Merginos sos !
turiu laaabaaaiii daug grietinės (30 % riebumo) net 6 indelius po 450 g
Ką su ja daryti ???
Gal žinote kurį kokį stebuklingą receptą, pvz. kokio deserto ar pyrago ar dar ko nors iš saldžiųjų, kur reikia daug grietinės dėti?
Nes gaila būtų tokį kiekį šiukšliadėžėn išmesti
QUOTE(irmulia @ 2009 04 17, 23:07)
Merginos sos !
turiu laaabaaaiii daug grietinės (30 % riebumo) net 6 indelius po 450 g
Ką su ja daryti ???
Gal žinote kurį kokį stebuklingą receptą, pvz. kokio deserto ar pyrago ar dar ko nors iš saldžiųjų, kur reikia daug grietinės dėti?
Nes gaila būtų tokį kiekį šiukšliadėžėn išmesti
turiu laaabaaaiii daug grietinės (30 % riebumo) net 6 indelius po 450 g
Ką su ja daryti ???
Gal žinote kurį kokį stebuklingą receptą, pvz. kokio deserto ar pyrago ar dar ko nors iš saldžiųjų, kur reikia daug grietinės dėti?
Nes gaila būtų tokį kiekį šiukšliadėžėn išmesti
Gali padaryti medaus torta ir i krema sunaudoti grietine vietoj grietineles, tau beveik 4 indeliai sueis i is pilnos normos pagaminta torta. Taip pat malkos po sniegu, ten i krema sueina net 2 indeliai grietines.
Dar yra toks pyrago receptas su grietine:
Kiausinis - 1vnt
Cukrus - 100-150 gr.
Margarinas - 50 gr.
Grietine - 3 stiklines (apie 700 gr.)
Smulkinti riesutai - 2 valg. saukstai
Miltai - 1,5 stiklines (apie 300 gr.)
1 arb. sauks. kepimo milteliu
Sviestas formai sutept
malti dziuveseliai forma apibarstyt
Kiausini sumaisyti su cukrum iki vientisos mases, ipilti istirpinta kambario temperaturos margarina, sudeti riesutus, grietine ir miltus su kepimo milt. . Viska gerai ismaisyti. Forma istepti sviestu ir apibarstyti dziuveseliais. Kepti apie 35 min. 180-200 C. Iskepta pyraga apibarstyti cukraus pudra.
as gyvenu ne lietuvoj,bet parduotuvej maciau pirkti atskirtus kiausiniu baltymus.gal kas bandet juos naudoti.pvz;beze kremui
grietinę šaldiklyje galima užšaldyti, po to atitirpinti ir naudoti kepiniuose jei jau nėr kur sukrauti iš karto
QUOTE(irmulia @ 2009 04 17, 22:07)
Merginos sos !
as, kaip ir Inocka, siulyciau daryti Malkas po sniegu. Mano seimynai labai patinka. Tik vysnios nepigios idarui...
Ačiū labai už patarimus ir receptus merginos, tos Malkos po sniegu (kaip tik ir proga yra kepti ) tai labai vilioja spėju, kad dabar pasinaudosiu vesternos (ir kaip pačiai neatėjo į galvą tokia paprasta mintis )
Su aguonom reikia ka nors darit pries dedant i bandeles ar i koki kita deserta?
Ar sumalti ar dar kazka?
Thanks
Ar sumalti ar dar kazka?
Thanks
QUOTE(Inesssija @ 2009 04 18, 19:36)
Su aguonom reikia ka nors darit pries dedant i bandeles ar i koki kita deserta?
Ar sumalti ar dar kazka?
Thanks
Ar sumalti ar dar kazka?
Thanks
būna, kad reikia nuplikyti jas ir sumalti ar blenderiuoti, bet dažniausiai receptuose būna pasakyta
Nesigavo man morengai , ka man dabar greit pagaminti is 2 kiausiniu ir 125 g cukraus? Sausainius gal kokius iskept?
bandysiu pirmiau uzklausti cia,viena moteryte paklause ar negaleciau iskepti tortuko VAKARAS ,kiek ziurinejau tokio neuztikau,gal netycia kuri turit savo uzrasuose,laukiu jusu atsiliepiant...
Esu viename pobuvyje valgiusi, tai seimininke sake, kad vadinasi Vakaras, bet sudetis buvo si ir vaizdas...
Gal sitas? Tortas "Rudens vakaras" Keturkampis, kapotos tešlos tortas, perteptas neriebiu plikytu vaniliniu kremu. Papuoštas trupiniais ir cukraus masės gėlytėmis. "Napoleono" analogas. Pasiskolinta foto ir aprasymas is "Dzukija" int.psl.
Gal sitas? Tortas "Rudens vakaras" Keturkampis, kapotos tešlos tortas, perteptas neriebiu plikytu vaniliniu kremu. Papuoštas trupiniais ir cukraus masės gėlytėmis. "Napoleono" analogas. Pasiskolinta foto ir aprasymas is "Dzukija" int.psl.
QUOTE(KibirVibir @ 2009 05 12, 17:48)
Esu viename pobuvyje valgiusi, tai seimininke sake, kad vadinasi Vakaras, bet sudetis buvo si ir vaizdas... :4u
dekui labai,gal ir sitas nezinau,ji pasake tik pavadinima VAKARAS ir si tortuka pirkdavo maximoj,nedaug turiu informacijos,tik zinau kad sake skanus.....ir viskas