Įkraunama...
Įkraunama...

Tuštinimosi problemos

nesutinku nemanau kad pas visus vaikus tai psichologine problema schmoll.gif , as pati vargstu su sia problema ir vaikis mano irgi nuo mazens, tai labai sunkiai irgi einam tustintis, paskutini karta net klizmute microlax kisau doh.gif tai gerai kad davesi ir nebijojo, a tai nzn ka jau reiketu daryt smile.gif
Atsakyti
Patarimas apie pliusiukus kalendoriuje yra thumbup.gif Tik mes pradejom deti ne pliusiukus, o dukryte pati piesia sypseneles, jau piese sypseneles is eiles 3 dienas smile.gif
Atsakyti
sveikos,
gal dar per anksti dziaugtis, bet po 1,5 metu "dideles bedos" mano dukryte pradėjo pati tustintis jau savaite.
viskas mums prasidejo nuo skydžiu lėktuvais.
užkietėjo viduriai. po to tuštinantis skaudėdavo, ir pradėjo bijoti ir užlaikyti.
išbandėm viska- ir slyvas ir senos lapų-slyvu- medaus mišini ( puse metu vartojom, kol vaikas atsisake ji valgyt) ir duphalaka
iš pradžiu kas keleta dienu vartojau miklolax klizmutes. bet problema nebuvo užkietėja viduriai- o tai kad tuštinantis plyšdavo odelė ir jai labai skaudėjo, todėl ji kentėdavo.
tai puse metu mes elgėmės taip: tepiau iplyšimus posterizan tepalu kiekvienakart ir kita diena, kad greičiau gytu. kakojom tik su klizmute ( aš dariau su paprasta kriauše 0,5l su stikliniu antgaliu( labai plonu) - vaikas nelabai net jausdavo. vandens net nedaug suleisdavau, bet jai padėdavo tuštintis.
svarbiausia neužlaikyti daugiau kaip 2 dienos nesituštinus- nes tada ir vėl viskas iš naujo.
bijojau kad su klizmom ji nebesugebės pati stenėt, bet mano atveju taip neatsitiko.
maniškė 2 metu, net patiprašydavo suleisti vandenuko, kad geriau pakakotu.
Aišku kol ikalbėdavau pradžioj buvo visko, bet man labiausiai padėjo tai kad užgydydavau įplyšimus ir tada jai nebeskaudėjo.
Kantrybės visiems - manau problemos kažkada išsipres. (tik vaikiuku gaila, nes jiems gi blogiau negu mums)
Atsakyti
QUOTE(tulpe @ 2007 01 22, 16:31)
smile.gif o ka daryt jei viduriai laisvi o vis vien daro i kelnias nesuprantu kame cia prob jokiu pasikeitimu nieko viskas po senovei paprasciausiai daro ir viskas kai pasodini sako nenoriu ka daryt...........
Svarbiausia nuo metu 7 men visalaika pati puikiai viska darydovo o dabar va jau 2 savaite ka daryt nepykt neiseina nes kam malonu po ssss makaluotis stengiuos kiek galiu laikytis va ir dabar sedi ant puodo  nes pagavau sedincia ir darancia i kelnias sako nenoriu help patarkit ka daryt  unsure.gif
Beje ziuriu kad prob pas 3- 4metu vaikus gal cia kokia krize ?

Pas mus lygiai tas pat, mano sūnui 3 m. (kažkaip keistai žiūriu daugumai trimečių taip g.gif ) viskas prasidėjo prieš 3 savaites, jau nežinau ko griebtis, reiks bandyt Duphalac, nes gaila vaiko labai verysad.gif Tikiuosi greit mums viskas susitvarkys...
Atsakyti
Buvom pas gydytojus, darėm tyrimus, viskas normoj, mums pasakė,kad čia psichologinės problemos verysad.gif Dabar ruošiuos tiesiog apsišarvot kantrybe ir bandysim įveikt tą baimę ax.gif
Atsakyti
Sveikos, mano suneliui viduriukai uzkietejo nuo 5 men. savaitem nieko nepadarydavo, o jei kas ir iseidavo tai kietai ir su skausmais, kad vaikas uzsiklykdavo iki pamelynavimo verysad.gif . Jo organizmas nereguoja i maista turinti vidurius laisvinanti poveiki, gal kazkiek padeda moliugas, tai ji dedu i visas jo koses smile.gif . Bet kas tikrai veikia teigiamai tai linu semenu uzpilas. Sauksta semenu uzplikau stiklinej vandens ir po keliu valandu pradedu uzpila skiesti per pus su sultimis ir per diena visa tai mes sugeriam (vyresniem vaikuciam skiest nereikia ir patartina suvalgyt pacias isbrinkuses seklytes). Tai mums ir kazkiek suminkstina viduriukus ir kartu pagerina pati kakojimo procesa. Sauksmu klyksmu jau ir nepamenu...
O siuo metu mum jau greit bus 11 men. mes sedim ant puoduko (cia musu antras teigiamas atradimas biggrin.gif ) ir bezaizdami kaku padarom kiekviena diena, nesvarbu ar viduriai kieti ar ne.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo renaz: 17 birželio 2008 - 15:49
O ka siulot daryti, ar kas buvo susidure, jei 10 m vaikas teplioja kelnaites??? Vaikas jau didelis, bet problema yra ir tai tesiasi gal net ir metus ar daugiau. Buvo kalbeta ir imtasi visu priemoniu: graziuoju, piktuoju, pas gydytoja ... Bet vis tiek taip yra. Paskutiniu metu teigia, kad tingi laiku nueiti ir taip atsitinka. Gali buti kad jis taip pasako kad atsikabintume nuo jo. Na, liko tik psichologo pagalba neisbandyta, kazkodel laikiau tai paskutiniam variantui, maniau iseis susitvarkyti, bet ... teks.
Atsakyti
Reikia patarimo. Mano mažylis vis nesituština po keletą dienų. Ir masažiukai nepadeda sad.gif be to, maitinu pati. gal galite patarti sad.gif
Atsakyti
QUOTE(bjolla @ 2009 03 02, 09:29)
Reikia patarimo. Mano mažylis vis nesituština po keletą dienų. Ir masažiukai nepadeda sad.gif be to, maitinu pati. gal galite patarti sad.gif

Mums ši problema prasidėjo nuo 2 mėn. kai vieną dieną nepasituštino lėkiau pas gydytojus. jie patikino, kad tai normalu, Ypač valgant motinos pieną. Sakė, gali nesituštinti iki 4 parų. Jei vaikas bus neramus tai liepė duoti tokių homeopatinių žvakučių. Bet mums jų ir neprireikė. buvo, kad nepasituština ir 3-4 dienas. Dabar mums jau virš 4 mėn ir jau apie 3 savaites maitinu mišinėliais. Viskas susistvarkė tuštinamės kasdien, kartais net po kelis kartus. Mano patarimas - tik nekiškit termometrų ir klizmučių. Kiek teko girdėti vaikai greitai pripranta ir tai ilgam.
Atsakyti
aciu. įtariu, kad mums užkietėjo viduriukai sad.gif
Atsakyti
QUOTE(bjolla @ 2009 03 02, 13:02)
aciu. įtariu, kad mums užkietėjo viduriukai sad.gif

aš irgi taip maniau. Valgiau slyvas, stengiausi vengti tokio maisto, kuris kietina vidurius, bet nelabai padėjo. jei vaikas ramus, linksmas - tai jis tiesiog suvirškina pienelį. smile.gif
Atsakyti
aš irgi taip tikiuosi wink.gif retkarčiais užeina zirzimas. bet lanbiau nuo to įtariu, kad papučia pilvelį sad.gif o kam taip nebūna???? arba jau nori miego, bet "neužlūžta" smile.gif smile.gif

be to, maniškis šnfd įsigudrino laikytis dietos - po mažiau valgyti, bet dažniau smile.gif sakyčiau trūksta pieno, bet... neištraukia net vienos krūties sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bjolla: 03 kovo 2009 - 11:20