Pilni namai slyvu Gal visgi kas zinote, kaip jas dziovinti, ar kokio skanaus pyrago recepta isduosit?
va kokius radau.
Slyvų plokštainis
700g slyvų,
16g vanilinio cukraus,
250g miltų,
1 šaukštas cukraus pudros,
125g margarino,
4 šaukštai cukraus pudros,
1 kiaušinio trynys .
Į miltus suberti vanilinį cukrų, cukraus pudrą, sudėti margariną ir viską kapoti peiliu. Įpilti šaukštą šalto vandens, įleisti trynį ir užminkyti tešlą. Valandą palaikyti šaldytuve, paskui iškočioti ir dėti į kepimo formą (tešlos kraštus užriesti). Slyvas nuplauti, perpjauti išilgai pusiau ir išimti kauliukus. Slyvų puseles dėti ant tešlos (odelėmis žemyn). Plokštainį kepti 40 min. Dar karštą apibarstyti cukraus pudra ir supjaustyti.
Tortas su slyvomis
6 kiaušiniai,
100 g cukraus,
1 pakelis vanilinio cukraus,
100 g miltų,
žiupsnis kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos,
2 šaukštai romo,
40 g džiūvėsėlių,
150 g susmulkintų lazdyno riešutų.
Tortui pertepti ir puošti
1 kg slyvų,
5 šaukštai cukraus,
šiek tiek cinamono,
2 malti gvazdikėliai,
½ l plaktos grietinėlės,
2 šaukštai vanilinio cukraus,
50 g skaldytų migdolų.
Trynius, cukrų, romą ir vanilinį cukrų išsukti iki baltų putų ir sukrėsti į iki standumo suplaktus baltymus. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, džiūvėsėliais bei riešutais ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą formą sukrėsti tešlą ir kepti įkaitintoje orkaitėje. Iš slyvų išimti kaluliukus. Slyvas pagardinti cukrumi, cinamonu, gvazdikėliais ir pavirti. Grietinėlę išplakti su vaniliniu cukrumi iki standumo. Biskvitą supjaustyti į tris papločius. apatinį paplotį aptepti slyvų mase, kitą - plakta grietine. Torto viršų aptepti plakta grietine ir papuošti.
einu bandyti plokstaini kept
Slyvų plokštainis
700g slyvų,
16g vanilinio cukraus,
250g miltų,
1 šaukštas cukraus pudros,
125g margarino,
4 šaukštai cukraus pudros,
1 kiaušinio trynys .
Į miltus suberti vanilinį cukrų, cukraus pudrą, sudėti margariną ir viską kapoti peiliu. Įpilti šaukštą šalto vandens, įleisti trynį ir užminkyti tešlą. Valandą palaikyti šaldytuve, paskui iškočioti ir dėti į kepimo formą (tešlos kraštus užriesti). Slyvas nuplauti, perpjauti išilgai pusiau ir išimti kauliukus. Slyvų puseles dėti ant tešlos (odelėmis žemyn). Plokštainį kepti 40 min. Dar karštą apibarstyti cukraus pudra ir supjaustyti.
Tortas su slyvomis
6 kiaušiniai,
100 g cukraus,
1 pakelis vanilinio cukraus,
100 g miltų,
žiupsnis kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos,
2 šaukštai romo,
40 g džiūvėsėlių,
150 g susmulkintų lazdyno riešutų.
Tortui pertepti ir puošti
1 kg slyvų,
5 šaukštai cukraus,
šiek tiek cinamono,
2 malti gvazdikėliai,
½ l plaktos grietinėlės,
2 šaukštai vanilinio cukraus,
50 g skaldytų migdolų.
Trynius, cukrų, romą ir vanilinį cukrų išsukti iki baltų putų ir sukrėsti į iki standumo suplaktus baltymus. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, džiūvėsėliais bei riešutais ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą formą sukrėsti tešlą ir kepti įkaitintoje orkaitėje. Iš slyvų išimti kaluliukus. Slyvas pagardinti cukrumi, cinamonu, gvazdikėliais ir pavirti. Grietinėlę išplakti su vaniliniu cukrumi iki standumo. Biskvitą supjaustyti į tris papločius. apatinį paplotį aptepti slyvų mase, kitą - plakta grietine. Torto viršų aptepti plakta grietine ir papuošti.
einu bandyti plokstaini kept
o gal kas gali parašyt, kaip slyvų sultis padaryt? aš parduotuvines laaabai mėgstu, o kai šiemet jų pilnas sodas, gal ir namie išeitų
QUOTE(Shiduh @ 2006 08 09, 17:06)
praėjo metai, o as vis dar laukiu atsakymo ((
man irgi reiktų slyvų pyrago receptuko, gal nereiks metus laukti...
QUOTE(Shiduh @ 2006 08 10, 15:12)
pyragu receptų pilna, man reikia slyvų kompoto recepto.
Pats paprasčiausias: slyvas nuplauk ir, jei nori, išimk kauliukus. 1 litrą slyvų supilk į iškaitintą 3 litrų stiklainį, užpilk verdančiu sirupu ir pridenk dangteliu. Palaikyk 10-15 min. Tada sirupą nupilk, užvirink ir vėl užpilk ant slyvų. Užvakuok, apklok šiltai ir palik keletui valandų.
Sirupas: 3 litrai vandens ir 1 kg. cukraus. Sirupą gali daryti saldesnį arba ne tokį saldų, kaip nori.
Skanaus
Pyragas su slyvomis.
Labai greitai paruošiamas ir skanus!
Produktai:
200 gr. sviesto,
1 stiklinė cukraus,
2 - 3 stiklinės miltų,
1 kiaušinio trynys,
vanilės, cinamono pagal skonį,
truputukas druskos,
smulkintų migdolo riešutų,
na, ir žinoma slyvų
Paruošimas:
Ištirpinti sviestą, kol jis tirpsta, sudėti į kitą dubenėlį cukrų, miltus, cinamoną, vanilę, druskytę, kiaušinio trynį. Po to supilti ištirpusį sviestą ir viską suminkyti. Miltų reikia tiek, kad gautūsi birūs trupiniai.
Tuomet, sudėkite tešlą į riebalais ištempą kepimo skardą, ranką truputį suspauskite trupinius ant skardos dugno, pakeliant kraštelius.
Slyvas perpjaukite į 4 dalis (be kauliukų, žinoma) ir tas daleles gračiau viena prie kitos sudėkite ant trapios tešlos. Ant viršaus pabarstykite susmulkintus migdolų riešutus.
Kepkite apie 30 min. ( 180 laipsn.)
Skanaus!!!
Slyvų-migdolų apkepas
Cinamono tešla
175 g miltų
120 g margarino kepiniams
60 g cukraus
1/2 šaukštelio malto cinamono
tešlą padaryti trupinant visus ingredientus tarp pirštų. Kepimo formą (20-23 cm) ištepti riebalais ir ant jos pirštais spaudant sudėti tešlą. Suformuoti kraštelius.
Įdaras
700 g slyvų
100 g cukraus
1 šaukštas (25 g) krakmolo
1/2 šaukštelio cinamono
migdolų esencijos (dr. Oetker)
30 g kapotų migdolų
(galima patiekti su plakta grietinėle arba be jos)
Įdarui slyvas supjaustome gabalėliais, išėmus kauliukus. Tada sumaišome su cukrum, krakmolu, cinamonu ir migdolų esencija. Sudedam įdarą ant tešlos ir ant viršaus pabarstom migdolais. Kepame 190 laipsnių orkaitėje 45 minutes.
Cinamono tešla
175 g miltų
120 g margarino kepiniams
60 g cukraus
1/2 šaukštelio malto cinamono
tešlą padaryti trupinant visus ingredientus tarp pirštų. Kepimo formą (20-23 cm) ištepti riebalais ir ant jos pirštais spaudant sudėti tešlą. Suformuoti kraštelius.
Įdaras
700 g slyvų
100 g cukraus
1 šaukštas (25 g) krakmolo
1/2 šaukštelio cinamono
migdolų esencijos (dr. Oetker)
30 g kapotų migdolų
(galima patiekti su plakta grietinėle arba be jos)
Įdarui slyvas supjaustome gabalėliais, išėmus kauliukus. Tada sumaišome su cukrum, krakmolu, cinamonu ir migdolų esencija. Sudedam įdarą ant tešlos ir ant viršaus pabarstom migdolais. Kepame 190 laipsnių orkaitėje 45 minutes.
Slyvų skanėstas
Iš 2 kiaušinių, 2 stiklinių pieno, 200 gr. miltų ir žiūpsnelio druskosi šplakti grietinės tirštumo tešlą. Joje vilgyti slyvas (kauliukus geriau išimti), dėti į verdantį aliejų ir virti kaip spurgas. Išėmus apibarstyti cukraus pudra.
Pati bandžiau šitą skanėsta, tai visai skaniai gavosi.
Tik slyvos kadangi buvo truputi rūgštokos, tai irpats skanėstas rūgštus gavosi. Ir dar, geriau, kai slyvos truputi kietėsnės būna.
Iš 2 kiaušinių, 2 stiklinių pieno, 200 gr. miltų ir žiūpsnelio druskosi šplakti grietinės tirštumo tešlą. Joje vilgyti slyvas (kauliukus geriau išimti), dėti į verdantį aliejų ir virti kaip spurgas. Išėmus apibarstyti cukraus pudra.
Pati bandžiau šitą skanėsta, tai visai skaniai gavosi.
Tik slyvos kadangi buvo truputi rūgštokos, tai irpats skanėstas rūgštus gavosi. Ir dar, geriau, kai slyvos truputi kietėsnės būna.
Sveikos, labai reikalinga jusu pagalba, gal kas zinot koki recepta, kaip dziovinti slyvas< nes va labai daug jau ju pas mane yra, ir noreciau pasidziovinti, bet nezinau kaip.Aisku galima sawo nuoziura daryt bet galima ir viska sugadint, tad prasau padekit man, gal kas zinot kokiu receptu, is anksto dekuj visoms. [I]