va kokius radau.
Slyvų plokštainis
700g slyvų,
16g vanilinio cukraus,
250g miltų,
1 šaukštas cukraus pudros,
125g margarino,
4 šaukštai cukraus pudros,
1 kiaušinio trynys .
Į miltus suberti vanilinį cukrų, cukraus pudrą, sudėti margariną ir viską kapoti peiliu. Įpilti šaukštą šalto vandens, įleisti trynį ir užminkyti tešlą. Valandą palaikyti šaldytuve, paskui iškočioti ir dėti į kepimo formą (tešlos kraštus užriesti). Slyvas nuplauti, perpjauti išilgai pusiau ir išimti kauliukus. Slyvų puseles dėti ant tešlos (odelėmis žemyn). Plokštainį kepti 40 min. Dar karštą apibarstyti cukraus pudra ir supjaustyti.
Tortas su slyvomis
6 kiaušiniai,
100 g cukraus,
1 pakelis vanilinio cukraus,
100 g miltų,
žiupsnis kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos,
2 šaukštai romo,
40 g džiūvėsėlių,
150 g susmulkintų lazdyno riešutų.
Tortui pertepti ir puošti
1 kg slyvų,
5 šaukštai cukraus,
šiek tiek cinamono,
2 malti gvazdikėliai,
½ l plaktos grietinėlės,
2 šaukštai vanilinio cukraus,
50 g skaldytų migdolų.
Trynius, cukrų, romą ir vanilinį cukrų išsukti iki baltų putų ir sukrėsti į iki standumo suplaktus baltymus. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, džiūvėsėliais bei riešutais ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą formą sukrėsti tešlą ir kepti įkaitintoje orkaitėje. Iš slyvų išimti kaluliukus. Slyvas pagardinti cukrumi, cinamonu, gvazdikėliais ir pavirti. Grietinėlę išplakti su vaniliniu cukrumi iki standumo. Biskvitą supjaustyti į tris papločius. apatinį paplotį aptepti slyvų mase, kitą - plakta grietine. Torto viršų aptepti plakta grietine ir papuošti.
einu bandyti plokstaini kept
atliksiu pratimą sielai: padarysiu kam nors gera, kad niekas apie tai nežinotų, o jeigu ir sužinos, tai jau man nebeturės reikšmės