nezinau kaip kitiems,bet as kol kelis kartus nepatikrinau "kiek stiprus dugnas",tol mano kelias buvo vienas...
QUOTE(Dingusi_diena @ 2011 05 12, 22:36)
QUOTE(alregos @ 2011 05 17, 16:40)
Alkoholikas su alkoholiku sutinka... Nes tie žmonės, kurie supranta kaip alkoholis "trenkia" per protą, tikrai sutiks, kad alkoholis yra liga...
QUOTE(alregos @ 2011 05 17, 15:40)
Alkoholizmas yra visame pasaulyje neišgydoma liga.Man labai įdomiai skamba sąvoka girtuoklis ir alkoholikas yra skirtingi asmenys .Mano manymu tai dvyniai išsivystę iš vieno kiaušinėlio, tik pakrikštyti atskirais vardais:)
Skirtingi,net labai,bet ne vizualiai Cia panasiai kaip tam posakyje,kuo skiriasi kvailys ir durnius?Ogi tuo,kad kvailys zinosi esas kvailys,o durnius ne...
kuo subrendęs žmogus skiriasi nuo alkoholiko-tuo kad žino savo riba,sustoja ties tuo ,kad save galėtų kontroliuoti,kad kitas juo nemanipuliotų,ne liga tai,o pasileidimas,ne brandumas,bet tobulų žmonių nėra,jei ne alkoholikas,tai pasileidėlis,jei ne pasileidėlis,tai darboholikas,jei ne darboholikas-tai šykštuolis,jei ne šykštuolis-tai abejingas viskam-o tai užvis baisiausia.
QUOTE(marytexxx @ 2011 05 21, 19:02)
kuo subrendęs žmogus skiriasi nuo alkoholiko-tuo kad žino savo riba,sustoja ties tuo ,kad save galėtų kontroliuoti,kad kitas juo nemanipuliotų,ne liga tai,o pasileidimas,ne brandumas,bet tobulų žmonių nėra,jei ne alkoholikas,tai pasileidėlis,jei ne pasileidėlis,tai darboholikas,jei ne darboholikas-tai šykštuolis,jei ne šykštuolis-tai abejingas viskam-o tai užvis baisiausia.
Nealkoholikas..bet privertė susimąstyt dėl kitko :/ Teisingi žodžiai.
Alkoholizmas yra visame pasaulyje neišgydoma liga.Man labai įdomiai skamba sąvoka girtuoklis ir alkoholikas yra skirtingi asmenys .Mano manymu tai dvyniai išsivystę iš vieno kiaušinėlio, tik pakrikštyti atskirais vardais:)
Retai užsuku į šį forumą, nes vyraujančios nuomonės metų metais išlieka tos pačios, kitoks požiūris čia nėra toleruojamas, o vyrauja visokių buvusių ar esamų pijokų peršami įsitikinimai, kurie pateikiami kaip galutiniai ir nepaneigiami... Paskaito jaunos moterys ir mano, kad jų vyrai serga nepagydoma liga - alkoholizmu ir nieko gyvenime pakeisti neįmanoma, nes gers jų vyrai visą gyvenimėlį arba privalės lankytis susirinkimuose, kur bendraus su tokiais pačiais - degtinės gal ir negers, bet kalbėti apie ką nors, išskyrus, kad yra alkoholikas ir girtis kiek metų negeria, jau nebesugebės... Ne kiekviena moteris gali su tuo susitaikyti.
Tokios ligos kaip alkoholizmas nėra apskritai. Bet kokia liga turi jai būdingas priežastis, simtomus, eigą ir net charakteringas baigtis. O kas yra alkoholizmas? Nieko. Sovietiniais laikais sugalvota speciali priežastis, dėl kurios galima nesiskaityti su žmogumi kaip asmenybe, galima prieš jį taikyti bet kokią prievartą, galima tiesiog įkišti į kalėjimą - ligoninę ir ten laikyti kiek kam patinka pavadinus tai gydymu nuo alkoholizmo. Jeigu nuo pasaulio atskirti žmonės savo neviltį pradėdavo skandinti alkoholyje, jie tapdavo alkoholikais ir su tokiais žmonėmis jau galima buvo nesiskaityti. Tai buvo labai patogu. Tai vyko ne vien sovietų sąjungoje, tai vyko ir kitur pasaulyje, tik, galbūt, dėl kitų priežasčių. Mintis ta pati - sunaikinti asmenybę.
Šiandien net iš tarptautinės ligų klasifikacijos toks terminas senai pašalintas. Yra žmonės priklausomi nuo narkotikų, nuo alkoholio, nuo azartinių lošimų ir t.t. Taip pat yra daug į asmenybę orientuotų tokių sutrikimų gydymo metodų. Žinoma, jie kol kas individualūs, jie labai brangūs, bet jie yra. Žmonės, pašalinę priklausomybes sukėlusias problemas, vėliau sugeba gyventi pilnavertį gyvenimą, išlieka kūrybiški ir net sugeba kontroliuojamai vartoti alkoholinius gėrimus. Jau 21 amžius, o ne 19 vidurys ir nereikia skiesti tokių marazmų kaip "alkoholizmas - sunki ir visame pasaulyje neišgydoma liga". Jums ji neišgydoma, nes be AA susirinkimų ir galėjimo negerti jūsų gyvenime daugiau nieko nebus, jums taip įkalta į galvą, jums tai vienintelė tiesa, tačiau žmonės, kurie susidūrė su problema taip galvoti tikrai neturėtų.
ČAKAI, tu nevartoji alkoholio nė lašo nes žinai kad paėmęs kad ir ne daug vėl įklimpsi? O gal visgi sugebi kontroliuoti gėrimą?
Medėjos postas mane privertė susimąstyti. Ištiesų labai sunku atkapstyti priežastis sukėlusias priklausomybę alkoholiui, ypač jei tai metai su metais šis įprotis vis giliau įleidžia šaknis, ir galbūt dar sunkiau tas priežastis po šitiekos metų pašalinti... Dar vakar man atrodė kad tai yra beviltiška. Bet gal dar galima kažką pakeisti ...
Medėjos postas mane privertė susimąstyti. Ištiesų labai sunku atkapstyti priežastis sukėlusias priklausomybę alkoholiui, ypač jei tai metai su metais šis įprotis vis giliau įleidžia šaknis, ir galbūt dar sunkiau tas priežastis po šitiekos metų pašalinti... Dar vakar man atrodė kad tai yra beviltiška. Bet gal dar galima kažką pakeisti ...
Visiškai ne dvyniai. Gal antros eilės pusbroliai. Alkoholikas fiziškai priklausomas nuo alkoholio. Nevartojantis alkoholikas atkris suvalgęs saldainį su likerio įdaru, pijokas - ne. Gali nesunkiai mesti gerti, gali gerti net labai saikingai - bet jam tai laisvalaikio leidimo būdas, kaip kitam kolekcionavimas.
QUOTE(Lacoste2 @ 2011 05 19, 07:38)
Skirtingi,net labai,bet ne vizualiai Cia panasiai kaip tam posakyje,kuo skiriasi kvailys ir durnius?Ogi tuo,kad kvailys zinosi esas kvailys,o durnius ne...
Nesutikčiau. Gali žinoti, gali nežinoti. Daugelis alkoholikų neprisipažįsta, kad tokie yra, bet iš dalies dėl to, kad šalia mato daugiau už juos geriančių pijokų.
QUOTE(Medėja @ 2011 05 31, 16:06)
Retai užsuku į šį forumą, nes vyraujančios nuomonės metų metais išlieka tos pačios, kitoks požiūris čia nėra toleruojamas, o vyrauja visokių buvusių ar esamų pijokų peršami įsitikinimai, kurie pateikiami kaip galutiniai ir nepaneigiami... *Paskaito jaunos moterys ir mano, kad jų vyrai serga nepagydoma liga - alkoholizmu ir nieko gyvenime pakeisti neįmanoma, nes gers jų vyrai visą gyvenimėlį arba privalės lankytis susirinkimuose, kur bendraus su tokiais pačiais - degtinės gal ir negers, bet kalbėti apie ką nors, išskyrus, kad yra alkoholikas ir girtis kiek metų negeria, jau nebesugebės... Ne kiekviena moteris gali su tuo susitaikyti.
Tokios ligos kaip alkoholizmas nėra apskritai. Bet kokia liga turi jai būdingas priežastis, simtomus, eigą ir net charakteringas baigtis. O kas yra alkoholizmas? Nieko. ** Sovietiniais laikais sugalvota speciali priežastis, dėl kurios galima nesiskaityti su žmogumi kaip asmenybe, galima prieš jį taikyti bet kokią prievartą, galima tiesiog įkišti į kalėjimą - ligoninę ir ten laikyti kiek kam patinka pavadinus tai gydymu nuo alkoholizmo. Jeigu nuo pasaulio atskirti žmonės savo neviltį pradėdavo skandinti alkoholyje, jie tapdavo alkoholikais ir su tokiais žmonėmis jau galima buvo nesiskaityti. Tai buvo labai patogu. Tai vyko ne vien sovietų sąjungoje, tai vyko ir kitur pasaulyje, tik, galbūt, dėl kitų priežasčių. Mintis ta pati - sunaikinti asmenybę.
***Šiandien net iš tarptautinės ligų klasifikacijos toks terminas senai pašalintas. Yra žmonės priklausomi nuo narkotikų, nuo alkoholio, nuo azartinių lošimų ir t.t. Taip pat yra daug į asmenybę orientuotų tokių sutrikimų gydymo metodų. Žinoma, jie kol kas individualūs, jie labai brangūs, bet jie yra. Žmonės, pašalinę priklausomybes sukėlusias problemas, vėliau sugeba gyventi pilnavertį gyvenimą, išlieka kūrybiški ir net sugeba kontroliuojamai vartoti alkoholinius gėrimus. Jau 21 amžius, o ne 19 vidurys ir nereikia skiesti tokių marazmų kaip "alkoholizmas - sunki ir visame pasaulyje neišgydoma liga". Jums ji neišgydoma, nes be AA susirinkimų ir galėjimo negerti jūsų gyvenime daugiau nieko nebus, jums taip įkalta į galvą, jums tai vienintelė tiesa, tačiau žmonės, kurie susidūrė su problema taip galvoti tikrai neturėtų.
Tokios ligos kaip alkoholizmas nėra apskritai. Bet kokia liga turi jai būdingas priežastis, simtomus, eigą ir net charakteringas baigtis. O kas yra alkoholizmas? Nieko. ** Sovietiniais laikais sugalvota speciali priežastis, dėl kurios galima nesiskaityti su žmogumi kaip asmenybe, galima prieš jį taikyti bet kokią prievartą, galima tiesiog įkišti į kalėjimą - ligoninę ir ten laikyti kiek kam patinka pavadinus tai gydymu nuo alkoholizmo. Jeigu nuo pasaulio atskirti žmonės savo neviltį pradėdavo skandinti alkoholyje, jie tapdavo alkoholikais ir su tokiais žmonėmis jau galima buvo nesiskaityti. Tai buvo labai patogu. Tai vyko ne vien sovietų sąjungoje, tai vyko ir kitur pasaulyje, tik, galbūt, dėl kitų priežasčių. Mintis ta pati - sunaikinti asmenybę.
***Šiandien net iš tarptautinės ligų klasifikacijos toks terminas senai pašalintas. Yra žmonės priklausomi nuo narkotikų, nuo alkoholio, nuo azartinių lošimų ir t.t. Taip pat yra daug į asmenybę orientuotų tokių sutrikimų gydymo metodų. Žinoma, jie kol kas individualūs, jie labai brangūs, bet jie yra. Žmonės, pašalinę priklausomybes sukėlusias problemas, vėliau sugeba gyventi pilnavertį gyvenimą, išlieka kūrybiški ir net sugeba kontroliuojamai vartoti alkoholinius gėrimus. Jau 21 amžius, o ne 19 vidurys ir nereikia skiesti tokių marazmų kaip "alkoholizmas - sunki ir visame pasaulyje neišgydoma liga". Jums ji neišgydoma, nes be AA susirinkimų ir galėjimo negerti jūsų gyvenime daugiau nieko nebus, jums taip įkalta į galvą, jums tai vienintelė tiesa, tačiau žmonės, kurie susidūrė su problema taip galvoti tikrai neturėtų.
* Pažįstu du negeriančius (daugiau nei 20 metų) alkoholikus - nieko panašaus - intelektualūs, kūrybingi žmonės, nieko nelankantys ir apie nieką nekalbantys, kas nežino jų praeities - nė neįtartų. Pažįstu ir keletą smarkokai geriančių, bet neturinčių jokios priklausomybės žmonių.
** Sąmokslo teorija Priežastis daug paprastesnė - didelis ir lengvas pelnas.
*** Plačios ganyklos priklausomybių gydytojams .
Išvada: kitos spalvos dogmatika