Jau antra savaite parinuosi, kad nezinau, kaip komentuoti auto. Kaip Bondai svarbiausia ryskumas , taip man yra svarbiausia nuotaika. As atleidziu techninius nesklandumus, jei gerai perteikta momento nuotaika. Bet negi auto komentare sakysi - zinai, kazkoks dirbtinis zvilgsnis gavosi, tu per tas 10 sek. turetum labiau pasistengti paspausti mygtuka, nubegti i vieta, atsistoti kaip reikia, kad butu tinkama kompoziciskai, sustingti taisyklingoj pozoj ir visiskai atsipalaiduoti, nutaisant reikiama israiska. Juk viskam turi net 10 sek. - ka, mazai?
Siandien nusprendziau, kad uzsiparinau parintis. Busiu tiesiog griezta. Juk kiekvienoj kompanijoj turi buti ir savas blogiukas. Taigi, budama tokios nuotaikos, nuejau i kompozicijos albuma ir pakomentavau visas nuotraukas.
Demesio! itin svarbi informacija! Butina perskaityti visoms:
Komentuodama praktiskai visa demesi skyriau tik musu temai - ar atitinka straipsnyje nurodytas taisykles. Vertinau labai kategoriskai ir tiesmukiskai, taciau patys suprantate, kad kompozicija yra slidus reikalas, todel jus turite pilna teise su manim nesutikti. Todel prasyciau visu neisizeisti, jei nesutinkat, o laikyti mano komentarus tik dar viena ideja pamastymui.
QUOTE(boruzka @ 2009 03 08, 13:02)
Sveikos ... apleidau skyreli kelias dienas penktadieni atsvenciau 25 metu gimtadieni, kelias dienas pries tai ruosemes, o db sedziu su deganciu zandu ir 39 temperatura kanalu uzdegimas viena dali ND padariau, o kitos ne ... na bet dar savaite yra .. gal atsigausiu
Sveik greiciau
Duoma, kompoziciskai tavo nuotrauka nelabai... Ta mergaite ore labai svorio centra nustumia... Puiki nuotrauka asmeniniam albumui, kadangi tai tavo drauges, bet kaip nuotrauka tai tokia vidutiniska, mano galva...
Kaktuke, tam, kad lauzyti taisykles, visu pirma jas reikia gerai zinoti. Mums dar reikia jas is pradziu ismokti, o kai akis igus, galima bus pamatyti ir idomiu "netaisyklingu" situaciju. taip kad nesuk dabar galvos del to lauzymo.
Armana, nu tu cia ideja davei! Fantastika!
Boruzhka, su praejusiu gimtadieniu ir sveik!
Kaktuke, tam, kad lauzyti taisykles, visu pirma jas reikia gerai zinoti. Mums dar reikia jas is pradziu ismokti, o kai akis igus, galima bus pamatyti ir idomiu "netaisyklingu" situaciju. taip kad nesuk dabar galvos del to lauzymo.
Armana, nu tu cia ideja davei! Fantastika!
Boruzhka, su praejusiu gimtadieniu ir sveik!
kas man paaiskintu apie ta taisykliu lauzyma jei nezinociau, kad beganti mergaite Sea darbas, tai pagalvociau, kad kompoziciskai netaisyklinga. Tai is kur man zinoti, kad cia viskas puiku, nes autorius lauzo taisykles?
[/quote]
Galiu pasakyt tik savo asmeninę nuomonę - man visų pirma foto turi sukelti tam tikras emocijas ir tik po to jau pasižiūriu į techninę ir taisyklių pusę. Gali būti nuotrauka pagal visas taisykles, bet jei joje nėra cinkelio, kuris kabina, tai ji nieko verta. Bent jau man.
P.S. Aš (gal taip ir neturėtų būti) bet dažniausiai -beveik visada vertindama nuotraukas atsižvelgiu į savo emocijas. O taisyklės ir visa kita tai tik 10-oji dalis.
Ir visai nesvarbu ar tai profesionalaus fotografo ar ne darbas. (nors iš esmės bet kas suprantantis apie fotografavimą bent elementariai bando taikyti į taisykles ) Ir tarkim Sea darbe man tos erdvės visai netrūksta, nors jos ir daugiau už mergaitės, yra nuotaika, kurią ta mergaitė nešasi. Ir man to pakanka.
Nikkė. Gal reikėjo tada kairėj daugiau vietos palikt. Ai, kaip man ir draugėm labai gerai. ačiū.
sveikos
tai kiek dar liko laiko iki abstrakciju ND pabaigos? nenoriu net lyst i albumeli pasiziuret, kad akis neuzkliutu nei uz vieno fotkes , nes tada mano pasiryzimui amen
Gera ideja del to laiduko i pc nuo fotiko davet - einu paklausiu diedo, bet itariu netures
Papildyta:
jau paklausiau - laiduko neturi, bet sake kad tai yra labai nepraktiskas dalykas, na neskaitant, del fotkinimo auto nuo stovo, kai viskas stabilu. o siaip sake yra tokios stebuklingos wirelessines korteles, kurios iskarto perduoda fotke i kopa zinoma kompas turi turet wireless`a
ai, bet kiek tokio dalyko cia mums reikes, tai apsieisiu kaip nors
tai kiek dar liko laiko iki abstrakciju ND pabaigos? nenoriu net lyst i albumeli pasiziuret, kad akis neuzkliutu nei uz vieno fotkes , nes tada mano pasiryzimui amen
Gera ideja del to laiduko i pc nuo fotiko davet - einu paklausiu diedo, bet itariu netures
Papildyta:
jau paklausiau - laiduko neturi, bet sake kad tai yra labai nepraktiskas dalykas, na neskaitant, del fotkinimo auto nuo stovo, kai viskas stabilu. o siaip sake yra tokios stebuklingos wirelessines korteles, kurios iskarto perduoda fotke i kopa zinoma kompas turi turet wireless`a
ai, bet kiek tokio dalyko cia mums reikes, tai apsieisiu kaip nors
QUOTE(Armana @ 2009 03 08, 12:51)
Ogi kokį gerą dalyką atradau perskaičius tavo postą. Taigi pas mane prie fotoaparato yra laidas, su kuriuo fotiką galima prijungti prie kompiuterio, o tada galima fotkinti matant save ekrane . Nu super super, bandysiu taip save fotkinti
o klausyk, kokiu laidu cia reikia, ar kazkokio specialaus, ar to, kuriais galima prie teliko jungt, ar to USB kuris naudojamas nutraukoms perpsut i kompa? as bandziau kazkada usb, tai nieko nesidaro, sakau gal galima su tai kur prie teliko jungiasi bandyt
QUOTE(almantė_k @ 2009 03 08, 13:59)
o klausyk, kokiu laidu cia reikia, ar kazkokio specialaus, ar to, kuriais galima prie teliko jungt, ar to USB kuris naudojamas nutraukoms perpsut i kompa? as bandziau kazkada usb, tai nieko nesidaro, sakau gal galima su tai kur prie teliko jungiasi bandyt
turetu but ir specialus tam laidas ir speciali programulka, tiksliau nepasakysiu
QUOTE(almantė_k @ 2009 03 08, 12:34)
o kokia kelbio knyga turi? as turiu apie digital photography, man labai patiko, gal galetum pasidalint?
as abi jo knygas Skaitmenine fotografija turiu, bet popierini varianta jei kauniete esi, galiu paskolint
begu i albuma, idomu, ka ten nikke kategoriskai ir tiesmukiskai prikomentavo juk taip idomiausia
QUOTE(almantė_k @ 2009 03 08, 13:59)
O siaube, ne taip parašiau . Aš turiu laidą prijungti fotikui prie televizoriaus, o tada jau galima fotkinti matant save per Tv. Tai tiek
QUOTE(Armana @ 2009 03 08, 14:35)
O siaube, ne taip parašiau . Aš turiu laidą prijungti fotikui prie televizoriaus, o tada jau galima fotkinti matant save per Tv. Tai tiek
tai vadinasi, galima ta laida ir i kompa kist?
Papildyta:
QUOTE(Pukė @ 2009 03 08, 14:12)
as abi jo knygas Skaitmenine fotografija turiu, bet popierini varianta jei kauniete esi, galiu paskolint
oi kaip gaila na bet gal ka nors internete surasiu
QUOTE(almantė_k @ 2009 03 08, 14:50)
tai vadinasi, galima ta laida ir i kompa kist?
Tai kad negalima to laido jungti į kompą, tik į tlevizorių