QUOTE(vioringa @ 2009 07 11, 21:54)
Labas mamytės
Tikiuosi priimsit į savo pokalbius, pasidalinsit patirtimi
Auginu 7 mėn dukrytę, kuriai diagnozuota įgimta Portveino dėmė. Labai atsiprašau, jei ne čia įpuoliau, bet atskiros temos apie Portveino dėmes neradau, gal jos retai pasitaiko
Dėmė dukrytei ant veiduko, nemaža, prasideda nuo smakriuko, tęsiasi žanduku, kakliuku ir ausyte. Lankėmės KMUK pas dermatologus, apžiūrėjo, ir pasakė, kad ji paviršinė, sveikatai nekenkia, tad nieko daryti nerekomendavo, liepė po pusės metų apsilankyti. Šį mėn lankysimės pakartotinai.
Man įdomu, jei kas turi tokią pat problemą, ar geriau lazeriu šalinti kol dukrytė maža, ar kai paaugs. Įdomu, kaip patekti į Santariškes, pas Posiūną, reikia siuntimo iš pediatro?Turi būt nurodyta į kokią įstaigą siunčia? Taip pat norėčiau sužinoti kokios operacijos kainos, teko girdėt, kad vaikam kompensuoja
Beje į klausimą dėl ko jos atsiranda, man niekas neatsakė, nėštumas buvo sklandus, gimdymas greitas be jokių vaistų, kaltinu save, ką ne taip padariau
Mano dukryte irgi turi portveino deme ant zanduko. Ji nera tokia labai ryski, bet matoma. Nepazistami vis klausia "ar cia ji isberta". Konsultavomes ir su Posiunu, tai dell lazerio jis pasake, kad spresti mums. Is principo kol vaikas mazas, oda plona, gydymas lazeriu sekmingesnis, nei suaugusiam. Labai metemes su vyru ka daryt. Mano mama sako, kad nereikia liesti, mergaite uzaugs ir arba pudruosis, arba pati pasidarys lazerio operacija. Mes su vyru butume linke padaryti viska kas tik imanoma ir kuo anksciau, bet labai stabdo ta pilna narkoze
Nu kazkaip nesinori jos baisiausiai, vistiek tai nera vitaminai. O ir demele musu daugiau kaip kosmetinis defektas.... Siam momentui esame nusiteike visgi lazeriuotis rudeni. Anot Posiuno, mums pakaktu 2, max 3 proceduru (jei deme pasiduos)
QUOTE(deividaite @ 2009 07 21, 23:38)
Labukas mamytes, as buvusi mamyte "mylinti_ir_mylima"
senokai lankiausi..vasara-kruva kelioniu, nuotykiu lauke ir kt reikaliuku...bet va arteja rugpjutis, rugsejis..vel kibsime i dabus-naikinsime savo portveino demyte...
Vioringa, mes taip pat turime sia deme...dareme jau tris proceduras(kainavo 1200Lt viena, su siuntimu is savo gydytojos, GK klinikoje)pirmaja procedura atliko kai maziui buvo metukai, ir po to kas tris men...manau dar laukia kokios 3, kad isnaikint demyte visiskai(jei pavyks aisku)...galeciau tau atsiust foto kaip musu demyte atrodo..ji eina aplink visa ausyte ir zanduka liecia...is pradziu taip pat pergyvenau del sios zymes, praeiviai klausinejo..bet dabar draugai jau visi nekreipia demesio, o ir demyte panykus, ne visi ir pastebi
del ko jos atsiranda....as kai laukiausi is tikruju labai issigandau...bet ne del to kad prilieciau ta vieta portveino deme atsirado, o per nervu sistema viskas...tiesiog truko kraujagysle maziui ir tiek...
Stiprybes mamytems ir ju vaikuciams...as optimiste..visos negandos ir iskile rupesciai viena diena turi praeiti...
Sudomino jusu atvejis. Ar galeciau prasyti nuotrauku kaip demele atrode pries proceduras ir kaip keitesi po proceduru? Kiek lazeriu jau esate dare ir ar jums dare pilna narkoze?
QUOTE(vioringa @ 2009 07 23, 00:06)
Na va, mes po gydytojos. Pataikėm pas tą pačią gydytoją, taip, kad nieko naujo nepasakė
Dėmelė didėja proporcingai vaiko augimui, paviršinė, gydyt lazeriu ji nerekomenduoja,paaugs, gal tada, o gal ir nereiks, užsipudruos
saugotis saulės, traumų ir pasirodyt po metų. Tą patį sakė praėjusį kartą, jos nuomonė man aiški, dabar bandysim į Santariškes patekt
O ji argumentavo del ko gydyti lazeriu ji nerekomendavo?