Įkraunama...
Įkraunama...

Užkandžiai prie alaus

QUOTE(Nerytė @ 2008 02 07, 11:41)
visiskai zalias  bigsmile.gif  bet tokio farso kilogramas kainuoja kazkur 35 zl. taigi nera ten primalta jokiu gyslu ir pan.

oho! Brangokas.

Jaučiu, kad LT tokio faršo nėra unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(DODA @ 2008 02 07, 11:56)
oho! Brangokas.

Jaučiu, kad LT tokio faršo nėra  unsure.gif

galetum nusipirkti mesos gabala ir susimalti jei noras butu, siaip tokio farso irgi retai buna, bet dazniausiai perku gabaleli ir paprasau, kad sumaltu vietoj
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2008 02 07, 12:29)
galetum nusipirkti mesos gabala ir susimalti jei noras butu, siaip tokio farso irgi retai buna, bet dazniausiai perku gabaleli ir paprasau, kad sumaltu vietoj

Dėkui už patarimą bigsmile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(DODA @ 2008 02 07, 12:55)
Dėkui už patarimą  bigsmile.gif  4u.gif

ner uz ka mirksiukas.gif
Atsakyti
Vienas paciu paprasciausiu uzkandziu prie alaus biggrin.gif

Nusiperkame bet kokio kos jum patinka fermentinio surio (pvz mes visada perkam Rokiskio suri)
supjaustome juostelemis isdeliojame rateliu leksteleje, o i viduriuka istatom maza stiklainiuka (Felix "Suslaviciaus" astrios ) garstyciu.....

Puikumelis ir tikrai tinka prie alaus smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Nerytė @ 2008 02 07, 11:41)
visiskai zalias  bigsmile.gif  bet tokio farso kilogramas kainuoja kazkur 35 zl. taigi nera ten primalta jokiu gyslu ir pan.



Kitaip sakant tas "zalias farsas" tai vienas tradiciniu lenku patiekalu, kuris vadinamas "tatar" - tataras.....ragavau gerai paruostas skanu, bet cia labiau tiktu ne prie alaus o kaip lenkai dazniau ji valgo prie degtines... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo monagg: 11 vasario 2008 - 15:19
Mano draugai tai labai megsta tokius sumustinius:
Reikia pakepti batono riekes, kas apskrustu truputuka ir pavirsius traskus pasidarytu. Iskepusias istrinu cesnaku. Tada dubenelyje sutrinu virtus kelis kiausinius, idedu majonezo, krapu, visokiu prieskoniu ir viska ismaisau. Pasigaminta mase tepti ant batono.
Labai skanu kai silti, bet as megstu juos ir saltus.

Na o mano draugas dievina sumustinius su Sudyta lasisa.
Mes gana daznai nusiperkam lasilos zalios. As ja istrinu druska, krapais, maltais ciobreliais ir sitrinos sultimis. Tada dedu i sandaria maisto dezute ir i saldytuva kokiom trims dienoms. Kasdien is dezutes vis ispilu susikaupusi skysti. Po triju dienu pjaustau ir dedu ant batono su sviestu, o ant virsaus dar pomidoro riekele. Mmm.... kaip skanu. Net dabar seile istyso...
Atsakyti
QUOTE(monagg @ 2008 02 11, 15:18)
Kitaip sakant tas "zalias farsas" tai vienas tradiciniu lenku patiekalu, kuris vadinamas "tatar" - tataras.....ragavau gerai paruostas skanu, bet cia labiau tiktu ne prie alaus o kaip lenkai dazniau ji valgo prie degtines... smile.gif

jau rasiau anksciau, kad jis vadinamas tataru wink.gif
ji valgo ir prie alaus ir prie degtines, zodziu per balius, o ten buna ir degtines ir alaus biggrin.gif
Atsakyti
neskaiciau viska gal nepasikartosiu biggrin.gif
darau tokius sumustinukus:
paskrudinta batona, istrinam cesnaku ir uzdedam sprotai+zalias agurkas+kiausinis +majonezas

paskrudinta batona, istrinam cesnaku, uztepammajonezu, uzdedam krabu lazdele perpjauta pusiau ir marinuotas agurkelis

barankeles su farsu
Atsakyti
Laba diena 4u.gif
Tinka ir prie alaus ir pusryčiams ir t.t.......... Svarbiausai greitai paruošiama! biggrin.gif
Perku "Kėdainių konservų fabriko" tuną su kukurūzais(skaniausias) stiklainėlį, masę tepu ant sumuštinukų duonas, prieš tai perpjaunu, kad gautusi trikampėliai
Labai skanu! thumbup.gif
Atsakyti
nu si skyreli reikia skaityti penktadienio vakara... seiles varva ir alaaaauus norisi doh.gif
Atsakyti
Užkandėlė "Lašinukų suktinukai"

Rūkyti lašinukai
Porai
Pipirai
Marinuoti agurkai
Žaluma
Sviestas

Lašinukai be odos supjaustomi 7mm storio ir 4 cm pločio juostelėmis.Lengvai pamušami.
Įdaras: porai smulkiai susmulkinami ir sumaišomi su pipirais,sviestu ir žaluma.Paruoštas įdaras aptepamas ant paruoštų lašinukų ir susukami suktinukai,kurie įvyniojami į celofaninį popierių,suspaudžiami ir atšaldomi.Po to suktinukai išvyniojami iš popieriaus ir supjaustomi 0.5 cm pločio gabalėliais.Lašinukų suktinukai pateikiami kaip užkanda prie alaus,ar kitų svaigiųjų gėrimų.

Gaila nenufotkinau,tikrai labai skanu.
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agniska @ 2008 04 29, 16:39)
Užkandėlė "Lašinukų suktinukai"

Rūkyti lašinukai
Porai
Pipirai
Marinuoti agurkai
Žaluma
Sviestas

Lašinukai be odos supjaustomi 7mm storio ir 4 cm pločio juostelėmis.Lengvai pamušami.
Įdaras: porai smulkiai susmulkinami ir sumaišomi su pipirais,sviestu ir žaluma.Paruoštas įdaras aptepamas ant paruoštų lašinukų ir susukami suktinukai,kurie įvyniojami į celofaninį popierių,suspaudžiami ir atšaldomi.Po to suktinukai išvyniojami iš popieriaus ir supjaustomi 0.5 cm pločio gabalėliais.Lašinukų suktinukai pateikiami kaip užkanda prie alaus,ar kitų svaigiųjų gėrimų.

Gaila nenufotkinau,tikrai labai skanu.
4u.gif

o cia gryni lasinukai, ar su raumenuku? susidomejau, gal visai nieko g.gif
Atsakyti