manau kad taip tai liga linkiu niekam i jos spastus nepatekti
Be jokios abejones - liga. ir didele. serga ir geriantysis ir salia esantys.
QUOTE(marmoozele @ 2011 12 22, 00:42)
Tikrai taip. Labai sunku alkoholiko artimiesiems. Ir padėti niekaip negali, nes žmogus nenori atsisakyti šio 'gyvenimo džiaugsmo'.
Tai ne... hobis
Alkoholizmas yra visame pasaulyje neišgydoma liga.Nėra kol kas išrasti vaistai.Tai labai klastinga ir sunki liga .Palaipsniui žmogų paverčia vienišu su savo mintimis tarpe žmonių.Tampa tik vienintelis gyvenimo tikslas -išgerti,tik išgėrus dar bandoma kurti iliuzines svajones apie ateitį,o ta ateitis iki sekančio stikliuko... Alkoholio valdomas ,tampi bejėgis ,paskendęs ,nugrimzdęs mintyse ar beverta gyventi,apima depresinės nuotaikos. Užvaldo baimės;būti vienam, būti tamsoje ,būti tarp žmonių.Vienintelė išeitis išmokti išlikti blaiviam, nors tai sunku...
Manau tikrai tai liga
Liga ir labai baisi. kai kas sako, jog tai valios neturėjimas, "ištvirkimas", nesubrendimas ir pan. Bet net ir ligų klasifikacijoje yra kodas šitai ligai, tai yra pripažinta, neišgalvota.
Priklausomybė ir yra liga
O ar jums niekad neteko sirgti pvz. gripu, sloga ar pan.? Nes jei sirgot kažkuom, tai pagal jūsų mąstymą taip išeina, kad esate nesubrendusi ar net pasileidėlė
Universitete, studijuojant mediciną, moko, kad alkoholizmas yra liga. Ir turi jinai priežasis, ir simptomus, ir eigą, viską, tereikia tik pasidomėti
QUOTE(marmoozele @ 2011 12 22, 00:42)
QUOTE(ČAKAS @ 2011 05 18, 23:47)
Negerk,ir nesirgsi...tai lyg ir ne liga,o priklausomybė,tik koks skirtumas
Priklausomybė ir yra liga
QUOTE(marytexxx @ 2011 05 21, 18:02)
kuo subrendęs žmogus skiriasi nuo alkoholiko-tuo kad žino savo riba,sustoja ties tuo ,kad save galėtų kontroliuoti,kad kitas juo nemanipuliotų,ne liga tai,o pasileidimas,ne brandumas
O ar jums niekad neteko sirgti pvz. gripu, sloga ar pan.? Nes jei sirgot kažkuom, tai pagal jūsų mąstymą taip išeina, kad esate nesubrendusi ar net pasileidėlė
QUOTE(Medėja @ 2011 05 31, 15:06)
Tokios ligos kaip alkoholizmas nėra apskritai. Bet kokia liga turi jai būdingas priežastis, simtomus, eigą ir net charakteringas baigtis. O kas yra alkoholizmas? Nieko.
Universitete, studijuojant mediciną, moko, kad alkoholizmas yra liga. Ir turi jinai priežasis, ir simptomus, ir eigą, viską, tereikia tik pasidomėti
Ir as turiu zentuka, kuris neisvaizduoja gyvenimo be alaus, kai pasiziuriu lyg ir yra vyras , bet, kad visada vakarais su kvapeliu. Mano senasis jaunysteje visai negere, o dabar vis su zentuku aluti maukia. Nezinau ko imtis, kad turet nesmirdancius vyrus, o jie nemato tame jokios blogybes. Gal jau mes moterys nemokam ju suprasti.
STRAIPSNIS APIE SUAUGUSIUS ALKOHOLIKU VAIKUS (SAV)
Dieve, atleisk, bet aš daugiau nebegaliu, Mes abu suluošinti vaikystėje. Apie kokius normalius santykius gali kalbėti?, Buvau visiškame dugne visose gyvenimo srityse. Tai praeitis moterų, jau pusantrų metų lankančių suaugusių alkoholikų vaikų grupę (SAV). Didžiausia jų baimė būti paliktiems. Nesuvokdami šios bėdos, moterys ir vyrai vėl ir vėl veliasi į nesėkmingus santykius su žiauriais žmonėmis, kankina save, spėlioja, kas yra normalu, ir yra pasirengę padaryti bet ką, kad tik jo partneris nepaliktų.
http://etaplius.lt/s...
Dieve, atleisk, bet aš daugiau nebegaliu, Mes abu suluošinti vaikystėje. Apie kokius normalius santykius gali kalbėti?, Buvau visiškame dugne visose gyvenimo srityse. Tai praeitis moterų, jau pusantrų metų lankančių suaugusių alkoholikų vaikų grupę (SAV). Didžiausia jų baimė būti paliktiems. Nesuvokdami šios bėdos, moterys ir vyrai vėl ir vėl veliasi į nesėkmingus santykius su žiauriais žmonėmis, kankina save, spėlioja, kas yra normalu, ir yra pasirengę padaryti bet ką, kad tik jo partneris nepaliktų.
http://etaplius.lt/s...
Deja, tai lėtinė, progresuojanti ir mirtina liga, nuo kurios nepasveikstama. Galima nebent išmokti gyventi su alkoholizmu ir savimi tokiu, koks esi. Kelias - ilgas ir sunkus. Aš pati praėjau tą pragąrą, o jau iš lovos nepasikeldavau, bet šiandieninės brangios blaivybės nekeisčiau į jokius kitus lengvus kelius. Dabar jau galiu padėti kitiems - užsiimu individualiomis konsultacijomis, dalinuosi blaivaus gyvenimo pagrindais. Tad jei reikia - prašom kreiptis