Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralios kosmetikos gamintojai

runna rr, o kas per veido priemones salia weledos ranku kremo: Lakshmi firmos ir dar kazkoks permatomas buteliukas su pompyte ant kurio uzrasyta 100 %?
ir is Plauku priemoniu - Jojoba and...., kas ten per dalykas? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Wiwa @ 2009 03 08, 18:42)
runna rr, o kas per veido priemones salia weledos ranku kremo: Lakshmi firmos ir dar kazkoks permatomas buteliukas su pompyte ant kurio uzrasyta 100 %?
ir is Plauku priemoniu - Jojoba and...., kas ten per dalykas?  bigsmile.gif

Šalia weledos kremo tai į hauschkos veido aliejuko buteliuką su dozatoriumi perpiltas KN erškėtuogių aliejukas biggrin.gif
O plaukams tai hauschkos simondsijų ir vaistinės svilarožės (jojoba and marsh mallow) kondicionierius smile.gif
Atsakyti
Merginos, gal tarp musu yra kokiu botanikiu ar siaip labiau nusimananciu. Turiu toki klausima -kuo skiriasi murumuru sviestas ir brazilisku riesutu aliejus g.gif
Nelabai turiu laiko daugiau gilintis, bet kaip suprantu ir vienas ir kitas isgaunamas is brazilisku riesutu, bet ju lotyniski pavadinimai skiriasi ir irasius brazil nuts oil -nieko nera uzsimenama apie murumuru - nors pagal savybes tai sutampa - super plaukams -drekina, neleidzia skilineti ir t.t. Cameliju aliejus super, bet per brangus tokio ilgio plaukams, kokosu ir sezamo alieju naudoju jau senokai - tai galvoju koki cia nauja paemus ax.gif

QUOTE(katutis @ 2009 03 07, 03:01)
emulsinį vašką pamačiau - balti lengvi grūdeliai kiek suploti. Taip, tu teisi, jie tarpusavyje suriša aliejų ir vandenį, antraip pastarieji tiesiog nesusimaišytų. Odai išvis nieko jis neduoda, bet užtat pasilieka ant jos, todėl odą kartkartėm reikia nupilinguoti, kad ji liktų švari  blink.gif
man klausimas - ar negali tuomet emulsinis vaškas būti vienas iš odą kemšamčių dalykų veido kremuose???  g.gif Nes jei kreme pirmas ingredientas yra vanduo, o paskui eilė aliejų, tai tik vaško būdu jie gali būti sujungti. Žodžiu, pasimetusi esu juodai  doh.gif
ar galima pasigaminti kremą vien iš sviestų,aliejų?  bigsmile.gif Ar jų būna su bičių vašku?  4u.gif

Emulsiniai kremai yra labai lengvi ir merginos labai gerai apie juos atsiliepia. Kita vertus, savo gamybos kremo su siuo vasku nebutu galima lygint su masines gamybos naturaliais kremais, nes juose buna dar ir kitu surisanciu medziagu ideta. Vargu ar toks nedidelis kiekis galetu padaryti itin neigiama poveiki odai ir labai uzkimsti poras. Zinoma, reiktu paieskoti medziagos.
Vien is alieju galima pasigaminti, bet kiek pastebejau -tai butu ne veido kremai. Veido kremai gaminami su vandens faze -tad siuo atveju renkiesi biciu vaska (minusas tas, kad reikia labai tiksliu proporciju -kitaip "nesusiris" medziagos, o su emulsiniu vasku viskas susijungia net jei ir kazko buna maziau ar daugiau ax.gif )

QUOTE(Summer-In-Paris @ 2009 03 07, 14:05)
Laukiu Hauschkos siuntinio, tai galėsiu savo krepšiuką įkelt smile.gif

Tada as palauksiu tavo krepselio, nes tikiuosi, kad jis bus tikrai didesnis nei mano rolleyes.gif

QUOTE(katutis @ 2009 03 07, 16:50)
o kaip kremo sudėtyje gali būti įvardytas vaškas?  g.gif Bičių, palmių?

biciu vaskas yra cera alba, o emulsinis vaskas berods taip ir ivardijamas Emulsifying Wax

QUOTE(gizma @ 2009 03 07, 18:27)
Na, nenaturalioje kosmetikoje yra aibe emulsikliu - vieni is ju kenksmingi(pvz. DEA ir TEA), kiti ne. Pastarieji naudojami ir naturalioje kosmetikoje. Dazniausiai tai stearic acid ir lauric acid, dar naudojami lecitinas, xanthan gum (sis beveik visur randamas). Daznai dedamas ir cera alba (biciu vaskas). Emulsikliai labai placiai paplite - juk gamintojas atsakingas uz savo produkto konsistencija. O emulsijos savo prigimtimi labai nestabilios - pakanka palaikyti silumoje ir atsiskiria dvi fazes (beje, man yra viena karta taip nutike - gavau vandens ir virsuje plaukiojanciu grudeliu makalyne)

taip tu teisi, kosmetikoje darniausiai yra naudojami sie:
Emulsifying Wax, Cetearyl Alcohol/Ceteareth 20, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Polysorbate 20, Ceteareth 20 ir pan. Paprastai ju buna sudetyje net ne vienas ax.gif

QUOTE(runna_rr @ 2009 03 08, 14:50)
Kraunu savo natūralios kosmetikos krepšiuką  4u.gif 

smagus krepselis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovish @ 2009 03 06, 13:56)
Logonos purškalas nuo karščio - retai tenka fenuotis plaukus, bet man kažkodėl patinka kvapas, toks gaivinantis.

toki klausimuka turiu, labai smalsu pasidare blush2.gif kiek pamenu, tavo plaukai labai ilgi, kaip tu speji juos issidziovinti naturaliai, ar plauni tada vakarais? gal sakau kokia gudrybe turi biggrin.gif
Atsakyti
Kaip nusivyliau verysad.gif Buvau Nimfali, paprašiau kondicionieriaus Sausiems, šiurkštiems ir greitai susiveliantiems plaukams, specialiai paklause ar chemiškai pažeistiems plaukams, pasakiau kad ne, o vistiek davė sausiems, chemiškai pažeistiems unsure.gif Ne visai to norėjau, bet ką jau padarysi unsure.gif Kažkaip nepasižiūrėjau unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(linutiaaa @ 2009 03 08, 19:13)
toki klausimuka turiu, labai smalsu pasidare blush2.gif kiek pamenu, tavo plaukai labai ilgi, kaip tu speji juos issidziovinti naturaliai, ar plauni tada vakarais? gal sakau kokia gudrybe turi biggrin.gif

Nors ne manęs klausi, bet ir pasidalinsiu blush2.gif Mano ilgi ir stori, jau kai džiūsta tai be 3 valandų niekaip, tai visada vakarais plaunu galvą... Nenaudoju džiovintuvo, kažkaip man gaila plaukų unsure.gif ..
Atsakyti
Kraunu savo natūralios kosmetikos krepšiuką  4u.gif

saunus krepsiukas 4u.gif
vis pasvajoju apie hauschkos ruza, seselius rolleyes.gif ar ruzu patenkinta?
Papildyta:
QUOTE(Kašariukė @ 2009 03 08, 19:15)
Nors ne manęs klausi, bet ir pasidalinsiu  blush2.gif Mano ilgi ir stori, jau kai džiūsta tai be 3 valandų niekaip, tai visada vakarais plaunu galvą... Nenaudoju džiovintuvo, kažkaip man gaila plaukų  unsure.gif ..

ech, bet va, gal kad storesnis plaukas...maniskiai plonoki, ir jau kita diena plaukas nebeatrodo graziai...tokie prisiploje buna, o kai tik isplaunu, tai ir purus (bent daugiau kazkiek plauku atrodo biggrin.gif ), lygus, vienu zodziu, jei jau plaunu is vakaro, belieka juos ristis verysad.gif o
Atsakyti
norėčiau nuomonės apie alterra priemones ax.gif kaina tai toookia juokinga sakyč lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(linutiaaa @ 2009 03 08, 20:21)
saunus krepsiukas 4u.gif
vis pasvajoju apie hauschkos ruza, seselius rolleyes.gif  ar ruzu patenkinta?

Patenkinta net labai thumbup.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(fishke @ 2009 03 08, 20:46)
norėčiau  nuomonės apie alterra priemones  ax.gif kaina tai toookia juokinga sakyč  lotuliukas.gif

Man tonikas brandziai odai patiko, netgi labiau nei Hasuschkos, pastarasis sausina
Atsakyti
Kol kas savo kosmetikos krepselyje nedaug naturalios kosmetikos turiu, bet po truputi jos daugeja. Visiskai atsisakyt nenaturaliu produktu ko gero nepavyks, bet domejimasis naturalia kosmetika ir pan. jau zingsnis i prieki smile.gif
Alltera meginau, bet nelabai patiko, tik aliejai kunui labai neblogi, tai juos dar pirkciau, bet daugiau nieko.
Atsakyti
Kraunu savo natūralios kosmetikos krepšiuką  4u.gif  seku šią temą seniai ir ištikimai, nors parašau ir laaabai retai  rolleyes.gif 

Kūnui + higienos priemonės (+MB duškė-šampūnas ir du dezodorantai):

kaip TB dušo želės kvapas? wink.gif MB neseniai pabaigė, bet kaip supratau, kvapas jam tai jau neeee smile.gif

QUOTE(kunigunda78 @ 2009 03 08, 19:05)
Veido kremai gaminami su vandens faze -tad siuo atveju renkiesi biciu vaska (minusas tas, kad reikia labai tiksliu proporciju -kitaip "nesusiris" medziagos, o su emulsiniu vasku viskas susijungia net jei ir kazko buna maziau ar daugiau  ax.gif )

aišku biggrin.gif Vadinasi, dar ir geru svarstyklių man reiktų beigi atidumo, tikslumo smile.gif

beje, iš šokoladinės linijos vakarėlių išimtas veido kremas - sakė, kad dar joms reikia atidirbti receptūrą smile.gif Gal čia dėl nusiskundimų pelijimu g.gif

QUOTE(Kašariukė @ 2009 03 08, 19:15)
Buvau Nimfali

ir aš buvau, ir likau labai patenkinta biggrin.gif Su moliniu šampūnu išsiploviau plaukus, tai šiandien tokie tarsi ne maniškiai - toks skirtumas, palyginti su jų būkle paskutiniu metu thumbup.gif

QUOTE(fishke @ 2009 03 08, 19:46)
norėčiau  nuomonės apie alterra priemones  ax.gif kaina tai toookia juokinga sakyč  lotuliukas.gif

man dušo želės neblogos drinks_cheers.gif
Atsakyti
Deli> na dar siu dezodorantu nesu naudojusi, tad negaliu atsakyti, kaip laiko jie smile.gif
Atsakyti