Įkraunama...
Įkraunama...

Našlaitės

QUOTE(zmonele @ 2007 03 27, 11:25)
As galiu parduot naslaiciu seklas. Jei domina, rasykit i AZ.

parašiau į až mirksiukas.gif
Atsakyti
ačiū už atsakymą, kai parašiau supratau, kad ne augalus, bet sėklas pardavinėji blush2.gif , aš dirbsiu šiom dienom, bet jei ką sumastyčiau parašysiu į až 4u.gif
Atsakyti
Prasom mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zmonele: 27 kovo 2007 - 22:27
Ar jau laikas sėti našlaites?
Sėklytės tokios smulkios, galvoju gal jas ant popierinio rankšluoščio paberti, po to palaistyti ir vos vos žemių užberti. O kaip jūs sėjat tas smulkias sėkleles? Nesu sėjusi niekada į dėžutes, tai galvoju, pabandysiu sau keletą daigelių užsiauginti į darželį.
Atsakyti
Našlaites galima sėti. Sėti paprastai.Aš sėju taip.Į indelį prisipilu žemės, palieju. Kraščiukus ir kur nepasiekė purkštuku supurškiu.Padarau, kad būtų drėgna.Tada į delną įsipilu sėklas ir pirščiukais, kaip "druską" barstau. Sėklytes matosi ant žemės pabertos. Sėju, kad turėtų vietos laisvos dygti( ne sėkla prie sėklos). Kai manau, kad jau gana, tada užberiu plonai durpėmis ar žemėmis(kas į kokią žemę sėjat). Purkštuku supurškiu, kad užberta žemė būtų drėgna..Nereikia padauginti, kad būtų šlapia, nes nuo per didelės drėgmės gali sėklos supelyti ar supūti.
Uždengiu celofaniniu skaidriu krepšeliu(į krepšelį dėžutę įdedu) ir padedu ant žemės po radijatoriumi iki pradės dygti.Žinoma, kasdien reikia pravėdinti.Viskas, beliks sulaukti daigiukų.Sulaukus iškelti į šviesą-ant palangės, stalo ar kitos šviesios vietos. Šiek tiek ūgtelėjusias išpikiuoti (išsodinti). Nėra būtinumo sodinti į atskirus indelius, nebent jie būtų ruošiami pardavimui.
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2008 02 10, 17:41)
Našlaites galima sėti. Sėti paprastai.Aš sėju taip.Į indelį prisipilu žemės, palieju. Kraščiukus ir kur nepasiekė purkštuku supurškiu.Padarau, kad būtų drėgna.Tada į delną įsipilu sėklas ir pirščiukais, kaip "druską" barstau. Sėklytes matosi ant žemės pabertos. Sėju, kad turėtų vietos laisvos dygti( ne sėkla prie sėklos). Kai manau, kad jau gana, tada užberiu plonai durpėmis ar žemėmis(kas į kokią žemę sėjat). Purkštuku supurškiu, kad užberta žemė būtų drėgna..Nereikia padauginti, kad būtų šlapia, nes nuo per didelės drėgmės gali sėklos supelyti ar supūti.
Uždengiu celofaniniu skaidriu krepšeliu(į krepšelį dėžutę įdedu) ir padedu ant žemės po radijatoriumi iki pradės dygti.Žinoma, kasdien reikia pravėdinti.Viskas, beliks sulaukti daigiukų.Sulaukus iškelti į šviesą-ant palangės, stalo ar kitos šviesios vietos. Šiek tiek ūgtelėjusias išpikiuoti (išsodinti). Nėra būtinumo sodinti į atskirus indelius, nebent jie būtų ruošiami pardavimui.

Ačiū už patarimus, pabandysiu pasisėti.
Atsakyti
as jau pasejau, ziuresiu kaip sudyks
Atsakyti
Sudygo. Tai žiedų lauksim mirksiukas.gif Sėjau "Laura", tamsiai rožinės.
Atsakyti
Aš irgi pasėjau našlaites vasario 15 d. Dabar lauksiu, kada sudygs?
Atsakyti
O as garbanotas naslaites pasejau vasario 16d tongue.gif tikiuosi augs kaip uz Tevyne thumbup.gif
Atsakyti
Kai pasirodys daigiukai, kai jau nuimsit plėvelę, jei lauke dienom nebus šalta dėžutes su daigiukai išneškit į stiklintą balkoną. Kambariuose pakankamai šiltai. Vėliau lauke dėl šalčio bijos augt, jei neužsigrūdins. Nakčiai reiktų parnešti, nes jauniems daugeliams per šalta.Jei dienomis bus apie 0C, stiklintam balkone dar šilčiau. Kambaryje išstypsta, tada reikia giliau sodint.Paprastesnis sodinimo būdas vasarą kitų metų žydėjimui.Tada sėjama lauke ar bent pikiuojama tiesiai į lauką. Iki rudenio sustiprėja ir peržiemoja.
Neseniai buvau sode.Manosios pradėję žydėti..Įvairiaspalvis sodas, tačiau dominuoja mėlynos. Sėkmės auginti, popinti iki sodinimo lauke.
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2008 02 18, 01:06)
Kai pasirodys daigiukai, kai jau nuimsit plėvelę, jei lauke dienom nebus šalta dėžutes su daigiukai išneškit į stiklintą balkoną. Kambariuose pakankamai šiltai. Vėliau lauke dėl šalčio bijos augt, jei neužsigrūdins. Nakčiai reiktų parnešti, nes jauniems daugeliams per šalta.Jei dienomis bus apie 0C, stiklintam balkone dar šilčiau. Kambaryje išstypsta, tada reikia giliau sodint.Paprastesnis sodinimo būdas vasarą kitų metų žydėjimui.Tada sėjama lauke ar bent pikiuojama tiesiai į lauką. Iki rudenio sustiprėja ir peržiemoja.
Neseniai buvau sode.Manosios pradėję žydėti..Įvairiaspalvis sodas, tačiau dominuoja mėlynos.  Sėkmės auginti, popinti iki sodinimo lauke.

Nesupratau, ar dabar sode pradėjo žydėti našlaitės?
Atsakyti