Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikių hemangiomos

Labukas mirksiukas.gif kaip as nelaukiu tos dienos,kada dukryte paklaus kas ten jai po akyte doh.gif su vyru vis pakalbam ir galvojam ka reikes jai graziai pasakyti g.gif ax.gif jau dabar ziuredama i save veidrodyje kartais ta akyte glosto,o kai einam i laukuti visada tepames tepaliuku nuo saules hemangioma ax.gif teptis patinka,bet viena diena paklaus kodel tepam?...

Visom mamytem stiprybes ir kantrybes,bendrom jegom isgyvensim...kartu viskas lengviau drinks_cheers.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Riante @ 2009 07 10, 15:44)
Labukas mirksiukas.gif  kaip as nelaukiu tos dienos,kada dukryte paklaus kas ten jai po akyte doh.gif  su vyru vis pakalbam ir galvojam ka reikes jai graziai pasakyti g.gif  ax.gif  jau dabar ziuredama i save veidrodyje kartais ta akyte glosto,o kai einam i laukuti visada tepames tepaliuku nuo saules hemangioma ax.gif  teptis patinka,bet viena diena paklaus kodel tepam?...

Visom mamytem stiprybes ir kantrybes,bendrom jegom isgyvensim...kartu viskas lengviau drinks_cheers.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Sveikutės,
labai jau seniai nesilankiau, bet atsiųstas į emeilą kasdienių naujų žinučių sąrašas su Riante susisakymu sukrutino parašyti.
Mus lygiai tos pačios mintys praeitais metais kamavo, ką reikės pasakyti apie hemangiomą ant nosytės..
Taigi mūsiškei jau trys su trupučiu ir ji jau pradeda suprasti, kas pas ją ant nosytės, jog nosytė kitokia. Tačiau mes pasakojame, kad nosytė serga, ir jog ji po truputį sveiksta.. Jai to ir užtenka..
Einant į lauką irgi tepame nosytę kremuku. Ji net pati primena, kad reikia jai kremuku patepti.
O dabar mano tėvams atvažiavus į LT (jie gyvena Anglijoj) po metų laiko rodėme iš arti, kokia pažanga su hemangioma. Tai po visos tos apžiūros, bėgo pati prie veidrodžio įvertinti, kaip jai gyja nosytė..
Labai būtų įdomu sužinoti, ką jus sakote apie hemangiomą mažiesiems, nes mes nieko paprasto nesugalvojome, kad ji neklaustų "kodėl?".. biggrin.gif
Atsakyti
Labas mamytės 4u.gif Tikiuosi priimsit į savo pokalbius, pasidalinsit patirtimi ax.gif Auginu 7 mėn dukrytę, kuriai diagnozuota įgimta Portveino dėmė. Labai atsiprašau, jei ne čia įpuoliau, bet atskiros temos apie Portveino dėmes neradau, gal jos retai pasitaiko g.gif Dėmė dukrytei ant veiduko, nemaža, prasideda nuo smakriuko, tęsiasi žanduku, kakliuku ir ausyte. Lankėmės KMUK pas dermatologus, apžiūrėjo, ir pasakė, kad ji paviršinė, sveikatai nekenkia, tad nieko daryti nerekomendavo, liepė po pusės metų apsilankyti. Šį mėn lankysimės pakartotinai. Man įdomu, jei kas turi tokią pat problemą, ar geriau lazeriu šalinti kol dukrytė maža, ar kai paaugs. Įdomu, kaip patekti į Santariškes, pas Posiūną, reikia siuntimo iš pediatro?Turi būt nurodyta į kokią įstaigą siunčia? Taip pat norėčiau sužinoti kokios operacijos kainos, teko girdėt, kad vaikam kompensuoja g.gif Beje į klausimą dėl ko jos atsiranda, man niekas neatsakė, nėštumas buvo sklandus, gimdymas greitas be jokių vaistų, kaltinu save, ką ne taip padariau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vioringa @ 2009 07 11, 22:54)
Įdomu, kaip patekti į Santariškes, pas Posiūną, reikia siuntimo iš pediatro?Turi būt nurodyta į kokią įstaigą siunčia? Taip pat norėčiau sužinoti kokios operacijos kainos, teko girdėt, kad vaikam kompensuoja g.gif Beje į klausimą dėl ko jos atsiranda, man niekas neatsakė, nėštumas buvo sklandus, gimdymas greitas be jokių vaistų, kaltinu save, ką ne taip padariau doh.gif

Sveikutė, pas Pošiūną į Santariškes važiuojant reikia siuntimo iš pediatro, bent jau mūsų siuntime būna nurodyta pas vaikų chirurgą ir viskas, nei įstaiga, nei pavardė. Tik reikia iš anksto registruotis Santariškėse, ten gana didelės eilės, jei asmeniškai su Pošiūnu nesusitarta kitaip. Santariškėse už operacijas mokėti nereikia. Na o dėl laiko, kada operuoti negaliu pasakyti apie portveino dėmes, bet hemangiomu atveju, kuo anksčiau, tuo geriau.
Ir dar, nekaltink savęs, niekas čia nekaltas, ir niekur tai nenuves. Tiesiog taip jau nutiko... Beje, kai pamatai, kiek daug žmonių, vaikučių su rimtesnėm bėdom, tai apskritai, džiaugiesi, tuo ką turi ir tiek 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(man-patinka-tyla @ 2009 07 12, 22:17)
Sveikutė, pas Pošiūną į Santariškes važiuojant reikia siuntimo iš pediatro, bent jau mūsų siuntime būna nurodyta pas vaikų chirurgą ir viskas, nei įstaiga, nei pavardė. Tik reikia iš anksto registruotis Santariškėse, ten gana didelės eilės, jei asmeniškai su Pošiūnu nesusitarta kitaip. Santariškėse už operacijas mokėti nereikia. Na o dėl laiko, kada operuoti negaliu pasakyti apie portveino dėmes, bet hemangiomu atveju, kuo anksčiau, tuo geriau.
Ir dar, nekaltink savęs, niekas čia nekaltas, ir niekur tai nenuves. Tiesiog taip jau nutiko... Beje, kai pamatai, kiek daug žmonių, vaikučių su rimtesnėm bėdom, tai apskritai, džiaugiesi, tuo ką turi ir tiek 4u.gif

Ir mes iš Kauno ax.gif Turim siuntimą pas dermatologus i KMUK pakartotinam apsilankymui (beje, jame irgi nenurodyta į kokią įstaigą), reiks turbūt prašyt pediatrės dar vieno siuntimo.
Labai nervina aplinkiniai su savo kalbom doh.gif Pirkom dukrytei krikštynom suknelę, pardavėja sako, tikriausiai kažko nestuke.gif labai išsigandot, ir už veido griebėtės, kad mergaitei dėmė liko blink.gif doh.gif O šiaip esi teisi, viskas gerai, kad tik rimtesnių bėdų nebūtų ax.gif Tiesiog, pagalvoju aplinkinių reakcija mane veikia, tai kaip jausis dukrytė kai paaugs doh.gif
Atsakyti
Sveikos, mamytes. Seniai jau buvau cia uzsukus mirksiukas.gif Mes birzelio men. baigeme gerti hormonus ir per paskutini apsylankima pas Strumila,jis mum pasake jog dabar pas ji teks vaziuoti tik rugsejo gale arba vydury. Spres ar reikes dar vienos lazerio operacijos... gal jau dabar reikia uzsirasyti?
Beje musu nosyte jau po truputuka balsta 4u.gif tik dar kazkoks patinimas yra g.gif , nuo tu hormonu tokia storuliuke buvo, zandai net kabejo, o dabar ir zandai jau dingo ir pilvukas biggrin.gif
Papildyta:
Kaip as svajosju, jog mano vaikui dingtu ta prakeikta deme. O i praeiviu klausimus atsakau trumpai per gimdyma plyso kraujagysle, ir kad jau viskas praeina. o jei kas jau labai kreivai ziuri neatitarugdamas akiu, tai reziu tiesiai svieisiai, kad neziuretu i mano vaika. Bet stengiuosi niekur jos nevezti kur daug zmoniu.
Atsakyti
Beje į klausimą dėl ko jos atsiranda, man niekas neatsakė, nėštumas buvo sklandus, gimdymas greitas be jokių vaistų, kaltinu save, ką ne taip padariau doh.gif

Tik nekaltink ir negraužk savęs 4u.gif
Atsakyti
Įdomu, kaip patekti į Santariškes, pas Posiūną, reikia siuntimo iš pediatro?Turi būt nurodyta į kokią įstaigą siunčia? Taip pat norėčiau sužinoti kokios operacijos kainos, teko girdėt, kad vaikam kompensuoja g.gif Beje į klausimą dėl ko jos atsiranda, man niekas neatsakė, nėštumas buvo sklandus, gimdymas greitas be jokių vaistų, kaltinu save, ką ne taip padariau doh.gif

Nepergivenk viskas bus gerai mano suneliui irgi buvo hemangiomais pradziu buvo mazas raudonas taskiukas po to pradejo dideti gerai gad laiku pastebejom kad cia kazkas ne taip tik mums pasiseke pas mus buvo prie bambos taigi netaip matomoje vietoje.gavom siuntima pas Pasiuna gyd. uz menesio padare mums lazerine procedura taip vadinama dabar mano suneliui virs 2 metuku ir jau tos demeles beveik nera vos imatoma.Su lazeriu jie sustabdo hemangiomos vystymasi tik kad ne visiems uztenka to vieno karto ir ji po biski po to ima svieseti ir isniksta.O siuntimo reikia is savo gyditojos sekmes jums 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agniesulka: 15 liepos 2009 - 13:52
QUOTE(Agniesulka @ 2009 07 15, 14:38)
Nepergivenk viskas bus gerai mano suneliui irgi buvo hemangiomais pradziu buvo mazas raudonas taskiukas po to pradejo dideti gerai gad laiku pastebejom kad cia kazkas ne taip tik mums pasiseke pas mus buvo prie bambos taigi netaip matomoje vietoje.gavom siuntima pas Pasiuna gyd. uz menesio padare mums lazerine procedura taip vadinama dabar mano suneliui virs 2 metuku ir jau tos demeles beveik nera vos imatoma.Su lazeriu jie sustabdo hemangiomos vystymasi tik kad ne visiems uztenka to vieno karto ir ji po biski po to ima svieseti ir isniksta.O siuntimo reikia is savo gyditojos sekmes jums  4u.gif

Sveika 4u.gif Šaunu, kad tavo sūneliui viskas susitvarkė thumbup.gif . Aš ankščiau minėjau, kad dukrytei portveino dėmė, ir siuntė mus tik pas dermatologus, šio mėn 22d pakartotinai lankysimės, todėl norėčiau dar pas Pošiūną, o jis kaip suprantu chirurgas, bandysiu telefonu registruotis ax.gif , o po to prašyt pediatrės siuntimo.
Atsakyti
Sveikutes, mano dukryte irgi turi hemagioma, beveik ant kaktos, nu kai bus plaukuciai, jos nesimatys. Tai va, as esu uzsienyje, ir klausiau del jos, tai man sake, kad ji praeis ir nieko daryt nereik, o kaip pasakiau apie salinima lazeriu, tai sako netokioj stadijoj, ir kad ji praeis ir taip. As sakau ji padidejo, sako ji auga iki 9men.ir paskui nustoja ir tada jau nyks. O jus cia savo tokius maziukus vezat ir jum jau jas salina. Tai va, nezinau net ka daryt, ar pasirodyt Lietuvoj ar nea? Ka jus darytumet? As rugseji grisiu. O kokios pas jus heamgiomos? Pas ja tai toks apgamas, kaip barchatinis, svelnus toks, iskiles vos. Ai cia jas dar vadina braskes zyme. Graziai skamba, bet nei kiek negraziai atrodo.
Papildyta:
Man kazkaip tas laukimas ir nieko nedarymas... O kas jei ji augs ir augs, ir net nenustos, o paskui bus per velu. Gal vertetu apsilankyt pas ta Posiuna? Pasimetus esu. Cia sako ji praeis, ir nieko net nedaryt. Pas jus pasiskaitau, visai kitaip Lietuvoj i jas reaguoja. O gal kuri buvo, kuri nieko nedare ir ji praejo?
Atsakyti
QUOTE(saulegraz@ @ 2009 07 20, 20:15)
Sveikutes, mano dukryte irgi turi hemagioma, beveik ant kaktos, nu kai bus plaukuciai, jos nesimatys. Tai va, as esu uzsienyje, ir klausiau del jos, tai man sake, kad ji praeis ir nieko daryt nereik, o kaip pasakiau apie salinima lazeriu, tai sako netokioj stadijoj, ir kad ji praeis ir taip. As sakau ji padidejo, sako ji auga iki 9men.ir paskui nustoja ir tada jau nyks. O jus cia savo tokius maziukus vezat ir jum jau jas salina. Tai va, nezinau net ka daryt, ar pasirodyt Lietuvoj ar nea? Ka jus darytumet? As rugseji grisiu. O kokios pas jus heamgiomos? Pas ja tai toks apgamas, kaip barchatinis, svelnus toks, iskiles vos. Ai cia jas dar vadina braskes zyme. Graziai skamba, bet nei kiek negraziai atrodo.
Papildyta:
Man kazkaip tas laukimas ir nieko nedarymas... O kas jei ji augs ir augs, ir net nenustos, o paskui bus per velu. Gal vertetu apsilankyt pas ta Posiuna? Pasimetus esu. Cia sako ji praeis, ir nieko net nedaryt. Pas jus pasiskaitau, visai kitaip Lietuvoj i jas reaguoja. O gal kuri buvo, kuri nieko nedare ir ji praejo?

Tu lazeriu ne salinama o tesiog padaro kad ji toliau neauktu taip tau teisybe sake kad mazdauk iki metu ji auga o veliau savaime pradeda nikti bet 1cm kaip man aiskino niksta apie metu laiko tai tu isivaizdok jai iki metu laiko ji auks kokio didzio ji gali isaukti ir kiek metu poto niks g.gif mes darem visai maziukui savo ir dabar mums 2 metukai ir jau beveik jos nesimato o jai delstume tai dar nezinia kiek metu ji niktu, tas lazerinis dalykas tikrai nera toks baisus as tavim deta pasirodiciau Posiunui mirksiukas.gif Mano manymu tikrai neverta delsti ir laukti iki metu nes nezinai kokio didzio ji uzauks
Atsakyti
QUOTE(Agniesulka @ 2009 07 21, 15:13)
Tu lazeriu ne salinama o tesiog padaro kad ji toliau neauktu taip tau teisybe sake kad mazdauk iki metu ji auga o veliau savaime pradeda nikti bet 1cm kaip man aiskino niksta apie metu laiko tai tu isivaizdok jai iki metu laiko ji auks kokio didzio ji gali isaukti ir kiek metu poto niks  g.gif  mes darem visai maziukui savo ir dabar mums 2 metukai ir jau beveik jos nesimato o jai delstume tai dar nezinia kiek metu ji niktu, tas lazerinis dalykas tikrai nera toks baisus as tavim deta pasirodiciau Posiunui  mirksiukas.gif Mano manymu tikrai neverta delsti ir laukti iki metu nes nezinai kokio didzio ji uzauks

Aciu labai uz atsakyma smile.gif Tai manau, kai grisiu ir pasirodysim mes ja, ten tiesiog jam pasiskambini ir viskas? Eiles dideles? Nereik jokiu ten siuntimu?Kaip kai kurios cia rase, nes nezinau ar mum kokia daktare priklauso Lietuvoj g.gif
Atsakyti