Šiandien vonioj buvo didelė fotosesija.
Bet vistiek jokiu gerų kadrų nebuvo.
QUOTE(almantė_k @ 2009 03 10, 19:16)
paprasta. kaip dukart du eksperimentuosim
tikrai taip - bandymuose ir gimsta miaaaanas
QUOTE(Duoma @ 2009 03 10, 19:30)
Šiandien vonioj buvo didelė fotosesija.
ka jau taip fotkinai
QUOTE(Rasytce @ 2009 03 10, 19:50)
ka jau taip fotkinai
aha, toks pat klausymas iskilo.
Labas vakarėlis. Vakar netyčia aptikau šitą kampelį.Supermamoje tupiu jau senokai,nes turiu mažą leliuką.Ir,tikriausiai,kaip ir visos mamos,fotografuoju savo vaikus.O norisi,kad nuotraukėlės būtų kuo gražesnės ir kokybiškesnės. Tad lauksiu jūsų patarimų,nes esu visai "žalia fotografė" .Tai va.Gėda,bet net nežinau,ką reiškia fotoaparato FOCUS funkcijoje esantys nustatymai AF,PF,MF IR begalybės ženklas.Ką reiškia MACRO žinau tik...
Gal kas nors pasidalins patirtimi?Būčiau dėkinga...
Gal kas nors pasidalins patirtimi?Būčiau dėkinga...
Juraciuke, o ką instrukcija rašo? Koks fotoaparatas?
QUOTE(Saulės pūga @ 2009 03 10, 20:29)
Juraciuke, o ką instrukcija rašo? Koks fotoaparatas?
Sveikute.Instrukcija anglų kalba,nelabai ją įkertu kol kas. O versti neturiu laiko visai...Fotoaparatas tai paprastas Casio EXSILIM 6.0 megapikselių.
Juraciuke, be instrukcijos čia - nė iš vietos. Niekaip neišsiversi. Beveik kaip Biblija fotografuojančiam...
AF (auto fokusas) - fokusuojama automatiškia.
PF (Pan fokusas) - fokusuojama pagal tam tikro objekto atstumą.
Begalybės ženklas - "begalybės" fotografavimui (tikriausiai peizažams turėtų tikti).
MF (rankinis fokusavimas).
Neišsiversit be instrukcijų, tikrai
AF (auto fokusas) - fokusuojama automatiškia.
PF (Pan fokusas) - fokusuojama pagal tam tikro objekto atstumą.
Begalybės ženklas - "begalybės" fotografavimui (tikriausiai peizažams turėtų tikti).
MF (rankinis fokusavimas).
Neišsiversit be instrukcijų, tikrai
Gražių gėlių pridėjot
man tik nelabai paskutinės gėlės baltas platus rėmas.
Turiu pasiūlymą abstrakcijom - jau maždaug paspėliojom kur kuri taisyklė, gal ryt - poryt tegul autoriai surašo taisykles pagal kurias darė nuotraukas? Man pvz yra nemažai foto kur nesuprantu pagal kokią taisyklę daryta. O ir vertinimui man norėtusi žinot ką galvojo autorius, ar pavyko tą taisyklę perteikt?
man tik nelabai paskutinės gėlės baltas platus rėmas.
Turiu pasiūlymą abstrakcijom - jau maždaug paspėliojom kur kuri taisyklė, gal ryt - poryt tegul autoriai surašo taisykles pagal kurias darė nuotraukas? Man pvz yra nemažai foto kur nesuprantu pagal kokią taisyklę daryta. O ir vertinimui man norėtusi žinot ką galvojo autorius, ar pavyko tą taisyklę perteikt?
Kad nesikartoti komentaruose albume, as gal cia parasysiu apie kelias mano asmenine nuomone kompozicijos klaidas, kurias daro (mano vertinimu) ir fotografai, ir komentatoriai musu albume. Manau, visiems bus patogiau ir naudingiau, jei rasysiu cia, bus patogiau ir padiskutuoti.
Pirma, del objektu komponavimo.
Manau, komponuojamas turi buti pats objektas, o ne jo krastines ar kampai. Pvz:
Manau, klaidinga yra sakyti, kad sis objektas (raudonas staciakampis) sukomponuotas pagal trecdaliu taisykle (nors jo krastines sutampa su trecdaliu linijom, o kampai su trecdaliu susikirtimais). Svarbu, kaip sukomponuotas visas objektas, o ne jo kampas. O sis staciakampis sukomponuotas tiesiog nuotraukos centre. Taigi, tai centrine kompozicija (yra ir tokia, bet tai nera musu ND tema), o ne trecdaliu taisykle. Taciau jei kvadrata pakelsim auksciau, kad jo vidurys eitu per virsutine trecdaliu linija tuomet butu kompozicija pagal trecdaliu taisykle.
Antra na zinoma, trikampiai.
Trikampiai yra jau slidesne tema. Mano nuomone, trikampiu kompozicija reiskia, kad atskiri objektai sukomponuoti taip, kad visumoje susiformuotu trikampiai. Viena tiese, einanti per nuotrauka, mano supratimu nesudaro trikampiu kompozicijos (t.y., geltonas ir zalias objektas nesudaro trikampiu):
Priesingu atveju zemiau esanti kompozicija yra ne trecdalio, o kvadrato (arba staciakampio):
Geriausias pvz, kas yra trikampio kompozicija, yra musu pamokos nuotrauka, kur trikampio krastines sudaro akiniai, nupiesta lauzte ir balta linija laikrastyje. Man asmeniskai labai simpatiska yra auksiniu trikampiu kompozicija (naudojamas santykis 3:5), musu pamokoj sia kompozicija parodyta juostele, as cia jums idesiu grazesne foto is interneto platybiu:
Man labai patrauklus sitie auksiniai trikampiai, kada nors as butinai pabandysiu pafotkinti pagal juos.
Apskritai, kalbant ne apie konkursa, o apie kompozicijos igudima, manyciau, geriausias budas palavinti aki su trikampiais yra pabandyti du komponavimo budus:
- is pamokos: "Stačiakampio formos nuotrauka sukomponuota remiantis trikampiu, kuris iš vieno nuotraukos kampo eina į kitas dvi priešingas kraštines, - visada labai geras būdas padaryti stipria nuotrauką"
- auksiniai trikampiai.
As sita ilgiausia teksta surasiau ne tam, kad suzlugdyciau konkurentus arsioje kovoje del aukstesnio vertinimo , bet todel, kad mes dabar mokomes kompozicijos pagrindu, ir labai svarbu butu juos gerai issiaiskinti. Jei manote, kad mano paaiskinimai neteisingi, labai prasau man tai pasakyti.
Pirma, del objektu komponavimo.
Manau, komponuojamas turi buti pats objektas, o ne jo krastines ar kampai. Pvz:
Manau, klaidinga yra sakyti, kad sis objektas (raudonas staciakampis) sukomponuotas pagal trecdaliu taisykle (nors jo krastines sutampa su trecdaliu linijom, o kampai su trecdaliu susikirtimais). Svarbu, kaip sukomponuotas visas objektas, o ne jo kampas. O sis staciakampis sukomponuotas tiesiog nuotraukos centre. Taigi, tai centrine kompozicija (yra ir tokia, bet tai nera musu ND tema), o ne trecdaliu taisykle. Taciau jei kvadrata pakelsim auksciau, kad jo vidurys eitu per virsutine trecdaliu linija tuomet butu kompozicija pagal trecdaliu taisykle.
Antra na zinoma, trikampiai.
Trikampiai yra jau slidesne tema. Mano nuomone, trikampiu kompozicija reiskia, kad atskiri objektai sukomponuoti taip, kad visumoje susiformuotu trikampiai. Viena tiese, einanti per nuotrauka, mano supratimu nesudaro trikampiu kompozicijos (t.y., geltonas ir zalias objektas nesudaro trikampiu):
Priesingu atveju zemiau esanti kompozicija yra ne trecdalio, o kvadrato (arba staciakampio):
Geriausias pvz, kas yra trikampio kompozicija, yra musu pamokos nuotrauka, kur trikampio krastines sudaro akiniai, nupiesta lauzte ir balta linija laikrastyje. Man asmeniskai labai simpatiska yra auksiniu trikampiu kompozicija (naudojamas santykis 3:5), musu pamokoj sia kompozicija parodyta juostele, as cia jums idesiu grazesne foto is interneto platybiu:
Man labai patrauklus sitie auksiniai trikampiai, kada nors as butinai pabandysiu pafotkinti pagal juos.
Apskritai, kalbant ne apie konkursa, o apie kompozicijos igudima, manyciau, geriausias budas palavinti aki su trikampiais yra pabandyti du komponavimo budus:
- is pamokos: "Stačiakampio formos nuotrauka sukomponuota remiantis trikampiu, kuris iš vieno nuotraukos kampo eina į kitas dvi priešingas kraštines, - visada labai geras būdas padaryti stipria nuotrauką"
- auksiniai trikampiai.
As sita ilgiausia teksta surasiau ne tam, kad suzlugdyciau konkurentus arsioje kovoje del aukstesnio vertinimo , bet todel, kad mes dabar mokomes kompozicijos pagrindu, ir labai svarbu butu juos gerai issiaiskinti. Jei manote, kad mano paaiskinimai neteisingi, labai prasau man tai pasakyti.
QUOTE(Nikkė @ 2009 03 10, 20:43)
nu vat man ta kompozicija tokia slidi tema, todėl ir norėčiau žinot pačių autorių nuomonę...
bandžiau įgyvendint vieną idėją.
Bet kažkaip nesigavo.
Man kompozicija nepatinka.
Buvo ir kitų kadrų, kur kompozicija galbūt geresnė, bet spalvos negražios.
Nu dabar atsotogos, reiks pabandyt dar. ; )
Ai, dar lašiukus bandžiau fotografuot. ; D
Taburetę į vonią įstačiau. Paleidau dušą. Apsitaškiau visa, foitkas , lempa irgi.
O po to susitvarkiau su tuo vandeniu.
Bet tada fono neradau, nes plytelės fone matėsi.
Ai, žodžiu. Reik vėl kada pabandyt.
Nes gan linksma buvo.
P.S. O ką man daryt, kad niekur nėra mano fotoaparato lietuviškos versijos?
Ieškojau internete, tai radau kaip kažkas irgi klausia iš kur gaut.
gal reikia paieškot kokio G7. Bet vistiek negerai taip.
Jau šitiek pramokau be instrukcijos, tai išmoksiu dar irgi be jos.
Bet kažkaip nesigavo.
Man kompozicija nepatinka.
Buvo ir kitų kadrų, kur kompozicija galbūt geresnė, bet spalvos negražios.
Nu dabar atsotogos, reiks pabandyt dar. ; )
Ai, dar lašiukus bandžiau fotografuot. ; D
Taburetę į vonią įstačiau. Paleidau dušą. Apsitaškiau visa, foitkas , lempa irgi.
O po to susitvarkiau su tuo vandeniu.
Bet tada fono neradau, nes plytelės fone matėsi.
Ai, žodžiu. Reik vėl kada pabandyt.
Nes gan linksma buvo.
P.S. O ką man daryt, kad niekur nėra mano fotoaparato lietuviškos versijos?
Ieškojau internete, tai radau kaip kažkas irgi klausia iš kur gaut.
gal reikia paieškot kokio G7. Bet vistiek negerai taip.
Jau šitiek pramokau be instrukcijos, tai išmoksiu dar irgi be jos.
Nikke, Bet tada visgi reikėjo imti ne abtrakčias temas,mano manymu, o tų taisyklių ieškoti realiame gyvenime... Tai būtų žymiai naudingiau išlavinti akį... (et čia mano nuomone) O kolkas man šie ND panašūs labiau į fotkinimą su macro funkcija (ps vyras, stebintis šį procesą, irgi pasakė, tai kiek jūs galit žaisti su macro??? )