gitulia, aš ne vadovė, tik, man rodos, kad vadovei būtų didelė kažkokia tai nauda, tada reikia daug dirbti visai gruoei ir pasiekti rezultatų...
Tai ką mergaitės, griebiam Raviolines ir koldūnines šią savaitę
Praeitą savaitgalį gaminome mielines bandeles su kalakutienos įdaru naudojant Ravioli korpusą. Labai paprasta ir lengva, būtinai pabandykit ir jūs, jei dar nemokate gaminti mielinės tešlos, pridedu labai paprastą Tupperware receptuką, tikrai pavyks .
Tešlos pasigaminau iš 500 g miltų, išėjo 4 korpusai t.y 48 gražios, dailios bandelės
Pasigaminau du įdarus:
1.Įdarui naudojau maltą kalakutieną, svogūną, česnaką, imbierą, morkas, prieskonius. Svogūną susmulkinau su Quick Chefu, česnaka įspaudžiau česnakų spaustuku, imbierą sutarkavau BtB sulčiaspaudės tarkute morkas susmulkinau Quick Chefu. Darzoves pakepinau aliejuje, atvesinau ir sumaišiau su kalakuto faršu, įdėjau druskos, šviežiai maltų pipirų ir bazilikų.
2. Antras įdaras gavosi spontaniškai, nes liko kalakutienos. Šaldytuve radau fetos sūrio, jį susmulkinau ir sumaišiau su malta kalakutiena, įpyliau maltų pipirų ir baziliko. Laaabai skanu, kitą kartą tik tokį ir darysiu
Gamybos eiga labai parasta:
Plonai iškočiojam tešlą
Dedam ant miltais apibarstyto Ravioli korpuso
į duobučių vietą sudedam įdarą
Užklojam kitu lakštu plonai iškočiotos tešlos
Kočėlu paspaudžiame tarpus tarp bandeliu, kad ant korpuso esantys iškilimai atskirtų bandeles vieną nuo kitos ir suklijuotų kraščiukus .
Dedame ant silikoninio padėkliuko ir kepame.
Pirmas bandeles iškepiau parastai, jas ir nufotografavau, sekančias aptepiau vandeniu (geriau būtų kiaušiniu, bet paskutini kiaušinį sunaudojau tešlai ) ir apibarsčiau sezamu sumaišytu su tarkuotu fermentiniu sūriu. Buvo ir skaniau, ir gražiau, taip greitai išnyko, kad nespėjau nufotografuoti
Skanaus
(receptas Egles)
ir nepamirštam
KARŪNŲ
Papildyta:
QUOTE(laurindre @ 2009 03 17, 10:16)
Tupperflex dangteliu negalima plauti indaploveje
Davija, kalmarus perku turguje, pas mus Klaipedoje ju pasirinkimas ten didziausias
Dazniausiai perku nevalytus, mano vyras megsta pats pasiterlioti
Be to tie nevalyti dar turi ir tuos sparnelius
tai vadinas šviežius
man rodos pas mumi tokių nėr, tik šaldyti... lėksim Klaipėdon kalmarų pirkt