runna rr, o kas per veido priemones salia weledos ranku kremo: Lakshmi firmos ir dar kazkoks permatomas buteliukas su pompyte ant kurio uzrasyta 100 %?
ir is Plauku priemoniu - Jojoba and...., kas ten per dalykas?
QUOTE(Wiwa @ 2009 03 08, 18:42)
runna rr, o kas per veido priemones salia weledos ranku kremo: Lakshmi firmos ir dar kazkoks permatomas buteliukas su pompyte ant kurio uzrasyta 100 %?
Šalia weledos kremo tai į hauschkos veido aliejuko buteliuką su dozatoriumi perpiltas KN erškėtuogių aliejukas
O plaukams tai hauschkos simondsijų ir vaistinės svilarožės (jojoba and marsh mallow) kondicionierius
Merginos, gal tarp musu yra kokiu botanikiu ar siaip labiau nusimananciu. Turiu toki klausima -kuo skiriasi murumuru sviestas ir brazilisku riesutu aliejus
Nelabai turiu laiko daugiau gilintis, bet kaip suprantu ir vienas ir kitas isgaunamas is brazilisku riesutu, bet ju lotyniski pavadinimai skiriasi ir irasius brazil nuts oil -nieko nera uzsimenama apie murumuru - nors pagal savybes tai sutampa - super plaukams -drekina, neleidzia skilineti ir t.t. Cameliju aliejus super, bet per brangus tokio ilgio plaukams, kokosu ir sezamo alieju naudoju jau senokai - tai galvoju koki cia nauja paemus
Emulsiniai kremai yra labai lengvi ir merginos labai gerai apie juos atsiliepia. Kita vertus, savo gamybos kremo su siuo vasku nebutu galima lygint su masines gamybos naturaliais kremais, nes juose buna dar ir kitu surisanciu medziagu ideta. Vargu ar toks nedidelis kiekis galetu padaryti itin neigiama poveiki odai ir labai uzkimsti poras. Zinoma, reiktu paieskoti medziagos.
Vien is alieju galima pasigaminti, bet kiek pastebejau -tai butu ne veido kremai. Veido kremai gaminami su vandens faze -tad siuo atveju renkiesi biciu vaska (minusas tas, kad reikia labai tiksliu proporciju -kitaip "nesusiris" medziagos, o su emulsiniu vasku viskas susijungia net jei ir kazko buna maziau ar daugiau )
Tada as palauksiu tavo krepselio, nes tikiuosi, kad jis bus tikrai didesnis nei mano
biciu vaskas yra cera alba, o emulsinis vaskas berods taip ir ivardijamas Emulsifying Wax
taip tu teisi, kosmetikoje darniausiai yra naudojami sie:
Emulsifying Wax, Cetearyl Alcohol/Ceteareth 20, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Polysorbate 20, Ceteareth 20 ir pan. Paprastai ju buna sudetyje net ne vienas
smagus krepselis
Nelabai turiu laiko daugiau gilintis, bet kaip suprantu ir vienas ir kitas isgaunamas is brazilisku riesutu, bet ju lotyniski pavadinimai skiriasi ir irasius brazil nuts oil -nieko nera uzsimenama apie murumuru - nors pagal savybes tai sutampa - super plaukams -drekina, neleidzia skilineti ir t.t. Cameliju aliejus super, bet per brangus tokio ilgio plaukams, kokosu ir sezamo alieju naudoju jau senokai - tai galvoju koki cia nauja paemus
QUOTE(katutis @ 2009 03 07, 03:01)
emulsinį vašką pamačiau - balti lengvi grūdeliai kiek suploti. Taip, tu teisi, jie tarpusavyje suriša aliejų ir vandenį, antraip pastarieji tiesiog nesusimaišytų. Odai išvis nieko jis neduoda, bet užtat pasilieka ant jos, todėl odą kartkartėm reikia nupilinguoti, kad ji liktų švari
man klausimas - ar negali tuomet emulsinis vaškas būti vienas iš odą kemšamčių dalykų veido kremuose??? Nes jei kreme pirmas ingredientas yra vanduo, o paskui eilė aliejų, tai tik vaško būdu jie gali būti sujungti. Žodžiu, pasimetusi esu juodai
ar galima pasigaminti kremą vien iš sviestų,aliejų? Ar jų būna su bičių vašku?
man klausimas - ar negali tuomet emulsinis vaškas būti vienas iš odą kemšamčių dalykų veido kremuose??? Nes jei kreme pirmas ingredientas yra vanduo, o paskui eilė aliejų, tai tik vaško būdu jie gali būti sujungti. Žodžiu, pasimetusi esu juodai
ar galima pasigaminti kremą vien iš sviestų,aliejų? Ar jų būna su bičių vašku?
Emulsiniai kremai yra labai lengvi ir merginos labai gerai apie juos atsiliepia. Kita vertus, savo gamybos kremo su siuo vasku nebutu galima lygint su masines gamybos naturaliais kremais, nes juose buna dar ir kitu surisanciu medziagu ideta. Vargu ar toks nedidelis kiekis galetu padaryti itin neigiama poveiki odai ir labai uzkimsti poras. Zinoma, reiktu paieskoti medziagos.
Vien is alieju galima pasigaminti, bet kiek pastebejau -tai butu ne veido kremai. Veido kremai gaminami su vandens faze -tad siuo atveju renkiesi biciu vaska (minusas tas, kad reikia labai tiksliu proporciju -kitaip "nesusiris" medziagos, o su emulsiniu vasku viskas susijungia net jei ir kazko buna maziau ar daugiau )
QUOTE(Summer-In-Paris @ 2009 03 07, 14:05)
Laukiu Hauschkos siuntinio, tai galėsiu savo krepšiuką įkelt
Tada as palauksiu tavo krepselio, nes tikiuosi, kad jis bus tikrai didesnis nei mano
QUOTE(katutis @ 2009 03 07, 16:50)
o kaip kremo sudėtyje gali būti įvardytas vaškas? Bičių, palmių?
biciu vaskas yra cera alba, o emulsinis vaskas berods taip ir ivardijamas Emulsifying Wax
QUOTE(gizma @ 2009 03 07, 18:27)
Na, nenaturalioje kosmetikoje yra aibe emulsikliu - vieni is ju kenksmingi(pvz. DEA ir TEA), kiti ne. Pastarieji naudojami ir naturalioje kosmetikoje. Dazniausiai tai stearic acid ir lauric acid, dar naudojami lecitinas, xanthan gum (sis beveik visur randamas). Daznai dedamas ir cera alba (biciu vaskas). Emulsikliai labai placiai paplite - juk gamintojas atsakingas uz savo produkto konsistencija. O emulsijos savo prigimtimi labai nestabilios - pakanka palaikyti silumoje ir atsiskiria dvi fazes (beje, man yra viena karta taip nutike - gavau vandens ir virsuje plaukiojanciu grudeliu makalyne)
taip tu teisi, kosmetikoje darniausiai yra naudojami sie:
Emulsifying Wax, Cetearyl Alcohol/Ceteareth 20, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Polysorbate 20, Ceteareth 20 ir pan. Paprastai ju buna sudetyje net ne vienas
QUOTE(runna_rr @ 2009 03 08, 14:50)
Kraunu savo natūralios kosmetikos krepšiuką
smagus krepselis
QUOTE(Dovish @ 2009 03 06, 13:56)
Logonos purškalas nuo karščio - retai tenka fenuotis plaukus, bet man kažkodėl patinka kvapas, toks gaivinantis.
toki klausimuka turiu, labai smalsu pasidare kiek pamenu, tavo plaukai labai ilgi, kaip tu speji juos issidziovinti naturaliai, ar plauni tada vakarais? gal sakau kokia gudrybe turi
Kaip nusivyliau Buvau Nimfali, paprašiau kondicionieriaus Sausiems, šiurkštiems ir greitai susiveliantiems plaukams, specialiai paklause ar chemiškai pažeistiems plaukams, pasakiau kad ne, o vistiek davė sausiems, chemiškai pažeistiems Ne visai to norėjau, bet ką jau padarysi Kažkaip nepasižiūrėjau
Papildyta:
Nors ne manęs klausi, bet ir pasidalinsiu Mano ilgi ir stori, jau kai džiūsta tai be 3 valandų niekaip, tai visada vakarais plaunu galvą... Nenaudoju džiovintuvo, kažkaip man gaila plaukų ..
Papildyta:
QUOTE(linutiaaa @ 2009 03 08, 19:13)
toki klausimuka turiu, labai smalsu pasidare kiek pamenu, tavo plaukai labai ilgi, kaip tu speji juos issidziovinti naturaliai, ar plauni tada vakarais? gal sakau kokia gudrybe turi
Nors ne manęs klausi, bet ir pasidalinsiu Mano ilgi ir stori, jau kai džiūsta tai be 3 valandų niekaip, tai visada vakarais plaunu galvą... Nenaudoju džiovintuvo, kažkaip man gaila plaukų ..
Kraunu savo natūralios kosmetikos krepšiuką
saunus krepsiukas
vis pasvajoju apie hauschkos ruza, seselius ar ruzu patenkinta?
Papildyta:
QUOTE(Kašariukė @ 2009 03 08, 19:15)
ech, bet va, gal kad storesnis plaukas...maniskiai plonoki, ir jau kita diena plaukas nebeatrodo graziai...tokie prisiploje buna, o kai tik isplaunu, tai ir purus (bent daugiau kazkiek plauku atrodo ), lygus, vienu zodziu, jei jau plaunu is vakaro, belieka juos ristis o
norėčiau nuomonės apie alterra priemones kaina tai toookia juokinga sakyč
QUOTE(linutiaaa @ 2009 03 08, 20:21)
saunus krepsiukas
Patenkinta net labai
QUOTE(fishke @ 2009 03 08, 20:46)
Man tonikas brandziai odai patiko, netgi labiau nei Hasuschkos, pastarasis sausina
Kol kas savo kosmetikos krepselyje nedaug naturalios kosmetikos turiu, bet po truputi jos daugeja. Visiskai atsisakyt nenaturaliu produktu ko gero nepavyks, bet domejimasis naturalia kosmetika ir pan. jau zingsnis i prieki
Alltera meginau, bet nelabai patiko, tik aliejai kunui labai neblogi, tai juos dar pirkciau, bet daugiau nieko.
Alltera meginau, bet nelabai patiko, tik aliejai kunui labai neblogi, tai juos dar pirkciau, bet daugiau nieko.
Kraunu savo natūralios kosmetikos krepšiuką seku šią temą seniai ir ištikimai, nors parašau ir laaabai retai
Kūnui + higienos priemonės (+MB duškė-šampūnas ir du dezodorantai):
Kūnui + higienos priemonės (+MB duškė-šampūnas ir du dezodorantai):
kaip TB dušo želės kvapas? MB neseniai pabaigė, bet kaip supratau, kvapas jam tai jau neeee
QUOTE(kunigunda78 @ 2009 03 08, 19:05)
Veido kremai gaminami su vandens faze -tad siuo atveju renkiesi biciu vaska (minusas tas, kad reikia labai tiksliu proporciju -kitaip "nesusiris" medziagos, o su emulsiniu vasku viskas susijungia net jei ir kazko buna maziau ar daugiau )
aišku Vadinasi, dar ir geru svarstyklių man reiktų beigi atidumo, tikslumo
beje, iš šokoladinės linijos vakarėlių išimtas veido kremas - sakė, kad dar joms reikia atidirbti receptūrą Gal čia dėl nusiskundimų pelijimu
QUOTE(Kašariukė @ 2009 03 08, 19:15)
Buvau Nimfali
ir aš buvau, ir likau labai patenkinta Su moliniu šampūnu išsiploviau plaukus, tai šiandien tokie tarsi ne maniškiai - toks skirtumas, palyginti su jų būkle paskutiniu metu
QUOTE(fishke @ 2009 03 08, 19:46)
man dušo želės neblogos