QUOTE(atsuktuvas @ 2015 04 21, 21:44)
Koks gi tas svaiginimosi teigiamas poveikis?
Jei jau kalbama apie svaiginimąsi, tai jau teigiamo nėra. Tik nemanau kad visada geriama kad svaigintis, priešingu atveju visi kunigai turėtų būti pijokai
Šiaip dabar galvoju kad vyno vartojimas tikrai būdingas tik katalikiškoms šalims, kuris yra susijęs su bažnytinėmis apeigomis, juk Biblijoje jis aukštinamas kaip Kristaus kraujas
Kiek teko būti Ispanijoje tai jo vartojimas tikrai kažkoks sudievintas ir visiškai būtinas dalykas, bet taurė per pietus ir dar atskiesta taure vandens man jokio svaiginančio poveikio nedarė
Namuose man vyną vakare atsisėdus gerti nei šis nei tas, bet jei gyvenčiau Ispanijoj, kur karšta ir pilnas rūsys bačkų su mano pačios vynuogių derliumi tai būtų įsprasta ir normalu manyčiau
Papildyta:
QUOTE(C10H12N2O @ 2015 04 21, 22:08)
ne pacio svaiginimosi. juk rasele jau rase, mazas kraujagysliu ligu sergamumas. o ir siaip, nemazai liaudisku receptu su alkoholiu yra
Teisybė, mažas alkoholio kiekis plečia kraujagysles. O vaistažolių spirituotos užpiltinės ir įvairios trauktinės naudojamos gydymo tikslais. Riba tarp vaisto ir nuodo šiuo atveju yra tik kiekiuose.