Įkraunama...
Įkraunama...

Kauno Krikščioniškieji Gimdymo Namai 4 dalis

Sveikos ,

Ar lanketes kas 2009 paskaiteles?kuriom dienom jos vykdavo? ar II-III?
nes siandien skambinau klausiau kada prasideda paskaiteles sako tiksliai nzn bet turbut kaip ir 2009m smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Erniuke2 @ 2010 01 04, 11:28)
Sveikos ,

Ar lanketes kas 2009 paskaiteles?kuriom dienom jos vykdavo? ar II-III?
nes siandien skambinau klausiau kada prasideda paskaiteles sako tiksliai nzn bet turbut kaip ir 2009m smile.gif

taip, vykdavo antradieniais ir trečiadieniais 14 val.....
Atsakyti
QUOTE(ingelėėė @ 2010 01 04, 10:48)
taip, vykdavo antradieniais ir trečiadieniais 14  val.....

O paskaiteles mokamos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(aureka @ 2010 01 04, 10:53)
O paskaiteles mokamos?  g.gif

nemokamos
Atsakyti
QUOTE(aureka @ 2010 01 04, 11:53)
O paskaiteles mokamos?  g.gif

Nemokamos, bet turiu pasakyt, kad nelabai ką gero ten papasakoja, bet neturint ką veikt, norint prasiblaškyt galima nueit - prarast nieko neprarasi......bet šiaip.....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingelėėė: 05 sausio 2010 - 10:20
Sveikos mamos, laukiamės pirmagymio ir kol kas planuoju gimdyti KGN; buvome paskaitėlėj, parodė gimdyklą (nelabai ji ten jaukiai atrodo- labai jau primena senus laikus blink.gif ), bet kadangi esu girdėjusi nemažai gerų atsiliepimų apie šios įstaigos personalą, esu linkusi nesureikšminti gimdyklos, kaip patalpos, aplinkos. Na, bent jau kol kas ax.gif
Kažkaip nesusiprotėjau paklausti akušerės (gal dėl to, kad labai jau sausai į pateiktus klausimus atsakinėjo); bet įdomu kaip atrodo palatos, kuriose guli gimdyvės su naujagymiais- kaip tenais su dušais, WC- ar reikia bėgti kažkur "už jūrų marių" norint nusiprausti ar atlikti gamtinius reikalus?
Ar personalas padeda nuprausti leliuką, ar visa tai reikia daryti pačiai? Kaip elgiamasi su gimdyme dalyvavusiu vyru- ar jį po gimdymo (jei vaikiukas gimsta naktį pvz.) išprašo namo, ar leidžia pasilikti?
Ir dar norėčiau iš neseniai KNG gimdžiusios mamos išgirsti nuomonę (kad ir subjektyvią) apie visus aplinkos išprovokuotus patogumus/ nepatogumus, kurie buvo iškilę gimdymo metu/ po gimdymo. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EglVa: 07 sausio 2010 - 21:34
Nu po gimdymo patogumai ten irgi ne pasakiski. Yra viena mokama palata su atskira "burbuline" vonia, galimybe salia buti ir tavo vyrui, tiesiog seimos kambarys su virduliais ir baldais mediniais biggrin.gif , bet tas kambarelis utoles nuo personalo toleliau ale vyras jei kas prisauktu pagalbos mirksiukas.gif . Kainuoja tasmalonumas kazkur 100-150 litu parai. Jei tektu naudotis bendrosiomis pogimdyvinemis palatomis, tai jei pasiseks gausi ir vienviete (yra kelios), gal dviviete, bet gali papulti ir i keturviete. As pagimdziau nakti, tai toje palatoje kur pries gimdyma buvau joje ir paliko mane miegoti iki ryto, o kadangi daugiau gimdanciu nebuvo tai antroje lovoje ir vyra paliko iki ryto. Bet jei gerai matei tai palatoje iki gimdymo tu gali "klykauti" ir ne viena, todel pagalvok ar tau tas priimtina, nes taves ateitu apziureti o drauges vyras sokinetu tuo metu apie ja ir kas tada? prasai kad jis dingtu is palatos? O jei prasys ji o tau labai noresis kad vyras niekur neitu tuo metu? g.gif Zodziu man pavyko isvengti priesgimdyvineje susidurimu, bet va teko guleti keturvieteje ir to dziaugsmo nepamirsiu visa gyvenima doh.gif Toletai ir dusai bendri koridoriuje ir ten is visu palatu sueina, kartais ir urmu gaunas biggrin.gif
Zodziu palauktum dar 10 metu tai ta naujaji pastata irengtu rolleyes.gif , va ten tai rojus planuojamas: baseinai, viesbutukas lankytojams ir giminems, vienvietes palatos, operacines atskiros ir t.t. rolleyes.gif
Atsakyti
As cia gimdziau pries pora metu, tai ir dabar noreciau speti is Marijampoles i KGN atvaziuoti. Man saremiai prasidejo 00:00, 01:00 nubego vandenys, ir 02:00 jau buvome KGN. Tai prisikelem akusere, Minelgiene, kiek pamenu dirbo, labai maloniai prieme, aprode priesgimdyvine palata. Buvau viena, tai nereikejo nieko varzytis. Tariausi gimdyti su Banga, labai norejau i vandeni gimdyti, bet labai greitai atsidarinejo kaklelis ri nespejom pasiruosti. 04:15 jau buvau pasigimdziusi. Dabar kas paklaustu kaip ten kas atrodo, tai gal ir nepasakyciau, kazkaip ne aplinka tuo metu isimine, na tik kryzius ant sienos gimdykloje atminty islikes, nes vis ziurejau i ji ir meldziausi smile.gif Po gimdymo nuveze i salia gimdyklos esancia palata, ten jau gulejo viena moteris. Vyras pasiliko, nes toje palatoje buvo laisva trecia lova, tai jsi ten trumpam ir prigule. Paskui mus su vyru perkele i dvidiete antrame aukste ir dar dvi naktis jis nakvojo su manimi. Nejauciau diskomforto kai reikejo eiti i wc ar i dusa, kazkaip viskas normaliai buvo. Zinoma, gal ir nebutu leide vyrui tiek pasilikti, bet kai neatsidalino placenta, gavau narkoze, del ko pora paru alpau ir pati net pastoveti nepajegiau. Personalas buvo savo vietoje, ka reikejo padejo, ir vaikuti padejo apziureti, ir bambute vale, ir rubeliu dave, ir medziaginiu palu man, nes kaip tik sake, kad su tais iklotais nieko gero, geriau naturalus medziaginiai, kad greiciau uzgytu. Vienu zodziu, man ten patiko pati atmosfera, o tuo labiau, kai esu nusprendusi neskiepyti savo vaikucio, tai nereisk aiskintis, kodel, ka sir kaip, nes kitose ligoninese susilaukciau spaudimo, o cia paklausia ir nelenda i akis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingusia31 @ 2010 01 08, 15:02)

Zodziu palauktum dar 10 metu tai ta naujaji pastata irengtu  rolleyes.gif , va ten tai rojus planuojamas: baseinai, viesbutukas lankytojams ir giminems, vienvietes palatos, operacines atskiros ir t.t.  rolleyes.gif

Nu dešimt metų tai kažin ar išlauksiu lotuliukas.gif - beliko mėnuo. Ingusia31, tavo pasakojimas verčia pašiurpti g.gif - Įtariu prieš važiuojant gimdyti reikės skambintis ir klausti kiek gimdyvių turi tongue.gif , o tada priimti galutinį sprendimą ir dėl namų ir dėl palatų bigsmile.gif Kažkaip nežavi manęs mintis prieš gimdymą būti su kita gimdyve, o juo labiau ir su jos vyru schmoll.gif. O jei po gimdymo dar su 3 mamom ir visais leliukais teks būti g.gif .

Atsakyti
QUOTE(EglVa @ 2010 01 08, 18:42)
Nu dešimt metų tai kažin ar išlauksiu  lotuliukas.gif - beliko mėnuo. Ingusia31, tavo pasakojimas verčia pašiurpti  g.gif - Įtariu prieš važiuojant gimdyti reikės skambintis ir klausti kiek gimdyvių turi  tongue.gif , o tada priimti galutinį sprendimą ir dėl namų ir dėl palatų  bigsmile.gif  Kažkaip nežavi manęs mintis prieš gimdymą būti su kita gimdyve, o juo labiau ir su jos vyru  schmoll.gif.  O jei po gimdymo dar su 3 mamom ir visais leliukais teks būti  g.gif .

Cia truputuka ne jie kalti. Viskas dar veikia taip kaip tarybinais laikais ir nepritaikyta siuolaikiniams poreikiams, kadangi visus pinigelius, ka gauna si istaiga, deda ne i senojo pastato dalini pritaikyma patogesniemsporeikiams, bet i naujaji ta dideli priestata salia. Mazesniji priestata kuri pastate nauja,siek tiek jau pritaike, bet toje dalyje visi stacionarai dienos ir kiti susigrudo, kad kazkaip is bedos butu kiek normaliau, o va gimdymas ir pogimdyvines palatos liko tos pacios (neskaitant naujojoje dalyje tos vieninteles prabangiosios). Kiti gimdymo namai turi didelius pastatus, todel jiems bepigu gerinti tik komforto salygas, o va siti is maziuku nori tapti labai gerais ir patogiais. Kadangi lesas savivaldybe dalina tai ir tempai vezlio zingsniu juda i prieki, juk reik pirma daug toletu uz 600 000 pastatyti ir kas liks tada ir duos sitiems namuciams kaip tai pasitvarkyti i prieki.

As pati labai laukiau kada jie isikurs normaliai taip kaip esu macius breziniuose ir planuose rolleyes.gif , bet jauciu kad cia jaukiai ir patogiai gimdys tik mano vaikai. Siti namai laikos tik gero personalo traukos deka.
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti