Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 18 tema

QUOTE(Peperoni @ 2009 03 03, 14:40)
Ir dar jei nros viena pradesit zyzt, kad nesuprantat, kas yra abstrakti foto - tai gausit lupt nuo manes asmeniskai  biggrin.gif  tongue.gif  jau 12 foto turim albume - ir tikrai labai geru  abstrakciju pavyzdziu thumbup.gif

As pazysiu biggrin.gif
po Nikkes komentaro, visi nieko nebesuprantu schmoll.gif Tikiuos bent per likusias dienas pavyks isisavint kiek nors teorijos ir galesiu paspelioti kur kokia taisykle pritaikyta blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vasaraitė: 03 kovo 2009 - 13:53
Man atrodo, kad jus per daug is saves reikalaujat mirksiukas.gif

davai kaip ir Stikline siule - traukiat po viena foto is neto, is savo archyvu ar dar kur nors - ir nagrinejam visos, kaip mes matom... bigsmile.gif

Kuo daugiau - tuo geriau ta aki islavinsim :)Galim ir atskira albuma atsidaryt su tais trikampiukais ir linijom ismargintais kadrais wink.gif

Papildyta:
PVZ. user posted image

paemiau is cia
Atsakyti
va dar radau kaip galima pritaikyti "auksinių pjūvių taisyklę" įstrižai: parašyta kad uždėjus tokį įstrižą tinklelį ant nuotraukos pagrindiniai objektai turi būti gautose sekcijose, kaip suprantu trapecijose?
user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 03 03, 13:38)
As Gimpe dar perdengimu naudojuosi - bet nzn kaip jis vadinasi ir kur yra PS...

PS tas fintas yra ten pat kur opacity, šiek tiek kairiau smile.gif

QUOTE(Vasaraitė @ 2009 03 03, 13:38)
Man ir butu idomu suzinoti kas tai per daiktas blush2.gif  g.gif

aš kiek supratau kad action tai veiksmų rinkinys,seka kuri atliekama automatiškai. O plug-in kai filtras - galima nusistatyt viską pačiam.

Atsakyti
Peperoni, man per sudetinga blush2.gif
Atsakyti
Gimpas atsisake kazkodel spalvotai paisyt... g.gif Bet gal suprasit smile.gif

user posted image

Va taip matau as smile.gif sikart ir as nerazrenku, katra cia kuno vieta... biggrin.gif g.gif

Jurina - gal gali daugiau parasyt apie toki auskiniu tasku matavima? g.gif kokiu budu tos lygiagretes breziamos? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Vasaraitė @ 2009 03 03, 14:12)
Peperoni, man per sudetinga blush2.gif

bandyk, bandyk, bandyk smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 03 kovo 2009 - 14:29
QUOTE(Peperoni @ 2009 03 03, 14:04)

braizyt tai neturiu kada dabar ax.gif tad sorry ax.gif bet cia as matau tik auksini pjuvi mirksiukas.gif
o tuos trikampius as suvokiu kiek kitaip mirksiukas.gif -ta prasme, kad nereikia ju visur ieskot..nebent jais grinziama kompozicija..o cia nemanau, kad taip mirksiukas.gif ax.gif ir gi nereikia foto n tu taisykliu? bet cia as tik taip manau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bonda: 03 kovo 2009 - 14:31
QUOTE(Peperoni @ 2009 03 03, 14:25)
Gimpas atsisake kazkodel spalvotai paisyt...  g.gif  Bet gal suprasit smile.gif

user posted image

Va taip matau as smile.gif sikart ir as nerazrenku, katra cia kuno vieta...  biggrin.gif  g.gif

manau, is lempos cia tie trikampiai atsirado mirksiukas.gif

QUOTE(bonda @ 2009 03 03, 14:29)
braizyt tai neturiu kada dabar ax.gif tad sorry ax.gif  bet cia as matau tik auksini pjuvi mirksiukas.gif 
o tuos trikampius as suvokiu kiek kitaip mirksiukas.gif  -ta prasme, kad nereikia ju visur ieskot..nebent jais grinziama kompozicija..o cia nemanau, kad taip  mirksiukas.gif  ax.gif ir gi nereikia foto n tu taisykliu? bet cia tik as taip manau ax.gif ar cia ND esme -kuo daugiau ju? g.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Manau mums reikėtų kokio profo čia doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Del tu seseliniu trikampiu - tikiu, kad jie susidare atsitiktinai, ne specialiai deliojant kompozicija... Bet kadangi as juos matau - tai ir subraiziau smile.gif

bet tas "grotuotas" trikampis tikrai neatsitiktinis biggrin.gif ir ta uzsukima/spirale as matau, kuris prasideda paktiskai aukso taske smile.gif galit apmetyt mane pomidorais biggrin.gif

is esmes, kuris dalykas toj komozicijoj autoriui buvo pats svarbiausias galim suzinot tik jo paklause (retai kada matosi 100 procentu) - kitaip - tai visada bus tik speliones/menamas dalykas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 03 kovo 2009 - 14:41
QUOTE(Pukė @ 2009 03 03, 11:34)
zinok, yra nikonui, bet maniskiam d40 reiktu rankom fokusuot g.gif bet auto fokuso... vyras sako, neverta pirkt unsure.gif o taip norisi lotuliukas.gif kokio nikon D bent jau 80 ir 50-uko wub.gif

Ir vėl įkišiu savo trigrašį blush2.gif . Nikonui D40 Sigma turi labai neblogą ir šviesų objetyvą Sigma 30 1:4. Ir autofokusas veikia, ir kaina ne tokia kosminė, kaip Nikkor'o 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 03 03, 15:25)
Jurina - gal gali daugiau parasyt apie toki auskiniu tasku matavima?  g.gif  kokiu budu tos lygiagretes breziamos?  g.gif

aš parašiau viską kas ten buvo parašyta, daugiau ten nieko nepaaiškinta
Atsakyti