Dar noriu pasikonsultuoti su zinovemis apie Masca... Nieko nesuprantu. Vienur raso, kad ten kazkoks jaukus senas miestelis, tuo tarpu kitur, kad ten kazkoks tarpeklis... Taip kaip cia?
Ir kas ten per Anaga kalnai? Nelabai randu apie juos informacijos...
O kaip su kelione i Teide? ten lyg kazkoks parkas yra, kiek girdejau, ir kazkoks funikulierius, ane? Tai cia tas funikulierius i ta parka/is to parko, ar kaip?
Paziurejau to keltuvo informacija, tai velgi likau nesupratus...
"The cabin rises to the terminus of the Rambleta at 9 am and end at 16 hours, while the descent is at 17 hours, unless bad weather or high winds make the service impossible."
Tai cia kaip - kyli nuo 9 iki 4iu, pabuni iki 5iu, ir leidiesi 5a?
QUOTE(LapėSnapė @ 2010 02 09, 23:44)
Dar noriu pasikonsultuoti su zinovemis apie Masca... Nieko nesuprantu. Vienur raso, kad ten kazkoks jaukus senas miestelis, tuo tarpu kitur, kad ten kazkoks tarpeklis... Taip kaip cia?
O kaip su kelione i Teide? ten lyg kazkoks parkas yra, kiek girdejau, ir kazkoks funikulierius, ane? Tai cia tas funikulierius i ta parka/is to parko, ar kaip?
Masca tai tarpeklis - super gražios vietos ten, matosi kita sala. Ir žmonės ten irgi gyvena . Ten galima nuspirkti įvairių suvenyrų, uogienės, palmių medaus... Miestelio mes nematėm, bet ir pat viršų pakilę nebuvom - labai jau pagerintas kelias tenai . Tiesiog stojom ten, kur vaikšto dauguma turistų.
Apie Anaga kalnus nežinau. Reiks pasidomėt .
Teidę aplankyt būtina. Parko ten kaži kokio nesitikėkit - tiesiog tai taip vadinasi - nacionalinis Teidės parkas (kaip pas mus regioninis pajūrio parkas). Funikulieriaus nuorodą jau buvau įdėjusi - nepatingėkit temos perverst. Jis kelia į 3555 m aukštį. jei norit palit dar 150 m, turit pasirūpint leidimais. Kur tai reikia padaryt - nežinau, nes mums ir to 3555 pernai buvo per akis - kvėpuot ten sunku ir neiko neveikiant, ką jau čia į kalną dar keberosies
QUOTE(LapėSnapė @ 2010 02 10, 00:44)
Masca mazas kaimelis tarp kalnu, anksciau buvo pasiekiamas tik is juros puses per tarperkli (kiek prisimenu)
Ugnikalnio krateris yra labai didedis. pietineje puseje tik zolyte auga, o siaurineje puseje miskas. viduryje to kraterio yra kalno virsune i kuria ir kelia funikulieriumi. neatsimenu kurioje to kraterio vietoje yry grazi vieta, kur akmenys atrodo tartum butum menulyje
QUOTE(LapėSnapė @ 2010 02 09, 22:57)
oO, aciu, nuraminot Jau paskaiciau karnavalo programa, tai laukiu nesulaukiu
Tiesa, uztikau internete 2 aprasomus vandens parkus Tenerifeje - Siam Park ir Aqualand... Kazi kuris geresnis? mat i abu tai neisim, laiko nebus!
Ir dar noriu pasiklaust apie ta drakono (?) medi... visos cia vis ji paminit... O tai kas cia tokio? Cia tas seniausias medis? O ji verta pamatyt? Mastau, ar verta trenktis tolybe iki to medzio (kur jis ten yra?.. susimaise man visi tie ispaniski vietovardziai )...
Tiesa, uztikau internete 2 aprasomus vandens parkus Tenerifeje - Siam Park ir Aqualand... Kazi kuris geresnis? mat i abu tai neisim, laiko nebus!
Ir dar noriu pasiklaust apie ta drakono (?) medi... visos cia vis ji paminit... O tai kas cia tokio? Cia tas seniausias medis? O ji verta pamatyt? Mastau, ar verta trenktis tolybe iki to medzio (kur jis ten yra?.. susimaise man visi tie ispaniski vietovardziai )...
Dėl vandens parkų: Aqualand yra senesnis, o Siam park yra visiškai naujas. LABAI rekomenduoju aplankyti Siam parką. Jei ruošiates į Loro parką, tai galėsit pigiau paimti bilietus į abu šiuos parkus (Loro ir Siam). Skirkit kiekvienam po dieną. Man Siam parke vienos dienos neužteko, mes ten buvom net du kartus (nes su mažu vaikeliu, visus atrakcionus nespėjom apeiti).
QUOTE(LapėSnapė @ 2010 02 09, 23:44)
Nea, čia rašo, kad gali pradėt keltis nuo 9 ir jei nori, būk teniki 17 - paskutinis keltuvas leidžiasi būtent tada. O kyla paskutinis apie 16 val. Nemanau, kad tiek ilgai kas nors tenai išbūna
QUOTE(Dilma @ 2010 02 10, 00:56)
Masca tai tarpeklis - super gražios vietos ten, matosi kita sala. Ir žmonės ten irgi gyvena . Ten galima nuspirkti įvairių suvenyrų, uogienės, palmių medaus... Miestelio mes nematėm, bet ir pat viršų pakilę nebuvom - labai jau pagerintas kelias tenai . Tiesiog stojom ten, kur vaikšto dauguma turistų.
Teidę aplankyt būtina. Parko ten kaži kokio nesitikėkit - tiesiog tai taip vadinasi - nacionalinis Teidės parkas (kaip pas mus regioninis pajūrio parkas). Funikulieriaus nuorodą jau buvau įdėjusi - nepatingėkit temos perverst. Jis kelia į 3555 m aukštį. jei norit palit dar 150 m, turit pasirūpint leidimais. Kur tai reikia padaryt - nežinau, nes mums ir to 3555 pernai buvo per akis - kvėpuot ten sunku ir neiko neveikiant, ką jau čia į kalną dar keberosies
Dilma, o kodėl būtina aplankyti Teidę? Kas tau taip patiko? Dabar planuoju, tai Teidę jau buvau išbraukus - sako, ten dabar šalta, šalčių man ir Lietuvoj užtenka... Mes busim su vaiku 1,6 metų.
QUOTE(Verutė @ 2010 02 10, 00:03)
Dilma, o kodėl būtina aplankyti Teidę? Kas tau taip patiko? Dabar planuoju, tai Teidę jau buvau išbraukus - sako, ten dabar šalta, šalčių man ir Lietuvoj užtenka... Mes busim su vaiku 1,6 metų.
O kodėl žmonės lipa į Everestą ?
Sakyčiau verta jau vien todėl, kad Teidė - vulkanas, ir priedo - neužmigęs. Tiesiog todėl . Gražu ten, labai savotiška, tas sieros kvapas... O mes su sūnum net garus sugebėjom įžvelgt . Ilgai ten būt nereikia, keltuvai kas 10 minučių, berods, važiuoja. Kai mes buvom, labai šilta irgi nebuvo, vėjas stiprokas, o mes visi 4 su basutėm . Užtai dabar galim pasigirt, kad buvom ant ugnikalnio
O šalta tai ten visada - net ir vasarą, sako, yra sniego. Kaip ne kaip - 3,5 km virš jūros lygio
Bet, be abejo, kiekvienam savo. Aš va, su malonumu neičiau į jokius Siamo parkus - tam man laiko gaila, o su malonumu aplankyčiau ką nors tikrai unikalaus
QUOTE(LapėSnapė @ 2010 02 09, 21:57)
man jis didelio įspūdžio nepaliko bet pvz. jei domitės vynais, tai tame miestelyje galima gerų vynų nusipirkti. mes ten užvažiavom grįžtant iš Loro parko, manau taip patogiausia
QUOTE(Verutė @ 2010 02 10, 00:03)
tai vaiką šiltai aprenkit, nes viršuje vėjas iš koto verčia ir jis labai šaltas...
o man labai patiko vaizdai jau įvažiavus į Teidės nac.parko teritoriją, fantastika kaip gražu, vietomis tai kaip mėnulyje pasijunti
QUOTE(LapėSnapė @ 2010 02 10, 00:19)
O ilgai uztrunka iki to ugnikalnio nuvaziuot+uzsikelt?
nuo Costa Adeje kurorto mes važiavome valandą, jei sustoji apžvalginėse aikštelėse, tada ilgiau užtrunki. o pasikėlimas tai keletą min. keltuvu trunka, vaizdai irgi gražūs. viršuje dėl šalčio ilgai neužsibuvom. paskui jau nuo Teidės važiavom į La Orotava, nuostabus miestukas su dar nuostabesniu senamiesčiu ir vėlgi gerais vynais o tada jau autostrada labai patogu grįžti į kurortus savo nes taip ir arčiau ir greičiau ir patogiau.
QUOTE(LapėSnapė @ 2010 02 10, 00:19)
Užtai ir sakau - kiekvienam savo. Kažkas pasikėlęs į tokį aukštį nieko gražaus nepamatė (klausimas, ką gražaus tikėjosi pamatyt ), o kažkas liko tikrai sužavėtas to negyvo grožio, sukaustyto lavos. Čia jau skonio reikalas.
Nuvažiuot tikrai užtrunka... Kiek mes važiavom, nepasakysiu, nes prieš tai mes dar į Baranco infierno buvom užsukę, tiesa, ne iš turistinės pusės . Kellias eina kalnais, taip kad, greitai nepavažiuosi.
O keltuvu pasikelt tai trunka neilgai - gal kokias 10 - 15 minučių ... Vienžo, mums visiems 4 patiko pabūt virš debesų . Tik gaila, kad tuo metu buvo migla ir matomumas nebuvo toks, kaip rodo atvirutėse.
Kaip mūsų vaikai sako - pasaulio kraštas
Papildyta:
QUOTE(kriziukas @ 2010 02 10, 00:31)
man jis didelio įspūdžio nepaliko bet pvz. jei domitės vynais, tai tame miestelyje galima gerų vynų nusipirkti. mes ten užvažiavom grįžtant iš Loro parko, manau taip patogiausia
paskui jau nuo Teidės važiavom į La Orotava, nuostabus miestukas su dar nuostabesniu senamiesčiu ir vėlgi gerais vynais o tada jau autostrada labai patogu grįžti į kurortus savo nes taip ir arčiau ir greičiau ir patogiau.
paskui jau nuo Teidės važiavom į La Orotava, nuostabus miestukas su dar nuostabesniu senamiesčiu ir vėlgi gerais vynais o tada jau autostrada labai patogu grįžti į kurortus savo nes taip ir arčiau ir greičiau ir patogiau.
Va būtent ir sakau - visi žmonės skirtingi . Mes, pvz, miestams visai neskyrėm dėmesio... Nebuvom nei Santa Kruze, nei Puerto de la Cruze - tik tiek, kiek reikėjo pravažiuot juos. Vienintelis miestukas - Goračikas, bet ir jis su savo istorija, tik todėl ir trenkėmės į jį serpantinais
QUOTE(Dilma @ 2010 02 09, 22:38)
Visai neblogai atrodo! Gal reiks ir uzsukt, ypac, kai visos dienos neuzima Tik dar idomu, kaip ten su tuo uzsikelimu i pati virsu, kuriam leidimu reikia... Kur tuos leidimus gaut? Kiek jie kainuoja? O reikia kilt su gidu, jei su leidimais? Ir kaip ten uzkylama i pacia virsune? Funikulierium irgi ar senom gerom kojytem?
Galvoju, kad jei jau vaziuociau prie Teides, tai reiktu tada jau visa pamatyt
Papildyta:
QUOTE(kriziukas @ 2010 02 09, 22:31)
Vynai gerai.... O jus juos kur ragaudavot? Parduotuvese pirkdavot? Kavinese? Ar tiesiai is vyndariu?
..
ir dar - o kas tas Baranco infierno? negirdejau apie toki kol kas...
QUOTE(LapėSnapė @ 2010 02 10, 01:26)
Visai neblogai atrodo! Gal reiks ir uzsukt, ypac, kai visos dienos neuzima Tik dar idomu, kaip ten su tuo uzsikelimu i pati virsu, kuriam leidimu reikia... Kur tuos leidimus gaut? Kiek jie kainuoja? O reikia kilt su gidu, jei su leidimais? Ir kaip ten uzkylama i pacia virsune? Funikulierium irgi ar senom gerom kojytem?
Dėl leidimų kur - nežinau, žinau tik, kad reikia iš anksto pasirūpint. Užkelia funikulierius tik į 3555 m aukštį. O iki 3718 m - patiems reikia kapstytis . Aš tai, tiesą sakant, nesiryžčiau... Net jei oras būtų geras . Turėkit omeny, kad tokiame aukštyje jau oras jau yra retas - darosi sunku kvėpuot net ir nedirbant fizinio darbo . Nebent jūsų užkietėję alpinistai
QUOTE(Dilma @ 2010 02 09, 23:30)
Dėl leidimų kur - nežinau, žinau tik, kad reikia iš anksto pasirūpint. Užkelia funikulierius tik į 3555 m aukštį. O iki 3718 m - patiems reikia kapstytis . Aš tai, tiesą sakant, nesiryžčiau... Net jei oras būtų geras . Turėkit omeny, kad tokiame aukštyje jau oras jau yra retas - darosi sunku kvėpuot net ir nedirbant fizinio darbo . Nebent jūsų užkietėję alpinistai
Tai kad visai ne alpinistai Na va, dar uzdusim, pasirodo
Bet tai nuotraukos tai cia ne nuo virsunes pacios?