Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 18 tema

QUOTE(almantė_k @ 2009 03 10, 21:54)
niekas negime mokedamas smile.gif juk forumas ir yra tam kad mokintumes smile.gif taciau vien tik skaitydamas neismoksi, reikai ir praktikuotis, tad fotika i rankas ir pirmyn wink.gif jei nori ismokt - pasiskaitinet pirma temos puslapi, ten santraukos is buvusiu temu ir siaip daug naudingos info smile.gif

Mokysiuos. ax.gif Ačiū už patarimus ir gerus žodžius. 4u.gif
Atsakyti
Paklausimas - ar galima laikyt abstrakcija su trikampiais?

user posted image
Atsakyti
Sadi,trikampius as matau,o ar cia abstrakcija tai negaliu pasakyti doh.gif Cia gal su naujuoju fotografuota bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 03 10, 22:59)
Sadi,trikampius as matau,o ar cia abstrakcija tai negaliu pasakyti doh.gif Cia gal su naujuoju fotografuota bigsmile.gif

su nauju, bet jaučiu su šarpu šiek tiek perlenkiau g.gif
Papildyta:
Dar viena - trikampiai ar vedantį linija?

user posted image

Paaiškinkit man apie neigiamą erdvę - nesuprantu niekaip doh.gif
Atsakyti
Sadi, ten kur laiptai matau trikampius ir istrizainę, kaip Inesas sako , dėl abstrakcijos nžn, bet aš dėl to galvos nesuku, nematau abstrakcijos fotkinsiu neabstrakciją smile.gif
antroj tai irgi matau istižainę it daug trikampių.

Papildyta:
apie neigiamą erdvę pagooglinus, radau:
http://images.google...n...=1&ct=title
Papildyta:
Apskritai paskaičius daugiau, tai neigiama erdvė kai visas dėmesys sukoncentruotas į fotografavimo objektą, nes fonas yra(turi būti) visai neblaškantis, neutralus. Prie NE priskiriami t.p foto kai fotografuota su didele diafragma kai fonas gaunas išplaukęs. Vnž daug visokių subtilybių kaip ir visur.
pagooglinkit (negative space photo), ten daug yra pvz

Atsakyti
Aciu, Jurina. 4u.gif

Sadi, laiptu nuotraukoje trikampius matau. O antroje tai nieko nematau... blush2.gif

Nikkei aciu. 4u.gif Kuo daugiau skaitau, tuo labiau suprantu, kad apie musu pasirinktus komponavimo budus beveik nieko nesuprantu... blush2.gif T.y. nematau as tu trikampiu, spiraliu... doh.gif
Jei nenusibodo si tema, gal sekanti ND pabandom tas pacias taisykles pritaikyti gamtoje, buityje? Na, kad tai butu ne abstakcija, o platesnis, aiskus vaizdas?
Nes sutikit, bet tema tikrai ne is lengvuju.

Almante, Photometry-sviesos matavimas. Musu fotiko Fuji 6500 instrukcijos 90 psl. apie tai rasoma. Nurasysisu: Sia funkcija naudokite, kai esant tam tikromis salygomis fotoaparatas nenustato tinkamo islaikymo.
Multi (strukturine): sviesa matuojama ten, kur fotoaparatas ivertina vaizda ir parenkamas tinkamas islaikymas. Spot (taskine): sviesa matuojama ten, kur optimizuotas islaikymas nuotraukos centre. Average: sviesa matuojama ten, kur naudojama viso vaizdo verte.
Fotometrijos rezimo efektyvumas. Multi: siame rezime fotoaparatas naudoja automatinio vaizdo atpazinimo funkcija objektui analizuoti ir optimaliai ekspozicijai nustatyti ivairiomis fotografavimo salygomis. Spot: Sis rezimas naudingas fotografuojant objektus, kuriuose yra itin kontrastingu sviesiu ir tamsiu sriciu, ir tam tikrai sriciai norite nustatyti tinkama ekspozicija. Average: sio rezimo privalumas yra tai, kad skirtingu kompoziciju ar objektu islaikymas beveik nesikeicia. Sis rezimas itin efektyvus fotografuojant peizazuz ir juodai arba baltai apsirengusius zmones.

As pati irgi pastebejau, kad su Spot padideja isdegimu. Spot naudoju, kai fotografuoju besileidziancia saule.

Atsakyti
Man kartais irgi atrodo matau tą ar aną, bet gal aš matau "neteisingus" trikampius ir pan.? taip sakant ne į temą tie trikampiai. Tai ir nžn ar teisingai kokią tai taisyklę pritaikei ar neteisingai, vnž, kuo daugiau gilinuos, tuo daugaiu neaiškumu.
Žiūrinėjau inete nuotraukų jau su nubrėžtom linijom, tai pati vargu ar būčiau taip nubrėžus ax.gif
Atsakyti
Permeciau akim ka raset smile.gif

tai noriu pasakyt, kad macro as matau gal tik keletoj foto, nes tarkima as pati, net ir labai noredama - negaleciau macro fotografuot - neturiu techniniu galimybiu tam.... kad didelis objektas nufotografuotas is arciau - tai dar nereiskia macro smile.gif juk jura niekaip nesutalpinam i kadra biggrin.gif ir tu foto nevadinam macro biggrin.gif (cia siaip pavyzdys, pirmas atejes i galva biggrin.gif )

Armana - man tavo geles labai labai wub.gif

Nikke - viskas tvarkoj - gincuose gimsta tiesa 4u.gif

Duomos bandymas labai idomus wub.gif

jei ka praleidau - nepykit labai... blush2.gif

Sekancius ND skelbs Armana ax.gif , tik butu gerai, kad tai padarytu sekmadieni ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 11 kovo 2009 - 09:54
QUOTE(linole @ 2009 03 11, 09:38)

Almante, Photometry-sviesos matavimas.(...)

oi kaip aciu tau 4u.gif pas mane instrukcija angliska, o pries perkant fotika, apie fotometrija nebuvau nieko girdejus, todel ir nelabai supratau. dabar dazniau tuo naudosiuos wink.gif
Atsakyti
Labas ax.gif

QUOTE(Peperoni @ 2009 03 11, 09:52)
* Armana - man tavo geles labai labai  wub.gif

**Sekancius ND skelbs Armana  ax.gif , tik butu gerai, kad tai padarytu sekmadieni  ax.gif

* Ačiū, Peperoni aciuks.gif

** Tai pamačius vos nenukritau swoon.gif Kodėl aš? Net nežinau kokią temą pasiūlyti. Tai kaip suprantu čia techniniams ND?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Armana: 11 kovo 2009 - 10:15
norejau LINOLEI pridurt, kad katik radau, kad su Spot paprasciausia reguliuoti ekspozicija. tarkim su nusitaikai Spot i objekta, o likusia dali, kad neisdegtu reguliuoji naudodama ekspozicijos kompensavima 4u.gif
Atsakyti
Tai supratau nenorit prieš balsavimą pasirašyt po nuotraukos kuri kompozicijos taisyklė naudota? nu gerai, kankinsiuos toliau cool.gif unsure.gif
Atsakyti