tešlą gerai užspausdami kad neišsivyniotų.
Verdame įkaitintintuose riebaluose kol gaminys įgauna šviesiai rudą atspalvį. Tinka valgyti su pomidorų padažu, arba grietine, šiltus ir šaltus.
Tinka ir kaip užkandis prie alaus
Vakar suguzejo sveciu, tai prie alaus iskepiau va tokiu ale cebureku
I vistienos farsa idejau smulkiai tarkuota morkiuka, svoguno, druskos, pipiriuku, ikuliau kiausini ir uztepiau ant taleriu labai plonu sluksniuku ir kitu taleriu uzdengiau, va taip:
Paskui imerkiu ta cebureka i tesla, tokia kaip ruosiama lietiniams blynams ir i keptuve
Apkepam ant silpnos ugnies, kad perkeptu mesyte
Ir viskas, skanaus
Skaniausi karsti su saltu alum
I vistienos farsa idejau smulkiai tarkuota morkiuka, svoguno, druskos, pipiriuku, ikuliau kiausini ir uztepiau ant taleriu labai plonu sluksniuku ir kitu taleriu uzdengiau, va taip:
Paskui imerkiu ta cebureka i tesla, tokia kaip ruosiama lietiniams blynams ir i keptuve
Apkepam ant silpnos ugnies, kad perkeptu mesyte
Ir viskas, skanaus
Skaniausi karsti su saltu alum
mmmmm....labai skaniai atrodo