QUOTE(Zitule @ 2009 03 03, 20:22)
aš puikiai suprantu ką parašiau , gert alkoholį ar nea žmogus renkasi pats , o liga pati pasirenka auką ir kaip sakiau jau nesvarbu ar gripas ar vėžys , o nuo ko atsiranda alkoholizmas ??? turbūt reikia ieškot kažkokių priežąsčių kodėl žmogus tiek geria kad tampa alkoholiku
Reikia skirti girtuokliavimą ir alkoholizmą. Girtuokliaujant galima išgerti labai dažnai ir daug, bet netapti alkoholiku. Ir galima juo tapti per kelis mėnesius (turiu pavyzdžių savo aplinkoje). Girtuoklis gali puikiai kontroliuoti savo gėrimą, alkoholikas - ne. Nežinančius tai klaidina.
QUOTE(Zitule @ 2009 03 03, 22:45)
*va čia sutinku silpnybių turim visi bet kiekvienas stengiamės kaip nors jų atsikratyt , o kaip sakoma visos ligos yra nuo nervų tik vienas atsiprašau sifilis nuo malonumo , tai manau kad alkoholis taip pat vartojamas dideliais kiekiais nuo nervų , tai pirmiausia reikia gydyti nervus , pradinę ligos priežastį tada išnyks visos priklausomybės
Papildyta:
**Jūs esate teisi turiu ir aš silpnybių bet puikiai žinau kad jos yra nuo nervų kada susinervuoju tada man jų reikia o jei nesinervuoju ramiai apeinu jas , o kas liečia aplinką tai galiu pasakyt draugės vyras gere po du mėnesius kaip pradeda ir nieks jam neveikia nei aplinka nei gerumas niekas kol pats nenustoja ir vėl du tris mėnesius ramu , tai vadinasi gali žmogus ir negert j
ei nori tai kokia čia liga
* Viskas daug sudėtingiau.
**Toks alkoholizmas yra ciklinis.