Įkraunama...
Įkraunama...

Tuštinimosi problemos

Mamos, padėkite. Nezinau ką ir bedaryti g.gif . Mno penkiametis pradėjo kakoti į kelnes. Negaliu pasakyti, kad tai būna kasdien. Ir nežinau ar galima tai įvardinti kakojimu, nes nebūna, kad visiškai prikakotų, kaip mažiukas. Tiesiog gerokai sutepa kelnaites. Iš pradžių į mano klausimus atsakydavo NEŽINAU KAIP TAI ATSITIKO. Ir gana ilgai taip sakydavo. Bet mano mama klausinėdama pati bando atsakyti "gal tu kentėjai labai?". Tai dabar jis tai ir sako AŠ KENTĖJAU. Ir nežinau ar tikrai tai nuo kentėjimo? Ar tiesiog jis rado atsakymą, kad mes atstotume? Juk kai aš kenčiu, aš neprikakoju (atsiprašau už tokį palyginimą). Na nebent jei būtų pilvas paleistas, tai tada gali vaikui visko nutikti, aš suprantu. Bet jam nebūna paleistas pilvas! Sakėme daktarei, ji linkusi manyti, kad tai susiję su sesutės gimimu. Na gal, ką aš žinau? Tik galiu tiksliai pasakyti, kad prasidėjo jai dar negimus blink.gif . O laukė jis jos labai, labai nekantravo, kada gi ji gims. Lyg ir nesijautė blogai. O ir dabar jam dėmesio, manau, neturėtų trūkti. Nes tikrai ruošėmės šiam įvykiui daug literatūros skaitėme. Stengiamės jo neatstumti, net atvirkščiai dabar dar dažniau su juo pažaidžiame, gal kiek atlaidesni jam nei aknsčiau (kas irgi turi du galus - jis jau pradeda "ant galvos lipti").
Mūsų pediatrė sako, kad tai mediciniškai nepagydoma. Reikia važiuoti pas bobulę ir net adresa davė. O mes vis mąstome važiuoti ar dar palaukti...
Gal kas irgi turėjote tokių bėdų? Pasidalinkite patirtimi, kaip jūs išsprendėte šią problemą? 4u.gif Labai lauksiu patarimų.
Atsakyti
O jam pilvo nepučia? Gal išeinant dujom vis patepa ir kelnytes? O ir nuo kentėjimo gali patepti. O gal ja griežtai pasakyti, kad yra jau didelis ir kad baigtų kakoti į kelnes. Mano mažė kelis kartus iš eilės darže į kelnes prisysiojo. Ir žiūriu jai jau atrakcija iš vakaro dėti į maišiuką "atsargines" pėdkelnes ir triusikėlius... doh.gif Tai jai ėmiau griežtai sakyt: prašau baigt sysiot. Tiesiog liepiu skubėti į tualetą, kai tik užsimano, o ne paskutinę minutę biggrin.gif
Atsakyti
Ir graziuoju kalbejome, ir praseme, ir gedinome, ir bareme, ir baudeme niekas kol kas nepadejo. O pakalbejus su daktarais paaiskejo, kad barti negalima, nes dar blogiau galime padaryti. O pilvuka jam kartais pucia, bet rysio tarp siu dalyku nera deja verysad.gif .
Atsakyti
Gal grizo tie laikai, kai sysiodavo jau ant tualeto, bet kaku darydavo i pampersa? (nezinau, ar pas jus taip buvo). As pabandyciau kokia savaitele det vystykla, bet vistiek raginti, ir toliau eiti itualeta. Tik, jei vel taip atsitiktu, kad vaikui bent jau nenieztetu. O pastebejus, zinoma, tuoj pat pakeisti ( kelnaitem arba vystyklu). As nematyciau tame nieko gedinga, tai pasakyciau ir vaikui ir aisku nepliurpciau apie tai visam pasaliui, gal net ir aukletojoms ne. g.gif Tik beda, kad Lietuvoj as dar nemaciau sauskelniu- triusiku, kurias vaikas lengvai gali pats nusimaut ir , pasisiojes ant tualeto, vel apsimaut, nors ir dairiausi... Bet gal vis delto yra??!

Beje, neparasei, kiek laiko jau tai tesiasi, nejaugi 4men.?

O kad vaikai, gimus broliui/ sesei, vienu vystymosi laipteliu nukrenta zemyn, manau, ganetinai prisiskaitei. Mano didziosios ir kalba buvo pasikeitus, ir zaislu jai vel norejosi, su kuriais seniai nebebuvo zaidus ( barskuciais!), ir siaip... Bet per metus vel kazkaip sunormalejo. tongue.gif
Atsakyti
Paklausk sunaus, ar jam malonu buvo kenteti. Isange yra viena is zmogaus erogeniniu zonu ir tavo berniukas ja (erogenine zona:)) sau atrado. Tarp vaiku yra pakankamai paplites tustinimosi uzlaikymas ir tokiu budu malonumo jausmo isgyvenimas. Pagal Froida, vaikai erogenines zonas atranda tokia seka: oraline (ciulpimas), analine (tustinimosi uzlaikymas), lyties organu erogenines zonos.

Daugiau pasiskaityk sia tema internete.
Atsakyti
Mes jo jau klauseme, jis neigia... Bet problema kol kas dideja...
Atsakyti
QUOTE(kniuksė @ 2006 03 29, 19:55)
Mes jo jau klauseme, jis neigia... Bet problema kol kas dideja...

problemos pas jus yra psichologinės,o ne fiziologinės,tai praeis,ypač jei nekreipsit jokio dėmesio,o jei neramu kreipkitės į vaikų psichologą.
Atsakyti
Nugi ir maniškiui ta pati bėda verysad.gif blush2.gif
Bet aš tai sieju su tuo, kad prieš kokius tris mėnesius liepiau pačiam valytis užpakalį po to reikalo. O jis yra pakankamai tingus ir palepintas blush2.gif Be to, kiek supratau kalbėdamasi, čia jam atrodo nešvarus ir nemalonus reikalas, tai, galvoju, kad dėl to ir kenčia iš paskutiniųjų verysad.gif Kartais tenka varu į tualetą varyti, nes kvapas jau jaučiasi, o aiškina, kad nenori unsure.gif
Tai irgi dabar galvoju:ar vėl pradėti jam užpakalį valyti ir laukti, kol pagaliau išaugs, ar laukti, kol jam praeis nenoras valytis užpakalį?
Gal tikrai ir daugiau mamyčių yra susidūrę su tokia problema ir rado kažkokią išeitį?
Beje, aš pas daktarus nesikreipiau su ta problema. O gal tikrai reikėtų su kokiu psichologu pasitarti? g.gif
Atsakyti
Aciu visoms uz patarimus 4u.gif
Bandysime eiti pas psichologa. Pirmadieni pasiskambinsime ir susitarsime del susitikimo. Gal ka isaiskins. g.gif
Atsakyti
QUOTE(kniuksė @ 2006 04 01, 11:37)
Aciu visoms uz patarimus 4u.gif
Bandysime eiti pas psichologa. Pirmadieni pasiskambinsime ir susitarsime del susitikimo. Gal ka isaiskins. g.gif


Jei nesunku, gal gali mane informuoti, ar buvo naudingas apsilankymas? Galima ir AŽ. Iš anksto ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(langana @ 2006 04 03, 10:52)
Jei nesunku, gal gali mane informuoti, ar buvo naudingas apsilankymas? Galima ir AŽ. Iš anksto ačiū 4u.gif

Gerai 4u.gif
Atsakyti
Pirma, nereikia suabsoliutinti Froido, nes be viso ko kito - dėdė stipriai ir perlenkė - bet kurioje problemoje matydamas seksualines priežastis.
O va pediatrės pasiūlymas eit pas bobulę ... doh.gif blink.gif unsure.gif
Atsakyti